הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיום תנועה בסקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני עושה לואו בר ושמתי לב שכשאני מזדקף אני עם גב כפוף קצת קדימה והתחת והאגן מאחורה, השאלה שלי זה האם בסוף התנועה צריך כאילו לקחת את האגן לפנים ולנעול אותו? בעצם אני צריך להיות ישר לגמרי בסוף התנועה או שאפשר שהגבר קצת קדימה והתחת מאחורה והם לא נמצאים בקו ישר שהגבר מעל לתחת אלא הגב מלפניו
סרטון לדוגמה שלי

נערך לאחרונה:
אתה לא חייב להתיישר לגמרי בסוף התנועה, הגיוני שתהיה כפוף מעט קדימה מכיוון שהמוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול לעמוד זקוף ב100% במיוחד לא בלואו באר

אתה לא חייב להתיישר לגמרי בסוף התנועה, הגיוני שתהיה כפוף מעט קדימה מכיוון שהמוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל.
אם אתם מתכוונים פיזית אז אני כן יכול כשאני לוקח את התחת קדימה ומתיישר אני די זקוף אתם מתכוונים פשוט שלא צריך לקחת אותו קדימה?
ובנוגע ללהבליט חזה למה זה כזה חשוב?

זה בסדר, רק תבליט חזה.

אם אתם מתכוונים פיזית אז אני כן יכול כשאני לוקח את התחת קדימה ומתיישר אני די זקוף אתם מתכוונים פשוט שלא צריך לקחת אותו קדימה?
ובנוגע ללהבליט חזה למה זה כזה חשוב?
חשוב להבליט חזה, כדי שהגב יהיה ישר, והשכמות צמודות, יש גם להרים מרפקים.
פיזית תוכל להביא את המותן למצב די ישר, אבל לא תוכל להכניס אותו כמו דדליפט בחיים, כי זה יהיה מסוכן.

• פותח/ת השרשור
חשוב להבליט חזה, כדי שהגב יהיה ישר, והשכמות צמודות, יש גם להרים מרפקים.
פיזית תוכל להביא את המותן למצב די ישר, אבל לא תוכל להכניס אותו כמו דדליפט בחיים, כי זה יהיה מסוכן.
איך אני פה?

רואים בסוף התנועה אני מוטה קדימה באלכסון, אני יכול לקחת את התחת קדימה ואז להתיישר

יש קצת חוסר בהרמת מרפקים וחזה, אי אפשר גם לראות אם המוט נמצא מעל אמצע כף הרגל בגלל הזווית.

מצוין.
אבל תיישר את המפרק של הזרוע. הוא יגרום לך כאבים במשקלים הכבדים אם לא תיישר אותם.
תרים מרפקים יותר לגובה. כרגע המרפקים שלך בקוו ישר עם הגב, הם צריכים להיות יותר גבוהים.
תסתכל ישר לא למעלה. כרגע הראש לא בקו ישר עם הגוף, אלא אתה מסתכל במראה, תסתכל על הריצפה.

• פותח/ת השרשור
מצוין.
אבל תיישר את המפרק של הזרוע. הוא יגרום לך כאבים במשקלים הכבדים אם לא תיישר אותם.
תרים מרפקים יותר לגובה. כרגע המרפקים שלך בקוו ישר עם הגב, הם צריכים להיות יותר גבוהים.
תסתכל ישר לא למעלה. כרגע הראש לא בקו ישר עם הגוף, אלא אתה מסתכל במראה, תסתכל על הריצפה.
כן זה סרטון לפני חודש וחצי עכשיו השתפרתי בטכניקה יותר, אני יורד הרבה יותר עמוק ומרים מרפקים למעלה; כתוצאה מזה גם מפרק כף היד מתיישר קצת יותר אבל עדיין מרגיש שהוא לא ישר לגמרי ואני לא מצליח ליישר את המפרק, קורה לי גם בבנץ' למשל יש איזו עצה?
בנוגע ללאן להסתכל זה עוזר לי ממש לשלוט בתנועה ובכמה אני יורד כשאני מסתכל במראה

כן זה סרטון לפני חודש וחצי עכשיו השתפרתי בטכניקה יותר, אני יורד הרבה יותר עמוק ומרים מרפקים למעלה; כתוצאה מזה גם מפרק כף היד מתיישר קצת יותר אבל עדיין מרגיש שהוא לא ישר לגמרי ואני לא מצליח ליישר את המפרק, קורה לי גם בבנץ' למשל יש איזו עצה?
אני גם לא מצליח ליישר את המפרק. זה דורש גמישות בכתפיים.
אבל מה שעוזר, זה להרים מרפקים, לכווץ שכמות, וללחוץ את המוט על הגב, כאילו למשוך את המוט כלםפי מטה כאילו אתה מנסה לשבור אותו על הגב.
לאט לאט המפרק שלי מתיישר.
בבנץ' זה נטו עניין של ריכוז.
בנוגע ללאן להסתכל זה עוזר לי ממש לשלוט בתנועה ובכמה אני יורד כשאני מסתכל במראה
בכל זאת כדאי להסתכל על הרגליים שלך במראה ולא בפנים.
אני גם שם לב שהמוט מונח מידי נמוך בגב, זה גם חלק מהסיבה שאתה לא מצליח ליישר מפרקים. תניח אותו טיפה גבוה יותר.

הטיפ ״להרים מרפקים״ הוא לא כל כך טוב. אם אתה רק מרים מרפקים כדי לאזן את המוט זה יכול לגרום להרבה דברים רעים טכנית.

מה שחשוב זה ״לכווץ שכמות״ שזה טיפ שקצת יותר מורכב ממה שחושבים:

הטיפ ״להרים מרפקים״ הוא לא כל כך טוב. אם אתה רק מרים מרפקים כדי לאזן את המוט זה יכול לגרום להרבה דברים רעים טכנית.

מה שחשוב זה ״לכווץ שכמות״ שזה טיפ שקצת יותר מורכב ממה שחושבים:

ידעתי שתתקן אותי ועוד עם הסרטון הזה.
חיכיתי.

• פותח/ת השרשור
אני גם לא מצליח ליישר את המפרק. זה דורש גמישות בכתפיים.
אבל מה שעוזר, זה להרים מרפקים, לכווץ שכמות, וללחוץ את המוט על הגב, כאילו למשוך את המוט כלםפי מטה כאילו אתה מנסה לשבור אותו על הגב.
לאט לאט המפרק שלי מתיישר.
בבנץ' זה נטו עניין של ריכוז.

בכל זאת כדאי להסתכל על הרגליים שלך במראה ולא בפנים.
אני גם שם לב שהמוט מונח מידי נמוך בגב, זה גם חלק מהסיבה שאתה לא מצליח ליישר מפרקים. תניח אותו טיפה גבוה יותר.
היום ניסיתי כמה שיותר לישר את מפרק כף היד פשוט לא הצלחתי, לא אפשרי פיזית בשבילי לעשות את זה...

היום ניסיתי כמה שיותר לישר את מפרק כף היד פשוט לא הצלחתי, לא אפשרי פיזית בשבילי לעשות את זה...
מזדהה.
תשים את המוט טיפה יותר גבוה, תרים את המרפקים על ידי שאתה מכווץ שכמות חזק.
ותעשה חימום כתפיים טוב לפני הסקוואט.

אפשר גם לשחק עם רוחב אחיזה ואם צריך לאחוז עם זרת מתחת למוט (זה נשמע כואב / מוזר, אבל זה בסדר גמור).

• פותח/ת השרשור
מזדהה.
תשים את המוט טיפה יותר גבוה, תרים את המרפקים על ידי שאתה מכווץ שכמות חזק.
ותעשה חימום כתפיים טוב לפני הסקוואט.

אפשר גם לשחק עם רוחב אחיזה ואם צריך לאחוז עם זרת מתחת למוט (זה נשמע כואב / מוזר, אבל זה בסדר גמור).
דרך אגב יש לי גם את אותה בעיה בבנץ'
לא מצליח לשמור על מפרק כף יד ישר הוא מתעקם לא משנה כמה אני מנסה

גם מזדהה.
אבל הוא לא חייב להיות ישר פלס בבנצ', רק לא קדימה מידי על כף היד שגורר לך את היד להיות עקום מידי עם לחץ על המפרק.
אחרי התחרות, אני אנסה ליישם את הסרטון הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית