הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חלבון עם כליה אחת

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
יש לי חבר שרצה להתחיל להתאמן ולאכול לפי תפריט, אמרתי לו שמומלץ לאכול בין 1.5-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף אבל בגלל שיש לו כלייה אחת אני לא חושב שזה כדאי לו.
איך אפשר לדעת כמה חלבון יהיה כדאי לו לאכול? או שזאת שאלה שמומלץ להפנות רק לרופא?

אוקי, אז בוא נעשה את המתמטיקה.
להרבה איברים פנימיים קיים מה שנקרא functional reserve, כלומר שהם עובדים ב-100%, אבל יש להם יכולת להגביר את התפוקה במידת הצורך, כמו למשל הלב במידה ויש טרשת עורקים, או הכליות, במידה ואנחנו מאבדים אחת.
כאשר הכליה נשארת בודדת, היא משתמשת באותה ריזרבה פונקציונלית שיש לה, בעזרת תהליך ההיפרפילטרציה המצויין במה שפרסמת, כדי להגיע קרוב כמה שניתן לתפקוד מלא. הכליה מסוגלת להגיע לתפקוד של 150% מהתפקוד המקורי שלה, מה שמשאיר אותה בגירעון של 25% מהתפקוד הרגיל של הכליה. אותו 25% אולי לא יספיק לאותו אדם כדי להיות אולטרה-מרתונר, אבל לאורח חיים תקין זה בהחלט מספיק.

כאשר צורכים חלבון מעל ה-RDA (ש-2 גרם לקילו בהחלט נכנס תחת ההגדרה הזאת), מתרחש בכליה אותו תהליך של היפרפילטרציה, כלומר כדי להתמודד עם תוספת החלבון, הכליה צריכה לעבוד במעל ל-100% המקורי, כמה בידיוק זה לא בידיוק ידוע. בוא ניתן מספר הגיוני, נגיד 110%, בכל זאת מדובר על היפרפילטרציה עם השפעה על תפקוד הכליה, היא לא יכולה להיות מינורית מדי.

עכשיו עם כליה אחת, שעובדת ב-75%, היא לא מנסה להדביק את הפער ל-100%, אלא ל-110%, כי הוספנו את עבודת היתר הנחוצה כדי לסנן את המטבוליטים של החלבון. כעט הפער בין הדרוש לקיים הוא 35%, יכול להיות גם שיותר, בכל זאת זרקנו מספר רנדומלי.
35% זה כבר כמעט חצי מהתפקוד הקיים, זה כבר יותר משמעותי.

עבודת יתר של הכליות, שנגרמת מצורך ביותר עבודה ממה שהכליות מסוגלות לספק, מובילה להסתיידות כליה, ומשם לכשל כליה.
בידיוק כמו שאדם עם טרשת עורקים יכול לחיות בסדר גמור, אבל משחק כדורגל אחד שיוביל את הדרישה מהלב מעבר למה שהוא יכול, כי הוא כבר מנצל את כל הרזרבה הפונקציונלית שלו כדי לתת תפקוד בסיסי, תגרום לכשל לב, כלומר התקף לב.

המחקרים נכון להיום אומרים שעד 4.4 זה בטוח, אבל המחקרים לא הלכו מעבר לזה
אוקי אז אנשים עם 4.4 והם סבבה לפי החישוב שלך זה כמה? 200-300-400 אחוז?

כנראה שהמקסימום יותר גבוה ממה שאתה חושב.

אני גם די בטוח שיש הבדל בין חלבון שהגוף יכול להשתמש בו (זה חייב להיות כי תמיד יש השוואה למשקל גוף) לבין חלבון נוסף שאין לגוף מה לעשות איתו וכנראה מפעיל יותר עבודה על הכליות
דרך אגב תשאל את הבחור החביב מkidney.org כמה לדעתו בן אדם עם 2 כליות יכול לאכול חלבון. יכול להיות להיות שהוא יענה לך גם 1.2
לא אהבתי את המסקנות הפופוליסטיות שעשית שם
עבודת יתר של הכליות, שנגרמת מצורך ביותר עבודה ממה שהכליות מסוגלות לספק, מובילה להסתיידות כליה, ומשם לכשל כליה.
בידיוק כמו שאדם עם טרשת עורקים יכול לחיות בסדר גמור, אבל משחק כדורגל אחד שיוביל את הדרישה מהלב מעבר למה שהוא יכול, כי הוא כבר מנצל את כל הרזרבה הפונקציונלית שלו כדי לתת תפקוד בסיסי, תגרום לכשל לב, כלומר התקף לב.

המחקרים נכון להיום אומרים שעד 4.4 זה בטוח, אבל המחקרים לא הלכו מעבר לזה
לפי הטענות שלך בן אדם עם כליה אחת יהיה במצב תמידי שהכליה שלו תמיד מנסה לעשות יותר עבודה ממה שהיא יכולה לספק, מה שיגרום בסופו של דבר לכשל כליה

וזה שטויות כי תוחלת החיים של אנשים עם כליה אחת לא חורגת מהנורמה.

אוקי אז אנשים עם 4.4 והם סבבה לפי החישוב שלך זה כמה? 200-300-400 אחוז?
אני נתתי קודם תוספת של 10% לפי 2 מה-RDA, פי 4 יהיה 20% לפי החישוב הזה, למרות שאלה מספרים די רנדומליים, אבל בהחלט לא הגזמתי

כנראה שהמקסימום יותר גבוה ממה שאתה חושב.
השתמשתי נטו במספרים שאתה הבאת, לא יותר ולא פחות.
חוץ מזהאין שום איבר שיכול לתפקד במאות אחוזים מהתפקוד הרגיל שלו, הוא יכול יותר, אבל לא משמעותית יותר.

אני גם די בטוח שיש הבדל בין חלבון שהגוף יכול להשתמש בו (זה חייב להיות כי תמיד יש השוואה למשקל גוף) לבין חלבון נוסף שאין לגוף מה לעשות איתו וכנראה מפעיל יותר עבודה על הכליות
זה לא איך שזה עובד, הכליות לא מסלקות חלבונים, הן מסלקות תוצרי פירוק של חלבונים, חומצה אורית ליתר דיוק, ככה שככל שתצרוך יותר חלבון, יהיה לך יותר חומצה אורית, זה הכל

דרך אגב תשאל את הבחור החביב מkidney.org כמה לדעתו בן אדם עם 2 כליות יכול לאכול חלבון. יכול להיות להיות שהוא יענה לך גם 1.2
לא אהבתי את המסקנות הפופוליסטיות שעשית שם
אתה עושה שוב את אותה הטעות, מסיק מסקנות נטו על פי האמונה שלך, ומשליך את זה על הכל.
מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו?
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא לא יודע כלום מ-2 שורות של תשובה

לפי הטענות שלך בן אדם עם כליה אחת יהיה במצב תמידי שהכליה שלו תמיד מנסה לעשות יותר עבודה ממה שהיא יכולה לספק, מה שיגרום בסופו של דבר לכשל כליה
קראת את מה שרשמתי?
"אותו 25% אולי לא יספיק לאותו אדם כדי להיות אולטרה-מרתונר, אבל לאורח חיים תקין זה בהחלט מספיק."
כמו שאמרתי קודם, לחיים נורמליים זה בסדר גמור, אבל לדברים מעבר לתפקוד נורמלי לכליה הבודדת אין את הכלים להתמודד עם מה שמעבר, כי היא כבר מפצה על המחסור בכליה השניה.
למה אתה חושב שלאנשים עם כליה אחת מדגישים מאוד לשתות מספיק נוזלים? כי בניגוד למצב באדם בריא, הכליה הבודדת לא יכולה פשוט להתמודד עם הקושי של מחסור בנוזלים כאילו זה היה כלום.
או למה הם צריכים להיזהר עם צריכת המלח שלהם? כי המלח גורם לעומס על הכליה, בידיוק כמו חלבון

כליה בודדת מצליחה להתמודד עם עומסים פשוטים של חיים בריאים, אבל לא עם תוספות שאנשים עם 2 כליות יכולים להסתדר איתם בקלות, כמו צריכה של כמות מים קטנה יחסית, צריכה לא מבוקרת של מלח, וצריכה גבוהה של חלבון

או למה הם צריכים להיזהר עם צריכת המלח שלהם? כי המלח גורם לעומס על הכליה, בידיוק כמו חלבון
אתה מסיק דברים שלא כתובים, איפה הייתה שם התייחסות לחלבון? הייתה התייחסות למלח ולמים, למה אתה מכניס מעצמך דברים שלא כתובים?

ההמלצה לשתות מספיק מים זה גם לאנשים רגילים לצורך העניין, כנ"ל להגביל את כמות המלח

אתה עושה שוב את אותה הטעות, מסיק מסקנות נטו על פי האמונה שלך, ומשליך את זה על הכל.
מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו?
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא לא יודע כלום מ-2 שורות של תשובה
זה נראה לי משהו שאתה עושה ולא אני.
אני אחזיר לך את אותה השאלה, מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו? אתה התבססת על דבר שכותב רנדומאלי רשם ועוד הכנסת לו דברים למילים ולכוונות מאחורי המילים, שלא היו שם, מפרשנות אישית שלך.
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא יודע המון מ2 שורות של תשובה ועוד פירשת את 2 השורות האלה בצורה שאתה רוצה

אני נתתי קודם תוספת של 10% לפי 2 מה-RDA, פי 4 יהיה 20% לפי החישוב הזה, למרות שאלה מספרים די רנדומליים, אבל בהחלט לא הגזמתי
אז אתה טוען ש2 גרם חלבון לקילו זה תוספת של 10 אחוז לעומת העבודה הרגילה של הכלייה אבל 4 קילו זה תוספת של 20 אחוז?? איפה ה1.2 במשוואה הזאת שהוא אמור להיות חלק מה100??

אתה לא מתכוון להגיד 1.2 יהיה חלק מה100? כלומר ש 10% של 2 זה בעצם 0.8, כלומר 4.4 יהיה תוספת של 55% כלומר סה"כ 155%?

110 מ155 זה בערך 70 אחוז. כליה אחת אמרנו שהיא 75%? גם עם המתמטיקה שלך זה מסתדר

זאת בהנחה שהגידול הוא לינארי ולא מעריכי שהוא נראה לי שואף להיות דווקא יותר מעריכי

בנוסף יש לי שאלה אליך, למה אנשים ששוקלים יותר יכולים לאכול יותר חלבון ולמה ההתיחסות היא תמיד פר משקל גוף ולא גלובאלית?

נערך לאחרונה:
אתה מסיק דברים שלא כתובים, איפה הייתה שם התייחסות לחלבון?
אני חייב לדעת, אתה הבנת את התהליך של היפרפילטרציה ומה זה אומר?
אתה הבנת מה התגובה הפיזיולוגית לכמות חלבון גבוהה?
אם לא הבנת את אלה אז אין לנו בכלל מה לדבר, כי זה הבסיס כדי להבין את התהליך של כשל כליה כרוני

ההמלצה לשתות מספיק מים זה גם לאנשים רגילים לצורך העניין, כנ"ל להגביל את כמות המלח
כן, אבל אנשים בריאים יהיה להם נזק קל אם בכלל, וגם לאורך הרבה זמן. אנשים עם מחלות כליה או מחסור בכליה לא יכולים להתמודד עם יתר לחץ דם בכליה שנובע מעודף מלח או ממחסור בנוזלים. הם עלולים לסבול מכשל כליה אקוטי.

אני אחזיר לך את אותה השאלה, מי אמר לך מה הכותב חושב או יודע? מה ההשכלה שלו? אתה התבססת על דבר שכותב רנדומאלי רשם ועוד הכנסת לו דברים למילים ולכוונות מאחורי המילים, שלא היו שם, מפרשנות אישית שלך.
אין לך את המידע הזה, אבל עדיין החלטת שהוא יודע המון מ2 שורות של תשובה ועוד פירשת את 2 השורות האלה בצורה שאתה רוצה
אני גם עשיתי קפיצה לוגית, אבל הרבה יותר פרקטית משלך.
נותנים לו לענות על תשובות לשאלות באתר שמתמקד על בריאות הכליה, אני יכול להסיק שלכל הפחות יש לו השכלה רפואית מסויימת והשכלה לא רעה בכל מה שקשור לתפקוד כליות, בטוח יותר ידע ממני וממך.
בטוח הוא לא מנקה רנדומלי שעובד במשרד שלהם ואין לו שמץ מה הוא רושם

אז אתה טוען ש2 גרם חלבון לקילו זה תוספת של 10 אחוז לעומת העבודה הרגילה של הכלייה אבל 4 קילו זה תוספת של 20 אחוז?? איפה ה1.2 במשוואה הזאת שהוא אמור להיות חלק מה100??

אתה לא מתכוון להגיד 1.2 יהיה חלק מה100? כלומר ש 10% של 2 זה בעצם 0.8, כלומר 4.4 יהיה תוספת של 55% כלומר סה"כ 155%?
חתיכת בלאגן עשית פה.
הטענה שלי היא כזאת:
הכליה עובדת ב-100% כשהיא צריכה להתמודד עם 1 גרם לקילו של חלבון בממוצע. בדיאטות עם יותר חלבון אנחנו יודעים שהעומס על הכליה עולה, ולכן נוצר תהליך ההיפרפילטרציה. זו עובדה, לא השערה.
נגיד שתיאורטית, פי 2 חלבון, כלומר 2 גרם לקילו, תגרום לעליה בתפקוד הכליה של 10%.
צריכה של פי 4 (4 גרם לקילו), כלומר פי 2 מהפי 2 (2X2, חשבון בסיסי), תגרום לעליה של 10%X2=20%

זאת בהנחה שהגידול הוא לינארי ולא מעריכי שהוא נראה לי שואף להיות דווקא יותר מעריכי
במחקר שאתה פירסמת רשום עליה לינארית, אז אני אאמין למה שהם אומרים

בנוסף יש לי שאלה אליך, למה אנשים ששוקלים יותר יכולים לאכול יותר חלבון ולמה ההתיחסות היא תמיד פר משקל גוף ולא גלובאלית?
לא הבנתי את השאלה, אתה מדבר על אנשים שמנים מאוד, או פשוט פיזית גדולים יותר?

יותר מסת כליה. לא כל הכליות שוות.
אתה לא יכול להשתיל כליה של בן 6 בתוך אדם בגודל של ריי וויליאמס
אל תשווה לי לאנשים שלא סיימו את ההתפתחות הפיזית שלהם (ילדים)

בוא נתייחס לאנשים בוגרים. למה יש להם יותר מסת כליה? לגדול במסת גוף זה לא גנטי זה משהו שאתה יכול להחליט לעשות. אתה יכול להיות 50 קילו וגם 120 קילו לצורך העניין

למה יש להם יותר מסת כליה? לגדול במסת גוף זה לא גנטי זה משהו שאתה יכול להחליט לעשות
אם אתה מדבר על אנשים גדולים מבחינת מסת שריר, אז הכליות שלהם כן עוברות תהליך של היפרפילטרציה, והן גדלות כדי להתמודד עם העומס הנוסף.
אבל שוב, כל זה נכנס תחת ההגדרה של ריזרבה פונקציונלית, זה עוד בתחום מה ש-2 כליות בריאות מסוגלות להתמודד איתו. סיפור שונה לחלוטין ממישהו עם פחות מ-2 כליות בריאות

אם אתה מדבר על אנשים גדולים מבחינת מסת שריר, אז הכליות שלהם כן עוברות תהליך של היפרפילטרציה, והן גדלות כדי להתמודד עם העומס הנוסף.
אבל שוב, כל זה נכנס תחת ההגדרה של ריזרבה פונקציונלית, זה עוד בתחום מה ש-2 כליות בריאות מסוגלות להתמודד איתו. סיפור שונה לחלוטין ממישהו עם פחות מ-2 כליות בריאות
אז בעצם אתה אומר שכליה זה כמו שריר שאתה יכול לאמן לפתח? אנשים גדולים מבחינת מסת שריר צרכו הרבה חלבון ולאט לאט הכליה שלהן התפתחה עד למצב שהיא יכולה להתמודד עם יותר חלבון?

אז בעצם אתה אומר שכליה זה כמו שריר שאתה יכול לאמן לפתח? אנשים גדולים מבחינת מסת שריר צרכו הרבה חלבון ולאט לאט הכליה שלהן התפתחה עד למצב שהיא יכולה להתמודד עם יותר חלבון?
פחות או יותר. זה לא בידיוק כמו שריר כי שריריתאים את עצמו לחלוטין לכל עומס אם תיתן לו מספיק גירוי ומספיק עבודה, ולכליות יש מכסה עם כמה עומס הן יכולות להתמודד, אבל כן, הכליות יכולות ללמוד להתמודד עם העומס.
תחשוב על זה כמו כוס מים. אתה אף פעם לא תמלא אותה עד הסוף בשביל להשתמש בה, אבל במידה ותרצה אתה יכול למזוג עוד לכוס ועדיין יהיה אפשר להשתמש בה, אבל ככל שאתה קרוב יותר לשפת הכוס, ככה תמיד יהיה לך פחות מקום לעוד מים.
המים הם העומס על הכליות מכל הגורמים שמפעילים לחץ על הכליה. עוד חלבון אומר עוד מים בכוס, אבל זה לא אומר שהכוס כבר מלאה.
כשיש לך כליה אחת, אתה מנסה להכניס נפח של 2 כוסות בכוס אחת. אתה לא תצליח להכניס הכל, אבל לפחות חלק כן. אבל עכשיו אין לך יותר מקום בכוס לעוד מים

פחות או יותר. זה לא בידיוק כמו שריר כי שריריתאים את עצמו לחלוטין לכל עומס אם תיתן לו מספיק גירוי ומספיק עבודה, ולכליות יש מכסה עם כמה עומס הן יכולות להתמודד, אבל כן, הכליות יכולות ללמוד להתמודד עם העומס.
תחשוב על זה כמו כוס מים. אתה אף פעם לא תמלא אותה עד הסוף בשביל להשתמש בה, אבל במידה ותרצה אתה יכול למזוג עוד לכוס ועדיין יהיה אפשר להשתמש בה, אבל ככל שאתה קרוב יותר לשפת הכוס, ככה תמיד יהיה לך פחות מקום לעוד מים.
המים הם העומס על הכליות מכל הגורמים שמפעילים לחץ על הכליה. עוד חלבון אומר עוד מים בכוס, אבל זה לא אומר שהכוס כבר מלאה.
כשיש לך כליה אחת, אתה מנסה להכניס נפח של 2 כוסות בכוס אחת. אתה לא תצליח להכניס הכל, אבל לפחות חלק כן. אבל עכשיו אין לך יותר מקום בכוס לעוד מים
אז לצורך העניין אתה אומר שאין קשר ישיר בין מסת הגוף לאפשרות של הכליה להתמודד עם כמות חלבון כלשהי. כלומר בן אדם ששוקל 50 קילו והרגיל את עצמו כל פעם לאכול עוד טיפה חלבון ועוד טיפה חלבון יכול לסיים לבסוף עם תפקוד כליות של בן אדם על 120 קילו ולהתמודד עם אותה כמות החלבון שהבן אדם ששוקל 120 צורך

תכלס אם למישהו יש כליה אחת, הוא עדיין יכול לכוון ל1.6-1.8 חלבון בלי חשש? באופן ממש כללי ושטחי אני שואל לא מקרה ספציפי.

אז לצורך העניין אתה אומר שאין קשר ישיר בין מסת הגוף לאפשרות של הכליה להתמודד עם כמות חלבון כלשהי. כלומר בן אדם ששוקל 50 קילו והרגיל את עצמו כל פעם לאכול עוד טיפה חלבון ועוד טיפה חלבון יכול לסיים לבסוף עם תפקוד כליות של בן אדם על 120 קילו ולהתמודד עם אותה כמות החלבון שהבן אדם ששוקל 120 צורך
אם מדובר על כמות חלבון שתשאיר אותו בטווח ה-4.4 גרם לקילו (הטווח הכי גבוה שאנחנו עדיין יודעים שהוא בסדר), אז כן, הוא יהיה בסדר.
כל זה אומר שברור שיש קשר למסת הגוף
תכלס אם למישהו יש כליה אחת, הוא עדיין יכול לכוון ל1.6-1.8 חלבון בלי חשש? באופן ממש כללי ושטחי אני שואל לא מקרה ספציפי.
לא הייתי מהמר על זה, או ממליץ על זה בלי בדיקות מקיפות

אם מדובר על כמות חלבון שתשאיר אותו בטווח ה-4.4 גרם לקילו (הטווח הכי גבוה שאנחנו עדיין יודעים שהוא בסדר), אז כן, הוא יהיה בסדר.
כל זה אומר שברור שיש קשר למסת הגוף
למה אתה אומר שיש קשר ברור למסת הגוף? מקודם אמרת שהכליות שלהם גדלו כדי להתמודד עם העומס הנוסף, כלומר אם אני אעמיס על הכליה בדרכים כאלה או אחרות היא תגדל ותדע להתמודד עם העומס
אם אתה טוען שיש קשר ברור למסת הגוף ולכמות החלבון שהכליות יכולות להמודד איתה, זה מחזיר אותנו לשאלה מה גורם לקשר הזה בין מסת הגוף ולבין היכולת להתמודד עם כמות החלבון?
תבחר את אחת האופציות

למה אתה אומר שיש קשר ברור למסת הגוף?
כי אנחנו יודעים עם מה הכליות יכולות להתמודד ביחס למשקל הגוף.
אל תשכח שיותר מסת גוף אומר שהגוף צריך להשתמש ביותר חלבון, ולכן יזרוק פחות

כלומר אם אני אעמיס על הכליה בדרכים כאלה או אחרות היא תגדל ותדע להתמודד עם העומס
עד גבול מסויים

כי אנחנו יודעים עם מה הכליות יכולות להתמודד ביחס למשקל הגוף.
אל תשכח שיותר מסת גוף אומר שהגוף צריך להשתמש ביותר חלבון, ולכן יזרוק פחות
חשבתי שאמרת מקודם שאין קשר בין כמות החלבון שהגוף צריך להשתמש לבין העומס על הכליות אלא רק לכמות החלבון שנכנסת

חשבתי שאמרת מקודם שאין קשר בין כמות החלבון שהגוף צריך להשתמש לבין העומס על הכליות אלא רק לכמות החלבון שנכנסת
כמות החלבון ביחס למשקל הגוף, זה מכניס לך במשוואה את כמות החלבון שהגוף משתמש בו, והכמות שהוא לא משתמש בו

כמות החלבון ביחס למשקל הגוף, זה מכניס לך במשוואה את כמות החלבון שהגוף משתמש בו, והכמות שהוא לא משתמש בו
אוקי אז רק כדי לחדד, לטענתך יש יותר עומס על הכליות שהגוף לא משתמש בכל החלבון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית