הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היי, חזרתי להתאמן ואשמח לעצות / עזרה

• פותח/ת השרשור Gear7
  • פורסם בתאריך

Gear7

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
קודם כל קצת עליי -
גיל - 25
BMI - 24.5
משקל - 81
גובה - 1.82
<--->

אתמול התחלתי להתאמן במכון שבחיים לא התאמנתי.. אולי מלפני כמה שנים אבל לא משהו רציני.
אני אשמח לעצות ממכם ..
הבנתי שהמשקל שלי כביכול תקין אך יש לי קצת בטן שאשמח להוריד ולחטב מאוד כנ"ל שרירים וכו'.

אני במכון עושה תרגילי כוח בעיקר ואיירובי של חצי שעה (10 דק' התחלה ו 20 דק' סיום).
וכל השאר אימוני כוח והוספתי לעצמי תרגיל בטן אחד.

בקיצור כל הגוף.

השאלה שלי עכשיו מבחינת תזונה.. אני הייתי רגיל לאכול בצורה מאוד לא רציפה או בכלל מבולגנת..
כלומר יום אחד יכלתי לאכול כלום ושום דבר בבוקר עד 3 בצהריים (לחיות על קפה מהבוקר) וב3 לתקוע המבורגר ובערב להמשיך לאכול שטויות.. חטיפים שוקולדים וכל הרע הזה.
פשוט מאוד הייתי אוכל מלא שטויות ויש ימים שפשוט בעבודה לא הייתי אוכל כלום ורק בערב הייתי אוכל (ארוחה אחת ביום).
אני גם לא שותה מספיק מים (מה עכשיו שם עליו 1000 עיניים ומקפיד).

אך יש לי בעיה אחת יחידה..
אני לא אוהב ירקות או פירות...
כן אוכל בננה כן אוכל בטטה ותפוחי אדמה (גזר במרקים) וכו'.

איך אני בונה לעצמי תפריט מגוון לכל יום או לכל השבוע שאוכל לשנות אותו ?

כלומר מה אני אמור לאכול בבוקר צהריים ערב וכו'?
בבוקר התחלתי לאכול ביצים והתחלתי גם לשלב קפה עם זה או פריכיות או צנימים.
בצהריים באמת שאין לי מושג מה לאכול כנ"ל לערב, בערבים לפעמים אני מכין אדממה או סנדוויץ' או דגני פיטנס.

יש למישהו הצעות? תודה רבה לכם!

קודם כל קצת עליי -
גיל - 25
BMI - 24.5
משקל - 81
גובה - 1.82
<--->

אתמול התחלתי להתאמן במכון שבחיים לא התאמנתי.. אולי מלפני כמה שנים אבל לא משהו רציני.
אני אשמח לעצות ממכם ..
הבנתי שהמשקל שלי כביכול תקין אך יש לי קצת בטן שאשמח להוריד ולחטב מאוד כנ"ל שרירים וכו'.

אני במכון עושה תרגילי כוח בעיקר ואיירובי של חצי שעה (10 דק' התחלה ו 20 דק' סיום).
וכל השאר אימוני כוח והוספתי לעצמי תרגיל בטן אחד.

בקיצור כל הגוף.

השאלה שלי עכשיו מבחינת תזונה.. אני הייתי רגיל לאכול בצורה מאוד לא רציפה או בכלל מבולגנת..
כלומר יום אחד יכלתי לאכול כלום ושום דבר בבוקר עד 3 בצהריים (לחיות על קפה מהבוקר) וב3 לתקוע המבורגר ובערב להמשיך לאכול שטויות.. חטיפים שוקולדים וכל הרע הזה.
פשוט מאוד הייתי אוכל מלא שטויות ויש ימים שפשוט בעבודה לא הייתי אוכל כלום ורק בערב הייתי אוכל (ארוחה אחת ביום).
אני גם לא שותה מספיק מים (מה עכשיו שם עליו 1000 עיניים ומקפיד).

אך יש לי בעיה אחת יחידה..
אני לא אוהב ירקות או פירות...
כן אוכל בננה כן אוכל בטטה ותפוחי אדמה (גזר במרקים) וכו'.

איך אני בונה לעצמי תפריט מגוון לכל יום או לכל השבוע שאוכל לשנות אותו ?

כלומר מה אני אמור לאכול בבוקר צהריים ערב וכו'?
בבוקר התחלתי לאכול ביצים והתחלתי גם לשלב קפה עם זה או פריכיות או צנימים.
בצהריים באמת שאין לי מושג מה לאכול כנ"ל לערב, בערבים לפעמים אני מכין אדממה או סנדוויץ' או דגני פיטנס.

יש למישהו הצעות? תודה רבה לכם!
תראה מבלי להוריד מהמוטיבציה (וכל הכבוד עליה)
החוסר ידע שלך ניכר וכנראה יעכב אותך הרבה יותר מאשר יקדם אותך.

אתה יכול להתחיל לקרוא פה ובמקורות אחרים ולהתחיל להבין איך לגשת לתחום גם בפן התזונתי וגם בפן של האימונים.
אני לרוב הייתי ממליץ לגשת לאיש מקצוע שיעשה סדר וללמוד גם מהתהליך, לדעתי זה הדבר הכי פרקטי ונוח לרוב האוכלוסיה.

אי אפשר לכתוב תפריט בלי להבין בתזונה ברמה בסיסית, ואי אפשר לבנות משהו לאורך זמן בלי להבין ברמה קצת מעבר לבסיסית.

• פותח/ת השרשור
תראה מבלי להוריד מהמוטיבציה (וכל הכבוד עליה)
החוסר ידע שלך ניכר וכנראה יעכב אותך הרבה יותר מאשר יקדם אותך.

אתה יכול להתחיל לקרוא פה ובמקורות אחרים ולהתחיל להבין איך לגשת לתחום גם בפן התזונתי וגם בפן של האימונים.
אני לרוב הייתי ממליץ לגשת לאיש מקצוע שיעשה סדר וללמוד גם מהתהליך, לדעתי זה הדבר הכי פרקטי ונוח לרוב האוכלוסיה.

אי אפשר לכתוב תפריט בלי להבין בתזונה ברמה בסיסית, ואי אפשר לבנות משהו לאורך זמן בלי להבין ברמה קצת מעבר לבסיסית.
ברור לי שאין הורדה במוטיבציה ואני מעריך מאוד את התשובה שלך.
אני כביכול הולך לפי "ברירת מחדל" (אם לקרוא לזה כך בכלל) של כל מיני דברים בריאים גם שאני קורא שאחרים עושים..
קח דוגמא היום לדוגמא אכלתי בבוקר 2 ביצים (וקפה)
בצהריים מתכנן לאכול חזה עוף ואורז
בערב אין לי מושג עדיין את האמת
אז כן אני אעבור קצת על הפורום נראה מה אחרים רושמים ומציעים.. השאלה שלי שגם כנראה כן שכחתי לשאול אותה היא האם זה לא יפגע לי בחיטוב בעיקר?כל מה שאני רושם שאוכל.

בפן האימוני אני חושב שאני ניגש דווקא בסדר גמור מבחינת כל התרגילים וכו'.
כל הקטע לדעתי עכשיו זה לגשת לזה בפן התזונתי ואיך להוריד לעצמי פסיכולוגית מהראש שאין יותר מדי פחמימות יותר ולא 2 המבורגרים או כל השמן המיותר הזה ביום.

ברור לי שאין הורדה במוטיבציה ואני מעריך מאוד את התשובה שלך.
אני כביכול הולך לפי "ברירת מחדל" (אם לקרוא לזה כך בכלל) של כל מיני דברים בריאים גם שאני קורא שאחרים עושים..
קח דוגמא היום לדוגמא אכלתי בבוקר 2 ביצים (וקפה)
בצהריים מתכנן לאכול חזה עוף ואורז
בערב אין לי מושג עדיין את האמת
אז כן אני אעבור קצת על הפורום נראה מה אחרים רושמים ומציעים.. השאלה שלי שגם כנראה כן שכחתי לשאול אותה היא האם זה לא יפגע לי בחיטוב בעיקר?כל מה שאני רושם שאוכל.
כן אבל הבעיה שאתה לוקח תחום שהוא יחסית "סובייקטיבי" ורוצה ללכת לפי ברירת מחדל,
תהליך טוב ושיחזיק לאורך זמן הוא כזה שיתאים לך ולא לאחר.

אין שום סיבה להידבק לביצים / חזה עוף / אורז וכד', זה סתם משהו שהיה נהוג פעם ועד היום אין הסבר הגיוני למה.
בהנחה ואתה אדם בריא אתה יכול לאכול כל דבר שתרצה העיקר שתעמוד בהמלצות,
אכתוב לך בכללי כדי שיהיה לך כיוון...
-1.6-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג משקל גוף
-לפחות 0.5 ג' שומן לכל ק"ג משקל גוף (בעדיפות לשומן בלתי רווי)
-לצרוך לפחות 4-5 ירקות בצבעים שונים במהלך היום
-לצרוך לפחות מנת פרי אחת ביום, הייתי ממליץ אפילו לכוון ל2.

כך או כך אתה צריך למצוא משהו שיתאים לך ותצליח להתמיד בו, כרגע אתה עדיין נראה אבוד.
נסה אולי לקרוא מעט באתר קילוגרם (למרות שחלקו הגדול לא מעודכן מהשנים האחרונות)
שוב, אני לא חושב שזה רלוונטי אלייך מה אחרים עושים.
אי אפשר לדעת מה זה יעשה לגוף שלך כי אין פה כמויות ואף אחד לא ישב לחשב פה קלוריות וTDEE
כדי לדעת האם אתה בפלוס קלורי או לא, זה בדיוק הדברים שאתה / איש מקצוע חיצוני צריכים לעשות.
בפן האימוני אני חושב שאני ניגש דווקא בסדר גמור מבחינת כל התרגילים וכו'.
מעולה
כל הקטע לדעתי עכשיו זה לגשת לזה בפן התזונתי ואיך להוריד לעצמי פסיכולוגית מהראש שאין יותר מדי פחמימות יותר ולא 2 המבורגרים או כל השמן המיותר הזה ביום.
הקטע לדעתי זה להבין קודם כל את התחום כי אתה נשען על מיתוסים ועל חוסר הבנה
שיגרום לך לסבול מהתהליך לאורך זמן.

ושוב, כל הכבוד על הרצון הטוב.
החוכמה לדעת לתעל אותו למקומות הנכונים ולא ללכת עם הראש בקיר.

המון בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כן אבל הבעיה שאתה לוקח תחום שהוא יחסית "סובייקטיבי" ורוצה ללכת לפי ברירת מחדל,
תהליך טוב ושיחזיק לאורך זמן הוא כזה שיתאים לך ולא לאחר.

אין שום סיבה להידבק לביצים / חזה עוף / אורז וכד', זה סתם משהו שהיה נהוג פעם ועד היום אין הסבר הגיוני למה.
בהנחה ואתה אדם בריא אתה יכול לאכול כל דבר שתרצה העיקר שתעמוד בהמלצות,
אכתוב לך בכללי כדי שיהיה לך כיוון...
-1.6-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג משקל גוף
-לפחות 0.5 ג' שומן לכל ק"ג משקל גוף (בעדיפות לשומן בלתי רווי)
-לצרוך לפחות 4-5 ירקות בצבעים שונים במהלך היום
-לצרוך לפחות מנת פרי אחת ביום, הייתי ממליץ אפילו לכוון ל2.

כך או כך אתה צריך למצוא משהו שיתאים לך ותצליח להתמיד בו, כרגע אתה עדיין נראה אבוד.
נסה אולי לקרוא מעט באתר קילוגרם (למרות שחלקו הגדול לא מעודכן מהשנים האחרונות)

שוב, אני לא חושב שזה רלוונטי אלייך מה אחרים עושים.
אי אפשר לדעת מה זה יעשה לגוף שלך כי אין פה כמויות ואף אחד לא ישב לחשב פה קלוריות וTDEE
כדי לדעת האם אתה בפלוס קלורי או לא, זה בדיוק הדברים שאתה / איש מקצוע חיצוני צריכים לעשות.

מעולה

הקטע לדעתי זה להבין קודם כל את התחום כי אתה נשען על מיתוסים ועל חוסר הבנה
שיגרום לך לסבול מהתהליך לאורך זמן.

ושוב, כל הכבוד על הרצון הטוב.
החוכמה לדעת לתעל אותו למקומות הנכונים ולא ללכת עם הראש בקיר.

המון בהצלחה
הבנתי, תודה רבה לך על המענה אקח את זה הלאה.

כן.. בתור אחד שלא התאמן בחיים.. רק בגיל 15-16 שאז גם ככה היינו רזים וכל דבר בגוף היה יחסית בולט אז לא כזה עניין האימונים וכו'.
אז כן זרקתי את עצמי לזה, כן קיבלתי ייעוץ רק על התרגילים שאני צריך לעשות (לפי משקל ומבנה גוף ולפי מה שאני שואף אליו).
לגבי תפריט הבנתי גם שאני צריך להיות במאזן קלורי שלילי כדי גם לרדת ועל הדרך תרגילי חיטוב כן יעזרו.

מבחינת פירות וירקות, הפרי היחידי שאני עוד אוהב זה בננה וכל השאר זה בשייקים.
לגבי ירק.. קצת בעייתי אני מנסה להחזיר את עצמי לגיל היותר צעיר שעוד אכלתי ירקות כאלה למיניהן כי עכשיו אני לא סובל ירקות.

אקרא על זה קצת יותר, אקח המלצות אפילו מתזונאי במידת הצורך.. כרגע אני נותן לזה חודש ניסיון במאזן קלורי שלא יתעלה על מה שאני מכניס או מוציא ככה שלא אעבוד לכלום.

תודה רבה רבה !, ההפך רק נתת לי יותר מוטיבציה להמשיך , לחקור, להתייעץ ולנסות ובעיקר להתמיד בשביל התוצאות חיטוב 😃!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית