הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוגי פחמימות והחשיבות שלהן

• פותח/ת השרשור donnyd
  • פורסם בתאריך

donnyd

משתמש מתחיל
40
7
נק' מוניטין:
13
40
7
היי,

קראתי כמה נושאים שהיו פה בעבר בנוגע לסוגי פחמימות בכללי, ודיונים שירדו לרזולוציה של ערך גליקמי וסוגי סוכרים וההשפעה שלהם על העיכול והספיגה. עם זאת עדיין לא יצאתי עם תשובות חד משמעיות למספר שאלות שהיו לי, לכן אשמח לעזרה בנושאים הבאים:

1. האם קיימת השפעה כלשהי לסוגי הפחמימות שאותו אנו אוכלים? הכוונה לפחמימה מורכבת \ פשוטה? בואו נניח שתחושת השובע לא רלוונטית לצורך הדיון הזה כי בכל מקרה אני עובד עם תפריט מוגדר. להבנתי, פחמימה מורכבת היא פחמימה שמורכבת מהרבה פחמימות פשוטות, ולכן לוקח לה זמן ארוך יותר להתפרק והשחרור שלה לזרם הדם איטי יותר - מה שגורם לתחושת שובע. אבל בהנחה שתחושת שובע לא רלוונטית, האם יש סיבות נוספות לצריכה של פחמימות מסוג זה כנגד פחמימות פשוטות? ובואו נשים בצד לצורך הדיון את הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים שעשויים להתלוות למאכלים שמכילים פחמימות מורכבות לעומת פחמימות פשוטות. אני מעוניין לדעת על הפן של הפחמימות בלבד.

2. בהתבסס על התשובה לשאלה מס' 1, אזי באופן תיאורטי במידה ופחמימה מורכבת זהה לחלוטין לפחמימה פשוטה (זה מה שאני חושב לפחות), אין בעצם כל הבדל בין צריכת פחמימות מממתקים, חטיפים וכולי, לעומת פחמימות שמגיעות מדברים "בריאים" כמו שיבולת שועל, קינואה וכולי. מה דעתכם?

3. לשם דוגמא, האם אפשר להשתמש בבירה כמקור לפחמימות? חטיף סניקרס? כמובן במידה ומנטרלים את שאר הגורמים שציינתי למעלה.

תודה!

היי,

קראתי כמה נושאים שהיו פה בעבר בנוגע לסוגי פחמימות בכללי, ודיונים שירדו לרזולוציה של ערך גליקמי וסוגי סוכרים וההשפעה שלהם על העיכול והספיגה. עם זאת עדיין לא יצאתי עם תשובות חד משמעיות למספר שאלות שהיו לי, לכן אשמח לעזרה בנושאים הבאים:

1. האם קיימת השפעה כלשהי לסוגי הפחמימות שאותו אנו אוכלים? הכוונה לפחמימה מורכבת \ פשוטה? בואו נניח שתחושת השובע לא רלוונטית לצורך הדיון הזה כי בכל מקרה אני עובד עם תפריט מוגדר. להבנתי, פחמימה מורכבת היא פחמימה שמורכבת מהרבה פחמימות פשוטות, ולכן לוקח לה זמן ארוך יותר להתפרק והשחרור שלה לזרם הדם איטי יותר - מה שגורם לתחושת שובע. אבל בהנחה שתחושת שובע לא רלוונטית, האם יש סיבות נוספות לצריכה של פחמימות מסוג זה כנגד פחמימות פשוטות? ובואו נשים בצד לצורך הדיון את הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים שעשויים להתלוות למאכלים שמכילים פחמימות מורכבות לעומת פחמימות פשוטות. אני מעוניין לדעת על הפן של הפחמימות בלבד.

2. בהתבסס על התשובה לשאלה מס' 1, אזי באופן תיאורטי במידה ופחמימה מורכבת זהה לחלוטין לפחמימה פשוטה (זה מה שאני חושב לפחות), אין בעצם כל הבדל בין צריכת פחמימות מממתקים, חטיפים וכולי, לעומת פחמימות שמגיעות מדברים "בריאים" כמו שיבולת שועל, קינואה וכולי. מה דעתכם?

3. לשם דוגמא, האם אפשר להשתמש בבירה כמקור לפחמימות? חטיף סניקרס? כמובן במידה ומנטרלים את שאר הגורמים שציינתי למעלה.

תודה!
1. ההבדל בין פחמימות פשוטות למורכבות (אם אני מתעלם מהויטמינים והרעב כמו שביקשת) זה זמן הפירוק שלהם שהוא משפיע על כמות האנרגיה הזמנית שתהיה לך, בסוף היום מה שמשנה זה כמות הקלוריות ולא איזה קלוריות או פחמימות, לדוגמא: אם אתה משלב בתפריט גם מורכבות וגם פשוטות אז מומלץ לפני האימון לאכול מורכבות (כי הם מתפרקות לאט ולכן זה יתן לך כוח לכל האימון) ואם זה אימון ממש ארוך ומתיש כדאי אולי לשקול פחמימות פשוטות בזמן האימון (כי הם יתנו אנרגיה מיידית) .
2. אין הבדל בין הפחמימות ולכן אתה יכול לצרוך אפילו את כולם ממקורות לא "בריאים" ומממתקים ועדיין יהיו לך תוצאות יפות, אם זאת תראה מה שמישהו כותב כאן לפני כמה שבועות ואני מסכים איתו לגמרי:
מבחינת ירידה במשקל אכן. אך לא מבחינת איכות שריר. לצערי לקח לי זמן ללמוד את זה. אבל בוא לא נשכח שיש גנטיקה ועוד פרמטרים ומטרות. אם זה סתם לרדת במשקל סבבה, אם זה להגיע לגוף מחוטב ויפה, אני לא חושב שזה נכון. אחרת כל מפתחי הגוף היו עושים את זה 🙄
תראה את הפוסט הזה (שממנו לקחתי את הציטוט) :
בחיטוב לא משנה איכות האוכל ?

פחמימה פשוטה זה סוכרים פשוטים, פחמימה מורכבת זה כל המזונות שמכילים פחמימה שהיא לא סוכר, ההבדל יהיה בקצב הספיגה, כי המורכבת דורשת פירוק מסויים.
אם אתה מוציא מהמשוואה את כל הסיבים, ויטמינים ומינרלים, ההבדל מסתכם רק בזה.

כן, אם תוציא את כל הפרמטרים החשובים מהמשוואה אז אין כמעט שום הבדל, אבל אז המשוואה שלך חסרת שום משמעות פרקטית.

אפשר פה ושם להשתמש במקורות "זבל" לפחמימה, אבל לא להתבסס עליהם, כי אז אתה מפספס את הדברים החשובים

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות. השאלה שלי נובעת מצורך בידע של עד כמה אני יכול לצרוך מדי פעם אוכל "לא בריא" ביחד עם תפריט תזונה של חיטוב. למשל, האם מדי פעם אפשר לשתות בירה, האם מדי פעם אפשר לאכול יוגורט (מכיל סוכר), האם מדי פעם אפשר לאכול המבורגר בלחמניה לא מלאה וכולי, וכל זה בתוך תפריט אדוק של חיטוב. אני מניח שהתשובה היא כן אבל רק במידה ואני מחשב בצורה נכונה את שאר המרכיבים - ויטמינים, שומן, סיבים ומינרלים.

ואגב, אנצל את ההזדמנות בלשאול מה דעתכם על הקורנפלקס הזה -

(תמונה מצורפת)

על פניו נראה לי סבבה (גרם 1 של סוכר למנה, מכיל המון ויטמינים, סיבים ועוד) אני רציתי לשמוע מה דעתכם.

קבצים מצורפים

• 20190715_153304.jpg
    20190715_153304.jpg
    KB 133.2 · צפיות: 88
  • 20190715_153338.jpg
    20190715_153338.jpg
    KB 104 · צפיות: 64
תודה על התגובות. השאלה שלי נובעת מצורך בידע של עד כמה אני יכול לצרוך מדי פעם אוכל "לא בריא" ביחד עם תפריט תזונה של חיטוב. למשל, האם מדי פעם אפשר לשתות בירה, האם מדי פעם אפשר לאכול יוגורט (מכיל סוכר), האם מדי פעם אפשר לאכול המבורגר בלחמניה לא מלאה וכולי, וכל זה בתוך תפריט אדוק של חיטוב. אני מניח שהתשובה היא כן אבל רק במידה ואני מחשב בצורה נכונה את שאר המרכיבים - ויטמינים, שומן, סיבים ומינרלים.
אתה צריך לפתח מערכת יחסים בריאה עם אוכל.
אם אתה אוכל הכל "בריא", אבל מונע מעצמך מליהנות מאוכל, אתה לא תתמיד עם התזונה הטובה. זה לא צריך להיות עניין של הכל או כלום.
תן לעצמך ליהנות מבירה כשאתה רוצה, תצרוך סוכר, תאכל לחם לבן. פשוט תצרוך את רוב התזונה שלך ע"י מזונות טובים יותר, ואת החריגות תיקח בחשבון .
הבעיה היחידה עם המזונות האלה בתפריט חיטוב היא שהם מכילים לרוב ערך תזונתי נוסף מועט על יחסית הרבה קלוריות, ככה שכדאי לא לצרוך יותר מדי מהם כדי לא להגיע למצב של מחסור בויטמינים למשל.

ואגב, אנצל את ההזדמנות בלשאול מה דעתכם על הקורנפלקס הזה -
אם אתה נהנה מהם אז סבבה, לא צריך לשבור את הראש

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לפתח מערכת יחסים בריאה עם אוכל.
אם אתה אוכל הכל "בריא", אבל מונע מעצמך מליהנות מאוכל, אתה לא תתמיד עם התזונה הטובה. זה לא צריך להיות עניין של הכל או כלום.
תן לעצמך ליהנות מבירה כשאתה רוצה, תצרוך סוכר, תאכל לחם לבן. פשוט תצרוך את רוב התזונה שלך ע"י מזונות טובים יותר, ואת החריגות תיקח בחשבון .
הבעיה היחידה עם המזונות האלה בתפריט חיטוב היא שהם מכילים לרוב ערך תזונתי נוסף מועט על יחסית הרבה קלוריות, ככה שכדאי לא לצרוך יותר מדי מהם כדי לא להגיע למצב של מחסור בויטמינים למשל.

אם אתה נהנה מהם אז סבבה, לא צריך לשבור את הראש

אני אוהב את הגישה שלך ומסכים איתך לגמרי. תודה שוב על הייעוץ.
משהו קטן נוסף שרציתי לשמוע את דעתך\דעות נוספות: אנשים אומרים לי שעל מנת לראות תוצאות טובות (למשל גוף חטוב לעומת רק ירידה במשקל) צריך להימנע מלחמים, גבינות, סוכר וכולי. מה שנקרא "לאכול נקי". אתה מסכים עם זה? אתה חושב שחלבון שאני צורך מקוטג' הוא נחות לחלבון שמגיע מחזה עוף או אבקת חלבון? פחמימה שתגיע מלחם קל תהיה פחותה לפחמימה שתגיע מקינואה? מעניין אותי לשמוע דעות נוספות.

פחמימה פשוטה זה סוכרים פשוטים, פחמימה מורכבת זה כל המזונות שמכילים פחמימה שהיא לא סוכר, ההבדל יהיה בקצב הספיגה, כי המורכבת דורשת פירוק מסויים.
אם אתה מוציא מהמשוואה את כל הסיבים, ויטמינים ומינרלים, ההבדל מסתכם רק בזה.

כן, אם תוציא את כל הפרמטרים החשובים מהמשוואה אז אין כמעט שום הבדל, אבל אז המשוואה שלך חסרת שום משמעות פרקטית.

אפשר פה ושם להשתמש במקורות "זבל" לפחמימה, אבל לא להתבסס עליהם, כי אז אתה מפספס את הדברים החשובים
מצטרף לדיון, ההבדל לא יתבטא גם בכל הקטע עם האינסולין , הרגישות ושריפת השומן בגוף, קראתי על זה איפה שהוא וראיתי גם בכמה ערוצי כושר, אתה יכול לאמת את זה? להסביר בבקשה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית