הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בשורש כף היד

• פותח/ת השרשור Yahyoh
  • פורסם בתאריך

Yahyoh

משתמש מתחיל
200
104
נק' מוניטין:
129
200
104
שלום, במהלך אימון הרמת משקולות הרגשתי כאב חזק בשורש כף היד. זאת אומרת שהכאב התחיח בבת אחד מתנועה לא נכונה, ולא התחיל לאט לאט. מאז עבר כמעט חודש וחצי ועדיין יש לי כאבים חזקים שמאוד מגבילים אותי. הכאב מתחזק ממש כאשר אני מסובב את היד ימינה או שמאלה (כמו להסתכל על השעון, ולצד השני).
לא ניגשתי לרופא(אני גם יודע מה תהיה התשובה של הרופא משפחה: תנוח).
יש מושג מזה יכול להיות? במצב מנוחה אין כאב, רק בסיבוב של היד.
למשל אני כבר לא יכול לעשות אימוני בייספס בכלל, ואני לא יכול לעשות גם תרגילים כמו פרס, ותרגילי יד אחורית.
עצות?

אני רק רוצה לציין שנתתי מנוחה מוחלטת מאימונים במשך חודש שלם, ורק לפני כשבוע חזרתי להתאמן בלי לעבוד עם תרגילים שגורמים לי לכאב כלשהו

דומה מאוד למה שהיה לי לפני כחודש וחצי. אצלי אמנם לא הורגש כאב חד אלא כאב שהופיע בבוקר ונמצא שזה היה דלקת בגידים באמה. בכל מקרה בתיאור שלך מדובר בכאב חד ככה שבהחלט אפשרי שמדובר בפגיעה בגידים/שרירים באמה וזה מקרין לך גם לאיזור שורש כף היד אבל זו כמובן השערה. לי לקח שבועיים של מנוחה מוחלטת כדי לחזור לאימונים ועוד שבוע נוסף כדי לבצע תרגילים לזרועות.
אני רק יכול להציע לך לעשות מה שאני עשיתי בהנחיית רופא- לשים משחה מספר פעמים ביום (תראומיל), לעשות מעין פיזותרפיה קלה בעצמך ,דהיינו תסובב את כף היד בזהירות בכדי להיכנס קצת לטווח הכואב ותשחרר. כך הטווח תנועה שלך אמור להשתפר.
בכל משרה אל תעשה את הטעות של להתאמן עם כאב- זה ירחיק את ההחלמה שלך.
אם יש לך אפשרות להגיע לפיזוטרפיסט- תעשה את זה בהקדם.

חודש זה מספיק זמן כדי לראות אם מנוחה תעזור. לפי התיאור שלך הפיזיותרפיסט יוכל להתמקד בבדיקה של שרירים ומפרקים רלוונטיים ולבנות לך תכנית שיקום מלאה שכוללת גם תרגול וגם טיפול בכאב.
אם יהיה צורך בבדיקות או אבחון נוסף הוא יוכל להפנות לאורטופד.
ניתן לפנות גם קודם לאורטופד מומחה כף יד/מרפק ואח"כ לפיזיותרפיסט.
אני ממליץ לפנות למי שיהיה לך תור אליו קודם.
אם תרצה לקבוע עם פיזיו פרטי מוזמן ליצור קשר ואמצא לך מישהו מתאים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית