הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דרוש ייעוץ לתכנית האימונים

יובל אפרת

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
אז נחתיל עם רקע, בשנתיים האחרונות התאמנתי רוב הזמן בדגש על כוח ולא על היפרטרופיה.
לפני כשנה שקלתי 150 קילו, וירדתי בסביבות השלושים קילו, אם לא מחשבים את המסת שריר שהעלתי במקביל.
אני כרגע שוקל 120 ואני מטר שמונים. אני מעריך שאני באזור ה30 אחוז שומן.
המשקלים שהגעתי אליהם:
סקוואט 110קילו 1rm
דדליפט 125קילו לסט אחד של 5 חזרות
בנץ פרס 85קילו 3 כפול 5
פרס 50קילו 3 כפול 5.
השאלה שלי היא כזאת, אני נפצעתי בחצי שנה האחרונה בכמה דברים, רובם מטופלים כרגע, גם על ידי רופאים וגם על ידי פיזיוטרפיסטים,
כרגע אני מתחיל להחלים ואני רוצה לחזור לעשות ss.
העניין הוא שכבר מהנקודת מוצא שלי (בניגוד לנקודת מוצא הקודמת שהתחלתי ss במשקל 150 קילו) היא שונה, אני עדיין רוצה גירעון קלורי אבל אני לא בדיוק מתחיל. השאלה שלי היא האם אפשר להיות בגרעון קלורי של 500 ועדיין לעשות ss וכמה לגזור מהמקשלי עבודה שלי כרגע בהתחלה.
חשוב לי לציין שאני לא יכול לעשות מתח ולא פאוור קלין לכן אני רוצה בנוסף לשאול האם אפשר לעשות פשוט AB שבעצם A הוא סקוואט בנץ דדליפט וB הוא סקוואט פרס דדליפט וככה להמשיך לשלושה אימונים בשבוע, ABA ולאחר מכן BAB וכן הלאה.
תודה רבה !

כעיקרון ss זה לא רק הספליט עצמו, זה הרעיון של התקדמות מאימון לאימון
אני בחיטוב הייתי מנסה להתחזק (בשלב מסוים זה לא מתאפשר) ואז הייתי מנסה לשמור על משקלים תוך כדי ירידה במשקל (אתה מתחזק ביחס למסה שלך בכל מקרה אם אתה מדבר על כוח - יחסי)

הייתי אומר לך להתחיל עם משקלים שנוחים לך, אימון ראשון לראות שהטכניקה שם, להתחיל עם מוט ריק ולעלות לכיוון ה50-60 אחוז ממה שעשית פעם כמובן לאט לאט, הדבר האחרון שמישהו צריך זה פציעות חוזרות.

לא כזה חזק באחוז שומן אבל כל הכבוד על הירידה עד כה, יש עוד עבודה תמשיך להתמיד עם מינוס קלורי ובנתיים תראה את שגרת האימונים כחלק שעוזר לך להגיע למשקל בריא שיהיה לך נוח
אני מנסיוני שמתי לב למשל שהבדל של 7 קילו בכדורסל אצלי זה ההבדל בין דלקות ברכיים וזמן משחק של 30 דקות לזמן משחק של 50 דקות ללא כאבי ברכיים

לגבי דדליפט 3 פעמים בשבוע כשאתה בחיטוב, פחות מומלץ כי בשיטה של ss אתה מנסה להתקדם ואפילו עם פלוס קלורי ריפטו אומר שאחרי כחודש אתה צריך לעבור ל3 פעמים בשבועיים.

הרבה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כעיקרון ss זה לא רק הספליט עצמו, זה הרעיון של התקדמות מאימון לאימון
אני בחיטוב הייתי מנסה להתחזק (בשלב מסוים זה לא מתאפשר) ואז הייתי מנסה לשמור על משקלים תוך כדי ירידה במשקל (אתה מתחזק ביחס למסה שלך בכל מקרה אם אתה מדבר על כוח - יחסי)

הייתי אומר לך להתחיל עם משקלים שנוחים לך, אימון ראשון לראות שהטכניקה שם, להתחיל עם מוט ריק ולעלות לכיוון ה50-60 אחוז ממה שעשית פעם כמובן לאט לאט, הדבר האחרון שמישהו צריך זה פציעות חוזרות.

לא כזה חזק באחוז שומן אבל כל הכבוד על הירידה עד כה, יש עוד עבודה תמשיך להתמיד עם מינוס קלורי ובנתיים תראה את שגרת האימונים כחלק שעוזר לך להגיע למשקל בריא שיהיה לך נוח
אני מנסיוני שמתי לב למשל שהבדל של 7 קילו בכדורסל אצלי זה ההבדל בין דלקות ברכיים וזמן משחק של 30 דקות לזמן משחק של 50 דקות ללא כאבי ברכיים

לגבי דדליפט 3 פעמים בשבוע כשאתה בחיטוב, פחות מומלץ כי בשיטה של ss אתה מנסה להתקדם ואפילו עם פלוס קלורי ריפטו אומר שאחרי כחודש אתה צריך לעבור ל3 פעמים בשבועיים.

הרבה בהצלחה

קודם כל תודה רבה על המחמאה.
דבר שני, במקרה הפציעות שלי גם קרו מכדורסל, נקעתי את שתי הרגליים שלי, בהפרש של חודש, הפסקתי לעשות סקוואטים בעקבות כך,
והמשכתי לשחק עם משקל יחסית גבוה כמובן בסביבות המאה עשרים, והתפתחו לי שתי דלקות בברכיים, Jumpers Knee הנפוץ.
זה למה הפסקתי.
לגבי ההערה האחרונה שלך על מה שריפטו אומר, מה בדרכ כלל עושים בss זה לא אמור להיות 3 דדלפיט בשבוע בכל מקרה ?
האם יש לך תשובה לגבי השאלה האחרונה שלי על מה אני יכול לעשות במקום הפאוור קלין או מתח ?

קודם כל תודה רבה על המחמאה.
דבר שני, במקרה הפציעות שלי גם קרו מכדורסל, נקעתי את שתי הרגליים שלי, בהפרש של חודש, הפסקתי לעשות סקוואטים בעקבות כך,
והמשכתי לשחק עם משקל יחסית גבוה כמובן בסביבות המאה עשרים, והתפתחו לי שתי דלקות בברכיים, Jumpers Knee הנפוץ.
זה למה הפסקתי.
לגבי ההערה האחרונה שלך על מה שריפטו אומר, מה בדרכ כלל עושים בss זה לא אמור להיות 3 דדלפיט בשבוע בכל מקרה ?
האם יש לך תשובה לגבי השאלה האחרונה שלי על מה אני יכול לעשות במקום הפאוור קלין או מתח ?

כן הפציעות שלך מוכרות לי היטב, הן באמת מפריעות להתאמן
ריפטו מחליף דדליפט בפאוור קלין כמעט אחרי חודש בתוכנית
במקום מתח - פולי עליון הוא הכי דומה לו מהמכונות, אני הייתי הולך על חתירה דווקה ולאט לאט משלב נגטיבים של מתח
פאוור קלין - מה הקושי לביצוע, אני הייתי אומר אולי kb swings אבל בדרך כלל אתה תעשה את תרגיל הגב במקום
זאת אומרת:
squat, bench, dead
squat, press, rows
זה אם אני לא מבלבל את הפרס והבנץ' (נראלי גם באס אס זה הפוך) לא כזה קריטי, אמור להיות stronglifts

זה הכל שמות בסופו של יום, התוכניות האלה מדברות בעיקר על התקדמות 3 פעם בשבוע
במקרה שלך רצוי לנסות להתקדם כל אימון ואז כשזה הופך לקשה, להתקדם פעמיים בשבוע או פעם בשבוע ואז לנסות לשמור על משקלים

בזמן הזה אתה מוריד אחוז שומן ומשקל, שומר על כוח ומסת שריר ומשפר טכניקה והיכרות שלך עם הגוף שלך והאימונים שמתאימים לו

עצה לגבי כדורסל, לגאמפרס קני יש תחבושת כזאת אלסטית, קצת עוזרת
תנסה להמנע מבטון ולמצוא פרקט אם אפשרי (אבדל ענק), נעליים סופגות יותר (יהיה לך פחות עוצה לקפיצה אבל זה המחיר) - ממש אהבתי את ההארדן ועד לא מזמן היו בזול בעודפים באדידס ותקטין את זמן המשחק, משחק הרי יכול להימשך בין שעה ל3 שעות אם יש מזמינים וכל מיני, תגביל את עצמך ל60 דקות מהרגע שהתחלת לרוץ ותמיד תעשה חימום לפני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית