הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד- האם יש מזון בריא ולא בריא?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
כל הזמן יש הרבה ויכוחים והרבה טענות מאנשים: X לא בריא יש בו מלא שומן רווי, Y לא בריא יש בו הרבה כולסטרול, Z לא בריא הוא מפוצץ סוכר W לא בריא יש בו מלא נתרן ובכללי על מזונות, שהם כמובן בעיקר ג'אנק פוד, מתוקים, חטיפים מלוחים פחמימות ריקות וכו' שהם לא בריאים ועל מזונות אחרים (פחמימות מלאות, חזה עוף, שומנים טבעיים וכו') שהם כן בריאים.
אז עכשיו שאלה שלי אחת ולתמיד, אם אני מתאמן באופן קבוע ונמצע בא.ש תיקני למשל 15~ האם אני יכול לאכול כל יום המבורגרים לאפות פיצות עם קינוחי, לנשנש עוד קצת ציפסים ובמבות בארוחות ביניים והרבה דברים עם שומן רווי\טראנס (לא יודע בדיוק את ההבל) נתרן, כולסטרול,סוכר וכל עוד אני במאזן קלורי ניטרלי אני אהיה בריא? מחדד שאני שואל בנוגע לבריאות ולכן נכנס למרכיבים כיוון שאני יודע שמבחינת עליה במשקל או ירידה קלוריה של גיינר ואורז זה אותו דבר
עכשיו אני יודע שתגידו כנראה שאין במזונות האלו ויטמינים ומינרלים אז אם אני כן מוסיף להם ירקות פירות או מתסף בכדורים זה משנה את התשובה שלכם? מה שכן למה שבמנה שווארמה למשל לא יהיו ויטמנים ומינרלים כמו בחזה עוף עם אורז, מה ההבדל בגדול ביניהם?

דונו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הוא לא טרול, הוא פשוט מהאנשים האלו שאוהבים לקחת זכוכית לנפץ אותה ולהתעסק עם כל החתיכות הקטנות. הוא שואל אין ספור שאלות והוא רוצה לוודא במיליון אחוז שזו התשובה הכי נכונה שיש. זה למה הרבה פעמים בפורום הוא עושה משחקי היגיון מוזרים של ''ואם היה X והוא חדר לY אז ככה וככה?'' הכל משחקים שכאלו בכדי ''לדוג'' את התשובה שהוא מחפש, אני לא יוצא עליו כאן או משהו אני מבין מה הוא עושה. מותר לו לא להסתמך על מקור אחד שניים או יותר מזה, גם אותי פוסט בודד מLBS לא היה מספק, אז למה לפתוח מראש? לקבל עוד ועוד דעות ולעשות מטא אנליזה בראש.
אם כי לפעמים אני שואל את עצמי אם הוא עושה את זה בגבול הבריא, הרבה פעמים התשובה היא לא.
נכון אני די פרפקציוניסט בקטעים האלה ואוהב להתעסק בדברים הקטנים גם אם הם די חסרי משמעות, ספציפית בנושא הזה זה דווקא לא משהו כלכך קטן אלא די מהותי ובנוסף זה נפתח כתוצאה מהתווכחות שהיתה לי ולחבר בנוגע לשאלה הזאת

נכון אני די פרפקציוניסט בקטעים האלה ואוהב להתעסק בדברים הקטנים גם אם הם די חסרי משמעות, ספציפית בנושא הזה זה דווקא לא משהו כלכך קטן אלא די מהותי ובנוסף זה נפתח כתוצאה מהתווכחות שהיתה לי ולחבר בנוגע לשאלה הזאת

הכעס הזה מצטבר (של מי שמתעצבן) לא ספציפית נגד הפוסט הזה

אותי עיצבן כשהעיפו את @McGregor בגלל משתמשים כמוהו. להציף את הפורום עם שאלות מפגרות כאלה זה בסדר אבל להביע דעה זה כבר אסון.

אפשר לדעת על מה העיפו אותו? ספציפית מה זה היה (סקרן) נדמה לי אמרו, כבר לא זוכר.

אם מעניין אותך בריאות לפי דעתי תחפש פורום אחר שמתמקד בבריאות, פה זה יותר שריריםםם והרמת משקל.

בהחלט יש דברים בריאים ודברים לא בריאים, תלוי את מי תשאל חח, טבעוני יגיד משהו אחד, קטוגני יגיד משהו אחר.

בעולם שלי למשל אין שום בעיה עם שומן רווי, כולסטרול, נתרן, ואין מה לפחד. סוכר יכול להיות בעייתי עם אוכלים ממנו מלא. בכל מקרה לא אחפור למה

זה בריא ולמה כולם טועים כשאומרים שכולסטרול זה רע, תוכל לקרוא קצת על הפליאו אולי יעניין אותך ואז תבין מה טוב לאכול מה לא.

אין קשר בין כמות הקלוריות שאתה צורך לבריאות אחי.

קיצור תתחיל לקרוא ספרים, מאמרים בלוגים אולי, תבין יותר.

הכעס הזה מצטבר (של מי שמתעצבן) לא ספציפית נגד הפוסט הזה

אפשר לדעת על מה העיפו אותו? ספציפית מה זה היה (סקרן) נדמה לי אמרו, כבר לא זוכר.
גם אני לא זוכר כבר. נחכה לתשובה שלו אחי

• פותח/ת השרשור
איך הגעת לזה?
איך זה מה שהבנת מכל המיליון פוסטים שפתחת?

כל עוד אתה בניטרלי אתה לא תעלה/תרד במשקל.
מה הקשר לבריאות?
התכוונתי לזה שאם אני בניטרלי ולא בפלוס קלורי אז אני לא אשמין ואז ככה אהפוך ללא בריא לכאורה

התכוונתי לזה שאם אני בניטרלי ולא בפלוס קלורי אז אני לא אשמין ואז ככה אהפוך ללא בריא לכאורה

תזונה שמורכבת מ2500 קלוריות ממאכלים ''לא בריאים'' (אפשר לדמיין מהם) לעומת 2500 קלוריות ממאכלים ''בריאים'' לא יניבו את אותה איכות בדיקת דם אני מניח. מישהו מתנדב לעשות על עצמו ניסוי?

אולי זה היה מוצדק? לתת באן למישהו כי הוא שואל שאלה זה לא מוצדק..
הביאו לו באן ליום. אפשר לתת אזהרה. יש חוקים בפורום לא? לא מבין למה להציף את הפורום בשאלות כאלה חסרות חשיבות. שים לב איזה שאלות הוא שואל ובסוף מגיע למסקנה ״אהיה על נייטרלי וככה אשאר בריא״ זה פשוט טימטום.

בניטרלי ולא בפלוס קלורי אז אני לא אשמין ואז ככה אהפוך ללא בריא לכאורה
אתה יכול גם להיות רזה ולא בריא. אין קשר בכלל.
אתה יכול לצרוך שוקולד ואבקת חלבון ואתה תעלה במסה ותתקדם במשקלים אבל יהיה חסר לך המון מינרלים,ויטמינים,סיבים וכו'.

• פותח/ת השרשור
תזונה שמורכבת מ2500 קלוריות ממאכלים ''לא בריאים'' (אפשר לדמיין מהם) לעומת 2500 קלוריות ממאכלים ''בריאים'' לא יניבו את אותה איכות בדיקת דם אני מניח. מישהו מתנדב לעשות על עצמו ניסוי?
ושוב פעם, למה? בהנחה שאני למשל מתסף בויטמינים ומינרלים מה יהיו ההבדלים? האם יש בעיות עם לאכול כמות גדולה של שומן רווי טראנס כולסטרול וסוכר?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול גם להיות רזה ולא בריא. אין קשר בכלל.
אתה יכול לצרוך שוקולד ואבקת חלבון ואתה תעלה במסה ותתקדם במשקלים אבל יהיה חסר לך המון מינרלים,ויטמינים,סיבים וכו'.
כן אבל זה לא מה שכתבתי...
זה כמו שאלת הבנה בפסיכומטרי אתה יכול להיות רזה ולא בריא אבל אתה בהכרח תהיה לא בריא אם תהיה שמן

• פותח/ת השרשור
שאלת השאלות
מה הבעיה בזה? כן זאת שאלה שמעיינת אותי ובא לי לדעת מה הסיבה לזה, אני אוהב לדעת את הסיבה מאחורי דברים ומאחורי מה שאני עושה ולא סתם לעשות כי ככה
זה שאתה לא סקרן לא בעיה שלי (יש קורלציה גבוהה מאוד בין סקרנות לחוכמה, רק אומר)
תלוי מה אתה מגדיר שמן.
עד 25 אחוז הייתי אומר שזה תקין לגמרי
מסכימים על זה הניטרלי היה נטו כדי שלא יגידו שאם אוכלים מעל לניטרלי הבן אדם בסופו של דבר ישמין וכתוצאה מזה יהפוך ללא בריא ולא בגלל האוכל עצמו

• פותח/ת השרשור
זאת לא חוכמה זה הגיון פשוט ובריא שכנראה לא מופעל אצלך.
מת לדעת איך זה שבחזרות גבוהות יותר זה כשל בגלל חומצות חלב ובכשל עם חזרותנמוכות יותר זה כשל אחר אמור להיות היגיון בריא ולא ידע כלשהו שחסר לי
בקיצור תאכל מה שבא לך,רק תצרוך גם סיבים ומינרלים. אחרת יהיה עצירות ועצירות זה לא בריא.
סגרנו?
זאת תשובה אחת אבל בתכלס כן
אם תוכל לפרט למה אשמח אבל שנינו יודעים שזאת לא באמת הדעה שלך כלפי הנושא

ושוב פעם, למה? בהנחה שאני למשל מתסף בויטמינים ומינרלים מה יהיו ההבדלים? האם יש בעיות עם לאכול כמות גדולה של שומן רווי טראנס כולסטרול וסוכר?

נזרע עוד מלח על הסקרנות שלך 😉

• פותח/ת השרשור

נזרע עוד מלח על הסקרנות שלך 😉

מתחיל לקרוא אותו
והנה למשל במאמר הזה יש הרבה דברים שמדברים על זה שומן טוב | שירותי בריאות כללית
הקטע שלא יודע עד כמה להסתמך על זה כי למשל כששאלתי את @kotzer בנוגע לזה ששומן רווי מצטבר בדפנות העורקים הוא אמר שלא אבל פה כן כתוב שכן..
ובתמיכה לקוצר

מתחיל לקרוא אותו
והנה למשל במאמר הזה יש הרבה דברים שמדברים על זה שומן טוב | שירותי בריאות כללית
הקטע שלא יודע עד כמה להסתמך על זה כי למשל כששאלתי את @kotzer בנוגע לזה ששומן רווי מצטבר בדפנות העורקים הוא אמר שלא אבל פה כן כתוב שכן..

בני אדם לא מבינים בתזונה כמו שאתה חושב (מפה ומפה) יש אין ספור מחלוקות בנושאים האלו. אם זה היה כ''כ חד משמעי לדעתי לא היו כאלו וויכוחים.

• פותח/ת השרשור
בני אדם לא מבינים בתזונה כמו שאתה חושב (מפה ומפה) יש אין ספור מחלוקות בנושאים האלו. אם זה היה כ''כ חד משמעי לדעתי לא היו כאלו וויכוחים.
בנוגע לשומן טראנס יש גם ויכוחים כאלו או שעל זה כולם מסכימים שזה רע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית