הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

מסכים איתך שהימין לא ימין, והשמאל לא שמאל.
אבל מפלגות השמאל עכשיו מאוד אנטי דת ותורה. וזה הדבר העיקרי שמפריע לי.
אז למרות החילוקי דעות שלנו, גם אם הייתי מסכים איתך לא הייתי מצביע להם.

לא להתעלם מקיומם, להתנהג אליהם בכבוד אבל לשמור על ביטחון.

אנחנו מדינה יהודית. זה לא עניין של גזע, אלא לאום.
גם כשהבריטים היו כאן, זה המדינה שלהם למרות שהם היו פחות מאחוז.
זאת מדינת היהודים, לא אוסטרליה או אמריקה.

למי איכפת דמוקטריה כשמדובר בביטחון.
אני יודע שהליברלים משוכנעים שחשוב לתת לצמאי דם לבטאות את עצמם בכל מחיר.
אבל פ.. דימוקטריה. זה המדינה היחידה של העם היהודי, ואין צורך בדימוקרטיה כשמדובר בביטחון. ישראל לעולם לא הייתה מדינה דמוקרטית למרות כל הנסיונות להגדיר אותה ככזאת.

אתה צודק שהרבה מפלגות מרכז-שמאל כולל ליברמן הם כביכול ״אנטי דת״. מה שאתה מפספס, כנראה בגלל אורח חיים דתי, שהם לא באמת אנטי דת. הם פשוט ״בעד זכות לאורח חיים חילוני״. פשוט רוצים שהדת תצא לנו מהחיים. אני אתאיסט, זה לא הולך להשתנות. ככל שידחפו לי או למשפחה / חברים שלי דת לחיים - ככה הם יהיו עוד יותר נגד הדת.

אני אתאיסט מוחלט, ודווקא שאני כאן באוסטרליה, שאני יכול להמנע באופן מוחלט מכל מנהג יהודי שיש, אני קצת מתגעגע לכל מיני דברים כמו ארוחות חג, מנהגים ושאר דברים שהם יותר מסורת מדת, אני מספר על זה לחברה שלי ואפילו הייתי בליל סדר לפני כמה שנים. למה? כי אף אחד לא הכריח אותי. אותו דבר מתקיים בארץ ביום כיפור. אין חוק שאסור לנסוע בכביש, אבל כולם מכבדים. חוק חמץ? סגירת עסקים בט׳ באב? מרכולים בשבת? אנשים משתינים על זה כי מכריחים אותם.

תנסה לשים את עצמך בנעליים של אחד כמוני למשל, חברה שלי לא יהודיה, איך אני אמור להתחתן איתה בארץ? אתה יודע כמה פסולי חיתון יש בארץ? נישואים חד מיניים? ועוד שלל מצבים שהמדינה נכנסת לך לעניינים תרתי משמע. איך אתה מצפה שלא יהיו אנטי דת? שמישהו אומר לך שמי שבחרת להתחתן איתו ״לא נחשב״ - איך תרגיש?

אחייניות שלי לומדות בבית ספר חילוני לגמרי, במרכז כפר סבא, יש להם כמעט רבע מערכת שיעורים על יהדות בצורה כזו או אחרת. שאחותי למדה שם - זה לא היה. איך תרגיש אם ידחפו לילדים שלך שיעור נגד דת? או בעד נצרות / איסלאם? אתה הרי רוצה לחנך ולגדל אותם עם הערכים שחשובים לך, לא? אבל מישהו דוחף להם ערכים מנוגדים למה שאתה מאמין בו!

״למי אכפת מדמוקרטיה״ אני צריך לצטט לך שורות מההמנון כדי להבהיר לך כמה זה פסול? ״להיות עם חופשי בארצינו״ - איך אפשר להיות חופשיים בלי דמוקרטיה?

מדינת ישראל היא דמוקרטית. ככל שהערבים והחרדים מתרבים בקצב גבוה, החילונים בקושי מתרבים ורק עוזבים לחו״ל - אתה יושב על חבית נפץ. להגיד שאי אפשר לשבת עם הערבים לא יחזיק מים עוד 20-30 שנה שהם יביאו 20-25 מנדטים. כמה שתרצה להאמין בהזיה הזאת, זה לא יקרה. הם כאן. הם ישארו ויש להם זכות הצבעה.

כמו שאחרים אמרו, אני רוצה ייצוג של הערבים בממשלה. לא ספציפית את טיבי. מה שאמרתי שאם יתנו לו להיות שר חינוך או רווחה או תרבות - שום אסון לאומי לא יקרה.

תזכורת - היה לנו שר תרבות וספורט ערבי - ראלב מג׳אדלה.

אתה תמים
1. חברת הכסת היבא יזבק (בל"ד) שיתפה פוסט אחרי חיסולו של הארכי-טרוריסט סאמיר קונטאר שבו היא מכנה אותו "אל שאהיד מוג'הדין" (לוחם קודש).
2. ח"כ יזבק: "אל תשכחו את 4,900 האסירים הפוליטיים בבתי הסוהר של הכיבוש. על ידי שחרור כולם יהיה הניצחון הגדול" אחרי שחרור מחבל
3. סעיד אל חרומי (רע"מ) פרסם בזמן שביתת הרעב של מחבלים בבתי הכלא, את תמונתו של המחבל הרוצח מראוון ברגותי כשלצדו נכתב "חופש, גאווה וכבוד לאנשים האמיצים שלנו". בפוסט אחר הוא מעלה על נס שלושה ממנהיגי פרעות תרפ"ט בחברון ובצפת שנתלו על ידי הבריטים.
4. חה"כ אוסאמה סעדי (מתע"ל), שסרב בעבר לגנות פיגועים כנגד יהודים ביהודה ושומרון, העלה פוסט ובו קריאות לשחרורו של מראוון ברגותי, ואף העלה הצעה להעניק למחבל הרוצח פרס נובל לשלום… כשהוא מוסיף "אין שלום ללא שחרור האסירים".
5. חה"כ איימן עודה (חד"ש) כתב על המחבל ברגותי "יצאתי משיחה עם מנהיג הדומה לי בדעותיו הפוליטיות".

להמשיך?
אני לא תמים. אני מודע לכל אלה.

מה שאתה לא מבין - זה הביצה והתרנגולת, אנחנו אומרים עליהם שהם האויב ואבוי לכל שיתוף פעולה איתם, הם תומכים באלימות נגדינו וחוזר חלילה. כל מפלגה שתשב -תמיד- באופוזיציה רק תחריף את היחס שלהם כלפי הממשלה והשלטון, זה בלתי נמנע.

תקרא את המצע שלהם. אני לא מסכים איתו, אבל הוא ממש לא ״אנטי-ציוני״. תנסה לחשוב מה הם אשכרה ירצו ומה הם אשכרה יוכלו לעשות מתוך הממשלה.

אני מודה - גם אני רציתי שפייגלין יכנס לממשלה.
אבל ברגע שלא עברו את אחוז החסימה הוא שינה את עורו ל״זהות״ האמיתית שלו והפך מלוחם ליברלי לעוד ימין משיחי, חזר לדבר במונחים של ימין ושמאל שלפני זה נמנע מלהשתמש בהם. אמר שימליץ רק על נתניהו וכו׳ וכו׳ וכו׳...

ברגע שנתנו לו את ההזדמנות - הוא הרס את זהות מהיסוד. הבטיח לעצמו תפקיד של שר (כביכול) והשתין בקשת על כל שאר ההנהגה של זהות. אני רוצה לראות מה גדי וילצ׳רסקי יגיד על החבירה לליכוד.

פייגלין התחיל את זהות כדי לעשות שינוי, משהו שונה, חתרני, מרענן ויוצא דופן. ברגע שהוא חבר לאדם שאחראי באופן כל כך מובהק על ״יותר מאותו דבר״ - הוא חרץ את דינה של זהות וחרץ את דינו שלו. מכר את הערכים שלו לא בנזיד עדשים אלא בעדשה אחת.

פייגלין התחיל את זהות כדי לעשות שינוי, משהו שונה, חתרני, מרענן ויוצא דופן.ברגע שהוא חבר לאדם שאחראי באופן כל כך מובהק על ״יותר מאותו דבר״ - הוא חרץ את דינה של זהות וחרץ את דינו שלו. מכר את הערכים שלו לא בנזיד עדשים אלא בעדשה אחת.
אני צריך להגיב ל @kotzer ו @PowerLifting אגיב מחר אם לא אשכח
אבל לגביך
הייתה לו ברירה? זהות שוב פעם לא הייתה עוברת את אחוז החסימה, מה זה היה נותן לו להיות חתרני ולשבת בבית?
ולמה כי לצערי הרב יש פה יותר מידי מטומטמים של רק לא ביבי (כנל רק ביבי פשוט אני לא חושב שאותם האנשים שמצביעים רק ביבי היו הולכים לזהות)
שבשנייה האחרונה החליטו להצביע לניסקונרן בשביל רק לא ביבי

אנשים עם ערכים לא מוכרים אותם בשביל להיות שר בכנסת.
את האמת? את הערכים הבסיסיים של ביבי אני גם מעריך ומסכים איתם. אבל הוא מכר אותם גם והתגמש והתפשר והתעקם עד כדי מצב שלא נשארו לו שום ערכים. עכשיו ניתן לשאול ״הייתה לו ברירה?״.

זה מה שקורה שכיסא יותר חשוב לך מהעקרונות שלך. פייגלין קיבל הערכה ותמיכה בגלל שהוא נאמן מאוד לערכים שלו ולעקרונות שלו, ברגע שחתם עם הליכוד - הוא איבד את כל זה ברגע.

לגבי מחנה ״רק לא ביבי״ - שים לב שברגע שביבי יורד מהעץ, יש לך ממשלת אחדות שתוכל לקדם חוקים בלי סחטנות ובלי קיצוניים. אבל הכסא של ביבי יותר חשוב לו מהמדינה.

אנשים עם ערכים לא מוכרים אותם בשביל להיות שר בכנסת.
את האמת? את הערכים הבסיסיים של ביבי אני גם מעריך ומסכים איתם. אבל הוא מכר אותם גם והתגמש והתפשר והתעקם עד כדי מצב שלא נשארו לו שום ערכים. עכשיו ניתן לשאול ״הייתה לו ברירה?״.

זה מה שקורה שכיסא יותר חשוב לך מהעקרונות שלך. פייגלין קיבל הערכה ותמיכה בגלל שהוא נאמן מאוד לערכים שלו ולעקרונות שלו, ברגע שחתם עם הליכוד - הוא איבד את כל זה ברגע.

לגבי מחנה ״רק לא ביבי״ - שים לב שברגע שביבי יורד מהעץ, יש לך ממשלת אחדות שתוכל לקדם חוקים בלי סחטנות ובלי קיצוניים. אבל הכסא של ביבי יותר חשוב לו מהמדינה.
כמו שהכיסא חשוב לביבי הוא חשוב ללפיד

אני שוב שואל אם הוא רוצה לשנות משהו האם הוא יכול מחוץ לכנסת? רק בשביל להיות עם עקרונות חזקים אבל בלי שום שינוי?

עוד 20-30 שנה שהם יביאו 20-25 מנדטים.
הם יכולים כבר עכשיו, אם היו יוצאים 100% מהם להצביע.

אני מודה - גם אני רציתי שפייגלין יכנס לממשלה.
אבל ברגע שלא עברו את אחוז החסימה הוא שינה את עורו ל״זהות״ האמיתית שלו והפך מלוחם ליברלי לעוד ימין משיחי, חזר לדבר במונחים של ימין ושמאל שלפני זה נמנע מלהשתמש בהם. אמר שימליץ רק על נתניהו וכו׳ וכו׳ וכו׳.
אני עליתי על זה כמה ימים לפני הבחירות באפריל, כשראיתי ש"הצל" תומך בו, ושהדף של המפלגה מפרסם סרטון מתוך הסרט ספרטא, ושם את בני גנץ בצד של "הרעים", ואת ביבי ב"טובים".

אני רוצה לראות מה גדי וילצ׳רסקי יגיד על החבירה לליכוד
תיכנס לדף שלו בפייסבוק, הוא הגיב לזה ברגע שנחתם ההסכם.

אם הוא רוצה לשנות משהו האם הוא יכול מחוץ לכנסת?
כל עוד ביבי ראש ממשלה, אף אחד לא ישנה כלום גם מתוך הממשלה. הבנאדם הזה בולם את ניסיונות היישום של השרים שלו- ליברמן בביטחון, ארדן בתקשורת.
דווקא עם גנץ ראש ממשלה פייגלין יכל ליישם דברים, וגם ליברמן.

כמו שהכיסא חשוב לביבי הוא חשוב ללפיד

אני שוב שואל אם הוא רוצה לשנות משהו האם הוא יכול מחוץ לכנסת? רק בשביל להיות עם עקרונות חזקים אבל בלי שום שינוי?

יש תמיד בחירות הבאות. הוא יכול לחבור לעוד פוליטיקאים, לחזק את זהות. הוא הצליח יפה (כמעט) בבחירות הקודמות. אם היה רק נכנס לכנסת עם 4 מנדטים היה משיג ה-מ-ו-ן, כנראה כל מה שהיה רוצה כמעט.

אבל הנה מכר את עקרנותיו וכל ההבטחות שקיבל - ירדו בביוב.

אתה צודק שהרבה מפלגות מרכז-שמאל כולל ליברמן הם כביכול ״אנטי דת״. מה שאתה מפספס, כנראה בגלל אורח חיים דתי, שהם לא באמת אנטי דת. הם פשוט ״בעד זכות לאורח חיים חילוני״. פשוט רוצים שהדת תצא לנו מהחיים. אני אתאיסט, זה לא הולך להשתנות. ככל שידחפו לי או למשפחה / חברים שלי דת לחיים - ככה הם יהיו עוד יותר נגד הדת.

אני אתאיסט מוחלט, ודווקא שאני כאן באוסטרליה, שאני יכול להמנע באופן מוחלט מכל מנהג יהודי שיש, אני קצת מתגעגע לכל מיני דברים כמו ארוחות חג, מנהגים ושאר דברים שהם יותר מסורת מדת, אני מספר על זה לחברה שלי ואפילו הייתי בליל סדר לפני כמה שנים. למה? כי אף אחד לא הכריח אותי. אותו דבר מתקיים בארץ ביום כיפור. אין חוק שאסור לנסוע בכביש, אבל כולם מכבדים. חוק חמץ? סגירת עסקים בט׳ באב? מרכולים בשבת? אנשים משתינים על זה כי מכריחים אותם.

תנסה לשים את עצמך בנעליים של אחד כמוני למשל, חברה שלי לא יהודיה, איך אני אמור להתחתן איתה בארץ? אתה יודע כמה פסולי חיתון יש בארץ? נישואים חד מיניים? ועוד שלל מצבים שהמדינה נכנסת לך לעניינים תרתי משמע. איך אתה מצפה שלא יהיו אנטי דת? שמישהו אומר לך שמי שבחרת להתחתן איתו ״לא נחשב״ - איך תרגיש?

אחייניות שלי לומדות בבית ספר חילוני לגמרי, במרכז כפר סבא, יש להם כמעט רבע מערכת שיעורים על יהדות בצורה כזו או אחרת. שאחותי למדה שם - זה לא היה. איך תרגיש אם ידחפו לילדים שלך שיעור נגד דת? או בעד נצרות / איסלאם? אתה הרי רוצה לחנך ולגדל אותם עם הערכים שחשובים לך, לא? אבל מישהו דוחף להם ערכים מנוגדים למה שאתה מאמין בו!

״למי אכפת מדמוקרטיה״ אני צריך לצטט לך שורות מההמנון כדי להבהיר לך כמה זה פסול? ״להיות עם חופשי בארצינו״ - איך אפשר להיות חופשיים בלי דמוקרטיה?

מדינת ישראל היא דמוקרטית. ככל שהערבים והחרדים מתרבים בקצב גבוה, החילונים בקושי מתרבים ורק עוזבים לחו״ל - אתה יושב על חבית נפץ. להגיד שאי אפשר לשבת עם הערבים לא יחזיק מים עוד 20-30 שנה שהם יביאו 20-25 מנדטים. כמה שתרצה להאמין בהזיה הזאת, זה לא יקרה. הם כאן. הם ישארו ויש להם זכות הצבעה.
אני הכי נגד לכפות משהו על מישהו בעולם ובמיוחד דת.
זה לא מטרות החוק. מטרת החוק הוא לתת אפשרות למי שרוצה להיות דתי, להיות דתי.
אם יש לך הרבה עבודות בשבת, אדם דתי שלא מוכן לעבוד בשבת יתקשה למצוא עבודה.

ברגע שאין סתירה בין אורח חיים חילוני לדתי, לשניהם יש לגטימיות. אך ברגע שאחד מונע מהשני להתקיים, זה בעיה.
הרבה אנשים מגדירים מנהגי דת תמימים ככפיה דתית סתם, או הדרת נשים.
ראיתי אישה נלחמת על חירותה באוטובוס ציבורי שהיא דווקא רוצה לשבת ליד יהודי חסידי מבוגר שברור לכולם שהיהודי הזה לא מרגיש בנוח לשבת לידה. מה איכפת לה לשבת באחד מהעשר מקומות הפנוים באוטובוס.

כאן חלק מהאנשים יבינו אותו שהוא רוצה לשמור על הדת שלנו לפי התפיסה שלו, ואין טעם לכפות עליו אחרת אם בקלות יש אלטרנטיבה. ואולי חלק יבנו אותה שרוצה להילחם למען חירות הנשים החילוניות, ושזה לא אישי נגד האדם עצמו, אלא למען להראות דוגמה או משהו כזה.

בעיני היא חולנית עם שריטה. ניסיתי להסביר לה שיש עוד הרבה מקומות באוטובוס בשבילה, אבל נראה שזה בסך הכל היה נסיון לכפיה חילונית על אדם דתי.

הרבה מדברים על כפיה דתית ומתעלמים מכפיה חילונית. שניהם קיימים.

לא אכנס לכל חוק למה הוא טוב או לא. כי אני באמת לא מבין בזה, וכנראה שאני אסכים איתך על חלק מהם שהם מיותרים גם בתור דתי. אבל חשוב לתת לאשנם ולילדים את הידע הדרוש להם כדי לבחור בחיי דת או לא. לדעתי ללמד ילד את ההסטוריה שלו גם אם זה כולל את מנהגי הדת של אבותיו הוא חיוני לילד כדי שידע להחליט מה שירצה בחיו.

ואכן המדינה הזאת הולכת להיות מדינה דתית וערבית. אולי אז יהיה שלום. הרבה ערבים הצביעו למפלגות חרדיות, מי יודע?

אני הכי נגד לכפות משהו על מישהו בעולם ובמיוחד דת.
זה לא מטרות החוק. מטרת החוק הוא לתת אפשרות למי שרוצה להיות דתי, להיות דתי.
אם יש לך הרבה עבודות בשבת, אדם דתי שלא מוכן לעבוד בשבת יתקשה למצוא עבודה.

ברגע שאין סתירה בין אורח חיים חילוני לדתי, לשניהם יש לגטימיות. אך ברגע שאחד מונע מהשני להתקיים, זה בעיה.
הרבה אנשים מגדירים מנהגי דת תמימים ככפיה דתית סתם, או הדרת נשים.
ראיתי אישה נלחמת על חירותה באוטובוס ציבורי שהיא דווקא רוצה לשבת ליד יהודי חסידי מבוגר שברור לכולם שהיהודי הזה לא מרגיש בנוח לשבת לידה. מה איכפת לה לשבת באחד מהעשר מקומות הפנוים באוטובוס.

כאן חלק מהאנשים יבינו אותו שהוא רוצה לשמור על הדת שלנו לפי התפיסה שלו, ואין טעם לכפות עליו אחרת אם בקלות יש אלטרנטיבה. ואולי חלק יבנו אותה שרוצה להילחם למען חירות הנשים החילוניות, ושזה לא אישי נגד האדם עצמו, אלא למען להראות דוגמה או משהו כזה.

בעיני היא חולנית עם שריטה. ניסיתי להסביר לה שיש עוד הרבה מקומות באוטובוס בשבילה, אבל נראה שזה בסך הכל היה נסיון לכפיה חילונית על אדם דתי.

הרבה מדברים על כפיה דתית ומתעלמים מכפיה חילונית. שניהם קיימים.

לא אכנס לכל חוק למה הוא טוב או לא. כי אני באמת לא מבין בזה, וכנראה שאני אסכים איתך על חלק מהם שהם מיותרים גם בתור דתי. אבל חשוב לתת לאשנם ולילדים את הידע הדרוש להם כדי לבחור בחיי דת או לא. לדעתי ללמד ילד את ההסטוריה שלו גם אם זה כולל את מנהגי הדת של אבותיו הוא חיוני לילד כדי שידע להחליט מה שירצה בחיו.

ואכן המדינה הזאת הולכת להיות מדינה דתית וערבית. אולי אז יהיה שלום. הרבה ערבים הצביעו למפלגות חרדיות, מי יודע?
מסכים עם כל מילה שלך ויש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא אבל לא אכנס לזה כרגע, אני אמנם דתלש וכיום האורח חיים שלי הוא חילוני לכל דבר ועניין ורק היום שאני בתור חילוני רואה איך חילונים מדברים על דתיים ועל הדת בגלל שטויות שמשמיעים להם שמאלנים מהטלוויזיה אני מבין עד כמה לכולם כאן נוח ללכת בעיניים עצומות אחרי מה שדוחפים להם לפה, הדבר היחיד שיש במדינה הזאת זה כפיה חילונית, אין כאן כפיה דתית, מעולם לא הייתה כאן כפיה דתית ואף פעם לא תהיה כפיה דתית, אני שומע אנשים מדברים וזה פשוט מרתיח אותי כמה שנאה וכמה שטויות יהודים אומרים על יהודים אחרים בגלל חוסר ידע ובגלל חוסר ברצון לדעת, עד לא מזמן היה אירוע פרטי לדתיים, באו הקבוצת נשים המשועממות האלו שאין להן כנראה יותר מידי עניין בחיים אז הן מחפשות ריגושים, אני מדבר כמובן על "הדרת נשים" ופשוט ניסו לגרום לביטול ההופעה כי לא נוח להן שגברים ונשים ישבו בנפרד ואני מסתכל מהצד ובאמת לא מבין מה אכפת להן, הרי זה אירוע פרטי, הנשים שיושבות שם אלו נשים דתיות שיושבות בנפרד מרצונן החופשי, אז מה העניין לעשות כאלו מהומות? וכאן בדיוק אפשר לראות אתה הכפיה החילונית, הם רוצים שבכל הבתי ספר ילמדו מקצועות ליבה, מישהו פעם שמע שהדתיים רוצים שבכל הבתי ספר ילמדו גמרא? בקיצור כמו שכבר אמרתי יש הרבה מה להאריך בנושא ולמסקנה אין בארץ כפיה דתית מה שכן יש זה כפיה חילונית, זה הכל

זה היה אירוע ציבורי.
זה היה אירוע פרטי מטעם חב"ד, אמנם העירייה ארגנה את זה אבל זה היה פרטי
וכמו שהעירייה עושה מיליון מופעי קיץ לחילונים אז מותר גם פעם ב... לעשות אירוע לדתיים אחרי אינספור בקשות מטעם הציבור הדתי, אז מה קרה גם כשמקצים פעם ב... משהו לציבור מסויים אז כואב לכם וחייבים לעשות רעש ולהפריע? פשוט גועל נפש, חד משמעית בושה, מה קרה ללקבל את האחר ולכבד את הדת שלו? איפה כל הכביכול "נאורים" שכל השנה מתיפייפים ובלבלים את המוח על לקבל את כולם? הינה הפרצוף האמיתי של רוב המדינה הזאת

אין כאן כפיה דתית
חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב,
כל נושא הנישואים / גירושים,
תחבורה ציבורית בשבת,
חוק החזיר,
חוק החמץ,
חןק אימוץ ילדים,
פקודות צה"ל,
שידורי טלויזיה בכיפור,
ועוד...
מה אלה אם לא כפייה דתית?

זה היה אירוע ציבורי.[/QUOTE
איך היית מרגיש אם בתחרות פאוורליפטינג היו מנסי לשנות קטגוריות?
אם מישהו היה מחליט שהנוער זה עד 30, או מוסיף קטגורית משקל נוספת?
טיפשי כל העסק

איך היית מרגיש אם בתחרות פאוורליפטינג היו מנסי לשנות קטגוריות?
אם מישהו היה מחליט שהנוער זה עד 30, או מוסיף קטגורית משקל נוספת?
טיפשי כל העסק
אם התנאים לא היו מתאימים לי,
הייתי בוחר לא להתחרות באותה תחרות.
עד כדי כך פשוט.
@elchonon

חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב,
כל נושא הנישואים / גירושים,
תחבורה ציבורית בשבת,
חוק החזיר,
חוק החמץ,
חןק אימוץ ילדים,
פקודות צה"ל,
שידורי טלויזיה בכיפור,
ועוד...
מה אלה אם לא כפייה דתית?
לא רואה בזה שום כפייה, אם לא תשמור כיפור אף אחד לא יהרוג אותך, חוץ מזה ברומא תהיה רומאי, מדינת ישראל זאת מדינת היהודים, לא יודע מה אנשים כמוך רואים במילה יהודי ואני בספק אם אתה יודע מאיפה המקור של המילה בכלל אבל במדינת ישראל תהיה יהודי, מי שלא טוב לו כאן תמיד מוזמן לקחת את החפצים שלו ולחפש מקום אחר, נראה איפה תמצאו משהו טוב יותר

לא רואה בזה שום כפייה
זו כבר בעיה, אבל בכל זאת אמשיך:

לא יודע מה אנשים כמוך רואים במילה יהודי
אני יהודי, ההגדרה של יהודי (לפי היהדות) היא מי שנולד לאם יהודייה.
יהודי לא חייב להיות דתי. בקידוש של שישי אני חובש כיפה, גם בערבי חג.
אגב התחנכתי עד כיתה ו' בבית ספר ממלכתי דתי, כזה שפותחים כל בוקר בשמע ישראל ומודה אני, ולובשים ציצית וכיפה.

מי שלא טוב לו כאן תמיד מוזמן לקחת את החפצים שלו ולחפש מקום אחר, נראה איפה תמצאו משהו טוב יותר
לא הבנתי,
אתה תארגן להם אזרחות אמריקאית / אוסטרלית / קנדית?

זו כבר בעיה, אבל בכל זאת אמשיך:

אני יהודי, ההגדרה של יהודי (לפי היהדות) היא מי שנולד לאם יהודייה.
יהודי לא חייב להיות דתי. בקידוש של שישי אני חובש כיפה, גם בערבי חג.
אגב התחנכתי עד כיתה ו' בבית ספר ממלכתי דתי, כזה שפותחים כל בוקר בשמע ישראל ומודה אני, ולובשים ציצית וכיפה.

לא הבנתי,
אתה תארגן להם אזרחות אמריקאית / אוסטרלית / קנדית?
לא חייב להיות דתי אבל חייב להיות יהודי!
אחרת מה ההבדל בינך לבין כל אדם אחר בעולם?
מה ההגדרה של יהודי מבחינתך?
מה הופך אותנו ליהודים?

לא חייב להיות דתי אבל חייב להיות יהודי!
אחרת מה ההבדל בינך לבין כל אדם אחר בעולם?
מה ההגדרה של יהודי מבחינתך?
מה הופך אותנו ליהודים?
בדיוק זה,
מה ההבדל בין יהודי חילוני למוסלמי חילוני? לבין נוצרי חילוני?
כולם בני אדם, זה הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית