עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עצרתי אותך ואמרתי לך עשרות פעמים שהבנת אותי לא נכון, לא יודע איך פספסת את זהאת כל הפיתוח של מה שאתה אומר עשיתי ביחד איתך במשך כמה עמודים. בשום שלב לא עצרת אותי.
כליות זה לא מכשיר שמגיע עם הוראות יצרן, לא כל כליה מתפקדת בצורה זהה לחלוטין לכליה אחרת, אפילו לא בהכרח 2 הכליות של אותו אדם יעבדו בצורה זהה לחלוטין, ככה שאין דרך ניבוי לדברים האלהאה?? אני אומר לך שאנחנו נותנים להם לאכול מלא חלבון עד שהכליות שלהם קורסות, איך יש גורמים אחרים שישפיעו על תפקוד הכליות שלהם במצב הנתון יותר מכמות החלבון?
RDA מגדיר את ההמלצה של הצריכה. חלק מהדברים זה באמת רק המינימום כי אפשר לצרוך יותר ללא חשש, וחלק אלה המלצות של כמה לצרוך כי פחות אתה עלול להגיע לחוסרים, ויותר אתה מסכן את הבריאותRDA מתייחס למינימום
מושג RDA מגדיר את הכמות היומית המינימלית שמומלצת לאדם, לצרוך ממרכיב מזון מסוים, כדי למנוע חסרים תזונתיים מאותו המרכיב.
אם אתה לא מבין איך הומאוסטזיס עובד, וזה ברור שאתה לא, אז אני לא יכול להסביר לך את מה שאתה מבקש, כי אין לך את הבסיס.לא אני ממש לא שואל על כל הפיזיולוגיה של בני האדם אני מדבר איתך על נושא נורא ספציפי והוא הכליה.
איזה שיווי משקל בדיוק? מה אתה בנדנדה? הכליה יכולה להתאים את עצמה ליותר מעמס. הטיעון של השיווי משקל שלך שאי אפשר להכביד עליו יותר מהמלצות הrda נפל כבר אם אתה מסכים שאפשר לעלות ל1.5
אל תשחק אותה טיפש, אתה יודע טוב מאוד שאף אחד לא מספיק מטומטם בשביל לעשות דבר כזהגבר אם אני הולך לפי מה שאמרת, שהמלצות הן: "0.8-1.2, הכמות שנקבעה לפי הrda" יכול להיות שהוא צורך גם 1.3
לא1. אתה ממציא דברים שלא רשומים ובונה הרים וגבעות על אותם הדברים:
א. קובע ששואל השאלה אוכל כמות חלבון מדומיינת שלא כתובה בשום מקום והיא בראש שלך
ב. קובע ששואל השאלה צורך את אותה כמות החלבון הגבוה והמדומיינת שלך לאורך זמן רב שלא כתוב בשום מקום
ג. ששואל השאלה עושה בדיקות תקופתיות ולא נעשה לו שום נזק בתקופת הזמן הארוכה הזאת. שהבדיקה האחרונה היא לפני שאילת השאלה, למרות שיתכן שהוא עשה את הבדיקה האחרונה שלו לפני שהתחיל להתאמן
2. א. מניח שהבחור שענה על השאלה עשה את כל ההנחות המדומיינות שלך ב1, בחוסר אחריות מוחלט, למרות שהן לא כתובות בשום מקום ונתן את התשובה הסופית שלו בהתאם לכך.
ב. מניח שהבחור שענה על השאלה לא מספיק חכם כדי להבין שיתכן מאוד שחלק מהמידע שמוסרים לו שגוי ולענות בהתחשבות בכך (שחלק מהמידע שמוסרים לו שגוי).
אתה החלטת להכניס דיונים היפותטיים ומגוחכים, שאתה בעצמך לא יודע מה התשובה הנכונה, אבל שום דבר לא מרצה אותך, אני הצעתי כבר לעזוב את המצבים הלא קשורים האלה ולעבור לשאלה האמיתית, שנראה לי כבר פעם חמישית אני שואל אותך ועוד לא ענית לי:תתחיל בלקרוא את כל מה שכתבתי למעלה ואז בלהודות שמה שכתבת מטופש ולחזור מהסקת המסקנות ההזויה הזאת . אני יודע שאתה לא טיפש, אתה לא באמת חושב את מה שכתבת, עשית את הסקת המסקנות הזאת כי היא התאימה לטיעון שלך.
הוא לא, באמת שאני לא יודע מאיפה הביטחון הכל כך גבוה בצדקתו למרות שאין לו שום ידע קודם, וכל הידע שלו מגיע מכמה שורות כלליות מאוד ומעורפלות, ומחקר אחד שלא קשור אפילו לדיוןלא הבנתי למה הדיון המשיך אבל אקצר את כל הסיפור: @Devil האם אתה תזונאי+נפרולוג?
לא, אחרי כל משהו ששאלתי אם לX אתה מתכוון וידאתי שזה מה שאתה מתכוון ואז המשכתי הלאהעצרתי אותך ואמרתי לך עשרות פעמים שהבנת אותי לא נכון, לא יודע איך פספסת את זה
מוקדם אמרת שהרזרבה הפונקציונאלית תהיה נמוכה יותר, פתאום אתה אומר שאתה לא יכול לקבוע כלום למרות שאני עושה לך בידוד משתנים באופן תאורטי, מענייןכליות זה לא מכשיר שמגיע עם הוראות יצרן, לא כל כליה מתפקדת בצורה זהה לחלוטין לכליה אחרת, אפילו לא בהכרח 2 הכליות של אותו אדם יעבדו בצורה זהה לחלוטין, ככה שאין דרך ניבוי לדברים האלה
לא הראת לי בשום מקום שאסור לעבור את כמות החלבון של הRDARDA מגדיר את ההמלצה של הצריכה. חלק מהדברים זה באמת רק המינימום כי אפשר לצרוך יותר ללא חשש, וחלק אלה המלצות של כמה לצרוך כי פחות אתה עלול להגיע לחוסרים, ויותר אתה מסכן את הבריאות
מה הקשר בין הומיאוסטזיס לבין הטענות שלך?אם אתה לא מבין איך הומאוסטזיס עובד, וזה ברור שאתה לא, אז אני לא יכול להסביר לך את מה שאתה מבקש, כי אין לך את הבסיס.
כמו שתבקש ממני ללמד אותך מכניקת קוונטים כשאתה לא יודע חיבור וחיסור.
אתה מתכוון כמו שאתה עשית כמה עמודים אחורה שדיברת על זה שיש המלצות RDA וברור excessive protein זה כל מה שהוא מעל ההמלצות של הRDA?אל תשחק אותה טיפש, אתה יודע טוב מאוד שאף אחד לא מספיק מטומטם בשביל לעשות דבר כזה
לא?
הכנסתי את ה"דיונים ההיפותטיים" האלה כדי להראות לך שהרבה ממה שאתה אומר זה שטויות. עובדה שעכשיו אתה מנסה להתחמק מהם. ומתחיל לתת תשובות כמו "וואלה כל כליה שונה זאת מזאת, אין לי מושג"אתה החלטת להכניס דיונים היפותטיים ומגוחכים, שאתה בעצמך לא יודע מה התשובה הנכונה, אבל שום דבר לא מרצה אותך, אני הצעתי כבר לעזוב את המצבים הלא קשורים האלה ולעבור לשאלה האמיתית, שנראה לי כבר פעם חמישית אני שואל אותך ועוד לא ענית לי:
איך אתה מסביר שאפשר לצרוך חלבון בכמות גבוהה גם עם כליה אחת.
אם לא תענה אל זה עכשיו באמת שאין לי יותר מה לומר לך, עד עכשיו לא ענית על שום דבר, רק זרקת את אשמת חוסר הידע על אחרים
וואלק ואיך זה שונה בדיוק מלייעץ לאנשים לצרוך 4.4?אני מודע לכך שהוא לא,ולכן הוא צריך להבין שאין בסמכותו או בידע שלו לייעץ בנושא.
זו רשלנות ומסכן בפוטנציאל חיים של אדם.
לא, אחרי כל משהו ששאלתי אם לX אתה מתכוון וידאתי שזה מה שאתה מתכוון ואז המשכתי הלאה
אם הבנתי אותך לא נכון אז למה התכוונת?
מוקדם אמרת שהרזרבה הפונקציונאלית תהיה נמוכה יותר, פתאום אתה אומר שאתה לא יכול לקבוע כלום למרות שאני עושה לך בידוד משתנים באופן תאורטי, מעניין
לא הראת לי בשום מקום שאסור לעבור את כמות החלבון של הRDA
מה הקשר בין הומיאוסטזיס לבין הטענות שלך?
אתה מתכוון כמו שאתה עשית כמה עמודים אחורה שדיברת על זה שיש המלצות RDA וברור excessive protein זה כל מה שהוא מעל ההמלצות של הRDA?
לא?
כמו שאמרתי, אתה מסתכל על בננה וטוען שזה תפוח אדמה.
הכנסתי את ה"דיונים ההיפותטיים" האלה כדי להראות לך שהרבה ממה שאתה אומר זה שטויות. עובדה שעכשיו אתה מנסה להתחמק מהם. ומתחיל לתת תשובות כמו "וואלה כל כליה שונה זאת מזאת, אין לי מושג"
אני נתתי כבר את הטענות שלי ללמה אפשר לצרוך כמות חלבון יותר ממה שאתה חושב. תסיים את הדיון ההיפותטי ואני אעשה לך סיכום מרוכז אם תרצה.
וואלק ואיך זה שונה בדיוק מלייעץ לאנשים לצרוך 4.4?
יש פה תפריטים שאנשים מפרסמים, הרבה פעמים עם כמויות חלבון גדולות והזויות, באף אחד מהשרשורים שם לא ראיתי המלצה לפנות לרופאמי ייעץ לך לצרוך 4.4?ציינו שזה הגבול שנבדק על אנשים בעלי 2 כליות בריאים ושלא נגרם נזק.
תחזור לשאלתי:האם אתה תזונאי קליני+נפרולוג?לא?פה נגמרה הסמכות שלך לייעץ לבנאדם בקבוצת סיכון על נושא שאין לך ידע ואתה הולך על השערות לוגיות.
יש פה תפריטים שאנשים מפרסמים, הרבה פעמים עם כמויות חלבון גדולות והזויות, באף אחד מהשרשורים שם לא ראיתי המלצה לפנות לרופא
האם אנשים פה שמייעצים על תפריט ולא אומרים לפותח השרשור לפנות לרופא עקב נזק כלייתי אפשרי(לפי הטענות שלכם, אני חושב שאין נזק) שהוא גורם לעצמו הם תזונאים קלינים+נפרולוגים? לאהאם אתה, devil, תזונאי קליני+נפרולוג? לא.
תפסיק.
האם אנשים פה שמייעצים על תפריט ולא אומרים לפותח השרשור לפנות לרופא עקב נזק כלייתי אפשרי(לפי הטענות שלכם, אני חושב שאין נזק) שהוא גורם לעצמו הם תזונאים קלינים+נפרולוגים? לא
יפה רק שכל הטענות שלי עד עכשיו יצאו נכונות והוכחה לכך היא שמההתחלה שטענתי שבן אדם עם כליה אחת תקינה יכול לצרוך 1.5 בלי בעיה, בהתחלה היו התנגדויות רבות, כמו טענות שאפשר לצרוך רק 0.8-1.2 ואז הפלא ופלא מומחה בkidney.org נתן הנחיה גורפת ש1.5 זה בסדר, בדיוק בהתאם לכל הציפיות והטענות שלי.תגיד,עד כמה אטום אתה כרגע? כאשר אתה בנאדם ממוצע,בעל כל האיברים שלו,ההשלכות למעשים שלך נמוכים יותר משמעותית מאשר לאדם בעל כליה אחת. כאן אתה מייעץ לבנאדם בעל כליה אחת(חבר שלו אבל נניח שהבחור יקרא),למרות שאין לך שום הסמכה לייעץ לבני אדם בעלי מחלות בכליות/שינוי בכמות הכליות. ושוב,הידע שלך בנושא הוא השערתי ביותר,אין לך שום הכשרה בנושא.
כן, אם יש לו כליה אחת תקינה
אבל לא יודע כל תגובה פה אני מאבד עוד ועוד מוניטין אני מפחד כבר להגיב
בנתיים אני נותן נימוקים ואדון @The Flash היקר אומר לי שאני מטעה בלי לתת ביסוס כלשהי לטענותיו אלא רק נתינת מוניטין שלילי, מעניין
אין חוסר עקביות, טענתי מההתחלה גם לגבי 1.5 וגם לגבי 2, לצערי אני יכול להוכיח כרגע רק עד 1.5 באופן מובהקהתגובה פה מייעצת כבר 2 גרם,מה קרה לחוסר עקביות שלך שפתאום זה 1.5?
באמת מיותר להיות קטנוני איתך,יש לכולנו דברים טובים יותר לעשות אבל אחזור על המשפט החשוב פה:
האם אתה תזונאי קליני+נפרולוג?לא.זהו,כאן נגמרו הזכויות שלך לייעץ תזונתית לבנאדם עם כליה אחת(שיש לך רק ידע מצד שלישי ואתה מניח אינספור הנחות חסרות בסיס לגבי מצבו)
לא, אחרי כל מה שאמרתי אתה הבנת את זה לא נכון, ואז תיקנתי אותך, ואז פירשת את זה שוב לא נכון.לא, אחרי כל משהו ששאלתי אם לX אתה מתכוון וידאתי שזה מה שאתה מתכוון ואז המשכתי הלאה
אם הבנתי אותך לא נכון אז למה התכוונת?
אם אתה עכשיו תאמר לי שהמיכל שלך באותו חצי ריק, אני יכול לומר לך כמה ליטרים אתה צריך למלא בלי לדעת כמה ליטרים המיכל שלך?מוקדם אמרת שהרזרבה הפונקציונאלית תהיה נמוכה יותר, פתאום אתה אומר שאתה לא יכול לקבוע כלום למרות שאני עושה לך בידוד משתנים באופן תאורטי, מעניין
ההמלצות הרפואיות הן תמיד היו RDA, ועד ששלא ימצאו שיטה טובה יותר להמלצה הן מה שיהיו, take it or leave it, לא אני קבעתי את ההמלצות הרפואיותלא הראת לי בשום מקום שאסור לעבור את כמות החלבון של הRDA
אם אתה שואל את השאלה הזאת אז אין לי איך להסביר לך את זה, כי זה הרבה מעבר לרמת הידע שלךמה הקשר בין הומיאוסטזיס לבין הטענות שלך?
עכשיו מי מתחמק מהשאלה.אתה מתכוון כמו שאתה עשית כמה עמודים אחורה שדיברת על זה שיש המלצות RDA וברור excessive protein זה כל מה שהוא מעל ההמלצות של הRDA?
אתה פשוט טועה שם בכל נקודה, אבל אין לי כוח או סיבה להסביר לך למה.לא?
כמו שאמרתי, אתה מסתכל על בננה וטוען שזה תפוח אדמה.
איזה כלים יש לך לשפוט שאין לי ידע? הייתי יכול לומר שהכליה היא בצורת חד קרן ורוד ולא היה לך מספיק ידע כדי לומר שאני טועה.הכנסתי את ה"דיונים ההיפותטיים" האלה כדי להראות לך שהרבה ממה שאתה אומר זה שטויות. עובדה שעכשיו אתה מנסה להתחמק מהם. ומתחיל לתת תשובות כמו "וואלה כל כליה שונה זאת מזאת, אין לי מושג"
לא לא לא, אתה נתת השערות ללמה אתה צודק, לא גיבית אותם בכלום חוץ מכמה משפטים מעורפלים שלא אומרים שום דבר שאתה מבין מה הם אומרים במקרה הטוב, או שמוכיחים שאתה טועה במקרה הרעאני נתתי כבר את הטענות שלי ללמה אפשר לצרוך כמות חלבון יותר ממה שאתה חושב. תסיים את הדיון ההיפותטי ואני אעשה לך סיכום מרוכז אם תרצה.
כי במקרים האלה יש לנו מחקרים שאומרים שזה לא מסוכן בכלל, ואם מישהו כן מתקרב ל-4 גרם לקילו ומעלה, הוא כן מקבל ייעוץ לא לעשות זאתש פה תפריטים שאנשים מפרסמים, הרבה פעמים עם כמויות חלבון גדולות והזויות, באף אחד מהשרשורים שם לא ראיתי המלצה לפנות לרופא
אין יותר מדי מחקר ספציפית על חלבון מן הצומח בכמויות גדולות, אבל בגלל שחלבון בכללי אצל אדם בריא לא מזיק לכליות לפחות בגבולות הנורמה ומעט מעבר, לא הייתי מתחשב בזה יותר מדי.מה דעתך @kotzer על חלבון מן הצומח?
האם זה לא יהיה פחות עומס על הכליות בגלל פחות חנקן והמבנא PH שלו?
הבנתי כשיש חומצת שתן גבוה, מורידים חלבון מן החי, אבל מאפשרים מהצומח בגלל ה PH.ומכיוון שחלבון לא משפיע על ה-pH של הדם, זה לא משנה לכליות באמת
בדקתי את העניין, וזה בגלל הפורינים שיש בבשר, שזה יותר קשור לדנ"א.הבנתי כשיש חומצת שתן גבוה, מורידים חלבון מן החי, אבל מאפשרים מהצומח בגלל ה PH.
אני הרבה פעמים מנסה להשיג confirmation של כן או לא, אתה לא עונה פשוט ומתעלם וממשיך הלאה. לא נותן לא כן ולא לא.לא, אחרי כל מה שאמרתי אתה הבנת את זה לא נכון, ואז תיקנתי אותך, ואז פירשת את זה שוב לא נכון.
להסביר למה התכוונתי זה כבר חסר תועלת כי התרחישים ההיפותטיים שלך עברו כבר כל כך הרבה שינויים שאין לי מושג יותר מה אתה רוצה ממני, וזה אפילו לא רלוונטי לשום דבר שפותח הדיון רשם.
אם אתה עכשיו תאמר לי שהמיכל שלך באותו חצי ריק, אני יכול לומר לך כמה ליטרים אתה צריך למלא בלי לדעת כמה ליטרים המיכל שלך?
זה אותו דבר פה. אנחנו יודעים שהוא יוכל לפצות פחות, אבל כנראה במעט פחות, ואנחנו לא יודעים כמה יכולת פיצוי יש לו, זה לא אפשרי לדעת עד שמגיעים לשם, אפשר רק לתת הערכה גסה, וכשמדובר על הבדלים קטנים, הכל יכול לקרות.
אוקי אז אם ההנחיות הן תמיד הRDA שואל השאלה שם בkidney.org ידע את זה כמובן, ויכול להיות שהוא צורך 1.3 גרם חלבון. הוא מתלבט אם זה פוגע בו כי זה יותר מההמלצות.ההמלצות הרפואיות הן תמיד היו RDA, ועד ששלא ימצאו שיטה טובה יותר להמלצה הן מה שיהיו, take it or leave it, לא אני קבעתי את ההמלצות הרפואיות
אם אתה שואל את השאלה הזאת אז אין לי איך להסביר לך את זה, כי זה הרבה מעבר לרמת הידע שלך
אני מתחמק מהשאלה? אני? הבאתי לך פסקה עם 5-6 סעיפים ללמה אתה מדבר שטויות. אתה בעצמך יודע שאתה מדבר שטויות ושההסקת מסקנות שלך שם הזויה, זה מביך לראות את זה.עכשיו מי מתחמק מהשאלה.
אין בעיה בוא נסיים את הדיון ההיפותטי ואני אסדר לך את זה ביחדלא לא לא, אתה נתת השערות ללמה אתה צודק, לא גיבית אותם בכלום חוץ מכמה משפטים מעורפלים שלא אומרים שום דבר שאתה מבין מה הם אומרים במקרה הטוב, או שמוכיחים שאתה טועה במקרה הרע
כי במקרים האלה יש לנו מחקרים שאומרים שזה לא מסוכן בכלל, ואם מישהו כן מתקרב ל-4 גרם לקילו ומעלה, הוא כן מקבל ייעוץ לא לעשות זאת
אתה מתכוון: "וואלה הוא צודק שם בכל נקודה, וואלה עשיתי הסקת מסקנות מגוחכת ואני לא יודע איך לצאת מזה, ואני חייב לצאת צודק"אתה פשוט טועה שם בכל נקודה, אבל אין לי כוח או סיבה להסביר לך למה.
אז פשוט לא.
כל הדיון אתה לא נותן סימוכין לשום דבר שאתה אומר בעוד כל הדברים שלי מבוססים על משהו, מספיק לי לשאול אותך לגבי דברים מסויימים, לזרום עם ההיגיון שלך ולמצוא שם סתירות.איזה כלים יש לך לשפוט שאין לי ידע? הייתי יכול לומר שהכליה היא בצורת חד קרן ורוד ולא היה לך מספיק ידע כדי לומר שאני טועה.
כמות הידע שלך לא מספיקה כדי לשלול את כמות הידע שלי. במקרה הטוב אתה יכול להיות בשקט ולנדנד את הראש בשלילה, אבל אין לך לא הוכחות ולא ידע שאני טועה, רק היטפלות לפרטים קטנים מאוד שאתה חושב שתפסת אותי בהם, אבל באמת אין לך מושג ואתה סתם מפיל את עצמך, רק עוד לא קלטת את זה.
הרבה פעמים אמרתי לך לא, פשוט לא הקשבתאני הרבה פעמים מנסה להשיג confirmation של כן או לא, אתה לא עונה פשוט ומתעלם וממשיך הלאה. לא נותן לא כן ולא לא.
תקרא שוב את מה שרשמתי, אני מדבר על מצב שאני לא יודע מה נפח המיכל שלך.תגיד לי אתה הזוי או מה? יש לך 60 ליטר ויש לך 50 ליטר, שניהם כרגע על 30. למי אתה יכול למלאות יותר? כי בעיני התשובה מאוד ברורה.
למה אתה לא יכול לעמוד מאחורי העמדות שלך כמו שצריך?
יש פה תשובה של כן או לא X או Y. אתה פשוט מנסה לא לתת תשובות כדי לא לעמוד מאחורי הדברים שלך. עשית את זה הרבה לאורך הדיון.
ההבדל בין 1.2 ל-1.3 באדם ששוקל 100 קילו זה 10 גרם. באדם ששוקל 150 קילו אלה 15 גרם. באדם ששוקל 70 קילו זה 7 גרם חלבון.אוקי אז אם ההנחיות הן תמיד הRDA שואל השאלה שם בkidney.org ידע את זה כמובן, ויכול להיות שהוא צורך 1.3 גרם חלבון. הוא מתלבט אם זה פוגע בו כי זה יותר מההמלצות.
בוא תוכיח לי שמדובר על כמות אחרת
אתה לא יכול?
אוי מעניין למה.... כי זה פאקינג לא כתוב!
זו דוגמא אחת.למה אתה חושב שאתה כזה חכם ושלזרוק סתם מושגים באוויר פותר אותך ממשהו?
הומיאוסטזיס זה נגיד אכלתי סוכר, הגוף בתגובה שולח אינסולין, הרמה של הסוכר בדם יורדת יותר ממה שצריך ואז הגוף יפריש גלוקגון. ככה עד שזה יגיע לרמה תקינה. עכשיו איך זה קשור לטענה שלך?
אוקי, אז בוא נסיים אותו:אין בעיה בוא נסיים את הדיון ההיפותטי ואני אסדר לך את זה ביחד
הפורום לא לוקח אחריות על המלצות שהתקבלו בו, ובצדק. כשאדם מחפש את עזרת הציבור ולא איש מקצוע, זוהי נטו אחריות שלו לנדב מידע ספציפי ומשמעותי. וכל עצה שתתקבל על בסיס המחסור באותו מידע היא רק באחריות שלו.אה זה לא מסוכן בכלל? מה אם יש לו בעית כליות? למה לא שאלתם אותו?? למה אתם מתייחסים למצב כאילו ב100% אין לו בעיית כליות ואפילו לא רושמים לו "במידה והכליות תקינות"?
פקפוק במידע שאתה מקבל הוא לא שווה ערך להצגת מידע סותר.כל הדיון אתה לא נותן סימוכין לשום דבר שאתה אומר בעוד כל הדברים שלי מבוססים על משהו, מספיק לי לשאול אותך לגבי דברים מסויימים, לזרום עם ההיגיון שלך ולמצוא שם סתירות.
בכללי התגובה הזאת היא תגובה של חתול פצוע שנתקע בפינה
לא אתה פשוט לא עניתהרבה פעמים אמרתי לך לא, פשוט לא הקשבת
יש לך X ויש לך X+10 למי יגמר מהר יותר המיכל? אתה אומר שלאחד יש יותר רזרבה עד פאקינג תגיד- כן הכליות שלו יכשלו מאוחר יותר?תקרא שוב את מה שרשמתי, אני מדבר על מצב שאני לא יודע מה נפח המיכל שלך.
למה זה רלוונטי? כי אין לנו יכולת לקבוע מראש כמה הכליות של מישהו יכולות לפצות על מצבים מסויימים. זה תלוי מאוד בגנטיקה של הבנאדם, במצב הבריאותי הכללי, מחלות רקע, וכו'. אנחנו רק יכולים לומר אם הכליות שלו כרגע במצב טוב, בתהליך התדרדרות, או גמורות, ואפשר לתת השערות לפי קצב התקדמות של המחלה, אבל באדם בריא אין שמץ של מושג כמה הוא רזרבה נשאר לו.
אתה נבהלת מקודם מכל מה שהוא טיפה מעל 1.2ההבדל בין 1.2 ל-1.3 באדם ששוקל 100 קילו זה 10 גרם. באדם ששוקל 150 קילו אלה 15 גרם. באדם ששוקל 70 קילו זה 7 גרם חלבון.
אתה מבין שכל זה נכנס תחת סטיית תקן, נכון? אף אחד לא נבהל מ-7 גרם חלבון
ו דוגמא אחת.
אז אם אתה כזה חכם כדי להבין את הקונספט, למה אתה מסרב לראות אותו?
הומאוסטזיס בכליה יכול להיות הרבה דברים, תלוי בכוונה.
במקרה של הרבה חלבון, נוצר יתר לחץ דם בקופסית. הדבר גורם לעליה בקצב הסינון של הקופסית, או GFR.
עליה ב-GFR עלולה להוביל למחלת כליה, וזה גם הסיבה שחשבו שעודף חלבון פוגע בכליות, סה"כ תיאוריה הגיונית מאוד. אבל ראו כשמדובר נטו בחלבון ללא בעיות כליה נוספות, זה לא מספיק כדי לגרום למחלת כליה. כנראה הגו יודע להתמודד עם הפקטור היחיד הזה.
הבעיה היא כשמדובר על כליה יחידה (במקרה הספציפי הזה), כי כליה יחידה מקבלת הרבה יותר דם, ולכן ה-GFR שלה כבר גדול משמעותית מהנורמה. עליה ב-GFR תגרום לשינויים מבניים בנפרון (בשונה ממה שקורה אצל אדם שמלידה שפשוט נולד כדי להיות גדול מאוד ולצרוך טבעי הרבה חלבון כדי לתמוך בגודל שלו, זה למה היה לי חשוב ליצור את ההבדל הזה אצלך). אם אתה רוצה לקרוא בהרחבה מה קורה בידיוק בנפרון הנה מאמר קצר שמתאר פחות או יותר את השינויים:
Hyperfiltration in remnant nephrons: a potentially adverse response to renal ablation. - PubMed - NCBI
אוקי, אז בוא נסיים אותו:
https://www.kidney-international.org/article/S0085-2538(15)59559-8/pdf
המחקר בבירור אומר שבמקרה של כליה יחידה הגבלת החלבון הוא פתרון טוב למניעת התדרדרות הכליה הבריאה למחלת כליה, משהו שבהחלט עלול לקרות בגלל העליה ב-GFR.
מרוצה?
בדיוק, זה מה שאני אומר.הפורום לא לוקח אחריות על המלצות שהתקבלו בו, ובצדק. כשאדם מחפש את עזרת הציבור ולא איש מקצוע, זוהי נטו אחריות שלו לנדב מידע ספציפי ומשמעותי. וכל עצה שתתקבל על בסיס המחסור באותו מידע היא רק באחריות שלו.
אתה לא יכול להסתמך על המידע הזה כדי לחזק את הטיעון שלך כי ההסקת מסקנות שלך שם יותר גרועה משל ילד בן 7 בעל פיגור
- תשובה לשאלה שהבנת לא נכון. שכשניסית לפרש את הנתונים שלו התייחסת אליהם כאבסולוטים, אבל כשאני נתתי את הפרשנות שלי, פתאום היא לא מגובה ואין לי שום מידע להתבסס עליו. תנאי דורש תנאי מקיים. אם אני לא יכול להסתמך על המידע מהתשובה הזאת כדי לחזק את הטיעון שלי, גם אתה לא
לא נראה לך שלחולי כליות בכללי, ולאנשים עם כליה אחת, שווה לשקול תזונה צמחונית?בדקתי את העניין, וזה בגלל הפורינים שיש בבשר, שזה יותר קשור לדנ"א.
המטבוליזם שלהם גורם ליותר חומצה אורית וגורמים אחרים בכליות, שמעודדים היווצרות אבנים. אם אתה לא סובל מאבני כליות, אין סיבה אמיתית לדאגה, אבל אם כן, אז יש מקום לשקול יותר חלבון מן הצומח