הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כבר גרון ומוגלה...הייתם לוקחים אנטיביוטיקה?

• פותח/ת השרשור smith
  • פורסם בתאריך

smith

משתמש מתחיל
113
9
נק' מוניטין:
13
113
9
תפסה אותי מחלה עם כאב גרון ומוגלה בגרון,אני מאלה שנגד לקחת ישר אנטיביוטיקה,אתמול הכאבים היו יותר חזקים והיום יש שיפור,הייתם לוקחים את האנטיביוטיקה?תמיד מזהירים לא להגזים עם הצריכה שלה.
חג שמח

אל תקח עד שתעשה משטח גרון והוא יצא חיובי.
חוצמזה זה לא פורום רופאים. לך לרופא

• פותח/ת השרשור
חשבתי שתבין מימה שכתבתי שהייתי אצל רופא וקבלתי אנטיביוטיקה,אני רק מעדיף לא לקחת...

אני לא הייתי לוקח עד שהוא היה מוכיח שזה חיידק (משטח גרון/בדיקות דם/נזלת ירוקה/חום גבוה וכו)

• פותח/ת השרשור
בגלל שזה היה אתמול הוא אמר לי שבגלל החג אין אפשרות לעשות משטח גרון אז ליתר בטחון כתב לי מרשם לאנטיביוטיקה כדי שאם ארצה אוכל לצרוך אותם.היו מקרים של דלקת בגרון שהתפתחה לדלקת במח מכל מיני סיבות שאני לא יודע איזה(סטרפטוקוקוס משהו כזה) ולכן מפחידים אותי שצריך לקחת את האנטיביוטיקה למנוע סיבוכים.

נזק לכבד זה ישיר אבל מה שבאמת מפחדים זה שהחיידק יתרגל לאנטיביוטיקה והיא תהפוך ללא אפקטיבית לאותו אדם

כמה אנטיביוטיקה אתה לוקח כל שנה שאתה מפחד שהגוף שלך יפתח עמידות?

ניסית כבר כוס תה , לגרגר ליסטרין והרבה מים?

נזק לכבד זה ישיר אבל מה שבאמת מפחדים זה שהחיידק יתרגל לאנטיביוטיקה והיא תהפוך ללא אפקטיבית לאותו אדם
כדי שאנטיביוטיקה תגרום נזק לכבד צריך לקחת כמויות אסטרונומיות,כדי שהחיידק יתרגל צריך להפסיק את הטיפול באמצע כלומר לא להרוג את כל החיידק ואז שתבין שעוד לא הבראת ותתחיל לקחת שוב את האנטיביוטיקה היא כבר תיהיה לא אפקטיבית או תצטרך מינונים גדולים יותר.

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שאני לא יודע כי בגלל החג לא יכולים לעשות לי משטח גרון אך מצד שני כואב לי הגרון נורא...

הקטע הוא שאני לא יודע כי בגלל החג לא יכולים לעשות לי משטח גרון אך מצד שני כואב לי הגרון נורא...
תעשה מה שהרופא אמר הוא למד 7 שנים כדי ליהות דוקטור אז נראה לי הוא מבין יותר ממך ממני ומרוב הפורום פה.

תעשה מה שהרופא אמר הוא למד 7 שנים כדי ליהות דוקטור אז נראה לי הוא מבין יותר ממך ממני ומרוב הפורום פה.

לא בדיוק הילד באחריותו והוא לא רוצה לפגוע בו אז הוא הולך ל האופציה הכי גרועה ונותן לו אנטיביוטיקה
נראה לי שאפשר לבדוק במעבדה פרטית אם לא ישתפר ביום הקרוב תתחיל לקחת

לי כאב הגרון 3 שבועות אני לוקח כרגע גם אנטיביוטיקה בלי משטח גרון (ישראלים מפונקים...)

כדי שבאמת יהיה לך את זה אתה צריך להיות עם מערכת חיסונים בריצפה, לדוגמה AIDS או לאחר ניתוח (בגלל זה גם תמיד לאחר ניתוח מביאים אנטיביוטיקה וגם כדי לא לעורר זיהום במקום הניתוח).

• פותח/ת השרשור
קיצר מושון התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה,אני רק מקווה שהחברה שמייצרת אותם לא נפלה אצלך בבדיקות מעבדה.

אה ושמתי לה שמחקת את עברך הישראלי,כתבת ישראלים ישראלים...זה נשמע כאילו אתה מרגיש אמריקאי 😃

נערך לאחרונה:
לא חייבים להפסיק לקחת אנטיביוטיקה באמצע כדי שחיידק יפתח עמידות. זה יכול לקרות גם תוך תקופה מלאה. כל מה שקורה זה בעצם מוטציות בחיידק והן אלה ששורדות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית