הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אני יודע אם להפסיק מסה או להמשיך?

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי.
לפני שנה עשיתי חיטוב לא נכון שדי דפק לי את המשקלי עבודה וירדתי במסת שריר.
הייתי מאז במסה ולקח המון זמן להחזיר ולהתקדם ממה שהייתי אז.

בזמן האחרון אני רואה שמתחילה להיות קצת כרס.
אני מתלבט אם לעשות חיטוב או להמשיל במסה כי יש עדיין חלקים שאני רוצה לשפר כמו הגב והיד האחורית.

אני גם פוחד שחיטוב יידפוק לי את המשקלי עבודה.
מצד שני אני לא יודע אם הגעתי לשלב שאני צובר יותר מסת שומן משריר והחיטוב נחוץ.

אשמח לעזרה

בסופו של דבר אתה צריך לקחת את כל השיקולים, ולשלב אותם עם הנוחות שלך. נאמר שימליצו לך פה להמשיך במסה, אבל אתה לא מרגיש בנוח להשמין עוד - האם זה שווה?

תסתכל על זה במאקרו לרגע, האם המטרה שלך היא משקל על המוט או אסתטיקה/ויזואליות?

* אם המטרה היא משקל על המוט תמשיך לשמור על עודף קלורי, ותוודא שהתכנית שלך מתאימה לרמה שלך ומאפשרת לך להתקדם בעצימות באופן קבוע.
(תשים תעדוף לאסתטיקה בצד לתקופה.)

* אם המטרה היא אסתטית, תבין מה יותר נכון לך במצב כרגע, אם אתה אומר שאתה בעודף קלורי ו"הגעת לשלב" שאתה צובר יותר שומן משריר, יש משהו שאתה לא עושה נכון - 1.עודף קלורי גבוה מידי.
(פתרון - תעשה ממוצעים שבועיים של כמות הקלוריות שאתה צורך ותשנה לפי השפעתן על המשקל שלך)

2. תכנית עם נפח לא מספיק שלא מאפשר גירוי מספק שיביא להיפרטרופיה -
(פתרון - תעלה נפח בתכנית).

אם אתה מרגיש שכמות השומן שצברת היא בלתי נסבלת ואתה לא מוכן להמשיך, תבצע חיטוב.
(ותניח את התעדוף של כוח בצד לתקופה)

כל בחירה שתעשה תיהיה להן השפעות חיוביות בצד אחד אבל יכולות להיות השפעות פחות חיוביות לצד האחר, אבל השאלה היא מה חשוב לך יותר כרגע, זה חלק מהז'אנר הזה, אתה משנה יעד/תהליך כל תקופה, ומתמקד במשהו אחד שבדרך כזו או אחרת בא על חשבון האחר, אם תקופה יותר עצימה, תקופה להתמקדות בהיפרטרופיה, אם זה חיטוב אחרי מסה וכו'

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית