נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
מסכים איתך שהימין לא ימין, והשמאל לא שמאל.
אבל מפלגות השמאל עכשיו מאוד אנטי דת ותורה. וזה הדבר העיקרי שמפריע לי.
אז למרות החילוקי דעות שלנו, גם אם הייתי מסכים איתך לא הייתי מצביע להם.
לא להתעלם מקיומם, להתנהג אליהם בכבוד אבל לשמור על ביטחון.
אנחנו מדינה יהודית. זה לא עניין של גזע, אלא לאום.
גם כשהבריטים היו כאן, זה המדינה שלהם למרות שהם היו פחות מאחוז.
זאת מדינת היהודים, לא אוסטרליה או אמריקה.
למי איכפת דמוקטריה כשמדובר בביטחון.
אני יודע שהליברלים משוכנעים שחשוב לתת לצמאי דם לבטאות את עצמם בכל מחיר.
אבל פ.. דימוקטריה. זה המדינה היחידה של העם היהודי, ואין צורך בדימוקרטיה כשמדובר בביטחון. ישראל לעולם לא הייתה מדינה דמוקרטית למרות כל הנסיונות להגדיר אותה ככזאת.
אתה צודק שהרבה מפלגות מרכז-שמאל כולל ליברמן הם כביכול ״אנטי דת״. מה שאתה מפספס, כנראה בגלל אורח חיים דתי, שהם לא באמת אנטי דת. הם פשוט ״בעד זכות לאורח חיים חילוני״. פשוט רוצים שהדת תצא לנו מהחיים. אני אתאיסט, זה לא הולך להשתנות. ככל שידחפו לי או למשפחה / חברים שלי דת לחיים - ככה הם יהיו עוד יותר נגד הדת.
אני אתאיסט מוחלט, ודווקא שאני כאן באוסטרליה, שאני יכול להמנע באופן מוחלט מכל מנהג יהודי שיש, אני קצת מתגעגע לכל מיני דברים כמו ארוחות חג, מנהגים ושאר דברים שהם יותר מסורת מדת, אני מספר על זה לחברה שלי ואפילו הייתי בליל סדר לפני כמה שנים. למה? כי אף אחד לא הכריח אותי. אותו דבר מתקיים בארץ ביום כיפור. אין חוק שאסור לנסוע בכביש, אבל כולם מכבדים. חוק חמץ? סגירת עסקים בט׳ באב? מרכולים בשבת? אנשים משתינים על זה כי מכריחים אותם.
תנסה לשים את עצמך בנעליים של אחד כמוני למשל, חברה שלי לא יהודיה, איך אני אמור להתחתן איתה בארץ? אתה יודע כמה פסולי חיתון יש בארץ? נישואים חד מיניים? ועוד שלל מצבים שהמדינה נכנסת לך לעניינים תרתי משמע. איך אתה מצפה שלא יהיו אנטי דת? שמישהו אומר לך שמי שבחרת להתחתן איתו ״לא נחשב״ - איך תרגיש?
אחייניות שלי לומדות בבית ספר חילוני לגמרי, במרכז כפר סבא, יש להם כמעט רבע מערכת שיעורים על יהדות בצורה כזו או אחרת. שאחותי למדה שם - זה לא היה. איך תרגיש אם ידחפו לילדים שלך שיעור נגד דת? או בעד נצרות / איסלאם? אתה הרי רוצה לחנך ולגדל אותם עם הערכים שחשובים לך, לא? אבל מישהו דוחף להם ערכים מנוגדים למה שאתה מאמין בו!
״למי אכפת מדמוקרטיה״ אני צריך לצטט לך שורות מההמנון כדי להבהיר לך כמה זה פסול? ״להיות עם חופשי בארצינו״ - איך אפשר להיות חופשיים בלי דמוקרטיה?
מדינת ישראל היא דמוקרטית. ככל שהערבים והחרדים מתרבים בקצב גבוה, החילונים בקושי מתרבים ורק עוזבים לחו״ל - אתה יושב על חבית נפץ. להגיד שאי אפשר לשבת עם הערבים לא יחזיק מים עוד 20-30 שנה שהם יביאו 20-25 מנדטים. כמה שתרצה להאמין בהזיה הזאת, זה לא יקרה. הם כאן. הם ישארו ויש להם זכות הצבעה.