הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית פלג גוף עליון בעקבות פציעה

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

בעקבות פציעה שיש לי כרגע בברך, אין לי אפשרות לאמן את הפלג גוף תחתון בזמן הקרוב, ולכן חשבתי לנצל את זה ולתת יותר דגש לפלג גוף העליון.
מטרת התוכנית היא היפרטרופיה, אך עם שאיפה להתחזק ולהתקדם במשקלים בבנץ' ובפרס.
כרגע על נייטרלי, לאחר כ4 חודשים של מסה שקצת נדפקו לקראת הסוף בגלל הפציעה.
קצת רקע:
גובה 1.83מ', משקל 102 ק"ג
משקלי עבודה:
בנץ' פרס: 95 ק"ג ל6 חזרות
פרס: 67.5 ק"ג ל6 חזרות

להלן התוכנית:

A1
Bench press 3×6-8
High cable fly 5×10-12
Seated dumbbell press 3×10-12
Dumbbell side leteral raise 4×10-12
Cable rope pushdown 3×8-12
Hanging knee raise 2×8-12

B1
Bent over row 3×6-8
Pulldown parallel grip 3×8-10
Wide grip cable row 2×10-12
Cable facepulls 4×10-15
EZ bar curls 4×8-12
Machine crunches 2×10-15

A2
Overhead press 3×6-8
Flat dumbbell chest press 4×8-10
Low incline dumbbell chest press 4×8-10
Cable leteral raise 4×10-12
Cable tricep kickback 3×10-15
Hanging knee raise 2×8-12

B2
Chinups 3×6-10
Incline dumbbell rows 3×8-10
Normal grip pulldown 2×10-12
Dumbbell rear leteral raise 4×10-15
Seated dumbbell curls 4×10-15
Machine crunches 2×10-15

התוכנית תהיה במתכונת של 4 פעמים בשבוע:
A1B1XA2B2XX

תכנון ההתקדמות: ההתקדמות תהיה בחזרות מאימון לאימון. כשמגיע לטווח המקסימלי של החזרות, מעלה משקל, חוזר לטווח ההתחלתי ומתחיל שוב להעלות בחזרות, וכך חוזר חלילה.

כמו כן, האם כדאי לי לבצע ריסט למשקלי העבודה בתחילת התוכנית, או אפילו להתחיל מאחוז מסויים מה1rm שלי?

אשמח לחוות דעת על התוכנית.
תודה מראש לכל העוזרים.

@kotzer מה דעתך?

נערך לאחרונה:
בגדול התוכני נראית סבבה, רק 2 התרגילים האלה מרגישים לי קצת יותר מדי זהים, תנסה לשנות רוחב וסוג אחיזה בכבל:

Bent over row 3×6-8
Pulldown parallel grip 3×8-10
Wide grip cable row 2×10-12

כמו כן, האם כדאי לי לבצע ריסט למשקלי העבודה בתחילת התוכנית, או אפילו להתחיל מאחוז מסויים מה1rm שלי?
לא מומלץ להתחיל מהמקסימום שלך, תעשה ריסט קל

• פותח/ת השרשור
בגדול התוכני נראית סבבה, רק 2 התרגילים האלה מרגישים לי קצת יותר מדי זהים, תנסה לשנות רוחב וסוג אחיזה בכבל:

לא מומלץ להתחיל מהמקסימום שלך, תעשה ריסט קל

דווקא התכנון שלי הוא שbent over row אני אאחוז יחסית צר ואז הlats יקבלו דגש יותר, לעומת החתירה בכבל ששם בגלל האחיזה הרחבה הטרפזים והrhomboids יקבלו יותר דגש. האם אני טועה? לאיזה אחיזה היית משנה את החתירה בכבל?

כשאני אומר אחיזה צרה אני מדבר על כחצי אינץ פחות ממה שאני אוחז בבנץ פרס (אני אוחז יותר צר ממה שאוחזים בדרך כלל בנץ בגלל בעיות בכתף)

נערך לאחרונה:
דווקא התכנון שלי הוא שbent over row אני אאחוז יחסית צר ואז הlats יקבלו דגש יותר, לעומת החתירה בכבל ששם בגלל האחיזה הרחבה הטרפזים והrhomboids יקבלו יותר דגש. האם אני טועה? לאיזה אחיזה היית משנה את החתירה בכבל?

כשאני אומר אחיזה צרה אני מדבר על כחצי אינץ פחות ממה שאני אוחז בבנץ פרס (אני אוחז יותר צר ממה שאוחזים בדרך כלל בנץ בגלל בעיות בכתף)
דווקא ב-BOR מומלץ ששם תהיה האחיזה הרחבה יותר, בגלל שאחיזה צרה גורמת לתנועה פחות ישרה של המוט, וב-BOR אתה מעדיף שהתנועה תהיה ישרה למעלה

• פותח/ת השרשור
דווקא ב-BOR מומלץ ששם תהיה האחיזה הרחבה יותר, בגלל שאחיזה צרה גורמת לתנועה פחות ישרה של המוט, וב-BOR אתה מעדיף שהתנועה תהיה ישרה למעלה

כמה זה רחב? ברוחב של האחיזה של הבנץ בערך?( בבנץ אני אוחז מרחק של אגודל מהחלק החלק שבאמצע המוט)

כמה זה רחב? ברוחב של האחיזה של הבנץ בערך?( בבנץ אני אוחז מרחק של אגודל מהחלק החלק שבאמצע המוט)
הייתי אומר שזה מעט צר גם לבנצ' וגם לחתירה, לחתירה אולי עוד סבבה יחסית

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר שזה מעט צר גם לבנצ' וגם לחתירה, לחתירה אולי עוד סבבה יחסית

כן, אבל זה בגלל בעייה בכתף. וגם אני לא חושב שזה כזה צר, הזרת שלי כמעט נמצאת על הטבעת הראשונה.
ולחתירה אתה אומר שזה בסדר?

בלי קשר, אני אשנה את החתירה לכבל אז לv grip. זה סבבה?

כן, אבל זה בגלל בעייה בכתף. וגם אני לא חושב שזה כזה צר, הזרת שלי כמעט נמצאת על הטבעת הראשונה.
הממוצע זה שלפחות אצבע אחת נמצאת על הטבעת, אני אפילו עם האצבע המצביעה על הטבעת, ואם היה לי מותר (בגלל שאני מתחרה אסור) הייתי אפילו הולך מעבר

ולחתירה אתה אומר שזה בסדר?
כן

בלי קשר, אני אשנה את החתירה לכבל אז לv grip. זה סבבה?
כן

• פותח/ת השרשור
הממוצע זה שלפחות אצבע אחת נמצאת על הטבעת, אני אפילו עם האצבע המצביעה על הטבעת, ואם היה לי מותר (בגלל שאני מתחרה אסור) הייתי אפילו הולך מעבר

היית אומר שאפילו למישהו עם בעיה בכתף זה צר מידי? אם כן, אני אנסה לראות איך זה מרגיש. כאילו, אנסה עם הזרת על הטבעת.

היית אומר שאפילו למישהו עם בעיה בכתף זה צר מידי? אם כן, אני אנסה לראות איך זה מרגיש. כאילו, אנסה עם הזרת על הטבעת.
תלוי בבעיה בכתף, אבל לרוב אחיזה צרה היא קשה יותר לכתף

• פותח/ת השרשור
תלוי בבעיה בכתף, אבל לרוב אחיזה צרה היא קשה יותר לכתף

הבנתי אותך. בעקרון הבעיה שלי היא שהיו לי בעבר פריקות חוזרות, וכיום יש לי כאבים והרגשה של חוסר יציבות דווקא כשאני מוציא את היד החוצה כמו במתח רחב לדוגמה. אני לא יודע איך זה יהיה בבנץ, אני אנסה ואראה איך זה מרגיש.

הבנתי אותך. בעקרון הבעיה שלי היא שהיו לי בעבר פריקות חוזרות, וכיום יש לי כאבים והרגשה של חוסר יציבות דווקא כשאני מוציא את היד החוצה כמו במתח רחב לדוגמה. אני לא יודע איך זה יהיה בבנץ, אני אנסה ואראה איך זה מרגיש.
במתח לרוב יש כאבים גם בגלל טווח התנועה הקיצוני יותר של הכתף, כשהיד נמצאת מעל הראש. בתנועות כמו בנצ' וחתירה זה אמור להיות פחות מורגש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית