הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם כדאי לי להתחיל ss

מתאמן נחוש

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
גיל 14
גובה 161
משקל 52
היי אני מתאמן מתחיל בערך 5 חודש מתאמן אבל רק חודשיים וחצי בערך מתמיד לקבוע המדריכים במכון מייאשים אותי כבר בקטע של על הפעם הראשונה נתנו לי fbw עם 50+ סטים(בגלל זה גם היה לי קשה להתמיד)
אז פשוט אחרי זה שזה היה מפוצץ מדיי בשבילי להתחלה עשיתי ab שלקחתי מקילוגרם אם צריך אוסיף את זה לכאן אני עושה את זה חודשיים בערך ולא כל-כך מרגיש שאני מתקדם חוץ מבנץ
עכשיו אני בדילמה אם להתחיל לעשות ss בגלל שאני עוד צעיר ואני מפחד ומהדדליפט כי אמרו לי הרבה שזה יכול לפגוע לי בגדילה וגם מהפאוורקלין שאני מחליף אותו במתח
אז ככה אני לא יודע אם לעשות את הab או לעשות ss וגם לא הבנתי מההקצב התקדמות שצריך התרגילים בss בשבילי לא כל-כך מצאתי משהו במאמר של קילוגרם..

לא הייתי ממליץ לך על ss או על תוכנית כלשהיא שכוללת דדליפט או סקואט או תרגילים כאלה, לא בגלל שזה יפגע לך בגדילה.
אלא בגלל שאתה נורא צעיר ולא עושה רושם שיש לך מישהו שישגיח עליך ובגיל הזה אתה עוד קטן מדי לקחת על עצמך תרגילים כאלה.
אתה יכול לבנות בסיס מאוד טוב ללא התרגילים האלה ואחרי זה שיהיה לך בסיס טוב ותלמד "להתאמן" כמו שצריך, תחשוב הלאה.
כרגע תמשיך עם התוכנית שלקחת מהאתר ותתמיד באימונים ותבנה בסיס טוב.
הדרך להצלחה היא לא בהכרח תוכנית האימונים"המושלמת", אלא ההתמדה באימונים. במצב שלך תוכנית בסיסית היא בהחלט הכי טובה בשבילך.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה זה אומר תוכנית בסיסית?
סקוואט אני יודע לעשות בטכניקה ממש טובה יחסית את הhigh bar
תוכל לתת לי הדגמה של תוכנית בסיסית?

אני אלך נגד הזרם ואני אגיד שכן אפשר לעשות SS כי זו תוכנית למתחילים בסה"כ, אבל חייב שמישהו ישגיח עליך בזמן שאתה מבצע את התרגילים האלה.

עכשיו אני בדילמה אם להתחיל לעשות ss בגלל שאני עוד צעיר ואני מפחד ומהדדליפט כי אמרו לי הרבה שזה יכול לפגוע לי בגדילה וגם מהפאוורקלין שאני מחליף אותו במתח
אין לך מה לפחד, תרגילים מורכבים ומשקלים כבדים לא פוגעים בגדילה

פחות ממליץ עליה למתחילים, תקרא על Candito linear program. גם הFBW שיש למתחילים בקילוגרם טובה.
גם אני ממליץ עליה

אני אלך נגד הזרם ואני אגיד שכן אפשר לעשות SS כי זו תוכנית למתחילים בסה"כ, אבל חייב שמישהו ישגיח עליך בזמן שאתה מבצע את התרגילים האלה.
זו בהחלט הגישה הנכונה.
לא משנה איזו תוכנית תיקח, הכי חשוב שהטכניקה שלך תהיה טובה לפני הכל.
אם יש לך דרך לוודא שאתה עובד עם טכניקה נכונה, גם SS וגם הקנדיטו יהיו סבבה, בלי טכניקה זה כבר נהיה סיפור אחר, ואז הייתי ממליץ לך ללכת על תוכנית עם תרגילים פשוטים יותר.

השאלה המתבקשת גם, היא מה המטרה שלך?

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לפחד, תרגילים מורכבים ומשקלים כבדים לא פוגעים בגדילה

גם אני ממליץ עליה

זו בהחלט הגישה הנכונה.
לא משנה איזו תוכנית תיקח, הכי חשוב שהטכניקה שלך תהיה טובה לפני הכל.
אם יש לך דרך לוודא שאתה עובד עם טכניקה נכונה, גם SS וגם הקנדיטו יהיו סבבה, בלי טכניקה זה כבר נהיה סיפור אחר, ואז הייתי ממליץ לך ללכת על תוכנית עם תרגילים פשוטים יותר.

השאלה המתבקשת גם, היא מה המטרה שלך?
המטרה שלי היא להתחזק ועל הדרך לגדול 65 אחוז להתחזק 35לגדול בנתיים ולפי מה שהבנתי ss מתאימה לזה בקשר לבדיקת טכניקה אין לי כל-כך איך לבדוק את זה אני רק קורא מלא על הטכניקה ואיך מבצעים אני עושה כרגע ab וזה נראלי יותר מדיי נפח בשבילי שאני בקושי מתקדם ואני על משקלים מגוחכים ניסיתי להבין את הקנדיטו ולקרוא אבל לא הבנתי משם כלום..

לפי מה שהבנתי ss מתאימה לזה
היא יכולה בהחלט להתאים

בקשר לבדיקת טכניקה אין לי כל-כך איך לבדוק את זה
אתה יכול להעלות סרטונים לפה ולבקש חוות דעת

ניסיתי להבין את הקנדיטו ולקרוא אבל לא הבנתי משם כלום..
בגדול מה שכל המתחילים צריכים זה פחות או יותר אותו הדבר, בין אם הם רוצים להתחזק, בעיקר לגדול, או פשוט להיות יותר אתלטיים, אבל בקנדיטו יש את תוכנית הבסיס, וכמה ווריאציות קלות לפי המטרה הכללית שלך.
בנוסף הוא מסביר שם בכללי איך לעבוד עם התוכנית ואיך להתקדם, שה די פשוט. אתה מעלה עד 5 קילו באימון לתרגילים המורכבים (אתה יכול גם פחות או בכלל לא, תלוי איך אתה מרגיש באותו יום), ומנסה לעבוד קשה מאוד אבל לא עד שאתה ממש על סף הכשל

המטרה שלי היא להתחזק ועל הדרך לגדול 65 אחוז להתחזק 35לגדול בנתיים ולפי מה שהבנתי ss מתאימה לזה בקשר לבדיקת טכניקה אין לי כל-כך איך לבדוק את זה אני רק קורא מלא על הטכניקה ואיך מבצעים אני עושה כרגע ab וזה נראלי יותר מדיי נפח בשבילי שאני בקושי מתקדם ואני על משקלים מגוחכים ניסיתי להבין את הקנדיטו ולקרוא אבל לא הבנתי משם כלום..
אם אתה רוצה עזרה בנוגע לתוכנית של קנדיטו תפנה אליי בפרטי, לא הייתי ממליץ לילד בן 14 לעשות SS בעיקר בגלל שהתוכנית מלכתחילה מיועדת יותר לבוגרים בני 18+.

לא מבין איך כל העולמות התהפכו בכמה שנים. פעם לכל מתחיל היו ישר אומרים SS SS עכשיו נראה שכולם שונאים את התוכנית הזאת משום מה

אם אתה רוצה עזרה בנוגע לתוכנית של קנדיטו תפנה אליי בפרטי, לא הייתי ממליץ לילד בן 14 לעשות SS בעיקר בגלל שהתוכנית מלכתחילה מיועדת יותר לבוגרים בני 18+.
מי אמר ש-SS מיועדת ל-18+?

לא מבין איך כל העולמות התהפכו בכמה שנים. פעם לכל מתחיל היו ישר אומרים SS SS עכשיו נראה שכולם שונאים את התוכנית הזאת משום מה
מאז אנשים הבינו ש-SS מיועד רק למטרות ספציפיות וקהל יעד ספציפי, ולא לכולם.
והרוב הבינו שריפטו מלא בבולשיט

מי אמר ש-SS מיועדת ל-18+?

יצא לי לשמוע שהיא מיועדת לקהל יותר בוגר מגילאי 13-14, ואני לא חושב שילד ממוצע בן 14 יכול למצות ממנה את המקסימום. יש אופציות יותר טובות.

המטרה שלי היא להתחזק ועל הדרך לגדול
אם המטרה שלך לגדול אז SS לא מתאימה גם אם אתה רוצה להתחזק ואתה מחשיב פלג גוף עליון כחלק מהכוח ולא רק סקוואט גם אז היא לא מתאימה
לפי מה שהבנתי ss מתאימה לזה
היא לא
היא יכולה בהחלט להתאים
היא לא
תוכנית פח לצערי עדיין אנשים ממליצים עליה
מצחיק שזה מה שתמיד בילדרים טענו אבל צחקו עליהם
יצא לי לשמוע שהיא מיועדת לקהל יותר בוגר מגילאי 13-14, ואני לא חושב שילד ממוצע בן 14 יכול למצות ממנה את המקסימום. יש אופציות יותר טובות.
כן ממש קשה למצות סקוואט 3 פעמים בשבוע מטורף מי ישמע

אם המטרה שלך לגדול אז SS לא מתאימה גם אם אתה רוצה להתחזק ואתה מחשיב פלג גוף עליון כחלק מהכוח ולא רק סקוואט גם אז היא לא מתאימה
היא באמת רחוקה מאידאלית לגדילה, אבל לטעון שבכלל אי אפשר לגדול ממנה זה יהיה הגזמה

למה לא?
התוכנית מיועדת למתחילים שמחפשים בניית כוח כללית, עם ידע בסיסי אבל מספק בטכניקה, וללא מטרות ספציפיות אחרות.
מה שכן הייתי משנה מעט, שזה לעשות גם בנצ' וגם פרס באותו האימון, בלי להחליף ביניהם

מצחיק שזה מה שתמיד בילדרים טענו אבל צחקו עליהם
יכול להיות, לא הייתי בסצנה בתקופה הזאת

אני לא כל כך מבין את זה שאומרים שאם אתה רוצה לעשות ss אתה חייב טכניקה טובה, כאילו זה לא רלוונטי לכל שאר תוכניות הכוח.
אם אתה רוצה להיות חזק אתה בכל מקרה חייב לשלוט בטכניקה, לא משנה איך אתה מתכנן את האימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית