הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

EMS vs TNS vs Foam roller Etc.

• פותח/ת השרשור ofer
  • פורסם בתאריך

ofer

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
0
41
0
הי
שאלה לגבי יעילות מכשיר פולסים חשמלי להתאוששות מאימונים, האם מכשירי EMS או TNS או כאלה שמשלבים באמת יעילים לשחרור שרירים והתאוששות מאימונים (אימוני כוח וקרוספיט)?
שוב - השאלה לגבי התאוששות מאימונים, לא לגבי פיתוח שריר בשיטת EMS או טיפול בכאבים.
האם המכשירים האלה (שיש יקרים מאוד כמו compex ויש זולים מאוד באמזון וכו') באמת יעילים? יעילים כמו מסז' עצמי עם גליל/כדור לקרוס? יותר? פחות?

שופ דבר לא יעיל כמו
תזונה נכונה, תכנית אימונים עם היגיון בהתאם לרמת המתאמן, ושינה.
כל השאר אין לך הרבה במה להתעסק.
שימוש בפואם רולר להועיל למקרים מסוימים
אבל לא כמו החשיבות של מה שרשמתי למעלה.
אתה מרגיש שאתה לא מתאושש בין אימון לאימון?

נערך לאחרונה:
התשובה היא - תלוי.
אני אישית לא מצליח לעסות באמת כמו שצריך עם גליל / כדור. זה בעיקר לעיסוי שטחי יחסית. לא תחליף לעיסוי ספורטאים אמיתי.
לגבי המכשיר טנס הזה, זה נחמד מאוד. זה יכול להפעיל שרירים קטנים שקשה לעסות וכו׳. בנוסף אין מאמץ שכרוך בזה, אתה יושב ורואה טלויזיה אם בא לך.
יש מכשירים זולים מאוד מאי-ביי וכו׳ שעושים אותה עבודה. זה לא מדע טילים.

לגבי התאוששות, כל אלה לא ממש יזיזו.
מה שצריך לתעדף זה: ניהול עומסים, תכנית שבנויה בצורה הגיונית, התאוששות אקטיבית (דילואד, הליכה), שינה, אוכל והמנעות מלחץ נפשי.

• פותח/ת השרשור
אבהיר רק לגבי התאוששות - אני מכיר את עצמי ושצריך להוריד עומס או לנוח אז אני עושה את זה
התכוונתי יותר בלזרז התאוששות/שרירים כואבים/תפוסים
למשל לפני שלושה ימים היה אימון עם סקואאטים ולאנג'ים ועד עכשיו אני מרגיש טוב את הרגליים. זה לא מונע ממני להמשיך להתאמן (קבצות שריר אחרות/שינוי עומס וכו)
פשוט תהיתי לגבי היעילות של המכשירים הנ"ל לעומת דרכים קונבציונלאיות יותר כגון עיסויים/התאוששות אקטיבית וכו'
את כל השאר אני עושה (תזונה/דילאוד וכו', שינה קצת פחות..)

אתה מבלבל בין 3 דברים שונים:
- התאוששות
- שרירים תפוסים (דומס)
- כאבי שרירים / מגבלה בטווח תנועה

פואם רולר יעזור רק לשלישי (אולי) ומקביל לעיסוי (כמובן תלוי איזה עיסוי ואם אתה יודע איך להשתמש בפואם רולר, כי בדר״כ זה רך מדי לעשות הבדל ממשי).

התאוששות אקטיבית תעזור בהחלט להתאוששות כללית וגם לשרירי תפוסים.
עיסויים יעזרו לכאבי שרירים / מגבלה בטווח תנועה, יכולים לעזור מעט להתאוששות כללית, לא כמו שחושבים.

שינה זה הדבר ה-כ-י חשוב שאתה יכול לעשות. אם אתה יכול לזרוק את כל השאר ולהתמקד בשינה - זה יהיה הכי יעיל.

אני במקרה בשבועות האחרונים הצלחתי (יחסית) לסדר את השינה שלי, ולמרות שהתכנית שלי מפוצצת בווליום מטורף, אני מרגיש די טוב באופן כללי, משהו שלא קרה הרבה זמן בסוג תכנית הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית