הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חלבון עם כליה אחת

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?

אין קשר לכמות הכליות
אתה בטוח במה שאתה אומר? כליה אחת זה אומר שהיא עובדת במקסימום ב 50% משתי כליות.
השאלה היא למה יש לו כלייה אחת והאם יש לו בעיות בכליות
חסרה לו כליה, זה לא מספיק "בעיות בכליות" לדעתך?

או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?
הייתי ממליץ את זה קודם כל במקום לשאול בפורום ולקבל תשובות שאין לך מושג לגבי האמינות שלהן

אתה בטוח במה שאתה אומר? כליה אחת זה אומר שהיא עובדת במקסימום ב 50% משתי כליות.

הייתי ממליץ את זה קודם כל במקום לשאול בפורום ולקבל תשובות שאין לך מושג לגבי האמינות שלהן
לא צריך 2 כליות בשביל לתפקד, עד עכשיו זאת תעלומה למה יש 2
חבל שאתה סתם מחלק לי מוניטין שלילי בלי לדעת על מה אתה מדבר ועוד בלי לתת לי אפשרות לשלוח לך מחקר או שניים. כואב פי כמה כי אני מחזיק ממך

חבל שאתה סתם מחלק לי מוניטין שלילי בלי לדעת על מה אתה מדבר ועוד בלי לתת לי אפשרות לשלוח לך מחקר או שניים. כואב פי כמה כי אני מחזיק ממך
אשמח למחקר, אם אני טועה אין לי בעיה להודות בזה, תקבל התנצלות ומוניטין חיובי בהמשך

אשמח למחקר, אם אני טועה אין לי בעיה להודות בזה, תקבל התנצלות ומוניטין חיובי בהמשך
Solitary Kidney Problems, Medicines & Diet | Kidney Research UK
Dietary protein intake and renal function

אני אתמצת את החלקים שחשובים לנושא פה:

While protein restriction may be appropriate for treatment of existing kidney disease, we find no significant evidence for a detrimental effect of high protein intakes on kidney function in healthy persons after centuries of a high protein Western diet.

Most people with a single normal kidney have few or no problems

Are dietary changes needed?
In general, special diets are not needed by individuals who have one healthy kidney. You should have a healthy well-balanced diet, reduce your salt intake and aim to drink six to eight glasses of water a day, or a minimum of two liters

• פותח/ת השרשור
Solitary Kidney Problems, Medicines & Diet | Kidney Research UK
Dietary protein intake and renal function

אני אתמצת את החלקים שחשובים לנושא פה:

While protein restriction may be appropriate for treatment of existing kidney disease, we find no significant evidence for a detrimental effect of high protein intakes on kidney function in healthy persons after centuries of a high protein Western diet.

Most people with a single normal kidney have few or no problems

Are dietary changes needed?
In general, special diets are not needed by individuals who have one healthy kidney. You should have a healthy well-balanced diet, reduce your salt intake and aim to drink six to eight glasses of water a day, or a minimum of two liters
אז הוא יכול לאכול 2 גרם חלבון פר משקל גוף בלי חשש מהבחינה של הכליה?

אז הוא יכול לאכול 2 גרם חלבון פר משקל גוף בלי חשש מהבחינה של הכליה?
כן, אם יש לו כליה אחת תקינה

אבל לא יודע כל תגובה פה אני מאבד עוד ועוד מוניטין אני מפחד כבר להגיב
בנתיים אני נותן נימוקים ואדון @The Flash היקר אומר לי שאני מטעה בלי לתת ביסוס כלשהי לטענותיו אלא רק נתינת מוניטין שלילי, מעניין

כן, אם יש לו כליה אחת תקינה

אבל לא יודע כל תגובה פה אני מאבד עוד ועוד מוניטין אני מפחד כבר להגיב
בנתיים אני נותן נימוקים ואדון @The Flash היקר אומר לי שאני מטעה בלי לתת ביסוס כלשהי לטענותיו אלא רק נתינת מוניטין שלילי, מעניין
לא נתתי טענות כי אני מסכים עם yujinius.
מזאת אומרת לא יודעים למה יש שתי כליות?
זה לא כמו אפנדציט שבאמת לא מבינים מה הוא עושה בגוף כלייה יודעים היטב מה היא עושה ועל זה אנחנו מסכימים והסיבה שיש שתיים זה לא שאם אחת תתקלקל אז שיהיה ספייר זה כי שניהם עובדות ונחוצות ואם אחת לא תעבוד אז השנייה תקבל גם את העומס שלה, יש הרבה אנשים שחיים עם כלייה אחת ותשאל אותם- זה מגביל בחיים.
לאח שלי יש כליה ועוד אחת ממש קטנה שעובדת רק 20-30% והוא חייב להקפיד יותר על שתייה ועל אי הרמת דברים כבדים (הרופא אמר).

@Devil אתה יודע למה יש לו כליה אחת? אתה יודע מה רמת התפקוד של אותה כליה אחת?
גם אם הכליה בריאה לחלוטין ומפצה על השניה, זה פשוט אומר שאין צורך בהגבלות בחלבון לפי ההמלצות הכלליות לאוכלוסיה, כלומר 0.8-1 גרם לקילו, לא פי 2 מזה.

לפותח הדיון, הוא צריך להתייעץ עם תזונאי קליני עם התמחות בנפרולוגיה, הוא ידע להתאים לו את כמות החלבון שהוא יכול לצרוך

נו ומה רשמתי בהודעה הראשונה????

מעניין שאנשים עם 2 כליות צורכים 3+ גרם חלבון וזה בסדר מבחינתכם
אתה לא יכול להחליט שאם בנאדם עם 2 אוכל פי 3 מ.ג. והכל בסדר אז עם אחת אפשר לאכול 1.5 מ.ג.. זה פשוט לא עובד ככה.

אתה לא יכול להחליט שאם בנאדם עם 2 אוכל פי 3 מ.ג. והכל בסדר אז עם אחת אפשר לאכול 1.5 מ.ג.. זה פשוט לא עובד ככה.
נכון, זה עובד לכיוון השני אם כבר
כל מי שהגיב פה אומר דברים בלי ביסוס, תביאו דברים שמגבים את מה שאתם אומרים.
שרשור מיתוסים בחדר כושר? מה שאתם עושים פה זה בדיוק אותו הדבר
לא נתתי טענות כי אני מסכים עם yujinius.
מזאת אומרת לא יודעים למה יש שתי כליות?
זה לא כמו אפנדציט שבאמת לא מבינים מה הוא עושה בגוף כלייה יודעים היטב מה היא עושה ועל זה אנחנו מסכימים והסיבה שיש שתיים זה לא שאם אחת תתקלקל אז שיהיה ספייר זה כי שניהם עובדות ונחוצות ואם אחת לא תעבוד אז השנייה תקבל גם את העומס שלה, יש הרבה אנשים שחיים עם כלייה אחת ותשאל אותם- זה מגביל בחיים.
לאח שלי יש כליה ועוד אחת ממש קטנה שעובדת רק 20-30% והוא חייב להקפיד יותר על שתייה ועל אי הרמת דברים כבדים (הרופא אמר).
אוקי אז אתה מסיק שבגלל שיש לאח שלך כליה אחת שעובדת בצורה מאוד לא תקינה אצל כולם המצב ככה?

נכון, זה עובד לכיוון השני אם כבר
זה לא.
2 כליות יכולות להתמודד עם הרבה מאוד, כליה אחת צריכה להתמודד לבד עם כל צרכי הגוף והיא עוברת שינויים פיזיולוגיים כדי להתמודד עם זה, שזה בסדר גמור ואדם בריא ללא מחלות כליה נוספות יכול להסתדר עם זה מעולה, אבל כמות חלבון גבוהה מהנורמה עלולה לפגוע בכליה

זה לא.
2 כליות יכולות להתמודד עם הרבה מאוד, כליה אחת צריכה להתמודד לבד עם כל צרכי הגוף והיא עוברת שינויים פיזיולוגיים כדי להתמודד עם זה, שזה בסדר גמור ואדם בריא ללא מחלות כליה נוספות יכול להסתדר עם זה מעולה, אבל כמות חלבון גבוהה מהנורמה עלולה לפגוע בכליה
לפי מה אתה קובע את מה שאתה אומר פה?
ההמלצה היחידה להמנע מכמות גדולה של חלבון זה שיש מחלת כליות
@Devil
גם אם הכליה בריאה לחלוטין ומפצה על השניה, זה פשוט אומר שאין צורך בהגבלות בחלבון לפי ההמלצות הכלליות לאוכלוסיה, כלומר 0.8-1 גרם לקילו, לא פי 2 מזה.
אתה מבין שהם לא חיים בללהלנד , מבינים שיש אנשים שמתאמנים וצורכים קצת יותר חלבון ועדיין אין המלצה שם להגביל כמות חלבון?

נערך לאחרונה:
לפי כל הנחיה רפואית שקיימת היום.
אדם עם 2 כליות שצורך הרבה חלבון הכליות שלו גדלות ולומדות להתמודד עם העומס המוגבר של יותר תוצרי פירוק של חלבון, אבל זה תהליך פיזיולוגי לחלוטין ואחרי שנים של מחקר היום ידוע לנו שזה לא תהליך מזיק בכלל ונועד כדי להעלות את יכולת ההתמודדות של הכליה עם המצב הקיים.
אצל אדם עם כליה אחת הכליה עוברת את אותו תהליך, אבל עוד לפני תוספת החלבון, וזה רק כדי להתמודד עם המצב הקיים בגוף.
יותר חלבון מהנורמה, כלומר 2 גרם לקילו ומעלה, יכולים לגרום לעומס יתר על הכליה, ולגלומרונפריטיס

נפוץ מאוד לתרום כליה. ואז יצא לך אדם בלי כליה אחת ללא שום מחלות כליות בהיסטוריה שלו.
אין קשר לכמות הכליות, השאלה היא למה יש לו כלייה אחת והאם יש לו בעיות בכליות
זאת בעיה מורכבת ומסוכנת מידי מכדי לנופף לאדם תשובה חלקה שממליצה לצרוך חלבון בכמות כל כך גבוה.
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?
תדבר עם רופא ותזונאי קליני, זה לא נכון או חכם להתיעץ בפורום כאן על נושא כל כך רציני.
אני די סומך על הממצאים של @kotzer , הוא לומד רפואה.
לפי כל הנחיה רפואית שקיימת היום.
אדם עם 2 כליות שצורך הרבה חלבון הכליות שלו גדלות ולומדות להתמודד עם העומס המוגבר של יותר תוצרי פירוק של חלבון, אבל זה תהליך פיזיולוגי לחלוטין ואחרי שנים של מחקר היום ידוע לנו שזה לא תהליך מזיק בכלל ונועד כדי להעלות את יכולת ההתמודדות של הכליה עם המצב הקיים.
אצל אדם עם כליה אחת הכליה עוברת את אותו תהליך, אבל עוד לפני תוספת החלבון, וזה רק כדי להתמודד עם המצב הקיים בגוף.
יותר חלבון מהנורמה, כלומר 2 גרם לקילו ומעלה, יכולים לגרום לעומס יתר על הכליה, ולגלומרונפריטיס
הגדלה של איבר הוא לא דבר שמדליק נורה אדומה?
הבנתי שלבלב, תחול, כבד מוגדל זה לא דבר תקין.

זה היפרטרופיה והיפרפלזיה פיזיולוגית, בערך כמו שריר שגדל כדי להתמודד עם יותר משקל
קראתי פעם על מחקר על עכבר שקישר בין לבלב מוגדל ואורך חיים, אחפש את זה.
אבל בשונה משריר. האיברים האלה מייצרים ושורפים כמויות של אנזימים חיוניים שלפעמים אין לגוף מספיק חומר להשלים את החסר.
זה יהיה כמו אימונים כבדים בלי לאכול מספיק חלבון.
בכל מקום באינטרנט זה נותן לי חשש למחלות שונות איברים מוגדלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית