השילוש הקדוש.
אוקי, אז אלה שלושה מהתרגילים העיקריים שלי באימון רגליים.
אני מסתדרת עם שלושתם ב"ה, אוהבת אותם, ומתקדמת איתם והכל.
א - בל !
בכל אחד מהם יש לי קצת בעיה.
לא משו רציני, סתם בעיות מעצבנות שאולי יש להן פיתרון ואני סתם סובלת.
סקוואט -
פחות אכפת לי המשקל שאני מרימה, אני בעיקר מקפידה על הטכניקה.
הבעיה היא באיך שהמוט מונח עליי. זה די לא נח. וככל שאני עולה במשקלים זה אפילו כואב.
הרבה פעמים אני כבר מעדיפה לעשות יותר סטים במשקל נמוך יותר, וזה די חבל.
בהתחלה שמתי את כרית הספוג ההיא, אבל אמרו לי שזה לא כדאי כי זה משנה לגמרי את המנח של המוט.
אז אני רק מלפפת מגבת....
השאלה היא, איפה בדיוק אמורים להניח את המוט? איך כדאי לשים אותו כדי שלא יכאב?
דדליפט -
אחלה תרגיל שבעולםםםם.
יצא לי לעשות אותו בכמה סגנונות, כרגע אני שרופה על הרומני.
הבעיה פה היא שהמשקל כבד לי בידיים. כלומר, כמה שאני מנסה להחזיק חזק את המוט, לקראת סוף הסט, ואפילו כבר באמצע של הסט האחרון, אני בקושי מצליחה לסגור את האחיזה.... המוט פשוט מאיים לברוח לי מבין האצבעות וזה די מלחיץ חח
הרגליים שלי לגמרייי בסדר עם המשקלים, אבל תוהה אם אני צריכה לחפש איזשהו מכשיר לחיזוק כפות הידיים חחח
היפטרסט -
כמה חיפשתי תרגיל כמו זה! הוא מושלם!!
שום תרגיל אחר שניסיתי לא הזיז לי.... חחח
הבעיה בהיפטרסט היא שהוא גורם לי לשטפי דם (סימנים כחולים) באזור האגן, על העצמות.
זה התרגיל עם המשקל הכי כבד שאני עושה (משקל גוף, 3 סטים של 12 חזרות ועוד אחד סטטי של כמה-שאני-מצליחה...)
וניסיתי לרכך את המוט כמה שאפשר... שמתי כרית ספוג, לא עזר, מגבת + כרית.... עדיין לא משו...
הוא תרגיש ממש חזק ואני לא רוצה לוותר עליו. לא חושבת שאמצא לו תחליף. אבל הוא מכאיב לי באגן שאני כבר מתחילה לפעמים לדלג עליו, או לתהות אם הסימנים הכחולים האלה שווים את זה.
יש פיתרון לכל אלה? 😕
אוקי, אז אלה שלושה מהתרגילים העיקריים שלי באימון רגליים.
אני מסתדרת עם שלושתם ב"ה, אוהבת אותם, ומתקדמת איתם והכל.
א - בל !
בכל אחד מהם יש לי קצת בעיה.
לא משו רציני, סתם בעיות מעצבנות שאולי יש להן פיתרון ואני סתם סובלת.
סקוואט -
פחות אכפת לי המשקל שאני מרימה, אני בעיקר מקפידה על הטכניקה.
הבעיה היא באיך שהמוט מונח עליי. זה די לא נח. וככל שאני עולה במשקלים זה אפילו כואב.
הרבה פעמים אני כבר מעדיפה לעשות יותר סטים במשקל נמוך יותר, וזה די חבל.
בהתחלה שמתי את כרית הספוג ההיא, אבל אמרו לי שזה לא כדאי כי זה משנה לגמרי את המנח של המוט.
אז אני רק מלפפת מגבת....
השאלה היא, איפה בדיוק אמורים להניח את המוט? איך כדאי לשים אותו כדי שלא יכאב?
דדליפט -
אחלה תרגיל שבעולםםםם.
יצא לי לעשות אותו בכמה סגנונות, כרגע אני שרופה על הרומני.
הבעיה פה היא שהמשקל כבד לי בידיים. כלומר, כמה שאני מנסה להחזיק חזק את המוט, לקראת סוף הסט, ואפילו כבר באמצע של הסט האחרון, אני בקושי מצליחה לסגור את האחיזה.... המוט פשוט מאיים לברוח לי מבין האצבעות וזה די מלחיץ חח
הרגליים שלי לגמרייי בסדר עם המשקלים, אבל תוהה אם אני צריכה לחפש איזשהו מכשיר לחיזוק כפות הידיים חחח
היפטרסט -
כמה חיפשתי תרגיל כמו זה! הוא מושלם!!
שום תרגיל אחר שניסיתי לא הזיז לי.... חחח
הבעיה בהיפטרסט היא שהוא גורם לי לשטפי דם (סימנים כחולים) באזור האגן, על העצמות.
זה התרגיל עם המשקל הכי כבד שאני עושה (משקל גוף, 3 סטים של 12 חזרות ועוד אחד סטטי של כמה-שאני-מצליחה...)
וניסיתי לרכך את המוט כמה שאפשר... שמתי כרית ספוג, לא עזר, מגבת + כרית.... עדיין לא משו...
הוא תרגיש ממש חזק ואני לא רוצה לוותר עליו. לא חושבת שאמצא לו תחליף. אבל הוא מכאיב לי באגן שאני כבר מתחילה לפעמים לדלג עליו, או לתהות אם הסימנים הכחולים האלה שווים את זה.
יש פיתרון לכל אלה? 😕