הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני כוח וריצות לקראת יום סיירות

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום
אני מתגייס במרץ 20.
יש לי יום סיירות באוקטובר הקרוב, ומקווה שאקבל לאחר מכן גיבוש (שכלל הנראה הוא יהיה בנובמבר/דצמבר 2019)
ולכן אני כבר חודש בתהליך של אימוני ריצה לקראת יום הסיירות.
השאיפה היא להמשיך ככה עד אוקטובר וככל שאני מתקרב ליום הסיירות כך אעלה את עצימות האימונים.

אני מתאמן בחדר כושר כבר המון זמן (קצת מעל שנה וחצי).
אני אצא קצת שחצן אבל רק בשביל שתבינו, אני רואה תוצאות מכובדות מאוד מהאימונים שלי, יש לי מסה מכובדת מאוד ואת האמת אני מת על זה.

בעקרון החלום הגדול שלי הוא לקבל גיבוש אחוד (שלדג 669 וסיירת מטכל) ולהצליח להתגייס לאחת מן היחידות האלה,
לכן אני שם את הריצות בעדיפות עליונה מאשר אימונים במכון.

אני קורא וחוקר המון על הכנה טובה ליום הסיירות, ובין היתר קראתי שמומלץ לשלב גם אימוני כוח וגם אימוני ריצות (שכוללים בין היתר גם ספרינטים עצימים).

לגבי האימונים במכון, אני מעוניין להתחיל את התכנית SS
איך בדיוק אני אמור לעשות סקוואט כבד 3 פעמים בשבוע וגם לרוץ באופן אינטנסיבי?

רשום במאמר שנקרא "מבוא לריצה והכנה לצבא" שעל סקוואט כבד מומלץ לוותר לגמרי.

"למעשה את אחד היתרונות הכי גדולים של הסקוואט (כוח, שרירים מייצבים), אתם לא תוכלו לנצל בצורה טובה מכיוון שאתם לא תתאוששו מסקוואט כבד ונפח ריצה גבוה... אם אתם חושבים שאתם הולכים לרוץ 50 ק"מ בשבוע ולעשות סקוואט כבד יותר מפעם בשבוע – צר לנו לומר לכם זאת, אך זה לא יקרה. או שאתם תפצעו מהר, או שפשוט לא תפיקו את מה שאתם יכולים להפיק מבחינת תוצאה סופית"

אני רוצה שתבינו לגמרי את הדילמה שאני נמצא בה - ארשום את כל האופציות שפתוחות בפניי:

במידה שאכן מומלץ להתאמן אימוני כוח לקראת יום הסיירות:

1) האם SS היא תכנית טובה בשבילי?
מה דעתכם על זה שאני אצא לריצות בצהריים ואז בערב אני אעשה סקוואט כבד? (כפי שצוטטתי, רשום שלא מומלץ, ולדעתי נראה לי שזה מתכון לאסון לעשות ככה 3 פעמים בשבוע)

2) האם כדאי בעצם לעשות תכנית שכוללת נפח רגליים נמוך/ תכנית שלא כוללת רגליים בכלל? (לדעתי, נראה לי שזו האופציה האופטימלית. מה דעתכם?)

3) במידה שלא מומלץ לשלב בכלל אימוני כוח לקראת יום הסיירות - אני פשוט אבצע ריצות על גבי ריצות?
גם האופציה הזאת נראית לי על הפנים, הדבר היחידי שארוויח זה אך ורק סיבולת (או שאולי אני טועה לגמרי, ובעצם רק סיבולת זה מה שחשוב, בלי עבודה על הפן הפיזי?)

אני אוסיף וארשום שראיתי שאנשים אחרים שכבר שאלו שאלות קצת דומות בפורומים אחרים, אבל אני רוצה שמישהו יענה על הדברים שלי באופן מפורש, כדי שאני אהיה בטוח שמה שאני עושה זה בסדר, כדי שאני לא אגרום לעצמי לאיזה נזק ולבסוף אני אצא מופסד כל הכיוונים ואגיד לעצמי איזה טמבל יצאת שלא שאלת מישהו שמבין... אז הנה שפכתי את הכל, מקווה שמישהו יענה לי.

תודה רבה לכל מי שקרא ואשמח לתשובות (אם לדעתכם אני טועה בשלוש האופציות שרשמתי אשמח שתרשמו מה לעשות במקום)

סגור תודה רבה, אני מה זה מעריך אותך אחי.

תשמע לגבי ספרינטים בעלייה.
זה נושא שלא הבנתי איך לבצע אותו כמו שצריך.
קראתי מלא באינטרנט וראיתי מלא סרטונים ואני עדיין לא מבין איך לנצל את העליות באימונים.

יש לי פה בצפת בכל פינה עליות. חלקן חדות מאוד חלקן עם שיפוע קטן יותר. יש כאלה ארוכות מאוד (לפחות קילומטר של עליה חדה) ויש קצרות.
מה אני אמור לעשות? לפי מה שהבנתי אני אמור לרוץ בספרינט את העלייה ולרדת אותה בהליכה כדי להמנע מפציעות. בקיצור מה אתה אומר?
לא עשיתי עדיין אימון עליות אחד אפילו.
לדעתי אם אתה מכוון לעבור גיבוש מטכל (אני אומר גיבוש ולא מסלול, כי מסלול זה סיפור שונה לגמרי, ולהכנה לגיבוש כמעט ואין קשר למסלול עצמו)
תתאמן כמה שיותר על דיונות וחול רך, רוב האקטים מתבצעים בחול רך, זה שוק לגוף שלא רגיל לזה לא משנה כמה אתה בכושר (אני יכול להגיד לך שסיימתי את הבראור בטופ 20 של כל המקצים והרגליים שלי בוודאות היו מהמפותחות שם, אבל ברגע שהתחלנו לרוץ על הדיונות נגמרתי הרבה לפני כאלה שהיו בכושר כללי פחות טוב אבל התאמנו על זה,
פועלים שם שרירים אחרים, זאת טכניקת ריצה שונה. לי זה הרגיש כמו עולם אחר מריצה רגילה
אז כן כדאי לך לתת ריצת נפח רגועה כדי לצבור קילומטרז (אם אתה יכול לעשות אותה על חול רך בכלל מצויין)
אבל לדעתי הכי חשוב זה הדיונות

• פותח/ת השרשור
יוסי - תודה אחי.
totti - ממש תודה שאמרת לי. ברצינות, פעם ראשונה שאני קורא ממישהו שעבר את זה.
תראה, החול הכי קרוב אליי נמצא בנהריה. בעייתי קצת... כמו שכבר רשמתי אני מתכנן ללכת להתאמן כמה פעמים בתל אביב/חיפה באופן מקצועי על החולות. נקווה לטוב. אין לי כל כך ברירה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית