הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תחליף לסיסי סקוואט

גבינה

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
-9
39
2
זה לא קשור לפאוורליפטינג, יותר לבאדיבילדינג.
אני רוצה למצוא תחליף לסיסי סקוואט, שלא יערב כלכך את ההאמסטרינג, לא מפחד לפגיעה בברך אלא העובדה שאין לי את המכשיר בחדכ.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טעות נפוצה מניסיון,הסיסי סקוואט פועל כמו סקוואט, בצורה קלה יותר ועם יותר מתיחה לשריר הארבע ראשי ובמיוחד לשריר החיצוני יותר, בנוסף ישנה מתיחה לזוקפי הגב/גב תחתון.
בזמן שהleg extension מאמן את השריר הפנימי יותר ואת השריר האמצעי.
יש כאלה שיגידו שאם אסובב את כף הרגל לכיוון פנים אני ארגיש את הצד החיצוני של הארבע ראשי, צודקים, אך זה מתלווה בכיווץ מיותר ולא רצוי(לתרגיל זה ספציפית) של הצד הפנימי והאמצעי של הארבע ראשי.

טעות נפוצה מניסיון,הסיסי סקוואט פועל כמו סקוואט, בצורה קלה יותר ועם יותר מתיחה לשריר הארבע ראשי ובמיוחד לשריר החיצוני יותר, בנוסף ישנה מתיחה לזוקפי הגב/גב תחתון.
יש כאלה שיגידו שאם אסובב את כף הרגל לכיוון פנים אני ארגיש את הצד החיצוני של הארבע ראשי, צודקים, אך זה מתלווה בכיווץ מיותר ולא רצוי(לתרגיל זה ספציפית) של הצד הפנימי והאמצעי של הארבע ראשי.
השאלה הנשאלת היא למה לעשות את התרגיל הזה מלחתחילה?

הטעות נפוצה היחידה פה - היא שאתה מתעסק בחרא: אלו הפרטים הגדולים שמשנים; לא הקטנים. אתה חושב שאחרי סקוואט ודדליפט מעניין איזה טיפה'לה אקסטרה מתיחה איפשהו בתרגילון קטן משנה משהו לתמונה הגדולה?

לא ברור מה הקונטקסט של התרגיל בתכנית שלך, אבל סיסי סקוואט במכונה בדרך כלל שם כדי להיות אקססורי שנותן נפח לקוואדס. גם Leg Extension. גם Leg Press...אם זו המשמעות שלו בתכנית שלך - אלו אחלה תחליפים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
השאלה הנשאלת היא למה לעשות את התרגיל הזה מלחתחילה?
עניתי על זה למעלה
הטעות נפוצה היחידה פה - היא שאתה מתעסק בחרא: אלו הפרטים הגדולים שמשנים; לא הקטנים. אתה חושב שאחרי סקוואט ודדליפט מעניין איזה טיפה'לה אקסטרה מתיחה איפשהו בתרגילון קטן משנה משהו לתמונה הגדולה?

לא ברור מה הקונטקסט של התרגיל בתכנית שלך, אבל סיסי סקוואט במכונה בדרך כלל שם כדי להיות אקססורי שנותן נפח לקוואדס. גם Leg Extension. גם Leg Press...אם זו המשמעות שלו בתכנית שלך - אלו אחלה תחליפים.
אני לא מתעסק באותו יום בדדליפט או בסקוואט או בכללי בתרגילי כוח אלא בנפח, אתה צודק שאלו אחלה תרגילים אך אני כבר עושה אותם באותו אימון והסיסי סקוואט הוא תרגיל נוסף בתוכנית, זאת אומרת שאם אני אעשה לג פרס פעמיים או לג אקסטנשיין פעמיים, זה יהיה מיותר ויעבוד על אותו דבר פעמיים

עניתי על זה למעלה

אני לא מתעסק באותו יום בדדליפט או בסקוואט או בכללי בתרגילי כוח אלא בנפח, אתה צודק שאלו אחלה תרגילים אך אני כבר עושה אותם באותו אימון והסיסי סקוואט הוא תרגיל נוסף בתוכנית, זאת אומרת שאם אני אעשה לג פרס פעמיים או לג אקסטנשיין פעמיים, זה יהיה מיותר ויעבוד על אותו דבר פעמיים
אשמח אם תסביר איך בדיוק הסיסי סקוואט עובד כמו סקוואט רגיל?

משום מה,רוב מי ששואל שאלות כאלו מפספס את העיקרון וחושב שצריך לבודד יותר ממה שתיארת(סקוואט,דדליפט,לג פרס ולג אקסטנשיין).
שאלה כללית,איך התכנית שלך נראית כרגע ומה העבר שלך באימונים?נתונים כללים יעזרו(גובה,משקל גוף וגיל לדוגמה)

עניתי על זה למעלה

אין דבר כזה: "תרגיל כוח", או "תרגיל נפח".
התרגילים הם כלים - והם באו לעשות משהו.

אתה צריך להבין מה הסיסי סקוואט במכונה בא לעשות בתכנית שלך, ולמצוא משהו אחר שעונה על אותו הצורך.

אם המטרה של הסיסי קצת היא בסך הכל לתת עוד קצת נפח לקוואדס - אז כל תרגילים שאפשר להשתמש בו כדי בסך הכל לתת עוד קצת נפח לסקוואט יעשה את העבודה.

-אתה נותן לבחירת התרגילים שלך משקל הרבה הרבה הרבה יותר גדול ממה שבאמת יש להם.

• פותח/ת השרשור
אשמח אם תסביר איך בדיוק הסיסי סקוואט עובד כמו סקוואט רגיל?
אותה תנועה, רק שהיא יותר מבודדת את הארבע ראשי.
בסקוואט ניתן לטעון שכל הרגל עובדת אפילו התאומים, כמייצבים וגם בגלל שהם נמתחים, ההאמסטרינג עובד, הגלוטס עובדים, הארבע ראשי עובד כמובן.
אה וגם לתרגיל קוראים סיסי סקוואט
״סיסי״
״סקוואט״
לא יקראו לתרגיל מסוים בשם מסוים משום סיבה..
אותו עיקרון בתרגיל בנצ׳ פרס ו-פלור פרס
אותה תנועה, רק שהפלור פרס מתבצע ללא בנצ׳ והוא גם מבודד את החלק הפנימי יותר של החזה.

בסקוואט ניתן לטעון שכל הרגל עובדת אפילו התאומים, כמייצבים וגם בגלל שהם נמתחים, ההאמסטרינג עובד, הגלוטס עובדים, הארבע ראשי עובד כמובן.
״סיסי״
״סקוואט״
אותה תנועה, רק שהפלור פרס מתבצע ללא בנצ׳ והוא גם מבודד את החלק הפנימי יותר של החזה.

לא הבנתי למה פשוט לא לעשות פשיטת ברכיים? או לג פרס או כל תרגיל מבודד אחר?

״סיסי״
״סקוואט״
אתה באמת במצב שאתה לא יכול להרשות לעצמך מעט יותר עבודה של שרירים אחרים שאתה חייב תרגיל שמבודד שרירים מסויימים בצורה מאוד ספציפית? אם תעבוד על שרירים נוספים או על אותו השריר בצורה מעט שונה כל ההתאוששות שלך תלך?
סיסי סקוואט הוא תרגיל מבודד יחסית לארבע ראשי שעובד יותר על תנועת הברך, ככה שכל תרגיל שעובד בעיקר על ארבע ראשי בתנועת ברך יעשה את העבודה בצורה זהה ב-99.9%. יש לך לג אקסטנשיין לדוגמא שייתן לך בידיוק את אותו אפקט.
אתה כמובן יכול גם ללכת על תרגילים עם תנועה טיפה שונה, אבל שעדיין ייתנו לך בידיוק את אותו אפקט, כמו ספליט סקוואט למיניהם.

״סיסי״
״סקוואט״

1) הפואנטה של סיסי סקוואט היא לבודד את הקוואדס. (והתרגיל אפילו טוב בזה, אז לא ברורים לי סיפורי ה-"זה כמו סקוואט").

2) אם רצית לעבוד על הקוואדס בתוספת עוד שרירים - אז סיסי סקוואט זו בחירה משונה - יכולת פשוט לעשות עוד סקוואט.

3) לאור העובדה שאתה כבר עובד בתרגילים "גדולים" יותר, ושהסיסי סקוואט שם כדי להוסיף נפח ממוקד לשריר מסויים...זה ממש לא רלוונטי איזה עוד שרירים הוא טיפה'לה מערב. זו טיפה בים, והיא חסרת משמעות.

4) כפי שאמרתי: אתה צריך להבין מה התפקיד של התרגיל בתוך התכנית שלך - ולבחור משהו שעונה על אותו התפקיד.
אם אתה מחפש תרגיל ממוקד-קוואדס, שהוא קרוב לסקוואט, לא מערב הרבה את פלג הגוף העליון ועובד בטווח גבוה...נסה פרונט סקוואטס עמוקים בסמיט'.

5) הסיפור שלך על שם התרגיל...בוא נאמר שקשה להתייחס לטיעון הזהברצינות.
(אבל אני מאחל לך לא לעוף ב-Chest Flyes, לא להפוך להפך-מזבוב ב-Reverse Flyes, ולא לרסק את הגולגולת ב-Skull Crusher).

אלו הפרטים הגדולים שמשנים; לא הקטנים. אתה חושב שאחרי סקוואט ודדליפט מעניין איזה טיפה'לה אקסטרה מתיחה איפשהו בתרגילון קטן משנה משהו לתמונה הגדולה?
בליפטינג הפרטים הגדולים בבילדיניג הקטנים

שאלה אתה במקרה שמן?

בליפטינג הפרטים הגדולים בבילדיניג הקטנים

שאלה אתה במקרה שמן?
גם בליפטינג וגם בבאדיבילדינג מתעסקים קודם כל בפרטים הגדולים ואז בפרטים הקטנים, הכל שאלה של מה הפרטים הגדולים ומה הקטנים.
גם בבאדיבילדינג קודם כל מגיעים הנפח הכללי והעצימות הכללית, אחרי זה מחלקים אותם לחלקי גוף, רק בסוף מגיעה בחירת תרגילים, שזה נטו לפי הצורך שמגיע לפני, ולא קודם תרגיל ואחר כך מטרה

גם בליפטינג וגם בבאדיבילדינג מתעסקים קודם כל בפרטים הגדולים ואז בפרטים הקטנים, הכל שאלה של מה הפרטים הגדולים ומה הקטנים.
גם בבאדיבילדינג קודם כל מגיעים הנפח הכללי והעצימות הכללית, אחרי זה מחלקים אותם לחלקי גוף, רק בסוף מגיעה בחירת תרגילים, שזה נטו לפי הצורך שמגיע לפני, ולא קודם תרגיל ואחר כך מטרה
מסכים איתך אבל שבן אדם מבקש תרגיל למשהו מסוים אתה לא אומר לו אתה מתעסק בחרא תעשה סקוואט ודדליפט

מסכים איתך אבל שבן אדם מבקש תרגיל למשהו מסוים אתה לא אומר לו אתה מתעסק בחרא תעשה סקוואט ודדליפט
גם מסכים, אף אחת מהגישות לא נכונה, אבל כן צריך להבין מה המטרה שהוא רוצה סיסי סקוואט, או תחליף אליו, יכול להיות שההיגיון מאחורי זה פשוט שגוי

גם מסכים, אף אחת מהגישות לא נכונה, אבל כן צריך להבין מה המטרה שהוא רוצה סיסי סקוואט, או תחליף אליו, יכול להיות שההיגיון מאחורי זה פשוט שגוי
אז מבקשים עוד פרטים או שעונים על מה שהוא שאל לא כותבים אתה מתעסק בחרא כי במקרה והוא ברמה המתאימה אז זה טעות
כיוון שאתה מסכים איתי פרגן במוניטין שלילי

אתה מכניס לי מילים לפה.

אמרתי שבתור מישהו שעושה סקוואט ודדליפט (והוא אישר שהוא מישהו כזה), סיסי-סקואט משחק כתרגילון קטן על מנת להוסיף נפח לקוואדס,
ושהעיסוק ב-"מתיחה לגב פה, מתיחה לצד ההוא של הקוואדס שם" הוא זניח, בטל בשישים, וכן - התעסקות בחרא...ליד כל שאר הדברים שהוא עושה.

אז שפחות יחפש איזה תחליף לסיסי-סקוואט מותח לו את הגב, או "מרגיש לו בצד של הקוואדס יותר מבצד הפנימי של הקוואדס" - כי המשמעות של זה היא מינורית (עד כדי לא קיימת), וזו כנראה לא הפואנטה של התרגיל בתכנית שלו. (ולכן כל תרגיל שמנסה "לבודד" את הקוואדס תופס).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית