הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתאמן בלי תקופות

מתן1412

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום אני מתאמן כבר כמה שנים וכל תקופה מחליף בין חיטוב למסה.
ניסיתי לחשוב האם יש פיתרון יעיל יותר מאשר שני הדברים הקיצוניים האלה. כלומר האם אפשר לגדול בלי תקופה קיצונית של מסה (שבה אין מה לעשות נעלה בשומן) והאם אפשר להתחטב בלי תקופה קיצונית של חיטוב.

פתרון יעיל?
א. אתה לא חייב להיות במסה או חיטוב - אתה יכול גם לשמר תוצאות על ידי מאזן קלורי נטריילי, בכפוף לתזונה נכונה ואימונים בעצימות הנדרשת
ב. חיטוב ומסה לא חייב להיות קיצוני ואף מומלץ לא להיות קיצוני, יש לעשות הכל בהדרגה על מנת למקסם תוצאות
ג. אין פתרון קסם, בדיוק כמו שאתה לא יכול לחסוך כסף בבנק מבלי להפקיד.

מסה איטית. עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש תנצל כמעט לחלוטין את קצב בניית השריר האפשרי, אבל תוריד משמעותית את צבירת השומן עד מצב שלא בטוח בכלל שתצטרך חיטוב, ואם כן הוא יהיה קצר מאוד

באופן עקרוני גם חיטוב וגם מאסה לא צריך לעשות בצורה קיצונית. זה גחמות של חובבניים מוחלטים שמחפשים תירוץ לבלוס ואז נבהלים מהרמת שומן שלהם.

מסה איטית. עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש תנצל כמעט לחלוטין את קצב בניית השריר האפשרי, אבל תוריד משמעותית את צבירת השומן עד מצב שלא בטוח בכלל שתצטרך חיטוב, ואם כן הוא יהיה קצר מאוד
תמיד עניין אותי האם במצב זה יש צורך או בכלל מקום לצ'ט מעל או העמסה בכול כמה זמן

צ׳יט עושים בשביל הנפש, לא בשביל הגוף. אין לו שום יתרון פיזיולוגי.

לעומת זאת להמנע מאוכל טעים לאורך חודשים ככל הנראה יגמר בבולמוס אכילה מאוד ארוך.

צ׳יט עושים בשביל הנפש, לא בשביל הגוף. אין לו שום יתרון פיזיולוגי.

בדיוק על זה דברתי על הפן הנפשי שמתאמנים באים עליי עם המחשבה שיאללה נגמר כול האוכל הטעים ,אני תמיד מנפץ להם את המחשבה ומתחיל לדבר איתם על מה הפרקטיקות של דיאטות כאלו. העניין שאנחנו מדברים על דיאטה שבה המאזן צריך להיות שקול כול הזמן וזה מה שעניין אותי

בדיוק על זה דברתי על הפן הנפשי שמתאמנים באים עליי עם המחשבה שיאללה נגמר כול האוכל הטעים ,אני תמיד מנפץ להם את המחשבה ומתחיל לדבר איתם על מה הפרקטיקות של דיאטות כאלו. העניין שאנחנו מדברים על דיאטה שבה המאזן צריך להיות שקול כול הזמן וזה מה שעניין אותי
במידה ואתה עושה מסה מן הסתם אין צורך בצ'יט או העמסה. בחיטוב אפשר, אבל גם שם מומלץ לא להגזים

הרבה אנשים אומרים את זה אבל לי זה אף פעם לא קרה, אני חושב שאם פשוט אנשים יפתחו יותר משמעת עצמית ובאמת ינסו הם יצליחו.
אני אישית כבר שנתיים לא נגעתי בשוקולד, גומים, עוגות, עוגיות, משקאות ממותקים, כל הג'אנק פוד למינהו וכל שאר הדברים שהם כביכול "לא בריאים".
לקח לי כמה חודשים עד שהצלחתי אבל מאז לא הגעתי בכלום כבר שנתיים!
ושלא תטעה, אני ממש ממש אוהב את הדברים האלה אבל אחרי שנה בערך זה נהיה די קל וחלק מהדברים אני זוכר רק ממש במעורפל את הטעם שלהם (שוקולד למשל).
והרבה אנשים אומרים שאני פראייר ולא "נהנה מהחיים" אבל תכל'ס הרבה יותר טוב לי ככה.
ואחרי חצי שנה שלא אכלתי כלום בערך התחלתי גם להתאמן והיה ממש קל לשמור על תפריט וכו'.
נ. ב. אני עוד לא בן 16 אפילו...✌️

הרבה אנשים אומרים את זה אבל לי זה אף פעם לא קרה, אני חושב שאם פשוט אנשים יפתחו יותר משמעת עצמית ובאמת ינסו הם יצליחו.
אני אישית כבר שנתיים לא נגעתי בשוקולד, גומים, עוגות, עוגיות, משקאות ממותקים, כל הג'אנק פוד למינהו וכל שאר הדברים שהם כביכול "לא בריאים".
לקח לי כמה חודשים עד שהצלחתי אבל מאז לא הגעתי בכלום כבר שנתיים!
ושלא תטעה, אני ממש ממש אוהב את הדברים האלה אבל אחרי שנה בערך זה נהיה די קל וחלק מהדברים אני זוכר רק ממש במעורפל את הטעם שלהם (שוקולד למשל).
והרבה אנשים אומרים שאני פראייר ולא "נהנה מהחיים" אבל תכל'ס הרבה יותר טוב לי ככה.
ואחרי חצי שנה שלא אכלתי כלום בערך התחלתי גם להתאמן והיה ממש קל לשמור על תפריט וכו'.
נ. ב. אני עוד לא בן 16 אפילו...✌️

אם טוב לך ככה לטווח ארוך - מי אני שאגיד לך אחרת.
אבל לרוב המוחלט של האנשים, המנעות מוחלטת ממאכלים שהם אוהבים תגרום להם לשבירת דיאטה ולרוב לתוצאות לא טובות בטווח הארוך ומערכת יחסית לא בריאה (מנטלית) עם אוכל.

אני מכיר מישהי שנראית כמו דוגמנית פיטנס, מתאמנת המון ומחלקת את האוכל ל״בריא / לא בריא״. היא מאוד אוהבת אוכל ״לא בריא״ אבל לא נוגעת. זה הפך להפרעה נפשית ברמה מסויימת והיא לא יכולה לטוס לחו״ל מהפחד שלא תמצא אוכל בריא. גם בדברים כמו סלטים וכו׳ היא משגעת את המלצרים שלא תהיה טיפת שמן וכו׳.

אני מוקף בהרבה אנשים ברמה מאוד גבוהה של אימונים ותזונה, פאוורליפטרים ובודיבילדרים, כולם עם מטרה ברורה של תזונה ואימונים. כולם בלי יוצא מן הכלל משאירים מקום לאוכל שהם אוהבים. אם זה פעם בחודש, פעם בשבוע או פעם ביום שוקולד קטן לדוגמא.

צריך להבין את המשמעות של הרכב תזונתי וערכים תזונתיים יומיים כדי להבין שאם אתה אוכל כדור אחד של פררו רושה (אם זה מספיק לך...) ואתה עומד ביעדים היומיים שלך - שום דבר לא קרה.

אפילו יותר קיצוני, הבעלים של המכון שלי ככל הנראה הבנאדם הכי קפדן מבחינת תזונה שאני מכיר בכל הנוגע לבריאות. הוא סופר מיקרו ולא רק מאקרו (הכוונה הוא סופר ערכים של ויטמינים, לא רק פחמימה חלבון שומן) ועדיין הוא לא מונע מעצמו אוכל טוב מדי פעם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית