הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היפטרסט, סקוואט, דדליפט.

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
השילוש הקדוש.
אוקי, אז אלה שלושה מהתרגילים העיקריים שלי באימון רגליים.
אני מסתדרת עם שלושתם ב"ה, אוהבת אותם, ומתקדמת איתם והכל.
א - בל !
בכל אחד מהם יש לי קצת בעיה.
לא משו רציני, סתם בעיות מעצבנות שאולי יש להן פיתרון ואני סתם סובלת.

סקוואט -
פחות אכפת לי המשקל שאני מרימה, אני בעיקר מקפידה על הטכניקה.
הבעיה היא באיך שהמוט מונח עליי. זה די לא נח. וככל שאני עולה במשקלים זה אפילו כואב.
הרבה פעמים אני כבר מעדיפה לעשות יותר סטים במשקל נמוך יותר, וזה די חבל.
בהתחלה שמתי את כרית הספוג ההיא, אבל אמרו לי שזה לא כדאי כי זה משנה לגמרי את המנח של המוט.
אז אני רק מלפפת מגבת....
השאלה היא, איפה בדיוק אמורים להניח את המוט? איך כדאי לשים אותו כדי שלא יכאב?

דדליפט -
אחלה תרגיל שבעולםםםם.
יצא לי לעשות אותו בכמה סגנונות, כרגע אני שרופה על הרומני.
הבעיה פה היא שהמשקל כבד לי בידיים. כלומר, כמה שאני מנסה להחזיק חזק את המוט, לקראת סוף הסט, ואפילו כבר באמצע של הסט האחרון, אני בקושי מצליחה לסגור את האחיזה.... המוט פשוט מאיים לברוח לי מבין האצבעות וזה די מלחיץ חח
הרגליים שלי לגמרייי בסדר עם המשקלים, אבל תוהה אם אני צריכה לחפש איזשהו מכשיר לחיזוק כפות הידיים חחח

היפטרסט -
כמה חיפשתי תרגיל כמו זה! הוא מושלם!!
שום תרגיל אחר שניסיתי לא הזיז לי.... חחח
הבעיה בהיפטרסט היא שהוא גורם לי לשטפי דם (סימנים כחולים) באזור האגן, על העצמות.
זה התרגיל עם המשקל הכי כבד שאני עושה (משקל גוף, 3 סטים של 12 חזרות ועוד אחד סטטי של כמה-שאני-מצליחה...)
וניסיתי לרכך את המוט כמה שאפשר... שמתי כרית ספוג, לא עזר, מגבת + כרית.... עדיין לא משו...
הוא תרגיש ממש חזק ואני לא רוצה לוותר עליו. לא חושבת שאמצא לו תחליף. אבל הוא מכאיב לי באגן שאני כבר מתחילה לפעמים לדלג עליו, או לתהות אם הסימנים הכחולים האלה שווים את זה.

יש פיתרון לכל אלה? 😕

סקוואט, זה עניין של הרגל, כמה אימונים בלי כלום ואת אמורה להתרגל

דדליפט, את אוחזת באחיזה משולבת? אם לא אז אחיזה משולבת

היפטראסט, את יכולה לשים גם מזרן בטן מתחת למוט על הרגליים והבטן יעני, אמור לעזור

נתחיל מהסוף:

היפ טראסט- הפיתרון הוא ספוג ומיקום נכון. אני משתמש בספוג איכותי שקניתי און ליין ולא באלה שיש בחדר כושר שהם לרוב דקים מדי. קוראים למותג Squat Sponge ומאז שהתחלתי להשתמש בו אין לי שום סימן אפילו לא ב197.5 קילו.

דדליפט- יש בדיוק דיון על הנושא הזה בפורום עם שאלות ותשובות.

סקווט- תנסי לעבוד במנח של High Bar שבו המוט יהיה יותר גבוה על שרירי הטרפז. חיפוש מהיר בגוגל יבהיר איפה המוט צריך להיות. עוד משהו, אם את עושה סקווט, תבואי עם טישרט ולא גופיה ואז תמנעי את הסימנים מהמוט.

• פותח/ת השרשור
סקוואט, זה עניין של הרגל, כמה אימונים בלי כלום ואת אמורה להתרגל

דדליפט, את אוחזת באחיזה משולבת? אם לא אז אחיזה משולבת

היפטראסט, את יכולה לשים גם מזרן בטן מתחת למוט על הרגליים והבטן יעני, אמור לעזור

אני כבר כמה זמן בלי ספוג בסקוואט... באמת התרגלתי די מהר, אבך המשקלים עלו ופתאום זה שוב היה לא נח...

אחיזה משולבת זו האחיזה הזו שכף יד אחת כלפי חוץ והשנייה כלפי פנים?
כשאני חושבת על זה, באמת ראיתי שכמה אנשים עשו ככה. אף פעם לא הבנתי למה. בהחלט אנסה!

חח אממ... לא יודעת עד כמה אני יכולה לגרור מ'אגף הבטן' מזרן, אבל אבקש מהמאמן ואנסה.
תודה.

נתחיל מהסוף:

היפ טראסט- הפיתרון הוא ספוג ומיקום נכון. אני משתמש בספוג איכותי שקניתי און ליין ולא באלה שיש בחדר כושר שהם לרוב דקים מדי. קוראים למותג Squat Sponge ומאז שהתחלתי להשתמש בו אין לי שום סימן אפילו לא ב197.5 קילו.

דדליפט- יש בדיוק דיון על הנושא הזה בפורום עם שאלות ותשובות.

סקווט- תנסי לעבוד במנח של High Bar שבו המוט יהיה יותר גבוה על שרירי הטרפז. חיפוש מהיר בגוגל יבהיר איפה המוט צריך להיות. עוד משהו, אם את עושה סקווט, תבואי עם טישרט ולא גופיה ואז תמנעי את הסימנים מהמוט.

-וואו. אוקיי. פסיכי. 197.5 זה המון. (ודי משעשע אותי ה'וחצי' הזה חחחחחחח)
חתיכת ספוג רציני. כמה הוא עולה?

-אסתכל בפורום בנוגע לדדליפט.

-אעשה חיפוש בנוגע ל High Bar.
ואני אף פעם לא באה עם גופיה חח תמיד עם חולצת ספורט T וטייץ ארוך חחח שומרת על צניעותי החסודה. 😛

• פותח/ת השרשור
תלוי איפה את קונה. בסביבות ה100-120 שקל.

אוקיי.
אני חושבת שבתור התחלה אנסה את המזרן.
אני עוד שבוע וחצי עוברת לחד"ש אחר לתקופה, אולי הציוד שלהם שם יותר איכותי (בספק, אבל נראה מה יש להם שם...)

חוויתי את אותם דברים פחות או יותר, אז חוץ מלהגיד "מה שהוא אמר", אוסיף:

א. עד שתקני ספוג משלך, ובטח במשקל שאת מרימה כרגע, המיקום הנכון אמור לעשות פלאים. וגם אפשר לקחת שתי רפידות, אחת מעל השנייה (זה מה שעשיתי איזה פעם אחת וזה היה סבבה).
ב. משום מה, ויכול להיות שאני טועה, אני מניחה שאת כבר עושה היי בר. גם אם לא, ובכל סגנון שאת עושה, מציעה פשוט להתנסות - להעלות בסנטימטר, להוריד בשניים. את אמורה למצוא את המקום שנוח לך, וזה די אינדיבידואלי..
עוד דבר שעזר לי זה ללמוד לאחוז כמו מקצוענית 🕴. סתם.
שזה אומר - להבריג שכמות אחת לשנייה, מרפקים, לצמצם אחיזה, וממש ממש לאחוז את המוט. כמובן שחזה לגמרי בחוץ.
שני אלו לא בהכרח יעלימו לך את אי-הנוחות, אבל עשויים מאוד לשפר את המצב
אה, ובאמת שעדיף בלי מגבת.

האחיזה המשולבת נותנת קונטרה. את תרגישי את ההבדל

• פותח/ת השרשור
חוויתי את אותם דברים פחות או יותר, אז חוץ מלהגיד "מה שהוא אמר", אוסיף:

א. עד שתקני ספוג משלך, ובטח במשקל שאת מרימה כרגע, המיקום הנכון אמור לעשות פלאים. וגם אפשר לקחת שתי רפידות, אחת מעל השנייה (זה מה שעשיתי איזה פעם אחת וזה היה סבבה).
ב. משום מה, ויכול להיות שאני טועה, אני מניחה שאת כבר עושה היי בר. גם אם לא, ובכל סגנון שאת עושה, מציעה פשוט להתנסות - להעלות בסנטימטר, להוריד בשניים. את אמורה למצוא את המקום שנוח לך, וזה די אינדיבידואלי..
עוד דבר שעזר לי זה ללמוד לאחוז כמו מקצוענית 🕴. סתם.
שזה אומר - להבריג שכמות אחת לשנייה, מרפקים, לצמצם אחיזה, וממש ממש לאחוז את המוט. כמובן שחזה לגמרי בחוץ.
שני אלו לא בהכרח יעלימו לך את אי-הנוחות, אבל עשויים מאוד לשפר את המצב

פשייייי נשמעת תותחית! 😄
בהחלט אנסה את "ההברגה"!
ועבר במחשבתי לשים שני ספוגים. מקווה שזה ייכנס אחד לשני חחח

והרצתי בדיקה ביוטיוב- אני באמת עושה את ה"הי-בר"... :0

פשייייי נשמעת תותחית! 😄
בהחלט אנסה את "ההברגה"!
ועבר במחשבתי לשים שני ספוגים. מקווה שזה ייכנס אחד לשני חחח

והרצתי בדיקה ביוטיוב- אני באמת עושה את ה"הי-בר"... :0

חח. חמודה.
ממש לא. אבל אני משתדלת ללמוד, ולסנן ידע בצורה יעילה.

אגב, בקשר לאחיזה בדדליפט, יש כאלה שטוענים כנגד אחיזה משולבת, לא זוכרת בדיוק מה. אולי יותר סיכוי למשהו ביד שבפרונציה. קיצור, אימון אחרון השתמשתי בה בפרט עקב יבלת לחץ שנקרעה ולא ממש איפשרה לי אחיזה רגילה. ההבדל הוא הבדל, אבל כן באופן אישי הייתי מחפשת דרך לחזק את האחיזה הרגילה, בטח במשקלים שאני אוחזת בהם כעת, ובפרט שאני זקוקה לאחיזה חזקה יותר גם עבור דברים אחרים..

אני מפה לחקור את הנושא ;)

חח. חמודה.

אגב, בקשר לאחיזה בדדליפט, יש כאלה שטוענים כנגד אחיזה משולבת, לא זוכרת בדיוק מה. אולי יותר סיכוי למשהו ביד שבפרונציה. קיצור, אימון אחרון השתמשתי בה בפרט עקב יבלת לחץ שנקרעה ולא ממש איפשרה לי אחיזה רגילה. ההבדל הוא הבדל, אבל כן באופן אישי הייתי מחפשת דרך לחזק את האחיזה הרגילה, בטח במשקלים שאני אוחזת בהם כעת, ובפרט שאני זקוקה לאחיזה חזקה יותר גם עבור דברים אחרים..

יכול ליצור אולי הבדלים בחוזק בין הידיים וחוסר איזון בטרפזים, אבל זה בלתי נמנע כשעולים במשקלים, אלא אם משתמשים ברצועות

ותמיד אפשר להחליף בין היד שבפרונציה, אני עושה סט סט בדרך כלל

• פותח/ת השרשור
חח. חמודה.

וואי היה לי גם יבלות מעצבנות, עד שקניתי כפפות - ממליצה ממש. זה קצת חם, אבל הרבה יותר נח להרים ככה משקלים כבדים.
ותמיד כיף ללמוד עוד דברים חדשים! 😄

יכול ליצור אולי הבדלים בחוזק בין הידיים וחוסר איזון בטרפזים, אבל זה בלתי נמנע כשעולים במשקלים, אלא אם משתמשים ברצועות

ותמיד אפשר להחליף בין היד שבפרונציה, אני עושה סט סט בדרך כלל

גם רעיון!

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז ככה 😛

סקוואט - מסתבר שמאז ומתמיד אני מניחה בהיי-בר. חח הפעם החזקתי ממש את המוט וזה באמת עזר. למרות שהעלתי היום משקל באופן רשמי! שזה ממש יפה. סיימתי 3 סטים של 12 עם 5 קילו יותר והיה לי ממש סבבה.

דדליפט - ניסיתי את האחיזה המשולבת.... זה באמת פחות ניסה לברוח לי מהידיים, אבל איכשהו זה לא היה לי ככ נח... ראיתי במראה שאני מחזיקה את המוט די עקום והקפדתי כרגיל על האמצע ובדקתי שהמשקולות במקום... בסט השני החלפתי ידיים ובשלישי עשיתי רגיל (והבנתי מהר מאוד למה המשולב יותר עדיף חחח)
חושבת שרק צריכה לעבוד קצת על הטכניקה בשיטה הזו, אנסה שוב ואעדכן 😃

היפטרסט - בתזמון מושלם הביאו היום ספוגים חדשים!!
שמתי גם את המגבת והיה סבבה. 😁

איזה יופי!

כן, מה שחשוב במשולבת זה לשים לב שהאחיזה סימטרית והמוט ישר.
אגב, יכול להיות שכדאי להתחיל דווקא עם רגילה ואז עם הקושי, בסטים הבאים, לעבור למשולבת. ככה שהאחיזה תתחזק עם הזמן.
אני מוצאת שאני כן מעדיפה לסחוב כמה שיותר עם רגילה.

והספוגים - מזל טוב! אני למשל היום העליתי משקל בהיפ, ועם איזו רפידה די עלובה + מגבת יצאתי די כאובה..

לא שמים כלום על המוט בסקוואט. זה בסדר אם יש אי נוחות, רק אם ממש כואב לך זה לא תקין לדעתי.
בנוגע לאחיזה בדדליפט, ספציפית ברומני עדיף להשתמש ברצועות לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית