הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בסקוואט

Thanthos

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אז סתם סיפור בקצרה...
מאז שהייתי קטן תמיד הייתי הולך עם הבהונות יחסית בחוץ. זה ככה המבנה גוף שלי פשוט.
שהתחלתי להתאמן, הייתי צריך לעשות סקוואט עם הבהונות ממש בחוץ.

עם הזמן שהשתפרתי והגעתי למשקלים גבוהים יחסים, התחיל להופיע לי כאבים באזור המשפעה העליונה(נראה לי ככה קוראים לזה), ועוד כמה כאבים ברגליים, ובברכיים וכו. הייתה לי כבר פציעה קודמת בסקוואט, ואתמול אני חושב שקרה לי שוב. לפי מה שהבנתי, סקוואטים עם הבהונות בחוץ מעמיסים על השרירים הקטנים ברגל או לא יודע מה.(או שזה סתם לא נכון, אני לא באמת יודע). נראה לי נמתח לי השריר או משהו בסגנון וזה כואב. (תמונה)
עכשיו אני לא רוצה לוותר על סקוואט, זה תרגיל שאני ממש אוהב... אבל אם אני כל הזמן נפצע בזה אז כנראה אין ברירה ולוותר על התרגיל או משהו... שזה ממש באסה... ניסיתי לשנות את הStance שלי בסקוואט הרבה פעמים ושום דבר לא נוח בשבילי. אני חייב לעשות עם הבהונות בחוץ ממש. מה כדאי לי לעשות?

WhatsApp Image 2019-06-17 at 21.55.41_41.jpg

WhatsApp Image 2019-06-18 at 08.51.05.jpeg זה ה Stance שלי בסקוואט.

גם לי יש בהונות בחוץ באופן טבעי, אני מתאמץ תמיד ליישר אותם.
זה בדרך כלל נובע מפלטפוט (חוסר גשר בכף רגל), הגוף מניח את המשקל על העקב ולא על הבהונות כי הם חלשים.
אין בעיה בעצם לפתוח בהונות בסקוואט, למרות שאני ממליץ לך להימנע מזה.
הבעיה שלך זה הברכיים. ברגע שאתה פותח בהונות אבל שולח את הברכיים קדימה, זה לא בקו ישר עם הבהונות וזה יפצע אותך.
במידה ואתה ממשיך עם הטכניקה שלך, אתה חייב לפתוח ברכיים לצדדים כדי לא לפגוע בעצמך.
כל זה באוויר, אם תעלה סרטון, באמת אוכל לנסות לעזור.

• פותח/ת השרשור
גם לי יש בהונות בחוץ באופן טבעי, אני מתאמץ תמיד ליישר אותם.
זה בדרך כלל נובע מפלטפוט (חוסר גשר בכף רגל), הגוף מניח את המשקל על העקב ולא על הבהונות כי הם חלשים.
אין בעיה בעצם לפתוח בהונות בסקוואט, למרות שאני ממליץ לך להימנע מזה.
הבעיה שלך זה הברכיים. ברגע שאתה פותח בהונות אבל שולח את הברכיים קדימה, זה לא בקו ישר עם הבהונות וזה יפצע אותך.
במידה ואתה ממשיך עם הטכניקה שלך, אתה חייב לפתוח ברכיים לצדדים כדי לא לפגוע בעצמך.
כל זה באוויר, אם תעלה סרטון, באמת אוכל לנסות לעזור.
אני לא יכול לשלוח סרטון. כמו שאמרתי נמתח לי אתמול השריר, אז אין סיכוי שאני יוכל לעשות סקוואטים למשך כמה ימים אני משער.
ולא חשבתי על ברכיים דווקא... הברכיים צריכות להיות בקו ישר עם הבהונות עד כדי כך משנה? ומה זאת אומרת לפתוח ברכיים לצדדים?

אני לא יכול לשלוח סרטון. כמו שאמרתי נמתח לי אתמול השריר, אז אין סיכוי שאני יוכל לעשות סקוואטים למשך כמה ימים אני משער.
ולא חשבתי על ברכיים דווקא... הברכיים צריכות להיות בקו ישר עם הבהונות עד כדי כך משנה? ומה זאת אומרת לפתוח ברכיים לצדדים?
שהרגליים יתקדמו בכיוון הבהונות ולא כלפיי פנים.

זה בדיוק הנקודה. הברכיים צריכים להיות בקו עם הבהונות.
אם בהונות כלפי חוץ, אז גם ברכיים.
אחרת, מרגישים את מה שאתה מרגיש.
לכן כדאי להתאמץ לסגור את הבהונות יותר, ולהצביע את הברכיים לכיוון הבהונות.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק הנקודה. הברכיים צריכים להיות בקו עם הבהונות.
אם בהונות כלפי חוץ, אז גם ברכיים.
אחרת, מרגישים את מה שאתה מרגיש.
לכן כדאי להתאמץ לסגור את הבהונות יותר, ולהצביע את הברכיים לכיוון הבהונות.
זה באמת בגלל זה מעמיס לי על המפשעות מלא? ברכיים פחות כואב לי מאשר מפשעות

עד שלא נראה סרטון (מתי שתגיע לשלב שבו תוכל להסקביט) לא נדע, זו השערה.
הברכיים נשארות בקו עם הבהונות במהלך כל התנועה.

כמו שנאמר, סרטון יוכל להבהיר הרבה יותר.

תיאורטית, יכול להיות שהסקוואט שלך בסדר גמור וזה עניין של ניהול עומסים, או סתם מזל רע, או מחסור בנתרן או הרבה גורמים אחרים.

• פותח/ת השרשור
כמו שנאמר, סרטון יוכל להבהיר הרבה יותר.

תיאורטית, יכול להיות שהסקוואט שלך בסדר גמור וזה עניין של ניהול עומסים, או סתם מזל רע, או מחסור בנתרן או הרבה גורמים אחרים.
בכללי, זה בסדר לעשות סקוואט עם הבהונות בחוץ בצורה מוגזמת? זה נראה כמעט כמו 90 מעלות שאני מסתכל במראה. בחיים לא ראיתי עוד אנשים שעושים סקוואט ככה.
המבנה גוף שלי לא מאפשר לי לעשות סקוואטים עם הבהונות שהן ישרות או בחוץ בקטנה, כי אחרת אני לא מצליח אפילו לרדת ל Depth טוב בכלל

בכללי, זה בסדר לעשות סקוואט עם הבהונות בחוץ בצורה מוגזמת? זה נראה כמעט כמו 90 מעלות שאני מסתכל במראה. בחיים לא ראיתי עוד אנשים שעושים סקוואט ככה.
המבנה גוף שלי לא מאפשר לי לעשות סקוואטים עם הבהונות שהן ישרות או בחוץ בקטנה, כי אחרת אני לא מצליח אפילו לרדת ל Depth טוב בכלל

אם נראה סרטון,נדע.
באמת,אין משהו שנוכל לכתוב לך שיותר טוב מזה.
יכול להיות שהסקוואט שלך לקוי ממיקום מוט,צורת התנועה,סנכרון פלג גוף עליון לתחתון,אצבעות החוצה מדי,ברכיים פנימה מדי=מיליון דברים.

תמיד יש יוצא מן הכלל.
ראיתי בIPF WORLDS בחורה שמשכה דדליפט עם נעלי משקולנים (עקב) כאשר העקבים נוגעים אחד בשני והבהונות מופנות החוצה בהגזמה. תמיד יש יוצא מן הכלל.

צריך סרטון.

• פותח/ת השרשור
תמיד יש יוצא מן הכלל.
ראיתי בIPF WORLDS בחורה שמשכה דדליפט עם נעלי משקולנים (עקב) כאשר העקבים נוגעים אחד בשני והבהונות מופנות החוצה בהגזמה. תמיד יש יוצא מן הכלל.

צריך סרטון.
כנראה יקח הרבה זמן... הכאב לא מרגיש יותר טוב בכלל... אני אתן לזה לנוח כמה שבועות ונראה

כנראה יקח הרבה זמן... הכאב לא מרגיש יותר טוב בכלל... אני אתן לזה לנוח כמה שבועות ונראה

אתה מרגיש את זה לפעמים גם בצידי הירך? באזור המרפק?
היה לי, ולמתאמן שלי כאבים דומים בתחילת הדרך, ומקור הכאב היה
tensor facia lata
מותח המחתלה הרחבה
או TFL.

שווה לנסות אם אתה מרגיש שזה נוגע אליך, המון מתיחות בימי מנוחה ועיסויים עם כדור טניס גם בזמן עבודה..
להגיע לנקודה הכואבת עם הכדור טניס ולנסות כמה שיותר לגרות את הנקודה

• פותח/ת השרשור
אתה מרגיש את זה לפעמים גם בצידי הירך? באזור המרפק?
היה לי, ולמתאמן שלי כאבים דומים בתחילת הדרך, ומקור הכאב היה
tensor facia lata
מותח המחתלה הרחבה
או TFL.

שווה לנסות אם אתה מרגיש שזה נוגע אליך, המון מתיחות בימי מנוחה ועיסויים עם כדור טניס גם בזמן עבודה..
להגיע לנקודה הכואבת עם הכדור טניס ולנסות כמה שיותר לגרות את הנקודה
בערך במקום שכתוב Iliopsoas אני די בטוח.
3d5d62694c5e78541b933a465b3be714.jpg

• פותח/ת השרשור
די בטוח שאתה מתכוון לhip flexors.
תנסה לראות אם זה יעזור לך:

להתחיל לעשות את התרגילים האלה עכשיו גם בזמן הכאבים, או לחכות שהכאבים יעברו? לפי מה שהבנתי, לעשות מתיחות לשריר שהוא פצוע זה עוד יותר גרוע.

תמיד יש יוצא מן הכלל.

צריך סרטון.
היה גם מרים משקולות אולימפי שהיה עושה קלין ב-Stance כזה, כמו "צפרדע".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית