הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון על מסילה

זו התחלה, תתמיד ותשתפר, לפחות פעמיים בשבוע אם מעניין אותך לשפר את הכושר שלך בריצות

תרוץ במסילה במכון כושר, זה לא באמת ריצה, תנסה לרוץ את אותו דבר בחוץ ותראה הבדלים גדולים

זה לא נכון, יש הבדלים אבל הם קטנים
זה ממש ממש לא נכון מה שאתה אומר
בחדר כושר הצלחתי לרוץ על מסילה 12 ק''מ
בחוץ, אחרי 6 ק''מ בערך הייתי מותש, בשני המקרים כמובן הייתה דרך יחסית שטוחה
לדעתי זה דיי דפוק לרוץ על מסילה במכון, אירובי אין בעיה מדרגות, סקי וכדו' אבל למה לא לרוץ בחוץ ואפילו לעודד את זה?

תרוץ במסילה במכון כושר, זה לא באמת ריצה, תנסה לרוץ את אותו דבר בחוץ ותראה הבדלים גדולים

לדעתי זה דיי דפוק לרוץ על מסילה במכון, אירובי אין בעיה מדרגות, סקי וכדו' אבל למה לא לרוץ בחוץ ואפילו לעודד את זה?
אני לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה אבל אחרי עשרות ריצות על מסילה ויותר ריצות בחוץ ההבדל הוא לא קריטי, יש מאמנים שטוענים שצריך לרוץ בשיפוע של אחוז אחד על מסילה כדי לדמות, אני לא טרחתי לרוב.
אני אישית רץ רק בחוץ, אחרי שמתרגלים קשה לחזור לרוץ על מסילה, זה פשוט משעמם.
מה שמאוד נוח לעשות על מסילה זה אימון אינטרוולים לדוגמא וחסרון לדוגמא של המסילה היא שאתה לא מנדף את הזיעה מהגוף אז אתה מסיים סמרטוט רצפה ברמה יותר גרועה הריצה בחטץ

ההבדל היחיד הוא בלימת הזעזועים של המכונה, שתכלס זה עדיף

יש גם קצת הבדלים בגלל שיש פחות חיכוך כל ההבדלים האלו לא משמעותיים
התנועה של המסילה מתחתיך בהחלט מאפשרת תנועה חלקה יותר.
בריצה רגילה יש נטיה לבלום את עצמנו עם הרגל המובילה לפני שממשיכים לדחוף איתה, בולם הזעזועים ותנועת המסילה מצמצמים משמעותית את הבלימה הזאת

• פותח/ת השרשור
טוב זה לא, אבל מפה אתה יכול רק להשתפר וזה מה שיתן לך מוטיבציה
אני לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה אבל אחרי עשרות ריצות על מסילה ויותר ריצות בחוץ ההבדל הוא לא קריטי, יש מאמנים שטוענים שצריך לרוץ בשיפוע של אחוז אחד על מסילה כדי לדמות, אני לא טרחתי לרוב.
אני אישית רץ רק בחוץ, אחרי שמתרגלים קשה לחזור לרוץ על מסילה, זה פשוט משעמם.
מה שמאוד נוח לעשות על מסילה זה אימון אינטרוולים לדוגמא וחסרון לדוגמא של המסילה היא שאתה לא מנדף את הזיעה מהגוף אז אתה מסיים סמרטוט רצפה ברמה יותר גרועה הריצה בחטץ

זה היה אינטרוולים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית