הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ powerclean וחבלות באזור הכתף ועצם הבריח

• פותח/ת השרשור Calman
  • פורסם בתאריך

Calman

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
240
100
0
אהלן,

אחרי כל אימון של powerclean שאני עושה אני מגלה להפתעתי (או לא כל כך להפתעתי...) 2 סימנים כחולים, אחד על כתף ימין ואחד על הבליטה הימנית בעצם הבריח

זה נורמלי לחזור מכזה אימון עם כאלה חבלות?
אולי אני עושה משהו לא בסדר?

טעות נפוצה (רואים את זה בעיקר אצל קרוספיטרים).
המטרה בקלין זה לרדת כמה שיותר מהר אחרי סיום המשיכה (הכוונה היא לקלין מלא אבל זה תקף גם לפאוור קלין). קפיצה בסוף המשיכה זה בזבוז זמן ואנרגיה וזה לא תורם כלום למהירות של המוט אחרי סיום המשיכה אבל זה מפריע לרדת למטה כמה שיותר מהר כדי לתפוס את המוט.

אתה בטוח ? אז מה בעצם מבדיל בין PC לקלין? כל העניין בPC זה לתפוס את המוט בנק' גבוהה יותר כדי לשפר את המשיכה בקלין?

אתה בטוח ? אז מה בעצם מבדיל בין PC לקלין? כל העניין בPC זה לתפוס את המוט בנק' גבוהה יותר כדי לשפר את המשיכה בקלין?
ההבדל בין קלין מלא לפאוור הוא שאתה תופס את המוט בנקודה גבוהה יותר בפאוור (וגם אין אלמנט של היעזרות בידיים על-מנת לרדת כמה שיותר מהר בקלין מלא) אבל זה קורה בגלל שהמשקל על המוט יותר נמוך יותר ומשקולנים משתמשים בתרגיל כדי לעבוד על סיום המשיכה.
לניתור אין שום קשר לדברים האלה. כפות הרגליים מתנתקות מהרצפה בגלל סיום חזק של המשיכה, לא בגלל שמנסים לקפוץ למעלה.

אתה לא רואה טוב
הוא יושב על הכתף קדמית (שים לב ליד ימין שלה ולמוט מונח על הכתף ב0:03 - 0:04)

אוקי, אבל בסופו של דבר, הסימנים על החזה נוצרים בגלל שהמוט כן פוגע בחזה כשהוא ננעל (כשהמרפקים נכנסים מתחת), ואומרים פה שזה נפוץ, אז זו בעצם שגיאה ?

טעות נפוצה (רואים את זה בעיקר אצל קרוספיטרים).
המטרה בקלין זה לרדת כמה שיותר מהר אחרי סיום המשיכה (הכוונה היא לקלין מלא אבל זה תקף גם לפאוור קלין). קפיצה בסוף המשיכה זה בזבוז זמן ואנרגיה וזה לא תורם כלום למהירות של המוט אחרי סיום המשיכה אבל זה מפריע לרדת למטה כמה שיותר מהר כדי לתפוס את המוט.

---------- התגובה התווספה ב 17:09 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:08 ----------

לנתר צריך כשמשחקים כדורסל, לא כשמרימים משקל.

אז בעצם ריפטו לא מלמד נכון PC?

אז בעצם ריפטו לא מלמד נכון PC?
אני מניח שאתה מתכוון לחלק של הניתור אז אם כן מלמדים "לנתר" כדי להמחיש את התנועה למתחילים ולא כי באמת מתכוונים שצריך לקפוץ עם המוט.
בכל מקרה, לפי מה שזכור לי הוא מלמד טוב אבל קראתי את הספר הרבה לפני שהתחלתי להתאמן בהרמת משקולות אז אני לא יודע.

אני מניח שאתה מתכוון לחלק של הניתור אז אם כן מלמדים "לנתר" כדי להמחיש את התנועה למתחילים ולא כי באמת מתכוונים שצריך לקפוץ עם המוט.
בכל מקרה, לפי מה שזכור לי הוא מלמד טוב אבל קראתי את הספר הרבה לפני שהתחלתי להתאמן בהרמת משקולות אז אני לא יודע.
הוא ממש מדגיש בDVD שPC זה בעצם ניתור עם המוט. ככה הוא אומר את זה וככה הוא מתחיל ללמד

הוא ממש מדגיש בDVD שPC זה בעצם ניתור עם המוט. ככה הוא אומר את זה וככה הוא מתחיל ללמד
כמו שאמרתי, זה cue בשביל להמחיש את התנועה בזמן התרגיל במקום לצעוק "תסיים את המשיכה בעזרת הרגליים והכתפיים כמו בקפיצה לגובה". אף אחד לא אמור לקפוץ עם המוט, צריך "להקפיץ" את המוט ולרדת.

מלמדים לקפוץ, כדי שהמתאמן ילמד להגיע ל triple extension, אבל זה לא אומר שצריך לעזוב את הקרקע לגובה של יותר מכמה מילימטר.

אני חושב שהוא מלמד ככה מתוך ההבנה שכשהם יעלו משקלים, הם גם ככה לא יוכלו לנתק את עצמם מהקרקע
יותר מידי.

מלמדים לקפוץ, כדי שהמתאמן ילמד להגיע ל triple extension, אבל זה לא אומר שצריך לעזוב את הקרקע לגובה של יותר מכמה מילימטר.
נגיד והמתאמן כבר למד להגיע לTE אז אין צורך בקפיצה? או שיש כדי לשפר את זה? או שמה עדיף להוסיף משקל על המוט?
זה קצת מוזר

• פותח/ת השרשור
בדר"כ אני לא קופץ אבל בפעם האחרונה ניסיתי לקפוץ בכוח כדי לראות איך אני מסתדר עם זה

זה מרגיש כאילו המוט עולה יותר חזק ,כנראה בגלל שאני משתמש ברגליים יותר

אם כבר מדברים על PC, יש למישהו סרטון שמדריך טוב? ראיתי את הDVD של ריפ ועוד כמה ביוטיוב. יש איזה משהו מומלץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית