הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מחליפים תוכנית?

Stav123

משתמש מתחיל
113
22
נק' מוניטין:
-11
113
22
אהלן אני משתמש בתוכנית שלו של הfbw למתחילים כבר חצי שנה @yanivgoft עכשיו השאלה שלי היא מתי להחליף תוכנית?

התוכנית הנל:
20190627_155600.jpg

עריכה: שכחתי להוסיף שהורדתי את כל המורכבים ל 5x3 חוץ מהדדליפט שבו אני עושה 5x2

במתח ובמקבילים אני עושה עד כשל

תודה
אני בטיפשותי חשבתי שאפשר לשפר טכניקה באימון רגיל

מה היית נותן לליפטר בתחילת דרכו?
דבר ראשון בוא נעלה קצת את הרמה של הדיון פה. לא באתי לריב איתך, שאלת אותי שאלה ועניתי. אפשר לדון בלי לתקוף או לעקוץ.

הסיבות שבאימון "רגיל" אפשר פחות לתרגל טכניקה הן:
1.טווח חזרות. כאתה צריך לבצע סט של 5 חזרות לעומת 8-10 חזרות בסקוואט למשל הרבה יותר קל להתרכז בטכניקה כאשר הסט קצר יותר ויש פחות חזרות להתרכז בהן. בנוסף סטים של 8 חזרות אומרים שהמשקל נמוך בהן יותר ובחזרות הראשונות אתה בדרך כלל לא מתאמץ כל כך ולכן הן פחות מתאגרות מבחינה טכנית, כך שכשאתה מגיע ל5 החזרות האחרונות אתה כבר תשוש מעט ועם דופק מורם ויותר קשה לתרגל ככה טכניקה טובה אצל מתחיל. פה בד"כ נשברת לרוב טכניקה של מתחילים שעושים חזרות גבוהות.
2. כמות תרגילים. בתכנית בה יש 6-8 תרגילים או יותר באימון ישנה הרבה פחות חשיבות לכל תרגיל ולכן למתאמן המתחיל הממוצע תהיה נטיה להזניח את חשיבות הסקוואט או הדדליפט למשל כשאלו רק ה20-30% הראשונים באימון שלו ויש לו אחריהם עוד שלל תרגילים. מעבר לכך שגם אם המתאמן לא מזניח אותם בכוונה עצם העובדה שיש לו עוד תרגילים להתרכז בהם באימון גורעת מהמטרה הראשית - טכניקה, טכניקה, טכניקה.
3. תדירות. לרוב בתכנית "רגילה" תדירות התרגול של סקוואט היא נמוכה יותר (עד כדי הFBW של הרצל מהלינקיה למשל) מ3 פעמים בשבוע.

לליפטר בתחילת דרכו הייתי נותן את אותו דבר. גם לקרוספיטר אגב. כולם צריכים להתחיל מלבנות בסיס טוב של טכניקה שיאפשר להם להתאמן אחר כך כמה שרק ירצו ויוכלו בכל צורה שתעניין אותם ותשרת את המטרות שלהם הכי טוב עם טכניקה טובה שלא תפצע אותם.
תוכנית פח איזה טובה עם הנפח הבדיחה שיש שמה אין בעיה שיהיו הכל ביחד במיוחד שמדובר במתחיל שזה גם ככה לא יקשה עליו
לגבי הטענה שזה לא יקשה עליו. ניסית אי פעם את התכנית או הכרת מישהו שאי פעם עשה אותה שאתה טוען דבר כזה? לפני שנתיים כשחזרתי מהטיול אחרי צבא שלי הרצתי SS עד ל200X3X5 סקוואט ללא חגורה. מבטיח לך שלעשות את זה 3 פעמים בשבוע לא היה בדיחה בכלל

דבר ראשון בוא נעלה קצת את הרמה של הדיון פה. לא באתי לריב איתך, שאלת אותי שאלה ועניתי. אפשר לדון בלי לתקוף או לעקוץ.

1.טווח חזרות. כאתה צריך לבצע סט של 5 חזרות לעומת 8-10 חזרות בסקוואט למשל הרבה יותר קל להתרכז בטכניקה כאשר הסט קצר יותר ויש פחות חזרות להתרכז בהן. בנוסף סטים של 8 חזרות אומרים שהמשקל נמוך בהן יותר ובחזרות הראשונות אתה בדרך כלל לא מתאמץ כל כך ולכן הן פחות מתאגרות מבחינה טכנית, כך שכשאתה מגיע ל5 החזרות האחרונות אתה כבר תשוש מעט ועם דופק מורם ויותר קשה לתרגל ככה טכניקה טובה אצל מתחיל. פה בד"כ נשברת לרוב טכניקה של מתחילים שעושים חזרות גבוהות.
2. כמות תרגילים. בתכנית בה יש 6-8 תרגילים או יותר באימון ישנה הרבה פחות חשיבות לכל תרגיל ולכן למתאמן המתחיל הממוצע תהיה נטיה להזניח את חשיבות הסקוואט או הדדליפט למשל כשאלו רק ה20-30% הראשונים באימון שלו ויש לו אחריהם עוד שלל תרגילים. מעבר לכך שגם אם המתאמן לא מזניח אותם בכוונה עצם העובדה שיש לו עוד תרגילים להתרכז בהם באימון גורעת מהמטרה הראשית - טכניקה, טכניקה, טכניקה.
3. תדירות. לרוב בתכנית "רגילה" תדירות התרגול של סקוואט היא נמוכה יותר (עד כדי הFBW של הרצל מהלינקיה למשל) מ3 פעמים בשבוע.

לליפטר בתחילת דרכו הייתי נותן את אותו דבר. גם לקרוספיטר אגב. כולם צריכים להתחיל מלבנות בסיס טוב של טכניקה שיאפשר להם להתאמן אחר כך כמה שרק ירצו ויוכלו בכל צורה שתעניין אותם ותשרת את המטרות שלהם הכי טוב עם טכניקה טובה שלא תפצע אותם.
מסכים עם כל מילה.
רק אוסיף את החצי שקל שלי.
באימון טכניקה שלי אני עובד על חזרה בודדת עם המון כניסות (30 בערך).

מסכים עם כל מילה.
רק אוסיף את החצי שקל שלי.
באימון טכניקה שלי אני עובד על חזרה בודדת עם המון כניסות (30 בערך).
יש הבדל גדול מאד בין אימון הטכניקה שלך לבין אימון הטכניקה של אדם שרוצה להתעסק בפיתוח גוף. דבר ראשון רק דרכה רגלו לראשונה בחדר כושר ולכן אינו מספיק מיומן לתרגל טכניקה בסינגלים. דבר שני, אם הוא מעוניין להתעסק בפיתוח הגוף אין שום סיבה לתרגל עבודה בטווח חזרות כזה.

יש הבדל גדול מאד בין אימון הטכניקה שלך לבין אימון הטכניקה של אדם שרוצה להתעסק בפיתוח גוף. דבר ראשון רק דרכה רגלו לראשונה בחדר כושר ולכן אינו מספיק מיומן לתרגל טכניקה בסינגלים. דבר שני, אם הוא מעוניין להתעסק בפיתוח הגוף אין שום סיבה לתרגל עבודה בטווח חזרות כזה.
אני מסכים עם ההבדל.
אני חושב שבשביל רכישת טכניקה, אתה צודק, אבל לשיפורים בהמשך, החזרה הבודדת מאוד עוזרת.
ואני לא מתיימר להיות מקצוען בתחום, הטכניקה שלי טעונה שיפור רציני.

אני מסכים עם ההבדל.
אני חושב שבשביל רכישת טכניקה, אתה צודק, אבל לשיפורים בהמשך, החזרה הבודדת מאוד עוזרת.
ואני לא מתיימר להיות מקצוען בתחום, הטכניקה שלי טעונה שיפור רציני.
עם זה אני מסכים איתך, אבל זה כבר לא רלוונטי לדיון על בילדרים.

מצטער

אני לא מסכים איתך מניסיון שלי ושל חברים/אנשים במכון כולנו שיפרנו טכניקה בתוכניות בילדינג (שונות ומגוונות חלקן יותר טובות חלקן פחות)

משקיעים בטכניקה במורכבים במובדדים פחות

התדירות בשאר התוכניות מספיק גובה בין אם מדובר בFBW ובין אם AB

לגבי הטענה שזה לא יקשה עליו. ניסית אי פעם את התכנית או הכרת מישהו שאי פעם עשה אותה שאתה טוען דבר כזה? לפני שנתיים כשחזרתי מהטיול אחרי צבא שלי הרצתי SS עד ל200X3X5 סקוואט ללא חגורה. מבטיח לך שלעשות את זה 3 פעמים בשבוע לא היה בדיחה בכלל

כן אני וכל חבר שהתחיל

כמעט כל תוכנית שהיית לוקח היית מתקדם בה מהר מאוד זיכרון שריר

@MonkeyD אני רוצה שתגיב פה בפקודה

SS תוכנית מאוד גרועה במיוחד לבילדרים שהנפח שמה לפלג גוף עליון בדיחה לא מצחיקה שיפור מבחינת גוף אתה לא עומד לראות וגם משקלים אתה לא עומד להתקדם יותר מידי זוכר שבזמנו אנשים פה היו מזיינים את השכל על SS אבל היום חלק הבינו כמה התוכנית גרועה ואפילו לליפטרים היא לא ממולצת @MasterSplitter @kotzer גבו אותי

מצטער

אני לא מסכים איתך מניסיון שלי ושל חברים/אנשים במכון כולנו שיפרנו טכניקה בתוכניות בילדינג (שונות ומגוונות חלקן יותר טובות חלקן פחות)

כן אני וכל חבר שהתחיל

SS תוכנית מאוד גרועה במיוחד לבילדרים שהנפח שמה לפלג גוף עליון בדיחה לא מצחיקה שיפור מבחינת גוף אתה לא עומד לראות וגם משקלים אתה לא עומד להתקדם יותר מידי זוכר שבזמנו אנשים פה היו מזיינים את השכל על SS אבל היום חלק הבינו כמה התוכנית גרועה ואפילו לליפטרים היא לא ממולצת @MasterSplitter @kotzer גבו אותי
מסקרן אותי איך הטכניקה שלך.
יש לי הרגשה שהיא לא משהו, ואתה לא מודע לדיוקים של הטכניקה שאנחנו מדברים עליו.
אשמח אם תעלה סרטון של הסקוואט, בנצ' או דדליפט שלך.

מצטער

כן אני וכל חבר שהתחיל

בוא ניקח שני מתאמנים מתחילים עם אותם נתונים:
אחד עושה SS כהלכתה (תזונה שינה אימונים הכל כמו שצריך)
השני עושה "תוכנית לבילדינג" עם נפח גבוה ועושה את התוכנית כהלכתה.
4 חודשים עברו, הבחור של הSS הגיע ל140 סקוואט, 170 דדליפט, 110 בנץ'
הבחור השני הגיע ל95 סקוואט, 120 דדליפט, 75 בנץ'. מי לדעתך צבר יותר שריר? הבחור השני? לא אחי. אין תוכנית טובה יותר למתחילים מSS. עלייה בכוח תוביל לעלייה במסת השריר. הם קשורים אחד לשני ישירות.

מסקרן אותי איך הטכניקה שלך.
יש לי הרגשה שהיא לא משהו, ואתה לא מודע לדיוקים של הטכניקה שאנחנו מדברים עליו.
אשמח אם תעלה סרטון של הסקוואט, בנצ' או דדליפט שלך.
אחלה טכניקה שבעולם אתה בעצמך אמרת פעם על סרטון שנתתי פה
נעזוב מאיזה משתמש עשיתי את זה
הבחור השני הגיע ל95 סקוואט, 120 דדליפט, 75 בנץ'. מי לדעתך צבר יותר שריר? הבחור השני? לא אחי. אין תוכנית טובה יותר למתחילים מSS. עלייה בכוח תוביל לעלייה במסת השריר. הם קשורים אחד לשני ישירות.
טוב שאתה ממציע משקלים גם אני יכול לעשות את זה
הבחור השני הגיע ל195 סקוואט, 220 דדליפט, 175 בנץ'. מי לדעתך צבר יותר שריר? הבחור הראשון? לא אחי. אין תוכנית טובה פחות למתחילים מSS.

ועכשיו בנימה יותר צינית על מערכת העצבים שמעת? לא חייב לקבל שריר כדי להתחזק
אם אני אתן לך שני אנשים אתה לא תוכל להגיד לי מי מהם יותר גדול על סמך המשקלים שלהם

חוץ מזה באיזה סרט אתה חי שמישהו יגיע יותר רחוק בSS בבנצ' מאשר בכל תוכנית אחרת שקיימת בעולם הזה או שמישהו בכלל יעבור את ה100 בבנצ' עם SS תוכנית פח אשפה לפלג גוף עליון

אחלה טכניקה שבעולם אתה בעצמך אמרת פעם על סרטון שנתתי פה
נעזוב מאיזה משתמש עשיתי את זה

טוב שאתה ממציע משקלים גם אני יכול לעשות את זה
הבחור השני הגיע ל195 סקוואט, 220 דדליפט, 175 בנץ'. מי לדעתך צבר יותר שריר? הבחור הראשון? לא אחי. אין תוכנית טובה פחות למתחילים מSS.

ועכשיו בנימה יותר צינית על מערכת העצבים שמעת? לא חייב לקבל שריר כדי להתחזק
אם אני אתן לך שני אנשים אתה לא תוכל להגיד לי מי מהם יותר גדול על סמך המשקלים שלהם

חוץ מזה באיזה סרט אתה חי שמישהו יגיע יותר רחוק בSS בבנצ' מאשר בכל תוכנית אחרת שקיימת בעולם הזה או שמישהו בכלל יעבור את ה100 בבנצ' עם SS תוכנית פח אשפה לפלג גוף עליון
אתה לא יכול לתת דוגמה כמו שנתת, כי הדוגמה הזאת שגויה מראש לחלוטין לעומת שלי. שני מתאמנים מתחילים, אחד יבצע SS השני יבצע תוכית עם נפח יותר גבוה. הבחור שעושה SS יתחזק ויגדל יותר מהבחור שעושה תוכנית עם נפח גבוה, כי הבחור השני כנראה עובד עם משקלים מגוחכים מראש, ויישאר בחור קטן לזמן הקרוב.
המשקלים שהבאתי הם מציאותיים. זה מה שקורה תכלס בפועל למתאמן שלוקח SS לבין מתאמן שלוקח תוכנית עם נפח גבוה יותר (המספרים הם דוגמאות. העיקר הוא להמחיש את ההבדלים הרציניים במשקלי העבודה שכן קורים במקרים אלה)
אם תביא לי שני אנשים שרק מתחילים להתאמן, אוכל להגיד לך מי חזק יותר וגדול יותר על פי המציאות, ואתה תראה שהבחור הגדול והחזק יותר מרים משקלים כבדים יותר מהבחור השני. יש לי חבר, שלפני 4 שנים ביצע SS בתיכון, וסיים SS עם 115 בנץ'
מסכים שSS פחות טובה ללחיצות באופן כללי. ואתה חייב להפסיק, כמו הרבה אנשים, לנסות להפריד בין כוח ומסת שריר כאילו אין ביניהם שום קשר.

אתה לא יכול לתת דוגמה כמו שנתת, כי הדוגמה הזאת שגויה מראש לחלוטין לעומת שלי. שני מתאמנים מתחילים, אחד יבצע SS השני יבצע תוכית עם נפח יותר גבוה. הבחור שעושה SS יתחזק ויגדל יותר מהבחור שעושה תוכנית עם נפח גבוה, כי הבחור השני כנראה עובד עם משקלים מגוחכים מראש, ויישאר בחור קטן לזמן הקרוב.
אם תביא לי שני אנשים שרק מתחילים להתאמן, אוכל להגיד לך מי חזק יותר וגדול יותר על פי המציאות, ואתה תראה שהבחור הגדול והחזק יותר מרים משקלים כבדים יותר מהבחור השני. יש לי חבר, שלפני 4 שנים ביצע SS בתיכון, וסיים SS עם 115 בנץ'
מסכים שSS פחות טובה ללחיצות באופן כללי. ואתה חייב להפסיק, כמו הרבה אנשים, לנסות להפריד בין כוח ומסת שריר כאילו אין ביניהם שום קשר.
שיננו זרקנו מספרים
אני מוכן להסכים איתך שמי שעשה SS כנראה יסיים עם סקוואט (ויכול להיות גם דד) יותר גבוה אבל ממש לא לגבי הבנצ' ברוב המכונים לבילדרים יש בנצ' יותר גובה (ואני לא בדבר על איזה ילדון שלא יודע מה הוא עושה ושקל 50 קילו ונותן 60 בנצ')
משומה אנשים פה חושבים שמי שעושה תוכניות בילדינג לא מתקדם במשקלים בכלל (רמז: זה לא נכון)

יש קשר הוא ממש לא ישיר כמו שאתה מתאר אחרת ליפטרים היו יכולים ללת להתחרות בתחרויות בילדינג

שיננו זרקנו מספרים
אני מוכן להסכים איתך שמי שעשה SS כנראה יסיים עם סקוואט (ויכול להיות גם דד) יותר גבוה אבל ממש לא לגבי הבנצ' ברוב המכונים לבילדרים יש בנצ' יותר גובה (ואני לא בדבר על איזה ילדון שלא יודע מה הוא עושה ושקל 50 קילו ונותן 60 בנצ')
משומה אנשים פה חושבים שמי שעושה תוכניות בילדינג לא מתקדם במשקלים בכלל (רמז: זה לא נכון)

יש קשר הוא ממש לא ישיר כמו שאתה מתאר אחרת ליפטרים היו יכולים ללת להתחרות בתחרויות בילדינג
קודם כל, ליפטר יכול להתחרות בבילדינג.
רוב הליפטרים התחרותיים מחזיקים יותר שריר ממתחרים על הבמה.
ריי מחזיק 138 קילו מסת גוף רזה, בריאן שו 145 ותור שוקל 200 ובאחוז שומן סביר. רוני קולמן שקל על הבמה (על פי מה שאני זוכר) 136 קילו. משקל גוף. זאת אומרת שריי, בריאן שו ותור מחזיקים יותר מסה עליהם מרוני קולמן בשיא שלו.
בSS מתקדמים בהתחלה בבנץ ב5 קילו מאימון לאימון ותוך כמה שבועות ב2.5 מאימון לאימון. כמה בדיוק מתקדמים בבנץ' "בתוכנית בילדינג"?

קודם כל, ליפטר יכול להתחרות בבילדינג.
רוב הליפטרים התחרותיים מחזיקים יותר שריר ממתחרים על הבמה.
ריי מחזיק 138 קילו מסת גוף רזה, בריאן שו 145 ותור שוקל 200 ובאחוז שומן סביר. רוני קולמן שקל על הבמה (על פי מה שאני זוכר) 136 קילו. משקל גוף. זאת אומרת שריי, בריאן שו ותור מחזיקים יותר מסה עליהם מרוני קולמן בשיא שלו.
בSS מתקדמים בהתחלה בבנץ ב5 קילו מאימון לאימון ותוך כמה שבועות ב2.5 מאימון לאימון. כמה בדיוק מתקדמים בבנץ' "בתוכנית בילדינג"?
אוקיי אשאל את זה אחרת למה בילדרים לא עושים תוכניות כוח?
בתוכניות בילדינג אין שום רדיפה אחרי לעלות במשקלים אבל מתקדמים אחלה מינסיון שלי ושל חברים

עזוב חכה שקוטצר ומאסטרספליטר יגידו לך שSS תוכנית פח

אוקיי אשאל את זה אחרת למה בילדרים לא עושים תוכניות כוח?
בתוכניות בילדינג אין שום רדיפה אחרי לעלות במשקלים אבל מתקדמים אחלה מינסיון שלי ושל חברים

עזוב חכה שקוטצר ומאסטרספליטר יגידו לך שSS תוכנית פח
לא יודע מה הם חושבים, אבל דעתם היא לא בהכרח דעתי.
יש לא מעט בילדרים שבתחילת דרכם עשו תוכניות כוח עד שצברו משקל מכובד על המוט, ואז עברו לתוכניות עם נפח גבוה יותר. זו גם ההמלצה בפורטל בהסבר על SS שה"בילדרים" יכולים להשתמש בתוכנית הזו, לבנות את הבסיס, ואז, כשיש להם מספיק משקל על המוט לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר.
אלה שמההתחלה מתחילים תוכנית "למטרת בילדינג" מתקדמים הרבה יותר לאט מאלה שעושים SS, ויתאחרו בזמן רב עד שיגיעו למשקלים של חבריהם הבילדרים, וכן, גם בגדילה הם יראו פחות תוצאות.

לא יודע מה הם חושבים, אבל דעתם היא לא בהכרח דעתי.
סבבה סך הכל הגיוני שהאנשים הכי טובים בעולם בתחום שלהם טועים אבל אתה צודק
מודעות עצמית?
יש לא מעט בילדרים שבתחילת דרכם עשו תוכניות כוח עד שצברו משקל מכובד על המוט, ואז עברו לתוכניות עם נפח גבוה יותר. זו גם ההמלצה בפורטל בהסבר על SS שה"בילדרים" יכולים להשתמש בתוכנית הזו, לבנות את הבסיס, ואז, כשיש להם מספיק משקל על המוט לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר.
יש מעט בילדרים כאלו
אלה שמההתחלה מתחילים תוכנית "למטרת בילדינג" מתקדמים הרבה יותר לאט מאלה שעושים SS, ויתאחרו בזמן רב עד שיגיעו למשקלים של חבריהם הבילדרים

חד משמעי זה לא נכון בSS ההתקדמות בבנצ' היא בדיחה כל תוכנית שתתן לך פעמיים בשבוע בנצ' אתה תתקדם יותר מהר

שאלה אחרת אלייך
לא יצא לך אף פעם לראות אנשים קטנים שמרימים כבד או אנשים גדולים שמרימים משקלים נמוכים?

סבבה סך הכל הגיוני שהאנשים הכי טובים בעולם בתחום שלהם טועים אבל אתה צודק
מודעות עצמית?

יש מעט בילדרים כאלו

חד משמעי זה לא נכון בSS ההתקדמות בבנצ' היא בדיחה כל תוכנית שתתן לך פעמיים בשבוע בנצ' אתה תתקדם יותר מהר

שאלה אחרת אלייך
לא יצא לך אף פעם לראות אנשים קטנים שמרימים כבד או אנשים גדולים שמרימים משקלים נמוכים?
הכי טובים בעולם בתחום שלהם? אתה לא חושב שאתה מגזים קצת?
יש המון בילדרים כאלה. המון.
בSS ההתקדמות בבנץ' היא ב5 קילו מאימון לאימון, ואחרי כמה שבועות ב2.5 מאימון לאימון. איך בדיוק ב"תוכנית בילדינג" אתה תתקדם מהר יותר?
לא, אף פעם לא ראיתי אנשים קטנים שמרימים כבד חוץ מפריקים גנטיים ואף פעם לא ראיתי אנשים גדולים שמרימים מעט לא בכוונה

הכי טובים בעולם בתחום שלהם? אתה לא חושב שאתה מגזים קצת?
יש המון בילדרים כאלה. המון.
בSS ההתקדמות בבנץ' היא ב5 קילו מאימון לאימון, ואחרי כמה שבועות ב2.5 מאימון לאימון. איך בדיוק ב"תוכנית בילדינג" אתה תתקדם מהר יותר?
לא, אף פעם לא ראיתי אנשים קטנים שמרימים כבד חוץ מפריקים גנטיים ואף פעם לא ראיתי אנשים גדולים שמרימים מעט לא בכוונה
לעלות 5 קילו בבנצ' נגמר אחרי שבועיים וגם פה אני לארג איתך
לא הבנתי מי מפריע לך לעלות 2.5 קילו באימון לאימון בלי לעשות SS

אתה בטוח שאתה בחדר כושר?
עזוב לך לתחרויות PL תראה

אני נחמד היום

מצטער

כן אני וכל חבר שהתחיל

עם איזה משקלים התחלת SS ועם איזה סיימת שאתה טוען שהיה לך כל כך קל? ועל איזה מ.ג התחלת וסיימת? כמה זמן הרצת אותה ולמה הפסקת? כי באמת הגעת למיצוי או שנמאס לך מזה ש"הנפח נמוך מדי ואתה לא מרגיש"?

לגבי הטענה שלך על הטכניקה, לא אמרתי שלא תוכל לשפר טכניקה בתכנית בילדינג. אמרתי שהדרך הטובה ביותר לעבוד על טכניקה עבור מתאמן מתחיל היא לעבוד בצורה הזאת. גם אני כרגע עובד עם המאמן שלי על טכניקה כשאני עושה סטים של 8-10. זה לא בלתי אפשרי, זה פשוט לא אופטימלי עבור מתאמן שרק התחיל להתאמן.

לגבי התדירות, אם אתה עובד בAB יש לך 2 אימונים בשבוע לשריר ולכן במקרה הטוב 2 אימונים בשבוע לתרגיל. בSS יש לך 3. יכול להיות שאתה חושב שזה "מספיק גבוה", אבל שוב, כשמדובר על good, better, best אני אמליץ תמיד על הbest.

לגבי הטענה "כמעט כל תוכנית שהיית לוקח היית מתקדם בה מהר מאוד זיכרון שריר" לא טענתי לרגע שSS היא הדרך היחידה שבה הייתי מחזיר את הסקוואט שלי ל200+, אלא אנקדוטה להסביר שSS לא הייתה לי קלה בכלל ואני בן אדם שטוחן המון נפח ביומיום שלו. מוזמן להסתכל בלוג שלי לעדות על כך.

לגבי גדילה בSS אני מסכים איתך באופן חלקי. אתה תגדל יותר מלבצע תכנית עם נפח גבוה יותר מאשר SS. אבל זאת לא הפואנטה ולא הדבר החשוב. ליפטינג/פיתוח הגוף הוא לא תחום שאתה צריך לחשוב בו במונחים של "מה יעשה אותי הכי גדול/חזק בחצי שנה הקרובה?" אפילו לא מה יעשה אותך הכי גדול/חזק בשנה הקרובה, אלא מה יאפשר לך להיות הכי גדול וחזק בעוד 10 שנים מהיום. התשובה לזה היא טכניקה טובה כבסיס להכל. הדרך הכי טובה להשיג את זה תהיה עם תכנית שמאפשרת לך להתרכז בזה בצורה הטובה ביותר.
האם אפשר לשפר טכניקה בתכנית עם נפח גבוה? כן. האם תגדל יותר מלבצע את התכנית עם הנפח הגבוה על פני SS? כן.
מה יתן לך את הטכניקה הכי טובה שאתה יכול בפרק הזמן הקצר ביותר שתאפשר לך אחריה להתרכז בצורה הכי טובה בלגדול הכי הרבה? פה התשובה היא כבר להתחיל מSS.

אמ;לק: אתה חד משמעית תגדל יותר בתכנית עם נפח גבוה יותר, במיוחד בפלג הגוף העליון (למרות שלא פגשתי מישהו עם סקוואט של 140+ שאין לו רגליים גדולות) אבל למתאמן מתחיל שמתכנן להיות בתחום למשך שנים הדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות לעצמו זה להשקיע את הזמן בעבודה על הטכניקה שלו. בעוד 10 שנים זה ישתלם יותר, כי הדבר שהכי מעכב אותך בהתקדמות שלך הוא לא ה4-6 חודשים שהעברת בתכניות כח עם התרכזות בטכניקה אלא הפציעות שהגיעו בדרך. ואגב, גם אם בתאוריה הטכניקה שלו תהיה "מספיק טובה" מהתכניות עם הנפח הגבוה גם ככה בעוד 5-10 שנים לא יהיה שום הבדל שניתן באמת לראות בעין במבחינת המסה.

לעלות 5 קילו בבנצ' נגמר אחרי שבועיים וגם פה אני לארג איתך
לא הבנתי מי מפריע לך לעלות 2.5 קילו באימון לאימון בלי לעשות SS

אתה בטוח שאתה בחדר כושר?
עזוב לך לתחרויות PL תראה

אני נחמד היום

אחי מה הבעיות שלך? מה אתה לא מבין? מתאמן מתחיל שעושה SS יתקדם פי כמה וכמה בכל תרגילי הבסיס כולל בנץ'. 5 קילו מאימון לאימון בשבועות הראשונים ואז 2.5 מאימון לאימון. אתה הצלחת לעלות מ30 בנץ' ל100 ב3-4 חודשים עם תוכנית רגילה?
אגב - אני אשמח לראות שאתה מתקדם 2.5 קילו בבנץ' מאימון לאימון במשך 3-4 חודשים רצוף ב"תוכנית בילדינג"
לגבי הסרטון מהתחרות - כמו שכבר אמרתי - פריקים גנטיים (ואולי גם מזרקים)

נערך לאחרונה:
אין לי כוח להיכנס עכשיו לכל הדיון הזה באמצע, אבל לגבי SS אני אגיד שהיא לא תוכנית כל כך רעה, אבל פשוט קהל היעד שלה משמעותית מצומצם יותר ממה שטוענים שהיא, היא ממש לא לכולם או לכל מתחיל, גם אם הוא רוצה רק להתאמן על כוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית