הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם מומלץ לקחת גיינר כשמתחיל להיות קשה לעלות במסה

• פותח/ת השרשור Ori.01
  • פורסם בתאריך

Ori.01

משתמש מתחיל
3
3
נק' מוניטין:
3
3
3
אהלן חבר'ה,
אני בן 24 גובה 178 ושוקל 82 קג
בערכה גסה ועל סמך תוצאות הבדיקות שהיו עושים לי בתקופת הצבא יש לי כ8%~ שומן.
אני מתאמן מאז ומעולם (לא בהכרח חד"כ) ותמיד היה לי מאוד קל לעלות בשריר - ככל שהייתי אוכל יותר הייתי גדל יותר ושומר על אחוז שומן נמוך במקביל, מה שאומר שהמצב שלי היה תלוי תמיד בכמות האוכל שאני אוכל(הייתי אוכל תמיד בריא יחסית).
בגלל פסיכומטרי יצא שלא התאמנתי כחצי שנה וחזרתי להתאמן לפני חודשיים, בחודש הראשון שהתאמנתי עליתי 7 קילו (חלק מזה זה זיכרון שריר - ירדתי במשקל בתקופה שלא התאמנתי) ואני מאמין שגם ירדתי באחוז שומן במקביל (כמות השומן פשוט נשארה זהה כנראה). בחודש השני עליתי כ2 קילו ואז התחלתי לעלות ולרדת במשקל ונתקעתי על ה82.
אני אוכל ביום באיזור ה3300 ~ קלוריות
מתוכם - 300 ג' חלבון, 320 ג' פחמימות, 95 ג' שומן.
(היחסים נובעים מהכרה שלי עם עצמי - הם לא שיגרתיים ואני מניח שיגיבו עליהם, בכל מקרה תמיד אשמח לשמוע הערות לשיפור).

השאלה שלי היא האם על סמך כל מה שאמרתי כדאי לי לנסות לקחת גיינר ביחס של 1:2 לדוגמה שיוסיף לי עוד 500 קלוריות ביום במטרה להמשיך את הגדילה? או שזה לא בהכרח הסיבה שהפסקתי לעלות במשקל?

מתנצל על האורך והפירוט, תודה רבה לעוזרים.

תמונה:
20190831_165315.jpg

נערך לאחרונה:
א) גיינר לא צריך. רק אם אתה שחיף שמתקשה מאוד לאכול בכללי (לא המצב שלך) ואז זה בא במקום ארוחה מוצקה שמכבידה.

ב) 7 קילו של זיכרון שריר בחודש זה בלתי אפשרי וכנראה הרוב נוזלים (לא התאמנת קודם ובנוסף בחודש השני עלית רק 2 קילו לראייה). צרף תמונה כדי שנדע איך לייעץ לך בצורה טובה.

• פותח/ת השרשור
א) גיינר לא צריך. רק אם אתה שחיף שמתקשה מאוד לאכול בכללי (לא המצב שלך) ואז זה בא במקום ארוחה מוצקה שמכבידה.

ב) 7 קילו של זיכרון שריר בחודש זה בלתי אפשרי וכנראה הרוב נוזלים (לא התאמנת קודם ובנוסף בחודש השני עלית רק 2 קילו לראייה). צרף תמונה כדי שנדע איך לייעץ לך בצורה טובה.
מקווה שזה יחסית ברור.
תודה על העזרה.
20190831_165315.jpg

למה אתה חושב שלא צריך גיינר? האוכל לוקח לי הרבה זמן מהיום, הגיינר יכול להיות תוספת קלוריות שיכול להיות שאני צריך מבלי לדרוש ממני זמן נוסף.
השאלה היא מה הסיבה שהפסקתי לעלות במשקל, האם אני צריך להוסיף עוד קלוריות? או שיכול להיות שזה מספיק ולגוף פשוט לוקח זמן עד שיחזור לעלות שוב (שרירים בתהליכי בנייה וכד'... אני זורק השערות, אין לי את הידע לדעת מה נכון)

אם אכן צריך עוד קלוריות אז אשמח לדעת למה עדיף לוותר על גיינר ופשוט להגדיל את התפריט

נערך לאחרונה:
אתה כבר נראה עם הרבה מאוד מסת שריר, קח בחשבון שמכאן עליה איכותית תהיה משמעותית איטית יותר, מדובר על עליה של בערך 5% ממשקל הגוף שלך בשנה, או אפילו פחות.
לא הייתי מנסה לעלות בכוח במשקל מהר

מקווה שזה יחסית ברור.
תודה על העזרה.
צפה בקובץ המצורף 50222

למה אתה חושב שלא צריך גיינר? האוכל לוקח לי הרבה זמן מהיום, הגיינר יכול להיות תוספת קלוריות שיכול להיות שאני צריך מבלי לדרוש ממני זמן נוסף.
השאלה היא מה הסיבה שהפסקתי לעלות במשקל, האם אני צריך להוסיף עוד קלוריות? או שיכול להיות שזה מספיק ולגוף פשוט לוקח זמן עד שיחזור לעלות שוב (שרירים בתהליכי בנייה וכד'... אני זורק השערות, אין לי את הידע לדעת מה נכון)

אם אכן צריך עוד קלוריות אז אשמח לדעת למה עדיף לוותר על גיינר ופשוט להגדיל את התפריט

אתה נראה חטוב מאוד ועם מסת שריר מעולה. אם עלית 2 קילו בחודש השני (נניח שזה בלי נוזלים) אז זה קצב עדיין יחסית מהיר ובגלל שאתה על אחוז שומן נמוך עדיף לך לדגול בעלייה של חצי קילו בחודש למשל. יותר מזה לא בטוח שיתן יותר תוצאות מבחינת מסת השריר שתעלה. תעשה משחק עם הקלוריות עד שתגיע למספר המדויק. ועדיף לוותר על גיינר כי הוא לא שווה את הכסף ועדיף כבר להכין ביתי.
אגב, יכול להיות שאתה לא עולה במשקל מכל מיני גורמים, למשל:
1) אתה לא מחשב נכון את הערכים של התפריט והם פחות ממה שאתה חושב שהם.
2) אתה מאוד פעיל במהלך היום ולא מכניס את הקלוריות ששרפת לתפריט היומי.

• פותח/ת השרשור
אתה כבר נראה עם הרבה מאוד מסת שריר, קח בחשבון שמכאן עליה איכותית תהיה משמעותית איטית יותר, מדובר על עליה של בערך 5% ממשקל הגוף שלך בשנה, או אפילו פחות.
לא הייתי מנסה לעלות בכוח במשקל מהר

אתה נראה חטוב מאוד ועם מסת שריר מעולה. אם עלית 2 קילו בחודש השני (נניח שזה בלי נוזלים) אז זה קצב עדיין יחסית מהיר ובגלל שאתה על אחוז שומן נמוך עדיף לך לדגול בעלייה של חצי קילו בחודש למשל. יותר מזה לא בטוח שיתן יותר תוצאות מבחינת מסת השריר שתעלה. תעשה משחק עם הקלוריות עד שתגיע למספר המדויק. ועדיף לוותר על גיינר כי הוא לא שווה את הכסף ועדיף כבר להכין ביתי.
אגב, יכול להיות שאתה לא עולה במשקל מכל מיני גורמים, למשל:
1) אתה לא מחשב נכון את הערכים של התפריט והם פחות ממה שאתה חושב שהם.
2) אתה מאוד פעיל במהלך היום ולא מכניס את הקלוריות ששרפת לתפריט היומי.

תודה על התגובות חבר'ה.
לגבי האטה דרסטית בקצב העליה -
ברור לי שתהיה האטה ככל שאעלה יותר במשקל אבל אני לא חושב שאני עוד בשלב של לעלות 5% מהמשקל בשנה.
מ2 סיבות עיקריות, ושוב תרגישו חופשי לתקן אותי אם אני טועה:
1. זה ירידה חדה מדי בקצב לעומת חודשים קודמים.
2. חצי שנה לא התאמנתי ולפני כן הייתה לי שיגרת אימונים של צבא - ריצות ארוכות וספרינטים, אימוני משקל גוף וסחיבת משקלים לאורך זמן.
החודשיים האלו זו פעם ראשונה שאני לוקח את זה לכיוון הפיתוח גוף (האמת שהדגש הוא על הרמת משקלים אבל זה די מתנגש לי אחד עם השני) - העומס על השרירים עלה לעומס שעוד לא היה לי.

לגבי התפריט - יש לי תפריט שרשמתי לעצמי אבל אני לא שוקל את האוכל אלא שם לפי העין, כך שיש סטייה כלשהי.
אני שורף ביום באיזור ה700-1000 קלוריות נוספות. לדעתי אני פשוט צריך להגדיל את התפריט ל3500-3600 קלוריות אבל אני מתקשה כבר לעשות את זה, בעיקר מבחינת זמן ההשקעה באוכל, קיוויתי שאולי הגיינר קצת יושיע אותי.
ולגבי גיינר ביתי - זה מבוסס על שיבולת שועל? כי אם כן אני כבר אוכל כוס שיבולת שועל ביום אז השאלה היא האם כדאי להוסיף על זה.

תודה על התגובות חבר'ה.
לגבי האטה דרסטית בקצב העליה -
ברור לי שתהיה האטה ככל שאעלה יותר במשקל אבל אני לא חושב שאני עוד בשלב של לעלות 5% מהמשקל בשנה.
מ2 סיבות עיקריות, ושוב תרגישו חופשי לתקן אותי אם אני טועה:
2. חצי שנה לא התאמנתי ולפני כן הייתה לי שיגרת אימונים של צבא - ריצות ארוכות וספרינטים, אימוני משקל גוף וסחיבת משקלים לאורך זמן.
החודשיים האלו זו פעם ראשונה שאני לוקח את זה לכיוון הפיתוח גוף (האמת שהדגש הוא על הרמת משקלים אבל זה די מתנגש לי אחד עם השני) - העומס על השרירים עלה לעומס שעוד לא היה לי.

לגבי התפריט - יש לי תפריט שרשמתי לעצמי אבל אני לא שוקל את האוכל אלא שם לפי העין, כך שיש סטייה כלשהי.
אני שורף ביום באיזור ה700-1000 קלוריות נוספות. לדעתי אני פשוט צריך להגדיל את התפריט ל3500-3600 קלוריות אבל אני מתקשה כבר לעשות את זה, בעיקר מבחינת זמן ההשקעה באוכל, קיוויתי שאולי הגיינר קצת יושיע אותי.
ולגבי גיינר ביתי - זה מבוסס על שיבולת שועל? כי אם כן אני כבר אוכל כוס שיבולת שועל ביום אז השאלה היא האם כדאי להוסיף על זה.

אתה יכול גם קילו/קילו וחצי בחודש. השאלה היא מה יהיה היחס שריר:שומן בעלייה והאם היחס הזה משנה לך בכלל. אתה מוזמן לעדכן עוד חודש חודשיים איך הולך. אגב, 3500 קלוריות זה הרבה אוכל. אם קשה לך אתה יכול להחליף למאכלים יותר צפופים קלורית.

נ"ב: גיינר מורכב מהרבה פחמימה עם קצת חלבון. לא חייב ש"ש ואתה יכול לעשות אינספור שילובים. אבל באמת, לא מומלץ לדחוף אוכל שלא טעים לך ושייקים בדר"כ פחות טעימים משאר האפשרויות שיש במזווה.

אה, לא שמתי לב לזה.
זו כנראה הבעיה שאתה לא עולה במשקל. לרוב לשים לפי העין זה לא מספיק. אני ממליץ לך בהתחלה לשקול את האוכל ולאחר מכן להעביר את המדידה למדידת כוסות/כפות. לבדוק כמה גרם מזון נכנס בכף או בכוס וכך להיות יותר מדויק. אגב, אם אתה סופר את הקלוריות של אורז לפני בישול אבל מודד אחרי בישול יש לך סטייה של חצי מהקלוריות אז צריך לשים לב לזה.

נערך לאחרונה:
החודשים האחרונים זה רק חזרה לשגרה, לא?

אם אתה מתקשה אז אפשר להוסיף גיינר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית