עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אוקי אז אנשים עם 4.4 והם סבבה לפי החישוב שלך זה כמה? 200-300-400 אחוז?אוקי, אז בוא נעשה את המתמטיקה.
להרבה איברים פנימיים קיים מה שנקרא functional reserve, כלומר שהם עובדים ב-100%, אבל יש להם יכולת להגביר את התפוקה במידת הצורך, כמו למשל הלב במידה ויש טרשת עורקים, או הכליות, במידה ואנחנו מאבדים אחת.
כאשר הכליה נשארת בודדת, היא משתמשת באותה ריזרבה פונקציונלית שיש לה, בעזרת תהליך ההיפרפילטרציה המצויין במה שפרסמת, כדי להגיע קרוב כמה שניתן לתפקוד מלא. הכליה מסוגלת להגיע לתפקוד של 150% מהתפקוד המקורי שלה, מה שמשאיר אותה בגירעון של 25% מהתפקוד הרגיל של הכליה. אותו 25% אולי לא יספיק לאותו אדם כדי להיות אולטרה-מרתונר, אבל לאורח חיים תקין זה בהחלט מספיק.
כאשר צורכים חלבון מעל ה-RDA (ש-2 גרם לקילו בהחלט נכנס תחת ההגדרה הזאת), מתרחש בכליה אותו תהליך של היפרפילטרציה, כלומר כדי להתמודד עם תוספת החלבון, הכליה צריכה לעבוד במעל ל-100% המקורי, כמה בידיוק זה לא בידיוק ידוע. בוא ניתן מספר הגיוני, נגיד 110%, בכל זאת מדובר על היפרפילטרציה עם השפעה על תפקוד הכליה, היא לא יכולה להיות מינורית מדי.
עכשיו עם כליה אחת, שעובדת ב-75%, היא לא מנסה להדביק את הפער ל-100%, אלא ל-110%, כי הוספנו את עבודת היתר הנחוצה כדי לסנן את המטבוליטים של החלבון. כעט הפער בין הדרוש לקיים הוא 35%, יכול להיות גם שיותר, בכל זאת זרקנו מספר רנדומלי.
35% זה כבר כמעט חצי מהתפקוד הקיים, זה כבר יותר משמעותי.
עבודת יתר של הכליות, שנגרמת מצורך ביותר עבודה ממה שהכליות מסוגלות לספק, מובילה להסתיידות כליה, ומשם לכשל כליה.
בידיוק כמו שאדם עם טרשת עורקים יכול לחיות בסדר גמור, אבל משחק כדורגל אחד שיוביל את הדרישה מהלב מעבר למה שהוא יכול, כי הוא כבר מנצל את כל הרזרבה הפונקציונלית שלו כדי לתת תפקוד בסיסי, תגרום לכשל לב, כלומר התקף לב.
המחקרים נכון להיום אומרים שעד 4.4 זה בטוח, אבל המחקרים לא הלכו מעבר לזה
לפי הטענות שלך בן אדם עם כליה אחת יהיה במצב תמידי שהכליה שלו תמיד מנסה לעשות יותר עבודה ממה שהיא יכולה לספק, מה שיגרום בסופו של דבר לכשל כליהעבודת יתר של הכליות, שנגרמת מצורך ביותר עבודה ממה שהכליות מסוגלות לספק, מובילה להסתיידות כליה, ומשם לכשל כליה.
בידיוק כמו שאדם עם טרשת עורקים יכול לחיות בסדר גמור, אבל משחק כדורגל אחד שיוביל את הדרישה מהלב מעבר למה שהוא יכול, כי הוא כבר מנצל את כל הרזרבה הפונקציונלית שלו כדי לתת תפקוד בסיסי, תגרום לכשל לב, כלומר התקף לב.
המחקרים נכון להיום אומרים שעד 4.4 זה בטוח, אבל המחקרים לא הלכו מעבר לזה
אני נתתי קודם תוספת של 10% לפי 2 מה-RDA, פי 4 יהיה 20% לפי החישוב הזה, למרות שאלה מספרים די רנדומליים, אבל בהחלט לא הגזמתיאוקי אז אנשים עם 4.4 והם סבבה לפי החישוב שלך זה כמה? 200-300-400 אחוז?
השתמשתי נטו במספרים שאתה הבאת, לא יותר ולא פחות.כנראה שהמקסימום יותר גבוה ממה שאתה חושב.
זה לא איך שזה עובד, הכליות לא מסלקות חלבונים, הן מסלקות תוצרי פירוק של חלבונים, חומצה אורית ליתר דיוק, ככה שככל שתצרוך יותר חלבון, יהיה לך יותר חומצה אורית, זה הכלאני גם די בטוח שיש הבדל בין חלבון שהגוף יכול להשתמש בו (זה חייב להיות כי תמיד יש השוואה למשקל גוף) לבין חלבון נוסף שאין לגוף מה לעשות איתו וכנראה מפעיל יותר עבודה על הכליות
אתה עושה שוב את אותה הטעות, מסיק מסקנות נטו על פי האמונה שלך, ומשליך את זה על הכל.דרך אגב תשאל את הבחור החביב מkidney.org כמה לדעתו בן אדם עם 2 כליות יכול לאכול חלבון. יכול להיות להיות שהוא יענה לך גם 1.2
לא אהבתי את המסקנות הפופוליסטיות שעשית שם
קראת את מה שרשמתי?לפי הטענות שלך בן אדם עם כליה אחת יהיה במצב תמידי שהכליה שלו תמיד מנסה לעשות יותר עבודה ממה שהיא יכולה לספק, מה שיגרום בסופו של דבר לכשל כליה
אתה מסיק דברים שלא כתובים, איפה הייתה שם התייחסות לחלבון? הייתה התייחסות למלח ולמים, למה אתה מכניס מעצמך דברים שלא כתובים?או למה הם צריכים להיזהר עם צריכת המלח שלהם? כי המלח גורם לעומס על הכליה, בידיוק כמו חלבון
זה נראה לי משהו שאתה עושה ולא אני.אתה עושה שוב את אותה הטעות, מסיק מסקנות נטו על פי האמונה שלך, ומשליך את זה על הכל.
מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו?
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא לא יודע כלום מ-2 שורות של תשובה
אז אתה טוען ש2 גרם חלבון לקילו זה תוספת של 10 אחוז לעומת העבודה הרגילה של הכלייה אבל 4 קילו זה תוספת של 20 אחוז?? איפה ה1.2 במשוואה הזאת שהוא אמור להיות חלק מה100??אני נתתי קודם תוספת של 10% לפי 2 מה-RDA, פי 4 יהיה 20% לפי החישוב הזה, למרות שאלה מספרים די רנדומליים, אבל בהחלט לא הגזמתי
אני חייב לדעת, אתה הבנת את התהליך של היפרפילטרציה ומה זה אומר?אתה מסיק דברים שלא כתובים, איפה הייתה שם התייחסות לחלבון?
כן, אבל אנשים בריאים יהיה להם נזק קל אם בכלל, וגם לאורך הרבה זמן. אנשים עם מחלות כליה או מחסור בכליה לא יכולים להתמודד עם יתר לחץ דם בכליה שנובע מעודף מלח או ממחסור בנוזלים. הם עלולים לסבול מכשל כליה אקוטי.ההמלצה לשתות מספיק מים זה גם לאנשים רגילים לצורך העניין, כנ"ל להגביל את כמות המלח
אני גם עשיתי קפיצה לוגית, אבל הרבה יותר פרקטית משלך.אני אחזיר לך את אותה השאלה, מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו? אתה התבססת על דבר שכותב רנדומאלי רשם ועוד הכנסת לו דברים למילים ולכוונות מאחורי המילים, שלא היו שם, מפרשנות אישית שלך.
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא יודע המון מ2 שורות של תשובה ועוד פירשת את 2 השורות האלה בצורה שאתה רוצה
חתיכת בלאגן עשית פה.אז אתה טוען ש2 גרם חלבון לקילו זה תוספת של 10 אחוז לעומת העבודה הרגילה של הכלייה אבל 4 קילו זה תוספת של 20 אחוז?? איפה ה1.2 במשוואה הזאת שהוא אמור להיות חלק מה100??
אתה לא מתכוון להגיד 1.2 יהיה חלק מה100? כלומר ש 10% של 2 זה בעצם 0.8, כלומר 4.4 יהיה תוספת של 55% כלומר סה"כ 155%?
במחקר שאתה פירסמת רשום עליה לינארית, אז אני אאמין למה שהם אומריםזאת בהנחה שהגידול הוא לינארי ולא מעריכי שהוא נראה לי שואף להיות דווקא יותר מעריכי
לא הבנתי את השאלה, אתה מדבר על אנשים שמנים מאוד, או פשוט פיזית גדולים יותר?בנוסף יש לי שאלה אליך, למה אנשים ששוקלים יותר יכולים לאכול יותר חלבון ולמה ההתיחסות היא תמיד פר משקל גוף ולא גלובאלית?
לכל האנשים בכללותם. ההתתיחסות היא תמיד בפי0.8 פי.12 פי 2 פי 3לא הבנתי את השאלה, אתה מדבר על אנשים שמנים מאוד, או פשוט פיזית גדולים יותר?
כי הכליות שלהם מיועדות להתמודד עם העומס הזהלכל האנשים בכללותם
איך? למה?כי הכליות שלהם מיועדות להתמודד עם העומס הזה
יותר מסת כליה. לא כל הכליות שוות.איך?
אל תשווה לי לאנשים שלא סיימו את ההתפתחות הפיזית שלהם (ילדים)יותר מסת כליה. לא כל הכליות שוות.
אתה לא יכול להשתיל כליה של בן 6 בתוך אדם בגודל של ריי וויליאמס
אם אתה מדבר על אנשים גדולים מבחינת מסת שריר, אז הכליות שלהם כן עוברות תהליך של היפרפילטרציה, והן גדלות כדי להתמודד עם העומס הנוסף.למה יש להם יותר מסת כליה? לגדול במסת גוף זה לא גנטי זה משהו שאתה יכול להחליט לעשות
אז בעצם אתה אומר שכליה זה כמו שריר שאתה יכול לאמן לפתח? אנשים גדולים מבחינת מסת שריר צרכו הרבה חלבון ולאט לאט הכליה שלהן התפתחה עד למצב שהיא יכולה להתמודד עם יותר חלבון?אם אתה מדבר על אנשים גדולים מבחינת מסת שריר, אז הכליות שלהם כן עוברות תהליך של היפרפילטרציה, והן גדלות כדי להתמודד עם העומס הנוסף.
אבל שוב, כל זה נכנס תחת ההגדרה של ריזרבה פונקציונלית, זה עוד בתחום מה ש-2 כליות בריאות מסוגלות להתמודד איתו. סיפור שונה לחלוטין ממישהו עם פחות מ-2 כליות בריאות
פחות או יותר. זה לא בידיוק כמו שריר כי שריריתאים את עצמו לחלוטין לכל עומס אם תיתן לו מספיק גירוי ומספיק עבודה, ולכליות יש מכסה עם כמה עומס הן יכולות להתמודד, אבל כן, הכליות יכולות ללמוד להתמודד עם העומס.אז בעצם אתה אומר שכליה זה כמו שריר שאתה יכול לאמן לפתח? אנשים גדולים מבחינת מסת שריר צרכו הרבה חלבון ולאט לאט הכליה שלהן התפתחה עד למצב שהיא יכולה להתמודד עם יותר חלבון?
אז לצורך העניין אתה אומר שאין קשר ישיר בין מסת הגוף לאפשרות של הכליה להתמודד עם כמות חלבון כלשהי. כלומר בן אדם ששוקל 50 קילו והרגיל את עצמו כל פעם לאכול עוד טיפה חלבון ועוד טיפה חלבון יכול לסיים לבסוף עם תפקוד כליות של בן אדם על 120 קילו ולהתמודד עם אותה כמות החלבון שהבן אדם ששוקל 120 צורךפחות או יותר. זה לא בידיוק כמו שריר כי שריריתאים את עצמו לחלוטין לכל עומס אם תיתן לו מספיק גירוי ומספיק עבודה, ולכליות יש מכסה עם כמה עומס הן יכולות להתמודד, אבל כן, הכליות יכולות ללמוד להתמודד עם העומס.
תחשוב על זה כמו כוס מים. אתה אף פעם לא תמלא אותה עד הסוף בשביל להשתמש בה, אבל במידה ותרצה אתה יכול למזוג עוד לכוס ועדיין יהיה אפשר להשתמש בה, אבל ככל שאתה קרוב יותר לשפת הכוס, ככה תמיד יהיה לך פחות מקום לעוד מים.
המים הם העומס על הכליות מכל הגורמים שמפעילים לחץ על הכליה. עוד חלבון אומר עוד מים בכוס, אבל זה לא אומר שהכוס כבר מלאה.
כשיש לך כליה אחת, אתה מנסה להכניס נפח של 2 כוסות בכוס אחת. אתה לא תצליח להכניס הכל, אבל לפחות חלק כן. אבל עכשיו אין לך יותר מקום בכוס לעוד מים
פחות או יותר. זה לא בידיוק כמו שריר כי שריריתאים את עצמו לחלוטין לכל עומס אם תיתן לו מספיק גירוי ומספיק עבודה, ולכליות יש מכסה עם כמה עומס הן יכולות להתמודד, אבל כן, הכליות יכולות ללמוד להתמודד עם העומס.
תחשוב על זה כמו כוס מים. אתה אף פעם לא תמלא אותה עד הסוף בשביל להשתמש בה, אבל במידה ותרצה אתה יכול למזוג עוד לכוס ועדיין יהיה אפשר להשתמש בה, אבל ככל שאתה קרוב יותר לשפת הכוס, ככה תמיד יהיה לך פחות מקום לעוד מים.
המים הם העומס על הכליות מכל הגורמים שמפעילים לחץ על הכליה. עוד חלבון אומר עוד מים בכוס, אבל זה לא אומר שהכוס כבר מלאה.
כשיש לך כליה אחת, אתה מנסה להכניס נפח של 2 כוסות בכוס אחת. אתה לא תצליח להכניס הכל, אבל לפחות חלק כן. אבל עכשיו אין לך יותר מקום בכוס לעוד מים
אם מדובר על כמות חלבון שתשאיר אותו בטווח ה-4.4 גרם לקילו (הטווח הכי גבוה שאנחנו עדיין יודעים שהוא בסדר), אז כן, הוא יהיה בסדר.אז לצורך העניין אתה אומר שאין קשר ישיר בין מסת הגוף לאפשרות של הכליה להתמודד עם כמות חלבון כלשהי. כלומר בן אדם ששוקל 50 קילו והרגיל את עצמו כל פעם לאכול עוד טיפה חלבון ועוד טיפה חלבון יכול לסיים לבסוף עם תפקוד כליות של בן אדם על 120 קילו ולהתמודד עם אותה כמות החלבון שהבן אדם ששוקל 120 צורך
לא הייתי מהמר על זה, או ממליץ על זה בלי בדיקות מקיפותתכלס אם למישהו יש כליה אחת, הוא עדיין יכול לכוון ל1.6-1.8 חלבון בלי חשש? באופן ממש כללי ושטחי אני שואל לא מקרה ספציפי.
למה אתה אומר שיש קשר ברור למסת הגוף? מקודם אמרת שהכליות שלהם גדלו כדי להתמודד עם העומס הנוסף, כלומר אם אני אעמיס על הכליה בדרכים כאלה או אחרות היא תגדל ותדע להתמודד עם העומסאם מדובר על כמות חלבון שתשאיר אותו בטווח ה-4.4 גרם לקילו (הטווח הכי גבוה שאנחנו עדיין יודעים שהוא בסדר), אז כן, הוא יהיה בסדר.
כל זה אומר שברור שיש קשר למסת הגוף
כי אנחנו יודעים עם מה הכליות יכולות להתמודד ביחס למשקל הגוף.למה אתה אומר שיש קשר ברור למסת הגוף?
עד גבול מסוייםכלומר אם אני אעמיס על הכליה בדרכים כאלה או אחרות היא תגדל ותדע להתמודד עם העומס
חשבתי שאמרת מקודם שאין קשר בין כמות החלבון שהגוף צריך להשתמש לבין העומס על הכליות אלא רק לכמות החלבון שנכנסתכי אנחנו יודעים עם מה הכליות יכולות להתמודד ביחס למשקל הגוף.
אל תשכח שיותר מסת גוף אומר שהגוף צריך להשתמש ביותר חלבון, ולכן יזרוק פחות
כמות החלבון ביחס למשקל הגוף, זה מכניס לך במשוואה את כמות החלבון שהגוף משתמש בו, והכמות שהוא לא משתמש בוחשבתי שאמרת מקודם שאין קשר בין כמות החלבון שהגוף צריך להשתמש לבין העומס על הכליות אלא רק לכמות החלבון שנכנסת
אוקי אז רק כדי לחדד, לטענתך יש יותר עומס על הכליות שהגוף לא משתמש בכל החלבון?כמות החלבון ביחס למשקל הגוף, זה מכניס לך במשוואה את כמות החלבון שהגוף משתמש בו, והכמות שהוא לא משתמש בו