הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם לחשב את החלבון הלא מלא בתפריט ?

אדירגבאי

משתמש מתחיל
119
5
נק' מוניטין:
5
119
5
אני כרגע בחיטוב. הבנתי שבחיטוב צריך לאכול כפול 2.5 חלבון ממשקל הגוף בהבדל ממסה שההמלצה היא 2 כדי לשמר את השריר שהמסה לא תרד. אני שוקל 70, משמע אני צריך לאכול 175 חלבון. אני אוכל ביום 170 גרם חלבון אבל מתוכו רק 140 חלבון מלא. האם אני צריך לאכול 175 גרם חלבון מלא נקי רק מהחי ולא להחשיב את החלבון הלא מלא שבא מהאורז וכו ? או שזה בסדר שיש בתפריט חלבון לא מלא ? השאלה תקפה גם לתקופת מסה.

אם אני במסה וצריך לאכול 140 גרם חלבון ואוכל 170 אבל 140 מזה מלא, זה יותר מדיי? כי בתכלס יש 170 ואני צריך 140. אז להחשיב את החלבון הלא מלא בתפריט? תודה רבה

1. זה בסדר, כל עוד משהו כמו לפחות 70% מהחלבון הוא מלא (כלל אצבע) הכל טוב.
2. אני לא חושב שגם בחיטוב יש הכרח לעבור את ה 2 גרם לקילו, אבל לא סגור 100% על זה.

אני כרגע בחיטוב. הבנתי שבחיטוב צריך לאכול כפול 2.5 חלבון ממשקל הגוף בהבדל ממסה שההמלצה היא 2 כדי לשמר את השריר שהמסה לא תרד. אני שוקל 70, משמע אני צריך לאכול 175 חלבון. אני אוכל ביום 170 גרם חלבון אבל מתוכו רק 140 חלבון מלא. האם אני צריך לאכול 175 גרם חלבון מלא נקי רק מהחי ולא להחשיב את החלבון הלא מלא שבא מהאורז וכו ? או שזה בסדר שיש בתפריט חלבון לא מלא ? השאלה תקפה גם לתקופת מסה.

אם אני במסה וצריך לאכול 140 גרם חלבון ואוכל 170 אבל 140 מזה מלא, זה יותר מדיי? כי בתכלס יש 170 ואני צריך 140. אז להחשיב את החלבון הלא מלא בתפריט? תודה רבה
אם אתה בגישה של לאכול פי 2.5 אז זה כולל את החלבון הלא מלא.

לא הבנתי תשאלה..
אני לא מכיר את המספרים האלו.
מכמה ספרים/מאמרים שראיתי דיברו שבמסה הגבול העליון הוא 1.2 ובחיטוב 1.8

אני באופן אישי מכוון לפי 2.
בחיטוב משתדל להקפיד ובמסה קצת זורק וכנראה לא עובר את ה1.5

להגיד לך שיש בזה באמת משהו? כנראה שלא ממש. יש טבעוניים בקהל. ויש גם פירותיים.

ההמלצה היא 1.6-2.2 גרם חלבון לקילו, כשכנראה לא יהיו הבדלים משמעותיים מ-1.6 ומעלה, אבל עדיף לכוון לאיזור ה-2. בשום מקום אין המלצה ל-2.5. הדבר נכון גם למסה וגם לחיטוב, אבל בגלל שחלבון הוא הנוטריינט המשביע ביותר, לרוב יעיל יותר לשמור אותו לכיוון הרף הגבוה יותר בחיטוב כדי לשלוט טוב יותר על הרעב.
בכל מקרה צריך ש-70% ומעלה יהיה חלבון מלא, זה למה עדיף לכוון לאיזור 2, כי ככה אתה בטוח שאתה מקבל מספיק חלבון מלא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית