למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

אני חושב שרוב המדינה לא מבינה את עומק הכפייה הדתית שאנחנו חווים בישראל.

אפילו חילוניים התרגלו שביום כיפור אין טלויזיה, בט׳ באב הכל סגור, בצבא שומרים כשר, חתונה זה עם כיפה על הראש ומקווה ופגישה עם הרב, שאסור להכניס חמץ לבית חולים וכו׳ וכו׳... רוב החילוניים חיים עם זה בשלום (תאמת זה לא סוף העולם, יש דברים יותר גרועים בארץ) אבל זה הבנצ׳מרק שלך כי על זה גדלת וחונכת שזה נורמלי. עד שלא תחווה ארצות עם כפייה דתית יותר חמורה (למשל באבו דאבי זוג לא נשוי לא יכול לקחת חדר במלון ביחד) או ארצות ללא כפייה דתית (לא חסרות...) - אתה לא באמת תדע מה הדעה האמיתית שלך כי לא חווית מציאות אחרת שתוכל להגיד שיותר טובה או פחות טובה.

לגבי ״כפייה חילונית״ - אישה יושבת ליד גבר חרדי באוטובוס זה בפירוש לא כפייה חילונית. האוטובוס הוא לא של גברים בלבד, לא חלק באוטובוס ולא המושב הזוגי. אם האישה הייתה יושבת פיזית על הבחור החרדי - זה פלישה למרחב האישי וכמובן שזה לא הגיוני בשום קונסטלציה.

דוגמאות לכפייה חילונית היפוטתית - חייל דתי שנאלץ לאכול חמץ מחוסר ברירה, לא לשמור שבת, אם אני אבוא למישהו הביתה ואדליק לו טלויזיה בשבת, אכריח דתי לעבוד בשבת וכו׳ וכו׳ וכו׳....

כל זה לא קורה. אף אחד לא משנה לחרדים / דתיים את אורח החיים שלהם. גם בארץ כמו אוסטרליה שלדת אין שום מקום באורח חיים הציבורי, בנאדם יהודי חרדי יכול לקיים את כל תרי״ג מצוות בלי שיפריעו לו. המרחב הציבורי לא שייך לא לחילוניים ולא לדתיים, הוא שייך לציבור. יש חוקים ברורים של אפליה (נגד נשים) למשל, שזה תקף למרחב הציבורי ללא שום קשר לכמה אתה דתי או מאיזו דת אתה.

אני חושב שרוב המדינה לא מבינה את עומק הכפייה הדתית שאנחנו חווים בישראל.

אפילו חילוניים התרגלו שביום כיפור אין טלויזיה, בט׳ באב הכל סגור, בצבא שומרים כשר, חתונה זה עם כיפה על הראש ומקווה ופגישה עם הרב, שאסור להכניס חמץ לבית חולים וכו׳ וכו׳... רוב החילוניים חיים עם זה בשלום (תאמת זה לא סוף העולם, יש דברים יותר גרועים בארץ) אבל זה הבנצ׳מרק שלך כי על זה גדלת וחונכת שזה נורמלי. עד שלא תחווה ארצות עם כפייה דתית יותר חמורה (למשל באבו דאבי זוג לא נשוי לא יכול לקחת חדר במלון ביחד) או ארצות ללא כפייה דתית (לא חסרות...) - אתה לא באמת תדע מה הדעה האמיתית שלך כי לא חווית מציאות אחרת שתוכל להגיד שיותר טובה או פחות טובה.

לגבי ״כפייה חילונית״ - אישה יושבת ליד גבר חרדי באוטובוס זה בפירוש לא כפייה חילונית. האוטובוס הוא לא של גברים בלבד, לא חלק באוטובוס ולא המושב הזוגי. אם האישה הייתה יושבת פיזית על הבחור החרדי - זה פלישה למרחב האישי וכמובן שזה לא הגיוני בשום קונסטלציה.

דוגמאות לכפייה חילונית היפוטתית - חייל דתי שנאלץ לאכול חמץ מחוסר ברירה, לא לשמור שבת, אם אני אבוא למישהו הביתה ואדליק לו טלויזיה בשבת, אכריח דתי לעבוד בשבת וכו׳ וכו׳ וכו׳....

כל זה לא קורה. אף אחד לא משנה לחרדים / דתיים את אורח החיים שלהם. גם בארץ כמו אוסטרליה שלדת אין שום מקום באורח חיים הציבורי, בנאדם יהודי חרדי יכול לקיים את כל תרי״ג מצוות בלי שיפריעו לו. המרחב הציבורי לא שייך לא לחילוניים ולא לדתיים, הוא שייך לציבור. יש חוקים ברורים של אפליה (נגד נשים) למשל, שזה תקף למרחב הציבורי ללא שום קשר לכמה אתה דתי או מאיזו דת אתה.
להגיד שכספי ציבור לא ישרת אזרחים שחפצים בהפרדה על רקע דתי, זה כפיה חילונית. או לפחות אפליה דתית.
גיוס לומדי תורה ובחורי ישיבות זה אפליה וכפיה דתית. כי לא מדובר בגיוס משתמטים, אלא בדתיים מסוימים.
אני רוצה לראות גיוס ערבי, וחילוניים משתמטים באותה אגרסיביות כדי להגיד שאין אפליה.

נקודת ההתחלה שלך מפספסת לגמרי שאנחנו מדינה יהודית שמבוססת על המסורת היהודית.
אנחנו לא עוד מדינה דמוקרטית בעולם, זאת מדינה אחרת משלך.
הארץ הזאת הגיע אלינו בזכות מאמץ אדיר של אנשים שראו במקום הזה משהו מיוחד ושונה מאוגנדה.

כל מדינה מכירה בחגים כאלה ואחרים, אם זה חגים דתיים מסוימים או לאומיים. במדינת היהודים יום כיפור זה יום לאומי. ו9 באב זה יום עצוב לעם שלנו. מי שאנחנו היום בתור עם בארץ הזאת קשור במידה רבה למאוראות ההיסטוריות האלה.

עכשיו אף אחד לא כופה אותך לצום או לשמור את המנהגים של הימים האלה. אבל לעשות דברים מסוימים זאת לא כפיה.
בדיוק כמו ימים לאומיים אחרים אינם כפיה בשום דרך.

אגיד את זה שוב לכל אלה שעשו ירידה וחושבים שאין באדמה הזאת שום דבר יותר מיוחד מאדמתה של אוגנדה.
זאת מדינה יהודית ישראלית השייכת לעם היהודי.

הפרדה במרחב הציבורי - לא חוקי.
אם תהיה לך אוכלוסיה, שתרצה לחגוג בירי בחתולים? מה אם זאת הדת שלהם? זו גם אפליה?

גיוס זו לא אפליה כל עוד זה שוויוני בפני החוק. זה שאתה לומד תודה - תלמד בכיף. אני רוצה ללמוד פיסול. למה הלימודים שלך יותר חשובים משלי? איך לימודי תורה תורמים למדינה?
אני אזרום איתך ואגיד אוקיי יש ערכים וידע בתורה שיכול להיות פרקטי וחיובי לחיי היום יום, אבל החרדים מסתגרים בשכונות שלהם ולא הולכים ו״תורמים״ את התורה והחוכמה שהם למדו בשאר הארץ לציבור החילוני שעובד ומתגייס ומשלם מיסים במקומם.

מה שאתה מפספס זה בין מסורת יהודית לבין דת יהודית. אין לי דבר אחד נגד מסורת יהודית, שם נמצאים רוב הערכים החיוביים, אני חושב שזה חשוב וגם פה שאני נתקל בדברים כאלה אני בדרך כלל מסתכל על זה בצורה חיובית. אבל חורבן בית המקדש לחלוטין אינו תקף למי שלא מאמין בחשיבות בית המקדש. בשבילי חורבן בית המקדש זה כמו שבשבילך חורבן כנסיית נוטרדאם. אם אני אכריח אותך איפה שתגור לא לצאת לא לראות טלויזיה ולא לעבוד בגלל חורבן כנסיית נוטרדאם - איך תרגיש? עכשיו תגיד אבל זו מדינת היהודים לא מדינת הנוצרים... אז זהו שגם לרוב הנוצרים לא אכפת מחורבן כנסיית נוטרדאם וגם לרוב היהודים לא אכפת מחורבן בית המקדש.הרוב סובל בגלל מיעוט שכופה את אורח חייו על האחר - זוהי כפייה דתית, ברוך הבא.

״כל מדינה מכירה בחגים״ - נכון, כאן יש חופש בחג מולד לרוב המקומות. וזהו. אתה רוצה לפתוח מכולת? תפתח. אתה רוצה לעשות מה בזין שלך? תעשה. ההבדל הוא שכאן מכבדים את כל הדתות ומאפשרים לך לעשות מה שאתה צריך אם אתה דתי (יהודי, נוצרי, מוסלמי וכו׳) אבל לא מכריחים אותך לעשות שום דבר בגלל שום דת. זו מדינה מתקדמת ומפותחת, ברוך הבא.

אתה מפספס פרט מסויים, כן מכריחים אותי לעשות דברים בחגים האלה. אם אתה חייב - אתה תאכל מצות במשך שבוע עד שתחרבן לבנים. אם אתה רוצה לצאת למועדון בט׳ באב - כל הזין. אם אתה רוצה לצפות בסרט ביום כיפור - בהצלחה. זו כפייה דתית. זה לא מסורת ולא נעליים.

המדינה הזאת שייכת לאזרחים שלה, נכון, יש כאן רוב יהודי. אבל המדינה שייכת לכל אזרח ואזרח לא פחות מהאחר. יש בחירות דמוקרטיות ויש את רצון הרוב. אם הרוב רוצה הפרדה מגדרית ולאפשר לאברכים לא לעבוד - זוהי דמוקרטיה וניתן לשנות את החוקים.

מסכים עם אלחנן, באותה מידה אני יכול להגיד לך שאני לא רוצה לסגור את העסק שלי ביום השואה וכדו' אבל זה חלק מהחוק משום שזה יום לאומי לכל העם שלנו בגלל ההיסטוריה שלנו, למה על זה אתה לא בא ואומר כפייה?
אגב לגבי כשרות לא מבין מה אכפת לחילוני לאכול כשר, הרי חילוני יכול לאכול גם כשר וגם לא כשר, דתי יכול לאכול רק כשר, אז מה העניין לעשות דווקא?
כדי להגיד "לי לא יגידו מה לעשות"?
אם תחשוב על זה, זה די קטנוני, כנ"ל לגבי הרבה מאוד דברים שאתה קורא להם כפייה דתית.

מסכים עם אלחנן, באותה מידה אני יכול להגיד לך שאני לא רוצה לסגור את העסק שלי ביום השואה וכדו' אבל זה חלק מהחוק משום שזה יום לאומי לכל העם שלנו בגלל ההיסטוריה שלנו, למה על זה אתה לא בא ואומר כפייה?
אגב לגבי כשרות לא מבין מה אכפת לחילוני לאכול כשר, הרי חילוני יכול לאכול גם כשר וגם לא כשר, דתי יכול לאכול רק כשר, אז מה העניין לעשות דווקא?
אם תחשוב על זה, זה די קטנוני, כנ"ל לגבי הרבה מאוד דברים שאתה קורא להם כפייה דתית.

עסקים פתוחים כרגיל ביום השואה. זה שיש אנשים שבוחרים לכבד את המועד - זוהי בחירה אישית, שזה בדיוק ההפך הגמור מכפייה.

תראה, לצורך העניין אכלתי בצהריים סנדוויץ׳ עוף, שיש סיכוי טוב שזה היה כשר. מה מפריע לי. אבל בפסח לטחון שבוע מצות? (כי הצבא קובע לך מה לאכול) ללכת לכלא אם יש לך חטיף שלא כשר לפסח בתיק? שאם אתה מתחתן אתה לא יכול קינוחים חלביים, משקאות חלביים, קפה עם חלב וכו׳ וכו׳ וכו׳... מי עושה דווקא?
אני לא מדבר על יוצאי חבר העמים שאוכלים מגוון יותר גדול של מאכלים ומכריחים אותם להמנע מהם במוסדות ציבוריים.

סבבה, בשבילך זה קטנוני, בשבילי זו הגבלה של חופש. בנאדם שגדל כל החיים שלו בחדר קטן יגיד מה הבעיה תראה הנה חדר, מיטה, מחשב, אוכל, שירותים, מה לא טוב? לצאת החוצה? לטייל? לצאת מהמדינה? אויש נו מה אתה קטנוני ועושה דווקא, החדר הזה בסדר גמור.

עסקים פתוחים כרגיל ביום השואה
אז ביום הזכרון, לא זוכר בדיוק באיזה יום זה, צריכים לסגור את כל העסקים כי אם לא תסגור תקבל קנס ואין תחבורה ציבורית החל משש בערב כי זה יום הזכרון, אז תגיד שגם זה כפייה, אני רוצה לעבוד ביום הזכרון ואני רוצה ליסוע בתחבורה ציבורית ביום הזכרון ואני ואני, העניין הוא שהכל נהיה כאן "אני רוצה" מה עם לעשות השתדלות בשביל האחר?

הפרדה במרחב הציבורי - לא חוקי.
אם תהיה לך אוכלוסיה, שתרצה לחגוג בירי בחתולים? מה אם זאת הדת שלהם? זו גם אפליה?

גיוס זו לא אפליה כל עוד זה שוויוני בפני החוק. זה שאתה לומד תודה - תלמד בכיף. אני רוצה ללמוד פיסול. למה הלימודים שלך יותר חשובים משלי? איך לימודי תורה תורמים למדינה?
אני אזרום איתך ואגיד אוקיי יש ערכים וידע בתורה שיכול להיות פרקטי וחיובי לחיי היום יום, אבל החרדים מסתגרים בשכונות שלהם ולא הולכים ו״תורמים״ את התורה והחוכמה שהם למדו בשאר הארץ לציבור החילוני שעובד ומתגייס ומשלם מיסים במקומם.

מה שאתה מפספס זה בין מסורת יהודית לבין דת יהודית. אין לי דבר אחד נגד מסורת יהודית, שם נמצאים רוב הערכים החיוביים, אני חושב שזה חשוב וגם פה שאני נתקל בדברים כאלה אני בדרך כלל מסתכל על זה בצורה חיובית. אבל חורבן בית המקדש לחלוטין אינו תקף למי שלא מאמין בחשיבות בית המקדש. בשבילי חורבן בית המקדש זה כמו שבשבילך חורבן כנסיית נוטרדאם. אם אני אכריח אותך איפה שתגור לא לצאת לא לראות טלויזיה ולא לעבוד בגלל חורבן כנסיית נוטרדאם - איך תרגיש? עכשיו תגיד אבל זו מדינת היהודים לא מדינת הנוצרים... אז זהו שגם לרוב הנוצרים לא אכפת מחורבן כנסיית נוטרדאם וגם לרוב היהודים לא אכפת מחורבן בית המקדש.הרוב סובל בגלל מיעוט שכופה את אורח חייו על האחר - זוהי כפייה דתית, ברוך הבא.

״כל מדינה מכירה בחגים״ - נכון, כאן יש חופש בחג מולד לרוב המקומות. וזהו. אתה רוצה לפתוח מכולת? תפתח. אתה רוצה לעשות מה בזין שלך? תעשה. ההבדל הוא שכאן מכבדים את כל הדתות ומאפשרים לך לעשות מה שאתה צריך אם אתה דתי (יהודי, נוצרי, מוסלמי וכו׳) אבל לא מכריחים אותך לעשות שום דבר בגלל שום דת. זו מדינה מתקדמת ומפותחת, ברוך הבא.

אתה מפספס פרט מסויים, כן מכריחים אותי לעשות דברים בחגים האלה. אם אתה חייב - אתה תאכל מצות במשך שבוע עד שתחרבן לבנים. אם אתה רוצה לצאת למועדון בט׳ באב - כל הזין. אם אתה רוצה לצפות בסרט ביום כיפור - בהצלחה. זו כפייה דתית. זה לא מסורת ולא נעליים.

המדינה הזאת שייכת לאזרחים שלה, נכון, יש כאן רוב יהודי. אבל המדינה שייכת לכל אזרח ואזרח לא פחות מהאחר. יש בחירות דמוקרטיות ויש את רצון הרוב. אם הרוב רוצה הפרדה מגדרית ולאפשר לאברכים לא לעבוד - זוהי דמוקרטיה וניתן לשנות את החוקים.
אם ירי חתולים היה מסורת לעם שגר במדינה שלה, זה מאוד לגטימי, לא פחות מקרבנות וברית מילה.

בסופו של דבר, אתה רואה בארץ ישראל מדינה ככל העמים, ולא רואה שום סיבה לדת או מסורת שיהו חלק מהמדינה הזאת.
ולכן בעינך היא כושלת, ומפלה.

אבל זה לא נכון. אנחנו מדינה יהודית שהגיעה לכאן בזכות המסורת, וזה הרצון של רוב האזרחים לשמור על זה. זה שיש כמה אזרחים ופוליטיקאים שמנסים להתסיס אחרת, לא משקף את החזון של העם הזה ורוב אזרחיה.

תקרא פעם את מה שרשום על השטרות הישנים הישראלים ותראה מה היה החזון שלנו, ולמה אתה פשוט מפספס את הנקודה הציונית של הארץ הזאת.

אני לא מאמין שאני מתכתב עם מישהו שעזב את הארץ על איך אמור להתנהל כאן. קל ליעץ מהצד, אבל בשטח זה אחרת, במיוחד אם לוקחים בחשבון את התחלת התהליך שלנו להיות מדינה.

אני אגיד לך מה אכפת,
כשאני אוכל כשר אני משלם יותר, כי המסעדה צריכה לשלם למשגיח כשרות אם היא רוצה גם לקוחות דתיים (ונעזוב את זה לרגע שהרבה משגיחי כשרות הם מושחתים ובהרבה מאוד מהמקומות "הכשרים" יכול להיות שתאכל לא כשר).
אז כן אכפת לי מזה שאני משלם יותר ויוקר המחיה גבוה בכל מקרה אז לא תודה, מעדיף לאכול טרף...

אם ירי חתולים היה מסורת לעם שגר במדינה שלה, זה מאוד לגטימי, לא פחות מקרבנות וברית מילה.
מה לגיטימי בירי חתולים לעזאזל??🤦‍♂️
אתה צודק שלא פחות מקרבנות וברית מילה ותזכיר לי מה לגיטימי בקרבנות וברית מילה?
אה נכון - כלום, לכל עם יש את השריטה שלו, אחד יירה בחתולים, אחד יחתוך תז** ואחד יתאבד על אוטובוס מלא באנשים כי זה מצווה.
תנחש מה?
כל אחד חושב שהוא צודק אבל בסוף כולם מתים והופכים לאדמה וזה נגמר וההמצאה של "עולם הבא" או "גן עדן" זה חרטוט של בנאדם פחדן שלא יכול לקלוט שיום אחד הכל יגמר וכמובן שרוב בני האדם פחדנים אז הם הולכים אחריו.
אגיד את זה שוב לכל אלה שעשו ירידה וחושבים שאין באדמה הזאת שום דבר יותר מיוחד מאדמתה של אוגנדה.
זאת מדינה יהודית ישראלית השייכת לעם היהודי.
מסכים מאוד, זאת אכן מדינת היהודים דבר ראשון אבל שנינו יודעים שיהודי זה לא אחד ששם כיפה ושומר מצוות, יהודי זה מי שהאמא שלו יהודיה ואם רוב היהודים לא דתיים ולא אכפת להם מהדת אז כנראה שהמושג "יהודי" צריך להשתנות וצריך לקבוע חוקים שזאת מדינת היהודים אבל מדינה חילונית קודם כי רוב היהודים חילונים...👏
אני לא מאמין שאני מתכתב עם מישהו שעזב את הארץ על איך אמור להתנהל כאן. קל ליעץ מהצד, אבל בשטח זה אחרת, במיוחד אם לוקחים בחשבון את התחלת התהליך שלנו להיות מדינה.
אז מה עם הוא עזב את הארץ? הוא גר פה מספיק זמן בשביל לדעת ולהבין והמשפחה שלו גרה פה והוא מתעניין ואכפת לו ווזה ממש חשוב ואני מעריך את זה.
וחוץ מזה שאני גר פה בארץ ותחנש מה?
אני לומד בישיבה תיכונית ואני גר בשטחים מחוץ לקו הירוק אז אני מבין וחי את זה כל הזמן.

להגיד שכספי ציבור לא ישרת אזרחים שחפצים בהפרדה על רקע דתי, זה כפיה חילונית. או לפחות אפליה דתית.
כפיה או אפליה היה אומר שהדתיים לא יכולים לבוא לאירועים, אבל הם יכולים, הם פשוט יצטרכו להפריד את עצמם אם זה ערך שחשוב להם באמת (למרות שהוא לא אמור להיות, כי זה לא ערך יהודי אמיתי, אלא שייך יותר לזרמים מסויימים ולתקופות מודרניות יותר, לא משהו שהיה תמיד קיים ביהדות, או לפחות להמון זמן)

גיוס לומדי תורה ובחורי ישיבות זה אפליה וכפיה דתית. כי לא מדובר בגיוס משתמטים, אלא בדתיים מסוימים.
אני רוצה לראות גיוס ערבי, וחילוניים משתמטים באותה אגרסיביות כדי להגיד שאין אפליה.
כל מי שכשיר לגיוס ונמנע ממנו הוא משתמט, זה לא משנה אם הוא בחור ישיבה או לא.
לגבי המוסלמים אני לא אכנס כי זה סיפור אחר לחלוטין וזה יהיה תיבת פנדורה לפתוח את זה עכשיו, אבל זה שונה לחלוטין מבחורי ישיבות.
ותאמין לי שמשתמטים חילוניים מתנהגים אליהם משמעותית ביותר אגרסיביות מאיך שמתנהגים לבחורי ישיבות. כל משתמט חילוני יבלה חודשים במאסר אם אין לו סיבה מוצדקת לחוסר גיוס.

יש הבדל בין יום לאומי ליום דתי. אני יודע שלאדם דתי ההבדל לא קיים, אבל למי שלא אכפת מהיום הדתי ההבדל עצום. יום לאומי פונה לכולם, יום דתי רק לבני אותה הדת.

אני לא מבין מה הבעיה של יהודים לאכול חזיר, זה רק עוד חיה כמו כל חיה. אני לא מבי מה הבעיה של אוכל בשר לאכול טבעוני, הוא רק צריך להתאמץ טיפה.
אתה מבין כמה הטענה שלך לא קשורה? כולנו יכולים להתאמץ ולאכול בצורה מסויימת, אבל למה שקבוצה שאכפת לה איך היא אוכלת בצורה מסויימת תכריח קבוצה אחרת לאכול באותה צורה אם זה לא צורה שאכפת לה ממנה?
צריכה להיות לכולם יכולת הבחירה. וזה לא שיש 3 מסעדות בכל הארץ, יש כמות עצומה. חלק יכולות להיות כשרות וחלק לא, וכל אחד שילך לאן שבא לו.

קטנוני יהיה להתלונן על זה שחיילים שמתפללים לא צריכים להיות במסדר בוקר כדי שיהיה להם זמן להתפלל. זה שאסור לי להתחתן עם מי שאני בוחר זה לא קטנוניות.

מה עם לעשות השתדלות בשביל האחר?
אז למה רק בכיוון אחד? למה רק החילונים למען הדתיים?
עוד לא ראיתי דתיים שנלחמים למען הערכים החילוניים.

זה כבר זלזול וחוסר כבוד. אתה חושב שעל הזי** שלנו מה שיקרה במדינה?

אתם מפספסים את העיקר יום השואה ויום הזיכרון לחללי צהל אלו ימים שבנוים על אירועים שבנו את הלאום היהודי לא הדת היהודית חשוב לנו לשמור על הימים כי תכלס הם בנו לנו את המדינה.
מסכים מאוד, זאת אכן מדינת היהודים דבר ראשון אבל שנינו יודעים שיהודי זה לא אחד ששם כיפה ושומר מצוות, יהודי זה מי שהאמא שלו יהודיה ואם רוב היהודים לא דתיים ולא אכפת להם מהדת אז כנראה שהמושג "יהודי" צריך להשתנות וצריך לקבוע חוקים שזאת מדינת היהודים אבל מדינה חילונית קודם כי רוב היהודים חילונים...
אישית אני לא מבין מה הקטע אם זה בימי קדם היו נוהגים לקבל מישהו לעם היהודי לאחר מתן קורבן בבית המקדש הסיבה היחידה למה זה שונה המאבק הגישה הבדלנית והגישה האוניברסלית, בעבר הצלחנו להגר אלפי יהודים וליצור קשרים עסקיים מעולים.

אלחנן בחייאת מה קורה לך? קשה לי להאמין שזה אותו אלחנן השנון והנבון שאני מכיר פה מהודעות בפורום זה באמת לא מתאים לרמה שלך
לרדת עליו כי ''ירד'' מהארץ זה פשוט מוריד בכמה רמות את הדיון פה וזה גם לוקח כול מעלים כול חשיבות לכול טיעון שאתה מעלה.

אלחנן בחייאת מה קורה לך? קשה לי להאמין שזה אותו אלחנן השנון והנבון שאני מכיר פה מהודעות בפורום זה באמת לא מתאים לרמה שלך
לרדת עליו כי ''ירד'' מהארץ זה פשוט מוריד בכמה רמות את הדיון פה וזה גם לוקח כול מעלים כול חשיבות לכול טיעון שאתה מעלה.
לא יורד עליו שירד מהארץ. אני מציין שהדעות שהם מביעים כאן מאוד אנטי ציוניים, ומסתכלים על מדינה כשאר העמים, וממילא רואים חיסרון במדינה יהודית.
זה מתסיס אותי מעט לשמוע זלזול ברעיון מדינה יהודית, ולספר לנו כמה אנחנו עורים מהחיים הטובים בחוץ לארץ. הייתי שם, ואפשר לומר שאני מכיר את חו"ל לא פחות מהם, גם אני גרתי שם.

אבל הארץ הזאת בשבילי יותר מאדמה.
אני אגיד לך מה אכפת,
כשאני אוכל כשר אני משלם יותר, כי המסעדה צריכה לשלם למשגיח כשרות אם היא רוצה גם לקוחות דתיים (ונעזוב את זה לרגע שהרבה משגיחי כשרות הם מושחתים ובהרבה מאוד מהמקומות "הכשרים" יכול להיות שתאכל לא כשר).
אז כן אכפת לי מזה שאני משלם יותר ויוקר המחיה גבוה בכל מקרה אז לא תודה, מעדיף לאכול טרף...

מה לגיטימי בירי חתולים לעזאזל??🤦‍♂️
אתה צודק שלא פחות מקרבנות וברית מילה ותזכיר לי מה לגיטימי בקרבנות וברית מילה?
אה נכון - כלום, לכל עם יש את השריטה שלו, אחד יירה בחתולים, אחד יחתוך תז** ואחד יתאבד על אוטובוס מלא באנשים כי זה מצווה.
תנחש מה?
כל אחד חושב שהוא צודק אבל בסוף כולם מתים והופכים לאדמה וזה נגמר וההמצאה של "עולם הבא" או "גן עדן" זה חרטוט של בנאדם פחדן שלא יכול לקלוט שיום אחד הכל יגמר וכמובן שרוב בני האדם פחדנים אז הם הולכים אחריו.

מסכים מאוד, זאת אכן מדינת היהודים דבר ראשון אבל שנינו יודעים שיהודי זה לא אחד ששם כיפה ושומר מצוות, יהודי זה מי שהאמא שלו יהודיה ואם רוב היהודים לא דתיים ולא אכפת להם מהדת אז כנראה שהמושג "יהודי" צריך להשתנות וצריך לקבוע חוקים שזאת מדינת היהודים אבל מדינה חילונית קודם כי רוב היהודים חילונים...👏

אז מה עם הוא עזב את הארץ? הוא גר פה מספיק זמן בשביל לדעת ולהבין והמשפחה שלו גרה פה והוא מתעניין ואכפת לו ווזה ממש חשוב ואני מעריך את זה.
וחוץ מזה שאני גר פה בארץ ותחנש מה?
אני לומד בישיבה תיכונית ואני גר בשטחים מחוץ לקו הירוק אז אני מבין וחי את זה כל הזמן.
מדינת יהודים בנויה על כך שאנחנו עם, והסיבה שאנחנו בארץ הזאת, ומגדירים את עצמנו אותו עם לא קשור בהכרח לדת, אבל כן למסורת.
התנ"ך הוא הספר שלנו, משם כל כך הרבה יהודים מכל העולם החליטו להגיע לכאן, ומשם שיכנענו את העולם לתמוך בנו.
ואם אתה לא רואה מה לגטימי בברית מילה שדרך אגב מוכר כפכעולה לגטימית כמעט בכל העולם, קשה לקיים איתך דיון.
ומה הקשר למחבל שרוצח אנשים. אתה באמת רואה דמיון בין ברית מילה לרצח?

ובמידה שאתה באמת מאמין שאתה מת בסוף ונעלם לשום מקום, זאת זכותך. קיימנו כבר בפורום כאן דיונים ארוכים על הנושא, אני לא חושב שזה פחדנות להאמין בהמשך לחיים, זה הרי מחייב אותך לחיות אחרת. דווקא לכפור בזה יכול להעיד על פחדנות, מכיוון שאת החיים עכשיו אתה מפחד לשנות.

בקיצור, האמונה של מי שלא יהיה לא בהכרח קשור לאומץ. ואם נוח לך ללמוד בשיבה ולא להאמין, איך שנוח לך.
אני לא הייתי יכול להיות שלם עם זה.

לא יורד עליו שירד מהארץ. אני מציין שהדעות שהם מביעים כאן מאוד אנטי ציוניים, ומסתכלים על מדינה כשאר העמים, וממילא רואים חיסרון במדינה יהודית.
זה מתסיס אותי מעט לשמוע זלזול ברעיון מדינה יהודית, ולספר לנו כמה אנחנו עורים מהחיים הטובים בחוץ לארץ. הייתי שם, ואפשר לומר שאני מכיר את חו"ל לא פחות מהם, גם אני גרתי שם.

אין פה לאף אחד בעיה עם הרעיון של מדינה יהודית, יש לנו בעיה עם הרעיון של מדינת הלכה, שחוקיה הם לא חוקי מדינה נאורה ודמוקרטית כמו האנשים שהקימו אותה, אלא חוקים שמבוססים נטו על דת אחת, והם אפילו לא חוקי הדת, אלא חוקים של זרמים ספציפיים שפיתחו לעצמם חוקים שלא בהכרח קשורים ליהדות, אלא רק לאורך החיים שלהם.
זה הופך אותנו ללא יותר טובים מערב הסעודית, איראן, וסודן.

אם אתה לא רואה מה לגטימי בברית מילה שדרך אגב מוכר כפכעולה לגטימית כמעט בכל העולם, קשה לקיים איתך דיון.
היום דווקא מתחילים להסתכל על ברית המילה כטקס פגאני חסר תועלת, והתעללות בילדים.
ורק כדי כבר למנוע את הטענה הזאת, אין לברית מילה שום יתרונות בריאותיים שמים וסבון לא יכולים לפתור, משהו די נפוץ בימנו.

דווקא לכפור בזה יכול להעיד על פחדנות, מכיוון שאת החיים עכשיו אתה מפחד לשנות.
הפוך, זה שאתה יודע שיש לך רק את החיים האלה הופך אותך ליותר אמיץ, בידיעה שלא תהיה לך הזדמנות שניה לחיות את החיים שאתה רוצה.

עוד לא ראיתי דתיים שנלחמים למען הערכים החילוניים.
כי לחילונים אין שום ערכים וזה מוסכם על כולם ללא שום וויכוח, רק לראות את הנוער של היום ועל הבתי ספר ולהבין כמה חוסר ערכיות יש לחילונים, לעומת זאת הדת באיזשהו מקום שמה מסגרת לבן אדם ומחנכת אותנו, הרי אדם בלי מסגרת הוא חיה לכל דבר ועניין.

מדינת יהודים בנויה על כך שאנחנו עם, והסיבה שאנחנו בארץ הזאת, ומגדירים את עצמנו אותו עם לא קשור בהכרח לדת, אבל כן למסורת.
התנ"ך הוא הספר שלנו, משם כל כך הרבה יהודים מכל העולם החליטו להגיע לכאן, ומשם שיכנענו את העולם לתמוך בנו.
ואם אתה לא רואה מה לגטימי בברית מילה שדרך אגב מוכר כפכעולה לגטימית כמעט בכל העולם, קשה לקיים איתך דיון.
ומה הקשר למחבל שרוצח אנשים. אתה באמת רואה דמיון בין ברית מילה לרצח?

ובמידה שאתה באמת מאמין שאתה מת בסוף ונעלם לשום מקום, זאת זכותך. קיימנו כבר בפורום כאן דיונים ארוכים על הנושא, אני לא חושב שזה פחדנות להאמין בהמשך לחיים, זה הרי מחייב אותך לחיות אחרת. דווקא לכפור בזה יכול להעיד על פחדנות, מכיוון שאת החיים עכשיו אתה מפחד לשנות.

בקיצור, האמונה של מי שלא יהיה לא בהכרח קשור לאומץ. ואם נוח לך ללמוד בשיבה ולא להאמין, איך שנוח לך.
אני לא הייתי יכול להיות שלם עם זה.

אבל אלו לא טענות אנטי ציונות אלא טענות אנטי דתיות וביננו אלו הטענות ה הפחות קשות ביותר ששמעתי על הדת בישראל. אתה ממשיך להתיחס למדינה היהודית בהקשר הדת שאומרים שהיחס שלהם הוא מדינת היהודים כמדינת לאום שדרך אגב היה הרעיון המקורי של מקימי המדינה בזמן שהזרמים הדתיים ברובם התנגדו להקמתה.

אבל אלו לא טענות אנטי ציונות אלא טענות אנטי דתיות וביננו אלו הטענות ה הפחות קשות ביותר ששמעתי על הדת בישראל. אתה ממשיך להתיחס למדינה היהודית בהקשר הדת שאומרים שהיחס שלהם הוא מדינת היהודים כמדינת לאום שדרך אגב היה הרעיון המקורי של מקימי המדינה בזמן שהזרמים הדתיים ברובם התנגדו להקמתה.
אתה צודק, וכנראה שבאמת זה מיותר לי לקיים דיון על זה.
אני לא אוהב בכללי לדון בכאלה דיונים, ורק הצטרפתי בעמוד 20 כי הדיון התסיס אותי.

אנסה להימנע מהמשך הדיון כאן.

כי לחילונים אין שום ערכים וזה מוסכם על כולם ללא שום וויכוח, רק לראות את הנוער של היום ועל הבתי ספר ולהבין כמה חוסר ערכיות יש לחילונים, לעומת זאת הדת באיזשהו מקום שמה מסגרת לבן אדם ומחנכת אותנו, הרי אדם בלי מסגרת הוא חיה לכל דבר ועניין.
ועכשיו איבדת כל לגיטימיות בדיון.
אני אפילו לא יודע איפה להתחיל להסביר כמה אתה טועה

אתה צודק, וכנראה שבאמת זה מיותר לי לקיים דיון על זה.
אני לא אוהב בכללי לדון בכאלה דיונים, ורק הצטרפתי בעמוד 20 כי הדיון התסיס אותי.

אנסה להימנע מהמשך הדיון כאן.
אני חושב שהדעה שלך כן חשובה ומאוד נכונה בחלקים מסוימים אך שמכער פה זה שאתה יוצא תוקף בגינוים בסוף כול פסקה מבריקה.
באמת שאני אומר את זה כי מהודעות הודעות שיצא לי לראות אצלך בפורום עושה רושם שאתה אדם חכם ונכון שלא צריך לרדת לרמה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית