הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד- האם יש מזון בריא ולא בריא?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
כל הזמן יש הרבה ויכוחים והרבה טענות מאנשים: X לא בריא יש בו מלא שומן רווי, Y לא בריא יש בו הרבה כולסטרול, Z לא בריא הוא מפוצץ סוכר W לא בריא יש בו מלא נתרן ובכללי על מזונות, שהם כמובן בעיקר ג'אנק פוד, מתוקים, חטיפים מלוחים פחמימות ריקות וכו' שהם לא בריאים ועל מזונות אחרים (פחמימות מלאות, חזה עוף, שומנים טבעיים וכו') שהם כן בריאים.
אז עכשיו שאלה שלי אחת ולתמיד, אם אני מתאמן באופן קבוע ונמצע בא.ש תיקני למשל 15~ האם אני יכול לאכול כל יום המבורגרים לאפות פיצות עם קינוחי, לנשנש עוד קצת ציפסים ובמבות בארוחות ביניים והרבה דברים עם שומן רווי\טראנס (לא יודע בדיוק את ההבל) נתרן, כולסטרול,סוכר וכל עוד אני במאזן קלורי ניטרלי אני אהיה בריא? מחדד שאני שואל בנוגע לבריאות ולכן נכנס למרכיבים כיוון שאני יודע שמבחינת עליה במשקל או ירידה קלוריה של גיינר ואורז זה אותו דבר
עכשיו אני יודע שתגידו כנראה שאין במזונות האלו ויטמינים ומינרלים אז אם אני כן מוסיף להם ירקות פירות או מתסף בכדורים זה משנה את התשובה שלכם? מה שכן למה שבמנה שווארמה למשל לא יהיו ויטמנים ומינרלים כמו בחזה עוף עם אורז, מה ההבדל בגדול ביניהם?

דונו.

נערך לאחרונה:
כתוב שם שזה פער די גדול משמעותית אפילו 50% שזה די קריטי.
ואכן השיטות עובדות אבל יכול להיות כשמגיעים לאיזה פלטו זה יכול להיות פוש קטן שגורם לך להמשיך להתקדם במקום להמשיך לקצץ באוכל שגם ככה אתה כבר אוכל בגירעון די גדול
כתוב גם שזה לא נבחן אף פעם על בני אדם.
אם זה היה משמעותי זה כבר היה מתגלה מזמן.
הרבה אנשים שסופרים קלוריות גם מכינים ארוחות מראש לשבוע, אז האוכל כן מתקרר לפני הצריכה, ומשום מה אצליהם זה לא משפיע על הקלוריות

קוצר במאמר הזה כתוב:
תשכחו מלספור קלוריות כדי לדעת מה משמין: סיפור שמתחיל באקדח לעורף - מגזין TheMarker
ציטוט:"
הקושי בספירה מדויקת אינו נגמר שם. הערך הקלורי של מזונות עתירי פחמימות כמו אורז, פסטה, לחם ותפוחי אדמה יכול להיות קטן משמעותית לאחר בישול, קירור וחימום מחדש. כאשר מולקולות עמילן מתקררות הן יוצרות מבנים חדשים וקשים יותר לעיכול. אנחנו סופגים פחות קלוריות כאשר אנחנו אוכלים טוסט שהתקרר או שאריות של ספגטי, מאשר אם היו טריים.

חוקרים בסרי לנקה גילו ב־2015 שאם מוסיפים לאורז שמן קוקוס ואז מקררים אותו, מספר הקלוריות שנספגות בגוף קטן ביותר מ־50%. הסיבה היא התהליך גורם לעמילן להיות פחות בר־עיכול, ולכן הגוף סופג פחות קלוריות (אבל הם עדיין לא בחנו את זה על בני אדם). זה אפקט שלילי למי שסובל מתזונה לקויה, וחיובי למי שמנסה לרדת במשקל. גם חלקים שונים בפרי או ירק עשויים להיספג באופן שונה: עלים טריים פחות הם קשים יותר, למשל. החלק העמילני הפנימי של גרעיני תירס מתוק מתעכל בקלות, אבל הקליפה שעשויה תאית אינה מתעכלת ויוצאת מהגוף כפי שנכנסה."
שמעתי את הדבר הזה כמה פעמים בכמה מקומות שונים, מיתוס לגמרי או שיש משהו בגו'?

בנוסף:"ויש חולשות נוספות בשיטת ספירת הקלוריות: כמות האנרגיה שאנחנו סופגים ממזון תלויה באופן ההכנה שלו. קיצוץ או טחינה של מזון עושים למעשה חלק מעבודת העיכול, וכך יותר קלוריות זמינות לגוף. האפקט הזה גדל כאשר מוסיפים לכך חימום: בישול מעלה את שיעור המזון המתעכל בקיבה ובמעי הדק מ־50% ל־95%. מספר הקלוריות המתעכלות בגוף מבשר בקר עולה עד 15% אחרי בישולו, ובבטטה הפער הוא בערך 40% (השינוי המדויק תלוי בשיטת הבישול – במים, בתנור או במיקרוגל). "

אני הוסיף את השתי שקל שלי כאן.

כשאורז למשל מתקרר אחרי בישול חלקו הופך ל-resistant starch ובתכלס הוא לא מתעכל ונחשב לסיב תזונתי אולי בגלל זה כמות הקלוריות יורדת ? מי שכן יכול לעכל אותו זה הבקטריות בבטן וכתוצאה מכך יש כמה יתרונות בריאותיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית