הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה-דד ליפט וסקאוט-מצורפים סרטונים

Eli1729

משתמש מתחיל
132
14
נק' מוניטין:
16
132
14
בסקאוט אני מרגיש בנוח, יש בעייה להוסיף משקלים?
בדדליפט אני מניח שהקימור בגב בעייתי,הבעייה שאני לא מצליח להתיישר יותר מזה והוא מתעקם לבד,האם כדאי לקנות חגורת גב? האם זה בגלל המשקל? האם משהו אחר בטכניקה לא טוב?

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאתה לא שובר מקביל בסקוואט
ולמה אתה משתמש ברצועות?
הכוונה לרדת יותר? כתבתי לי
הרצועות עוזרות לי בתרגילי ידיים, יש לי נטייה לעקם מפרקים ואני שם אותם רק כדי לזכור לא לשכוח מזה
בתרגילי בידוד יד קידמית ואחורית אני מהדק אותם כדי לא לעקם מפרק פרופר.

נתחיל בסקוואט.
נראה די טוב, זה היי באר, שאומר שהמוט ממוקם גבוה בגב.
אני לא כל כך בקיא בטכניקה של היי באר, אבל אני די בטוח שכדאי להשאיר את המפרק ישר, ולא סתם לשים רצועות.

דדליפט שלך מצוין כשאתה מניח את המוט.
משום מה זה נראה שאתה חושב שגב ישר, פירושו לעשות דדליפט כמו סקוואט.
תביא את הישבן יותר אחורה ולמעלה.
כשאתה יורד בדדליפט הישבן גבוה ואחורה, כך הוא צריך להיות בהוצאה גם כן.

אין בעיה להוסיף משקל בסקוואט.

חגורה לא תעזור לך בשקל. זה עניין של טכניקה וזהו.

בחזרה הראשונה בדדליפט ראיתי את העקבים שלך מורמים טיפה זה אומר שאתה לא שומר את המשקל על מרכז כף הרגל.

תראה תסרטון הזה לי אישית עזר מאוד.

• פותח/ת השרשור
אתחיל בתודה על התגובה העניינית והמושקעת.
הקטע עם הרצועות הוא לתרגילים אחרים, הם שם כרגע כמו צמידים, אם המפרק לא ישר אין קשר אליהם ואשים לב לזה להבא.

תרגיל לפני הייתי בדדליפט עם הגב יותר למעלה ואז שמתי לב לקימור, אותה ניסיתי לשםר עם גב פחות מקביל לרצפה. בצהריים אעלה סרטון.
יש לך איזשהו טחפהאחך למנוע את הקיצור גב תחתון בעליה? אני דופק חזה כמה שאני יכול החוצה ורגליים כלפי הריצפה, ובכל זאת בשלב העומס הגב מתקמר לי.

נתחיל בסקוואט.
נראה די טוב, זה היי באר, שאומר שהמוט ממוקם גבוה בגב.
אני לא כל כך בקיא בטכניקה של היי באר, אבל אני די בטוח שכדאי להשאיר את המפרק ישר, ולא סתם לשים רצועות.

דדליפט שלך מצוין כשאתה מניח את המוט.
משום מה זה נראה שאתה חושב שגב ישר, פירושו לעשות דדליפט כמו סקוואט.
תביא את הישבן יותר אחורה ולמעלה.
כשאתה יורד בדדליפט הישבן גבוה ואחורה, כך הוא צריך להיות בהוצאה גם כן.

אין בעיה להוסיף משקל בסקוואט.

חגורה לא תעזור לך בשקל. זה עניין של טכניקה וזהו.

הגב נראה בסדר, למרות שלא יזיק להרים יותר את החזה. אתה עדיין מתחיל נמוך מדי, דדליפט זה בסך הכל לגשת אל המוט שהוא מעל אמצע כף הרגל שלך, לתפוס אחיזה, לקרב את השוקיים עד שהן נוגעות במוט, להרים חזה וזהו. כמובן שיש עוד פרטים שוליים כמו לקחת אוויר ולכווץ שכמות, אבל בגדול דדליפט זה ממש פשוט, ברגע שאתה עושה את השלבים שרשמתי למעלה אין צורך להוריד את הישבן ולשבת למטה, ברגע שאתה מקרב שוקיים למוט הישבן נמצא בפוזיציה המתאימה לו בהתאם למבנה גוף שלך. וכמובן גם להשתמש בנעליים עם סולייה שטוחה.

דדליפט: בגדול התנועה בסדר גמור, רק נקודת הפתיחה לא. אתה צריך שבית השחי יהיה מעל המוט, ומשם כל היד האחורית צריכה חשרטט קו ישר למטה לכיוון המוט. בסרטון הראשון ניתן לראות שזה לא המקרה, ושהמוט מושך אותך לכיוון הזה. בסרטון השני קשה להבין, אבל זה נראה יותר טוב.
סקוואט: גם כאן התנועה טובה ברובה, אבל ההתחלה לא. שים לב שהתנועה הראשונה שאתה עושה זה לשלוח את האגן האגן ולהשאיר את החזה באותו מקום, אבל כשאתה עומד לפני האגן נמצא מתחת לבית החזה, שזה המיקום הכי יציב שלו, אז למה להוציא אותו משם? צריכה להיות זווית לטורסו, אבל המיקום של האגן צריך להיות תמיד באותו קו עם בית החזה, הם אמורים לזוז כמקשה אחת, ולא כל אחד בנפרד

• פותח/ת השרשור
דדליפט: בגדול התנועה בסדר גמור, רק נקודת הפתיחה לא. אתה צריך שבית השחי יהיה מעל המוט, ומשם כל היד האחורית צריכה חשרטט קו ישר למטה לכיוון המוט. בסרטון הראשון ניתן לראות שזה לא המקרה, ושהמוט מושך אותך לכיוון הזה. בסרטון השני קשה להבין, אבל זה נראה יותר טוב.
סקוואט: גם כאן התנועה טובה ברובה, אבל ההתחלה לא. שים לב שהתנועה הראשונה שאתה עושה זה לשלוח את האגן האגן ולהשאיר את החזה באותו מקום, אבל כשאתה עומד לפני האגן נמצא מתחת לבית החזה, שזה המיקום הכי יציב שלו, אז למה להוציא אותו משם? צריכה להיות זווית לטורסו, אבל המיקום של האגן צריך להיות תמיד באותו קו עם בית החזה, הם אמורים לזוז כמקשה אחת, ולא כל אחד בנפרד
ביום ראשון אנסה ליישם את כל מה שרשמתם ואעלה סרטון

תודה רבה לכולכם!

הכוונה לרדת יותר? כתבתי לי
הרצועות עוזרות לי בתרגילי ידיים, יש לי נטייה לעקם מפרקים ואני שם אותם רק כדי לזכור לא לשכוח מזה
בתרגילי בידוד יד קידמית ואחורית אני מהדק אותם כדי לא לעקם מפרק פרופר.
הסתכלתי שוב אתה בסדר אפשר לחיות עם העומק הזה
אני פשוט אוהב לרדת יותר נמוך
מה שKOTSER אמר מדויק ביותר

• פותח/ת השרשור
חל שיפור? הרמתי חולצה כדי שיהיה יותר ברור
נראה עכשיו כאילו הקימור בא כי הזוקפים שלי נורא בולטים
מה דעתכם?

אין צורך להרים חולצה, אלא אם כן אתה מנסה להראות לנו כמה אתה מחוטב.
ואם זה היה כוונתך, "אחלה חיטוב אחי". באמת, כל הכבוד.

הטכניקה שלך התחלפה.
בסרטון הראשון עלית כמו סקוואט (וזה לא טוב) אבל ירדת טוב.
בסרטון הזה עלית טוב, אבל ירדת בלי לכופף ברכיים.
הירידה צריכה להיות כמו העליה.

אני פחות אוהב את הטכניקה הזאת.
שים לב שדבר ראשון שקורה אצלך בהרמה זה שזווית הגב מתיישרת, כשבעצם זה צריך להיות בשלב מאוחר יותר. זה אומר לי שאת ההרמה אתה עושה כמעט רק עם הגב, במקום להשתמש ברגליים כדי לנתק את המוט מהרצפה

שים לב שדבר ראשון שקורה אצלך בהרמה זה שזווית הגב מתיישרת, כשבעצם זה צריך להיות בשלב מאוחר יותר. זה אומר לי שאת ההרמה אתה עושה כמעט רק עם הגב, במקום להשתמש ברגליים כדי לנתק את המוט מהרצפה
איך אפשר אז למנוע את זה ולהשתמש ברגליים בניתוק כמה שיותר?

• פותח/ת השרשור
אין צורך להרים חולצה, אלא אם כן אתה מנסה להראות לנו כמה אתה מחוטב.
ואם זה היה כוונתך, "אחלה חיטוב אחי". באמת, כל הכבוד.

הטכניקה שלך התחלפה.
בסרטון הראשון עלית כמו סקוואט (וזה לא טוב) אבל ירדת טוב.
בסרטון הזה עלית טוב, אבל ירדת בלי לכופף ברכיים.
הירידה צריכה להיות כמו העליה.
הא?
אני מרים את החולצה כדי להראות לכם את הקימור בגב.
פידבקים על החיטוב מאנשים שאני לא מכיר וכנראה שלא אפגוש בחיי הם בטח לא הסיבה

בקשר לטכניקה- הכוונה לא להוריד את הגב עם בחזור אלא שהחסרה תבוא כמו העליה?

ובקשר לגב, האם בשלב הזה יש בעיה כלשהיא להרים משקל מבחינת פציעות? כי מבחית כוח אני יכול
צודק, שמתי לב לזה רק אחרי שאמרת
זה כנראה בא מהנסיון לא להרים כמו סקוואט אלא להיות עם גב שואף למקביל לקרקע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית