הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן חדש

ברקינג

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
הי, שלום לכולם, אני ברק בן 26 עוד שבועיים (ווהוו xd) והחלטתי לחזור להתאמן אחרי קצת יותר מ4 שנים שלא התאמנתי בגלל סיבות כאלה ואחרות. כרגע המשקל באזור ה65 כשהגובה הוא באזור ה1.85 (מה נקרא בשפת העם "שחיף" 😛). קראתי קצת באתר, בפורום ובהודעות קודמות שלי, והכל מרגיש לי כמו סינית. השאלה שלי שלי אליכם היא מה הייתם ממליצים למתאמן חדש, שמתחיל באמת מאפס, כיצד לעלות במסה במהירות וביעילות? אשמח לכל תשובה שהיא בנושא, תודה רבה

בטוח שיש פה אנשים שיודעים 10 רמות מעליי, ובכל זאת אנסה לתרום לך מהשביב ידע שיש לי בתחום.
אם אתה מעוניין ״לגדול״ דבר ראשון שאתה רוצה לעשות זה לוודא שאתה אוכל יותר ממה שאתה מוציא, כלומר שאתה נמצא במאזן חיובי.
אני מאמין שאתה תראה התקדמות טובה בהתחלה כמעט בכל תוכנית אימונים שתבחר, ובכל זאת הייתי מציע לך לקחת מישהו שמבין ויודע ולהרכיב איתו תוכנית אימונים כזו שתוכל לראות שיפור והתקדמות לאורך זמן.
אז לסיכום- אתה רוצה לוודא שאתה במאזן קלוריות חיובי (למשקל גוף שלך הייתי ממליץ לצרוך בין 97.5-130 גרם חלבון, בהחלט אין צורך ביותר מ130, קצת שומן וכל השאר שיגיע מפחמימה), וכמובן תוכנית אימונים שיש לה התקדמות ובקרה.
דבר נוסף - אל תמהר, תן לדברים לקרות בסדר שהם צריכים לקרות. לקוות ולצפות שדברים יתקדמו מהר מהרגיל בדרך כלל מסתיים במפח נפש ואכזבה שיכולה להוביל לפרישה מוקדמת.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה 😃
א. אני אתחיל דווקא מהסוף - זה בערך מה שקרה לי בפעם הקודמת (בנוסף להתחייבויות אחרות כמו עבודה, טיולים וכו') אז אני מאוד מתחבר למה שכתבת.
ב. בגדול את הדברים האלה אני יודע = אימונים, תזונה שינה זה המפתח לגדילה, צריך לאכול יותר ממה שאנחנו שורפים ביום, לאכול הרבה חלבון בין היתר אחרי אימון וכו' וכו'. המטרה שלי בפוסט הזה היא יותר לכוון את עצמי לדברים ספציפים כמו: איזה אימון להתחיל, כמה זמן להיות איתו עד שאני אעבור לתוכנית אחרת, על איזה תפריט יעיל ומאוזן להסתמך וכו'. אם יש לך רעיונות בסגנון אני אשמח לשמוע אבל בכל מקרה תודה על התגובה 😃

יש כאן לא מעט פוסטים שנפתחו בבקשות דומות, הייתי ממליץ לך לעבור עליהן ואולי תקבל שם תשובה. בכל מקרה אם הייתי עושה תוכנית לעצמי הייתי מתחיל ב FBW 3 פעמים בשבוע עם דגש עם טכניקה ובעיקר תרגילים מורכבים. הסיבה לכך? בתור מתאמן מתחיל יש לך יכולת לייצר מקסימום תוצאות ב״מינימום״ מאמץ אז לא חושב שיש סיבה לתת עבודה מיותרת. אני בטוח שלא חסרות פה דוגמאות לתוכניות פול באדי. שוב אגיד שאין תחליף למאמן / איש מקצוע שמבין מה הוא אומר.

הי, שלום לכולם, אני ברק בן 26 עוד שבועיים (ווהוו xd) והחלטתי לחזור להתאמן אחרי קצת יותר מ4 שנים שלא התאמנתי בגלל סיבות כאלה ואחרות. כרגע המשקל באזור ה65 כשהגובה הוא באזור ה1.85 (מה נקרא בשפת העם "שחיף" 😛). קראתי קצת באתר, בפורום ובהודעות קודמות שלי, והכל מרגיש לי כמו סינית. השאלה שלי שלי אליכם היא מה הייתם ממליצים למתאמן חדש, שמתחיל באמת מאפס, כיצד לעלות במסה במהירות וביעילות? אשמח לכל תשובה שהיא בנושא, תודה רבה

ממליץ לך תחילה לקרוא מהקישור שנתתי לך, במידה ויש לך עוד שאלות אתה מוזמן לצטט

עלייה במסת שריר [המדריך המלא לעלייה במסה] | קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

כמובן שאם אתה רוצה לדעת יותר על מה לעשות מסה חיטוב אתה תמיד מוזמן להעלאות לפה תמונה וחברי הפורום ינסו להעריך מה אפשרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית