הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

מסכים איתך שזה בעיה שלו. אבל הילדים סובלים.
אז או שתעביר אותם למשפחה מאמצת, או שתביא למשפחה משהו.
אין ברירה, זה ילדים קטנים.
או כמו שהצעתי קודם, שקצבאות הילדים יפחתו משמעותית אחרי מספר מסויים של ילדים, שאפילו לא תצוץ להם המחשבה בראש שהם יכולים לפרנס את הילד הבא בעזרת תמיכה מהמדינה, גם אם זה יהיה קשה
ואם הם מספיק משוגעים להביא ילדים נוספים אחרי זה, הם ללא ספק לא כשירים לגדל ילדים

אלחנן, רשמת שיש לך היכרות טובה עם המגזר החרדי אז אני אשאל אותך משהו שחרדי לשעבר אמר לי.

אותו חרדי לשעבר (כיום חילוני) היה סטודנט בטכניון להנדסת חשמל והוא טען בפני שהרבה מהחרדים שלמדו איתו בכלל לא למדו ואפילו לא היו קרובים להיחשב כעילוי בתורה. למעשה, לפיו - הם די באו לשם לדבר עם החבר'ה ולהנות. אין שום מבחנים או שום דבר לבדוק האם הבנאדם באמת לומד או סתם מעביר את חייו בבטלה.

הוא גם אמר לי שלפי דעתו צריך לעשות מבחנים סדירים ולתת קצבאות אך ורק לאחוז העליון שבאמת עילויים בתורה למען עם ישראל והשאר צריכים ללכת לעבוד, ללמוד ולהתגייס בדיוק כמו כולם. מה דעתך בנושא מהצד שלך?

למעשה, לפיו - הם די באו לשם לדבר עם החבר'ה ולהנות. אין שום מבחנים או שום דבר לבדוק האם הבנאדם באמת לומד או סתם מעביר את חייו בבטלה.
זה באמת דבר שמשתנה מישיבה לישיבה.
יש לך ישיבות וכוללים שיש שם לא רק מבחנים, גם "שמירת סדרים", שזה מעקב מתי אתה נכנס ויוצא מהישיבה או כולל. ומי שלא עומד בזה, נשלח הבייתה.
וזה כמובן בלי לציין את התנאים להיות חלק מהמוסד כמו לבוש מסוים, אורח חיים מסוים, כיבוי פלאפונים ועוד.
אני אישית חושב שחלק מהדברים האלה מיותרים, והורסים את החויה. אבל יש הרבה חרדים שממש דוגלים בזה.
ואז יש לך מקומות רגועים שבנויים על אימון, ששם אין מבחנים, ואפילו לא ישימו לב לחיסורים. ואין הרבה כללים.

כל חרדי רוצה להיות בישיבה נחשבת בגלל הרבה סיבות, בין היתר אולי המעמד שלו.
ברוב המקומות הנחשבים, יש מערכת חוקים חזקה. ואין באמת צורך במבחנים (בין אם יש או אין), כי החברה והצוות יודעים במדויק איפה כל אחד אוחז ברמה הלימודית שלו. ולא יתנו למבוטלים לשהות בישיבה, או שינסו לעזור להם.
ישיבה או כולל של מובטלים זה דבר די נדיר, וכנראה של חרדים שבדרך החוצה, כמו אותו אחד שמספר לך על עצמו.
הוא גם אמר לי שלפי דעתו צריך לעשות מבחנים סדירים ולתת קצבאות אך ורק לאחוז העליון שבאמת עילויים בתורה למען עם ישראל והשאר צריכים ללכת לעבוד, ללמוד ולהתגייס בדיוק כמו כולם. מה דעתך בנושא מהצד שלך?
אבל יש דבר מאוד חשוב להבין בישיבות ולימוד תורה.

זה לא מקום שהמוכשר והחכם נחשב. זה מקום שהחרוץ והמשקיע נחשב.
זה לא משנה כמה אתה יודע או איזה זיכרון יש לך שקובע את המעמד החברתי שלך. או אפילו להצלחה בישיבה.
זה איך אתה מיישם את מה שלמדת, וחי את זה.
אם יש בחור שתוך חצי שעה קלט את כל הנילמד ועובר מבחנים, אבל מסתובב בחוץ, ולא מגיע לתפילות, ולא שומר על התקנים, יטיסו אותו.
יש מדד אחר ממה שהעולם מכיר למוצלחים שם.
מי שידע יותר תורה מהרב שלו (דבר כנראה ממש נדיר), אבל לא שומר שבת. אין על מה לדבר, הוא לא ימצא ישיבה שתיקח אותו.
כך שרק לעשות מבחנים על הטקסט הנילמד לא יהיה דבר יעיל להבין למי מגיע קיצבה ולמי לא.
זה המקום של צוות הישיבה להמליץ לבחורים שמתמודדים עם דרך חיים ישיבתי ללכת לצבא. וכך היה עד 2008 כשחוק הגיוס התחיל. הישיבות נהיו אנטי גיוס. ויש יותר מתגייסים רק בגלל שיש יותר חרדים לדעתי.

אני חייב לציין שאני מדבר על הישיבות הנורמליות עד העילית של הציבור החרדי, ולא ישיבות של בעלי תשובה, דתיים וכל השאר.
וזה גם רק ההסתכלות שלי, ואיך שאני מכיר את המערכת.

לא צריך שום קצבאות ילדים, בישראל יש מספיק ילודה.
אם כבר, הדבר היחיד שהייתי מוכן לקבל זה נקודות זיכוי במס על כל ילד כדי לעודד הורים כאלה לעבוד, אבל שום דבר מעבר.

אם כבר, הדבר היחיד שהייתי מוכן לקבל זה נקודות זיכוי במס על כל ילד כדי לעודד הורים כאלה לעבוד, אבל שום דבר מעבר.

כאן בארה"ב מקבלים "נקודות זיכוי" במס, אבל רק עד הילד השלישי ורק עד משכורת מסויימת - כלומר תקבל איזושהיא הטבת מס רק אם המשכורת נמוכה ובכל מקרה אין הבדל אם יש לך שלושה ילדים או עשרה ילדים.

עם זה אני יכול להסכים לחלוטין.

אבל נקודה נוספת שלא כל כך עלתה לדיון... כולנו מסכימים (אני חושב) שלהורים עצלנים / נצלנים לא מגיעות קצבאות והטבות. אין על כך עוררין.
אבל מה לגבי הילדים?

אני הייתי גם מאוד נחרץ לגבי הקביעה הזאתי, עד שיצא לי לדבר עם מישהו שגדל בבית בעייתי, האב היה מפרנס עיקרי ומובטל במשך שנים עקב בעיות התמכרות, האם עבדה במשרה חלקית ולא הייתה הכנסה מרובה לילדים שהתקיימו מהמעט של המעט. עכשיו אין לי שום בעיה שבנאדם שלא עובד לא יקבל גרוש מהמדינה, אבל ברגע שמעורבים ילדים - צריך לוודא שהם מקבלים את המינימום הנדרש - אוכל, מגורים והשכלה. להגיד ״שלחו אותם למשרד הרווחה״ זה לא באמת פתרון טוב כי אני לא חושב שמישהו כאן מסכים שילדים שמדלגים מבית לבית יש סיכוי סביר להצליח בחיים.

אותו בית בעייתי שציינתי, נשען במשך שנים על קצבאות בזמן שהאב לא עבד, הילדים הצליחו בלימודים והולכים להיות מהנדסים שירוויחו שכר יפה ויתרמו לכלכלה והנה הם יצאו ממעגל העוני בזכות העזרה של המדינה. בלי זה - הם היו זרוקים ברחובות או עובדים בעבודות גרועות ולא מגיעים לזכות ללמוד באוניברסיטה.

כמו שאני תמיד אומר, קפיטליזם מוחלט זה גרוע, סוציאליזם מוחלט זה גרוע, צריך למצוא את האיזון שיטיב עם המדינה, אזרחים והכלכלה לטווח הארוך.

אבל נקודה נוספת שלא כל כך עלתה לדיון... כולנו מסכימים (אני חושב) שלהורים עצלנים / נצלנים לא מגיעות קצבאות והטבות. אין על כך עוררין.
אבל מה לגבי הילדים?

אני הייתי גם מאוד נחרץ לגבי הקביעה הזאתי, עד שיצא לי לדבר עם מישהו שגדל בבית בעייתי, האב היה מפרנס עיקרי ומובטל במשך שנים עקב בעיות התמכרות, האם עבדה במשרה חלקית ולא הייתה הכנסה מרובה לילדים שהתקיימו מהמעט של המעט. עכשיו אין לי שום בעיה שבנאדם שלא עובד לא יקבל גרוש מהמדינה, אבל ברגע שמעורבים ילדים - צריך לוודא שהם מקבלים את המינימום הנדרש - אוכל, מגורים והשכלה. להגיד ״שלחו אותם למשרד הרווחה״ זה לא באמת פתרון טוב כי אני לא חושב שמישהו כאן מסכים שילדים שמדלגים מבית לבית יש סיכוי סביר להצליח בחיים.
מסכים איתך לגבי ילדים ששולחים אותם לרווחה ומעבירים אותם מבית לבית. לדעתי היה טוב אם חוקי האימוץ בארץ היו שונים ואפשר היה לשלוח ילדים כאלה לאימוץ (היום אפשר לאמץ ילד רק מגיל 7 בארץ), זה היה מיטיב גם עם אותם ילדים שההורים לא אחראים ומביאים 8 ילדים בלי יכולת/רצון לפרנס אותם וגם עם המשפחות שמתות לאמץ ילד ולא יכולים בגלל בחוק בישראל ומאמצים ילד בחו"ל

מסכים איתך לגבי ילדים ששולחים אותם לרווחה ומעבירים אותם מבית לבית. לדעתי היה טוב אם חוקי האימוץ בארץ היו שונים ואפשר היה לשלוח ילדים כאלה לאימוץ (היום אפשר לאמץ ילד רק מגיל 7 בארץ), זה היה מיטיב גם עם אותם ילדים שההורים לא אחראים ומביאים 8 ילדים בלי יכולת/רצון לפרנס אותם וגם עם המשפחות שמתות לאמץ ילד ולא יכולים בגלל בחוק בישראל ומאמצים ילד בחו"ל

בגדול, אימוץ זה רעיון לא רע. אבל לקחת ילד בן 7 מהמשפחה שלו ולהעביר למשפחה אחרת - זה נזק לכל החיים.

זה משהו שצריך לחשוב עליו הרבה, כי גם אם משפחה חיה בעוני, זה לא מבטל את הזכות שלהם להביא ילדים. מדובר על משפחה שלא מסוגלת לספק אוכל, חינוך וקורת גג בעיקר. (או בעיה של סמים / הזנחה וכו׳)

בגדול, אימוץ זה רעיון לא רע. אבל לקחת ילד בן 7 מהמשפחה שלו ולהעביר למשפחה אחרת - זה נזק לכל החיים
נכון, בגלל זה אמרתי אם החוקים היו שונים.
זה משהו שצריך לחשוב עליו הרבה, כי גם אם משפחה חיה בעוני, זה לא מבטל את הזכות שלהם להביא ילדים. מדובר על משפחה שלא מסוגלת לספק אוכל, חינוך וקורת גג בעיקר. (או בעיה של סמים / הזנחה וכו׳
אני חושב שכן, אם בנאדם לא מסוגל לספק לפחות אוכל וקורת גג לילדים שלו לא הייתי נותן לו את הזכות להביא ילדים.
מצד שני יכול להיות שבנאדם הגיע למצב הזה אחרי שכבר היו לו ילדים ואז הסיםור אחר

פייגלין ואבי ניסקורן יו"ר ההסתדרות לשעבר מתארחים בפאנל בבית שמש

מי שמתכוון להצביע לפייגלין, לדעתי רק כדאי שידע שהוא נותן את הקול שלו לקואליציית נתניהו.

מי שמתכוון להצביע לפייגלין, לדעתי רק כדאי שידע שהוא נותן את הקול שלו לקואליציית נתניהו.
ובקואליציה בעיקר דתית, המפלגה שלו הולכת להתעסק הרבה יותר באספקטים הדתיים המשיחיים של המפלגה שלו, מאשר בחלקים הכלכליים

מעדיף להצביע לו מהסיבה הפשוטה שאני כבר לא מאמין לאף אחד שיושב שם בכנסת.

ובקואליציה בעיקר דתית, המפלגה שלו הולכת להתעסק הרבה יותר באספקטים הדתיים המשיחיים של המפלגה שלו, מאשר בחלקים הכלכליים
אני דווקא חושב להפך. בכל ענייני הדת ומדינה אף אחד לא ייתן לו לעשות שום דבר עם ה4 מנדטים שלו. ודווקא כל הדברים הכלכליים והחברתיים פחות "יפריעו" לו לקדם לדעתי בקואליציה של נתניהו.

אני דווקא חושב להפך. בכל ענייני הדת ומדינה אף אחד לא ייתן לו לעשות שום דבר עם ה4 מנדטים שלו. ודווקא כל הדברים הכלכליים והחברתיים פחות "יפריעו" לו לקדם לדעתי בקואליציה של נתניהו.
הימין החדש 5 מנדטים ויש להם את שר החינוך והתחבורה.
מה לעשות, כשהקואליציה דתית, היא לא מנסה לחפש דרכים לשפר את הכלכלה ואת החברה, רוב הצעות החוק שמתעסקים בהן הם שמירה על המצב הקיים מבחינה חברתית, או חיזוק הדת כמדיניות, או חיזוק החברה החרדית
לא דרוש ללכת רחוק כדי להבין את זה, מספיק להסתכל על העשיה של הכנסת האחרונה

רק מעלה לי את העצבים הכתבה הזאת

מה עדיף קואליצית נתניהו או עוד בחירות חדשות חודשיים אחרי??

אין לשמאל שום אפשרות להקים ממשלה, או שאתם רוצים ערבים בכנסת

אין שום מניעה מ"קואליציה דתית" להתעסק במה שבאמת הכי חשוב לכולנו - כלכלה.
דווקא אותה קואליציה דתית (חוץ מהחרדים) היא יותר "ימין כלכלי" ויש יותר סיכוי שיזרמו עם הרעיונות של זהות/ימין חדש.

אני מסתכל על זה בצורה מאוד פשוטה:
מי בהינתן מספיק כוח פוליטי סביר שישפר לי את החיים בצורה המשמעותית ביותר? ומפלגת זהות היא חד משמעית התשובה.
זה לא אומר שאני מסכים עם כל הדעות שלהם, זה אומר שמי שהיהיה הכי טוב לי (ולאנשים עובדים לא במגזר הציבורי בכללי) זה הם.

אין לשמאל שום אפשרות להקים ממשלה, או שאתם רוצים ערבים בכנסת
אתה יודע, יש עוד מפלגות ימין לא חרדיות

אין שום מניעה מ"קואליציה דתית" להתעסק במה שבאמת הכי חשוב לכולנו - כלכלה.
דווקא אותה קואליציה דתית (חוץ מהחרדים) היא יותר "ימין כלכלי" ויש יותר סיכוי שיזרמו עם הרעיונות של זהות/ימין חדש.
תיאורטית, בפועל הם מעולם לא פעלו למען שאר האוכלוסיה או למען החברה הישראלית, וההפך, רק ניסו להתאים את החברה הישראלית לאורח החיים שלהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית