ייעוץ שומנים

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
חג שמח חברים! יש לי כמה שאלות על שומנים בתפריט.

1) כאשר אוכלים בוטנים קלויים, האם השומן שלהם הופך למזיק? טרנס? או משהו דומה? או שאין בעיה לאכול אותם קלויים מבחינה בריאותית?
2) רציתי לדעת אם יש כמות מסויימת של שומן שצריך לאכול ביום? אני יודע שמבחינה הורמונלית מומלץ לפחות על 1 גרם לכל ק"ג, אך אני אשאל את זה בצורה ברורה יותר:
אם אני אוכל מספיק חלבון בתפריט (כ-2 גרם/ק"ג, האם זה משנה מאיפה יגיעו שאר הקלוריות כדי להגיע למאזן חיובי? פחמימות מול שומן. למשל אם יוצא לי משהו כזה: 130 גרם חלבון, 120 גרם פחמימה, 100 גרם שומן).

תודה וחג שמח! 😃

• פותח/ת השרשור
אללאיסטר.. שלא נדע.
אבל כשחושבים על זה, איך אפשר לאכול בוטנים שלא עברו קלייה? אולי מה שאתה אומר מדובר בטמפרטורות גובות במיוחד?

• פותח/ת השרשור
שקדים ואגוזים אין בעיה.. אבל שקדים ופיסטוקים איך אפשר? אני לא מדבר בגלל הטעם.. אני אומר כי זה בלתי אפשרי.. הם קשים כמו אבן ולא ניתן לאכול אותם.

מה הבעיה בשקד? אתה אוכל אותו כמו שהוא. אתה יכול לקנות גם את הירוקים הטריים ולקלף. לגבי פיסטוק לא יודע.
בוטנים אני יודע שמוכרים גם לא קלויים אבל זה מגעיל. בכל מקרה אני ממליץ לך על אגוזי מלך, שקדים, מקדמיה

• פותח/ת השרשור
רשמתי שבשקדים אין בעיה לאכול טבעיים.. כל השקדים והאגוזים למינהם.. הבעיה זה בבוטנים ובפיסטוקים.

כתבת שקדים במקום בוטנים אבל לא משנה.
כמו שאמרתי, פסטוקים לא יודע. בוטנים יש אבל זה מגעיל

זה שאלה שקצת קשה לענות עליה כי היא כללית מידי. אתה שואל מבחינת מה? בריאות? עלייה במשקל?
בכל מקרה צריך לשמור על 1 גרם לקילו ומעבר לזה אתה מסודר.
אם אתה בדיאטה מיוחדת כמובן שזה שונה. רוב הפורום תומך בשומנים על פחמימות 😃

• פותח/ת השרשור
אני שואל מבחינת בריאות ועלייה במשקל.. כי מה שרשמתי זה לא תזונה דלה מאד בפחמימות היא מאוזנת כזאת בין שלושת אבות המזון..

מבחינה בריאותית אפשר לחיות גם על 10-15% שומן, השאלה כמה זה אידאלי, להורמונים לפחות זה יכול להיות בעייתי לאורך הרבה זמן.

• פותח/ת השרשור
בשאלה שלי התכוונתי לצריכה "עודפת" של שומנים.. אני לא אוכל תזונה דלת שומן כמו שרשמתי מקודם אם ניקח ערכים כמו: 130 חלבון, 120 פחמימה, 100 שומן. זה לא דל פחמימה אך יש פה כמות גדולה של שומן.

מבחינת עלייה במשקל ובריאות נניח, יהיה הבדל אם נשחק עם הפחמימות והשומנים כל עוד החלבון נשאר אותו הדבר?

מבחינה בריאותית זה לא משנה אם אין לך נטיות גנטיות, מבחינת תוצאה הייתי מעלה לפחות ל 150 גרם פחמימה, חלבון לפחות פי 2 ממשקל גוף ושומן בהתאם לצורך הקלורי (השלמה).

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז עם החלבון אני מסודר, אפילו זה נוטה לכיוון ה-3.. אבל אתה יכול להסביר לי קצת למה מבחינת תוצאה יש עדיפות ליותר פחמימה ופחות שומן? אני יכול להניח שזה קשור לכח באימונים - תקן אותי אם אני טועה.

ומה הכוונה בנטיות גנטיות?

לא אמרתי יותר פחמימה פחות שומן, אמרתי לפחות 150 גרם פחמימה וכל השאר שומן, תלוי כמה קלוריות אתה אוכל.
ההסבר בשביל זה בגדול הוא ש150 גרם פחמימה יספיקו כדי לשמור אותך מקטוזיס ומספיק לעלות אינסולין לרמה שזה יתרום "לבניית שריר", אבל לא יותר מדי שיכול לגרום ל "אגירת שומן", בכל מקרה אגירת שומן היא תלות במאזן קלורי אבל לא תמיד.
לדוגמה, יהיה לך מאוד קשה לעלות בשומן אם תאכל רק חלבון, חלבון עובר תהליך מאוד ארוך ומבוזבז אנרגיה עד שהוא "נאגר" כשומן, תאורתית אפשרי לאגור שומן מחלבון, מעשית זה לא קורה.
גוף האדם עוד לא כל כך ברור מבחינת כל מערך הדיאטות, ומה ה"דיאטה" האולטימטיבית ל X או Y או ל Z.
זה בעיקר תלות גנטיקה ויש לכך המון אופציות והורמונים שתלויים באיך שאתה צריך לחלק את היחסים שלך.
אחד יגיב היטב להמון שומן, מעט פחמימות, האחר יגיב לא כל כך טוב וזה אף יעצור או יפגע לו בתוצאות.
אתה צריך לנסות לראות מה עובד עליך הכי טוב, למישהו שהיה פעם שמן לדוגמה הייתי ממליץ על LOW CARB גם במסה וגם בחיטוב, למישהו שלא יודע, הייתי הולך על דיאטה מאוזנת ולמישהו שהוא מתקשה לעלות במשקל הייתי דוחף הכל.

מבחינה בריאותית זה לא משנה אם אין לך נטיות גנטיות, מבחינת תוצאה הייתי מעלה לפחות ל 150 גרם פחמימה, חלבון לפחות פי 2 ממשקל גוף ושומן בהתאם לצורך הקלורי (השלמה).

ובאיזה שלב אתה ממליץ לרדת מה-150 גר' פחמימה ? כשמתחילים להתקע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית