הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא ליגלוגים!

לוג ללא ליגלוגים!

נשמע כמו הרגעת מצפון אבל חוסר אמת מוחלט ורחוק מהמציאות .
אני לא כותב השיר.
ואין בעיה, תארגן לי פגישה עם אלוקים ואני אשאל מה בדיוק הוא רוצה.
אבל שמעתי שהוא לא דברן גדול, ועבר זמן מהפעם האחרונה בה הוא הסכים לדבר עם מישהו, אז אני לא חושב שאצא מהפגישה מרוצה.

ריספקט.
תזכירי לי בת כמה את?

24.5
כמובן שלא התכוונתי לאף אדם לבכות או לפגוע .
אני לא מכיר את העבר וכל מקרה לגופו . מבקש סליחה.

אני מצטט מה שאת רשמת לפני כמה ימים -----
הבעיה היא שהוא די צודק.
ולמרות שיודעת את זה עוד מלפני
זה גרה לי לסערת רגשות ממש סוערת.

הרי הוא בכלל לא יודע למה התחלתי לרקוד.
הוא בכלל לא יודע שזה מה שמחזיק אותי שפויה.
הוא בכלל לא יודע שום דבר מהחיים שלו, בטח שלא מהחיים שלי.

ואני קצת נקרעת בין שני הדברים.
מצד אחד אני חושבת ומרגישה כמותם
מצד שני, מבינה את מה שהבחורצ'יק אומר.

אז אני מפנה לרגע את השאלה הזו אליכם.
מה דעתכם?

הצגת שאלה של מציאת בן זוג עבור אישה דתייה שרוקדת עם בנים , אז הגבתי בנושא של זה .
לא הכרתי את העבר שלך, ובטח שלא התכוונתי לפתוח פצע פתוח , יש הרבה פתרונות שיכולים לא לפגוע בהלכה ולא לפגוע באדם , אני גאה באנשים שמצליחים מלמטה ומרימים את עצמם זה מקור להשראה עבורי ,כל הכבוד לך שידעת לטפל בעצמך וכל הכבוד לך על מה שהפכת אחרי הדבר הנורא שעברת , אני שמח בשבילך על ההווה שלך ועל העתיד שלך , אבל בכל אופן אני לא חושב שזה סותר את הדברים שכתבתי מקודם .

לכותב השיר , אתה אולי חושב שאתה מאמין בשם אבל אתה בטוח לא מכיר אותו ...
נשמע כמו הרגעת מצפון אבל חוסר אמת מוחלט ורחוק מהמציאות .

אני חושבת ששמירת שבת וכשרות זה קשה כשלעצמו.
נגיעה זה גם קשה. כמובן.
24 שנים של שמירת נגיעה זה הישג יפה.
וזה לא דאנחנו 'נוגעים' אחד בשני. אנחנו רוקדים.
זה בייסיקלי אוומר להחזיק ידיים ולהסתובב לםי מקצב המוזיקה.

24.5

נגיעה זה גם קשה. כמובן.
זה בייסיקלי אוומר להחזיק ידיים ולהסתובב.

כל הכבוד על האיפוק.

24.5

נגיעה זה גם קשה. כמובן.
זה בייסיקלי אוומר להחזיק ידיים ולהסתובב לםי מקצב המוזיקה.
יש לי המון מה לכתוב בנושא אבל אני שוקל את המילים שלי כי אני לא יודע איך הם יתקבלו . וזה לא מילים פשוטות אבל בעיקר את אחרי מה שעברת , נראה לי שאת מבינה כמה חשוב לשמור על יצרים רגועים , לצערנו אישה לא את חלילה יכולה ללכת בצורה לא צנועה ברחוב , ולא להבין שכרגע היא הבעירה אצל מישהו את היצרים ("בעיה שלו שהוא מסתכל") ובסופו של דבר היצרים שלו יצטרכו לצאת איכשהו (שזה האיסור אולי הכי גדול בתורה) אז יש מצב שהוא ינצל נשים במצוקה כלכלית וילך לכאלה, יש מצבים שיהיה יותר גרוע כמו חס ושלום המיקרה שסיפרת , בכל מיקרה זה נושא מורכב וגם זה בטח רגיש אצלך אז אסתפק בזה .
בכל מיקרה זה איסור שכולל בו כמה איסורים , אולי כדאי להעמיק בנושא ולראות איך אפשר להמעיט באיסורים , אבל זה נושא מורכב, ואני לא זה שאחפש את ההיתרים כי אני לא רב , אבל אם בכל מיקרה לא תחפשי עם נשים , אולי אם יש לך אח הוא ירצה להצטרף אם לא אולי עדיף עם גיי שהוא רק גיי שלא מתעורר מינית לנשים, אני שוקל להגיד שאולי אפילו עדיף גוי , אבל בגלל איסור בישולי גויים כל שכן שיהיה איסור של לרקוד איתם (שמא יתחתנו) אלא אם כן יגדרו את עצמם לא לדבר , זה נושאים כלכך מורכבים ובעייתים , שבטח זה לא על רגל אחת כדאי להתייעץ עם רב בנושא (*3030 קו ההלכה אם אני זוכר נכון, אולי יהיה לך נוח לדבר עם מישהו שאת לא מכירה)

בכל מיקרה אשרייך על מי שאת ושום דבר לא ברור מאליו , האריז"ל או הרמח"ל כמדומני כתבו שאם אדם היה יודע מזה הנחת תפילין , אחרי שהיה מניח בפעם הראשונה בגיל 13 היה רוקד עד סוף ימיו (מתחבר לריקוד : P ) בלי לשים לב שהזמן עובר .
אנחנו לא מזלזלים במצוות , אבל יש הגדרה לכל אדם , גם לא הייתי ממהר במקומך להגדיר את עצמך כדתיה לייט , את דתיה שיש לה יצר הרע בנושא מסוים שקשה לה .

בכל מיקרה שיהיה בהצלחה , אני לא רב ואין להסתמך על דברי , גם אני לצערי חוטא ולא שלם במעשיי ומידותיי , רק החלפתי איתכם דעות ומחשבות

דרך אגב ממליץ לך לקרוא את פרשת שבוע לפחות עליית ראשון , זה לא ארוך , שכתוב מפורש שהשם מענה אותנו , ובודק אותנו , אם אנחנו אוהבים אותו והולכים אחריו , כמו שהלכנו במדבר שזה מקום שלא מיועד למצוא בו אוכל ושתייה ועוד .

הספרונו כותב ללכת בדרכיו (מפרשת שבוע) גימטריא ללמוד תורה . צריך לדעת מה מותר מה אסור , מה השם אוהב ומה פחות .

שיהיה בהצלחה.
אני לא כותב השיר.
ואין בעיה, תארגן לי פגישה עם אלוקים ואני אשאל מה בדיוק הוא רוצה.
אבל שמעתי שהוא לא דברן גדול, ועבר זמן מהפעם האחרונה בה הוא הסכים לדבר עם מישהו, אז אני לא חושב שאצא מהפגישה מרוצה.
אתה מוזמן , כל שעה , כל רגע , פתח גמרא תעבור על הש"ס בבלי ירושלמי , תעבור על שולחן ערוך , תעבור על ספרי הקבלה הארי ועוד .
תכיר את דרכיו , את רצונו , מה הוא אוהב , מה לא , מה מותר ומה אסור .

השיר הזה שווה ערך לאדם שיודע שחשוב כסף אבל לא הולך לעבוד , יודע שחשוב כסף אבל לא מרים שהוא מוצא על הרצפה , יודע שחשוב כסף אבל אם מציאים לו עזרה הוא לא לוקח . בסוף חודש מה אתה חושב קורה אם אותו אדם ? יש לו איך לשלם שכירות ? יש לו איך לקנות בסופר? לשלם על דלק ?

אי אפשר להמציא דברים , צריך לדעת את האמת ולבחור , היא מתאימה , היא לא מתאימה לי , אני רוצה אבל זה קשה ולהגיד אני חלש בנושא הזה הלוואי שאצליח בו , אבל לא לשקר לעצמנו .

אדם שהולך בדרך צריך לדעת לאין הוא הולך ומה היעד , להבדיל ניתן דוגמא זה כמו וויז תשים יעד , גם אם קשה ואתה טועה אז הוא יגיד לך מחשב מסלול מחדש אבל בסוף אתה תשמע הגעת ליעד , ברגע שאין יעד , ולא יודעים לאיפה נוסעים , אתה תיסע תיסע תיסע ולא תגיע לאף מקום ....

אדם שהולך בדרך צריך לדעת לאין הוא הולך ומה היעד , להבדיל ניתן דוגמא זה כמו וויז תשים יעד , גם אם קשה ואתה טועה אז הוא יגיד לך מחשב מסלול מחדש אבל בסוף אתה תשמע הגעת ליעד , ברגע שאין יעד , ולא יודעים לאיפה נוסעים , אתה תיסע תיסע תיסע ולא תגיע לאף מקום ....
הדרך כל כך יפה מגוונת ומהנה,
ויש איתי אנשים שרואים אותה.
זה מספיק לי.
אי אפשר להמציא דברים , צריך לדעת את האמת ולבחור , היא מתאימה , היא לא מתאימה לי , אני רוצה אבל זה קשה ולהגיד אני חלש בנושא הזה הלוואי שאצליח בו , אבל לא לשקר לעצמנו .
זו האמת שלך, לא שלי.

הדרך כל כך יפה מגוונת ומהנה,
ויש איתי אנשים שרואים אותה.
זה מספיק לי.

זו האמת שלך, לא שלי.
זה שיש עוד אנשים זה לא מועיל , תראה ערך מחלוקת קרח כמה ראשי סנהדרין הוא לקח שיהיו בעדו , ועדיין זה לא עזר הוא טעה זה לא הפך אותו לצודק .

לגבי האמת , אמת יש אחת , לפרש דברים איך שנוח לנו זה אחרת , יש תורה , יש דרך לתורה , יש הסבר לתורה , יבוא מישהו אחרי יותר מאלפיים שנה ויגיד לא זה ככה וזה ככה יש איתי עוד 50 איש שחושבים כך או 10 אלף איש או 7 מליון איש זה לא משנה .

אני יכול לקרוא למחשב המבורגר , זה לא הופך אותו להמבורגר ואם אגיד זאת האמת שלך וזאת שלי , גם אם יהיה עוד כמוני זה לא אומר שזה נכון , אחרי רוב להטות בספק לא בוודאי , לכן אני לא מעביר ביקורת על צורת חיים של אנשים , אני צריך לתקן את עצמי אבל לפחות צריך לדעת את האמת .

עוד נניח עשרות שנים חלילה יגידו שתל אביב היא עיר הקודש ולא ירושלים , אז ... ? זה ישתנה ? זה לא הולך לפי האנשים , התורה לא תשתנה בשום זמן ועת (אנחנו אומרים את זה כל יום בסוף התפילה) התורה נשארת כמו שהיא , יש אנשים או שלא מכירים את הבורא , או שנוח להם לא להכיר , או שהם הולכים בדרך שהם לא רוצים להתחייב בדברים אם יגידו שיש בורא , או שיש דברים שמאוד טבועים בהם שזה נראה להם לא הגיוני שהבורא אמר "ההפך" מהטבע שלהם .

בכל מיקרה אוהב אותך אח יקר : P לא מעביר ביקורת ולא לועג חלילה, רק מחליף איתך דעות , אבל זה קצת נשמע לי לעשות צחוק מהנושא .

אני יכול לקרוא למחשב המבורגר , זה לא הופך אותו להמבורגר ואם אגיד זאת האמת שלך וזאת שלי , גם אם יהיה עוד כמוני זה לא אומר שזה נכון , אחרי רוב להטות בספק לא בוודאי , לכן אני לא מעביר ביקורת על צורת חיים של אנשים , אני צריך לתקן את עצמי אבל לפחות צריך לדעת את האמת .
"אמת טריוויאלית היא אמת שההפך שלה הוא שקר,
אמת עמוקה היא אמת שההפך שלה אמיתית לא פחות"

יש אנשים שטוענים שהדעה שלהם,
הפוכה משלך,
היא האמת.
אולי אתה משקר?

אני טוען, שאני לא יודע מהי האמת האבסוליטית(שבוודאי קיימת).
וזה הדבר הכי אמיתי ונכון שקיים(;

יש לי המון מה לכתוב בנושא אבל אני שוקל את המילים שלי כי אני לא יודע איך הם יתקבלו . וזה לא מילים פשוטות אבל בעיקר את אחרי מה שעברת , נראה לי שאת מבינה כמה חשוב לשמור על יצרים רגועים , לצערנו אישה לא את חלילה יכולה ללכת בצורה לא צנועה ברחוב , ולא להבין שכרגע היא הבעירה אצל מישהו את היצרים ("בעיה שלו שהוא מסתכל") ובסופו של דבר היצרים שלו יצטרכו לצאת איכשהו (שזה האיסור אולי הכי גדול בתורה) אז יש מצב שהוא ינצל נשים במצוקה כלכלית וילך לכאלה, יש מצבים שיהיה יותר גרוע כמו חס ושלום המיקרה שסיפרת , בכל מיקרה זה נושא מורכב וגם זה בטח רגיש אצלך אז אסתפק בזה .
בכל מיקרה זה איסור שכולל בו כמה איסורים , אולי כדאי להעמיק בנושא ולראות איך אפשר להמעיט באיסורים , אבל זה נושא מורכב, ואני לא זה שאחפש את ההיתרים כי אני לא רב , אבל אם בכל מיקרה לא תחפשי עם נשים , אולי אם יש לך אח הוא ירצה להצטרף אם לא אולי עדיף עם גיי שהוא רק גיי שלא מתעורר מינית לנשים, אני שוקל להגיד שאולי אפילו עדיף גוי , אבל בגלל איסור בישולי גויים כל שכן שיהיה איסור של לרקוד איתם (שמא יתחתנו) אלא אם כן יגדרו את עצמם לא לדבר , זה נושאים כלכך מורכבים ובעייתים , שבטח זה לא על רגל אחת כדאי להתייעץ עם רב בנושא (*3030 קו ההלכה אם אני זוכר נכון, אולי יהיה לך נוח לדבר עם מישהו שאת לא מכירה)

בכל מיקרה אשרייך על מי שאת ושום דבר לא ברור מאליו , האריז"ל או הרמח"ל כמדומני כתבו שאם אדם היה יודע מזה הנחת תפילין , אחרי שהיה מניח בפעם הראשונה בגיל 13 היה רוקד עד סוף ימיו (מתחבר לריקוד : P ) בלי לשים לב שהזמן עובר .
אנחנו לא מזלזלים במצוות , אבל יש הגדרה לכל אדם , גם לא הייתי ממהר במקומך להגדיר את עצמך כדתיה לייט , את דתיה שיש לה יצר הרע בנושא מסוים שקשה לה .

בכל מיקרה שיהיה בהצלחה , אני לא רב ואין להסתמך על דברי , גם אני לצערי חוטא ולא שלם במעשיי ומידותיי , רק החלפתי איתכם דעות ומחשבות

דרך אגב ממליץ לך לקרוא את פרשת שבוע לפחות עליית ראשון , זה לא ארוך , שכתוב מפורש שהשם מענה אותנו , ובודק אותנו , אם אנחנו אוהבים אותו והולכים אחריו , כמו שהלכנו במדבר שזה מקום שלא מיועד למצוא בו אוכל ושתייה ועוד .

הספרונו כותב ללכת בדרכיו (מפרשת שבוע) גימטריא ללמוד תורה . צריך לדעת מה מותר מה אסור , מה השם אוהב ומה פחות .

שיהיה בהצלחה.

אני בעיקר מצטערת שפתחתי כאן את הדיון הזה.
אני כלכך לא שם...

וזה לא מילים פשוטות אבל בעיקר את אחרי מה שעברת , נראה לי שאת מבינה כמה חשוב לשמור על יצרים רגועים , לצערנו אישה לא את חלילה יכולה ללכת בצורה לא צנועה ברחוב , ולא להבין שכרגע היא הבעירה אצל מישהו את היצרים ("בעיה שלו שהוא מסתכל") ובסופו של דבר היצרים שלו יצטרכו לצאת איכשהו (שזה האיסור אולי הכי גדול בתורה) אז יש מצב שהוא ינצל נשים במצוקה כלכלית וילך לכאלה, יש מצבים שיהיה יותר גרוע כמו חס ושלום המיקרה שסיפרת ,
סלח לי אבל אתה מדבר שטויות.
הדברים שאתה אומר לא נכונים ומאוד מאוד מסוכנים.

סלח לי אבל אתה מדבר שטויות.
הדברים שאתה אומר לא נכונים ומאוד מאוד מסוכנים.
הם אולי שונים לך באוזן מהסביבה שאת רגילה , אבל עובדתית זה נכון , תבדקי .

"אמת טריוויאלית היא אמת שההפך שלה הוא שקר,
אמת עמוקה היא אמת שההפך שלה אמיתית לא פחות"

יש אנשים שטוענים שהדעה שלהם,
הפוכה משלך,
היא האמת.
אולי אתה משקר?

אני טוען, שאני לא יודע מהי האמת האבסוליטית(שבוודאי קיימת).
וזה הדבר הכי אמיתי ונכון שקיים(;

ושוב פעם עובדתית זה נכון , גם הנוצרים והמוסלמים יודעים שמשה רבנו הוא נביא האמת , ושהיה את האבות הקדושים , וכל התורה עברה מהם עד אלינו .
אבל אתה נמצא במקום שלך אני לא בא להוכיח למישהו משהו .

3>
מבקש סליחה אם פגעתי באיזשהו אדם או ערך.

לא פגעת אח יקר

אני בעיקר מצטערת שפתחתי כאן את הדיון הזה.
אני כלכך לא שם...

פה נגמר הדיון , הדיון התחיל כי ביקשת רשמת משהו "אולי נדון על זה" ברגע שביקשת לא לדון נגמר הסיפור .
מחילה אם רשמתי מילים שלא נעימות לקריאה , יכול להיות שהיית מעדיפה לשמוע שאין אם זה בעיה וזה בסדר גמור אבל הרגשתי שאני חייב לרשום את האמת שלי .

שיהיה בהצלחה.

@דברים1 אלו דברים שהאוזן שלי דווקא מאוד רגילה לשמוע וזה לא מזיז לעובדה שאלו דברים לא נכונים ואף מסוכנים. אם תרצה לשמוע למה מוכנה לפרט בפרטי או פה אם @אני=] מרשה.

בגדול לא ששה להיכנס לדיונים כאלו, אבל כאן ספציפית ובפרט על רקע ההקשר בו נולד הדיון הזה היה חשוב לי להשמיע קול נוסף.
זה לא אישי כמובן

@דברים1 אלו דברים שהאוזן שלי דווקא מאוד רגילה לשמוע וזה לא מזיז לעובדה שאלו דברים לא נכונים ואף מסוכנים. אם תרצה לשמוע למה מוכנה לפרט בפרטי או פה אם @אני=] מרשה.

בגדול לא ששה להיכנס לדיונים כאלו, אבל כאן ספציפית ובפרט על רקע ההקשר בו נולד הדיון הזה היה חשוב לי להשמיע קול נוסף.
זה לא אישי כמובן

את מוזמנת לפתוח את זה כאן.
אין לי מה להסתיר.
ואני אשמח לקרוא.

פה נגמר הדיון , הדיון התחיל כי ביקשת רשמת משהו "אולי נדון על זה" ברגע שביקשת לא לדון נגמר הסיפור .
מחילה אם רשמתי מילים שלא נעימות לקריאה , יכול להיות שהיית מעדיפה לשמוע שאין אם זה בעיה וזה בסדר גמור אבל הרגשתי שאני חייב לרשום את האמת שלי .

שיהיה בהצלחה.
פתחתי את הדיון על משהו אחד ואתה לקחת את זה למקום אחר לגמרי של הטפה דתית ומוסרית.
לא צריכה שיטיפו לי. לא צריכה שיחנכו אותי.
מבחינתי הריקוד הוא לגמרי אפלטוני. לא יודעת מה אתה מדמיין לך בראש, ריקודי מועדונים סקסיים צמודים, פלירטוטים, או לא יודעת מה.

ואתה לא צריך להתנצל על הדברים הלא קשורים והקיצוניים שכתבת.
אתה נמצא הרחק אי-שם בהרי ה'נוּ - נוּ - נוּ', ואני בכלל בסך הכל שותה קפוצ'ינו בבית קפה.

פתחתי את הדיון על משהו אחד ואתה לקחת את זה למקום אחר לגמרי של הטפה דתית ומוסרית.
ביקשת לפתוח דיון, והוא נתן את דעתו.
ודיבר מאוד בנועם.
לא היית צריכה באמת לבקש דעות אם את לא מוכנה לשמוע כאלו שלא מחזקים את שלך.
ואת זה אומר להבא, ומאהבה.
ושוב פעם עובדתית זה נכון , גם הנוצרים והמוסלמים יודעים שמשה רבנו הוא נביא האמת , ושהיה את האבות הקדושים , וכל התורה עברה מהם עד אלינו .
אבל אתה נמצא במקום שלך אני לא בא להוכיח למישהו
עובדתית, יש אנשים ידענים וחכמים שלא חושבים שמה שאתה אומר נכון, אז איך עובדתית זה נכון, אני לא יודע.
ולסימוכין הבאת עוד אנשים מאמינים, שזה בכלל...

ביקשת לפתוח דיון, והוא נתן את דעתו.
ודיבר מאוד בנועם.
לא היית צריכה באמת לבקש דעות אם את לא מוכנה לשמוע כאלו שלא מחזקים את שלך.
ואת זה אומר להבא, ומאהבה.

כן, אני מבינה.
לכן מתחרטת שפתחתי את הדיון.
לא חשבתי שהוא ירד מהפסים לכיוון של הטפה דתית והפחדות שכאלה.
ואני כן מקשיבה לדעה המקבילה, פשוט בוחרת שלא לקבל אותה. אפילו לנער אותה מעלי.
זה לא הוגן כלפי מי שהביע אותה כי הוא לא באמת מבין את כל המשתנים ברקע.
מה שנוצר אצלי הוא סלידה. ובחיים שלי לא הרגשתי ככה סלידה כלפי ההלכה.
אם ההלכה לא מאפשרת לי לטפל בעצמי במצב שבו אני נמצאת, אז לא רוצה את ההלכה. בכלל.
כל מה ש @דברים1 כתב פה גורם לי לרצות לזרוק מעלי את הכל כדי להציל את עצמי.
כי אם אני לא שומרת נגיעה ורוקדת מעורב, אז אני דתיה צבועה. ואולי בכלל עדיף שלא אשמור כלום וזהו?
בשביל מה אני מתאמצת?
כדי לתת שם רע לכל הדתיים?
למה לי לסבול ולרעוב 6 שעות בין בשר לחלב??
למה שלא אשב לאכול במקום 'כשר, אבל פתוח בשבת'??
הרי אני רוקדת מעורב. אני בכלל לא דתיה. אני צבועה.
איכס.
מה אני צריכה את העול הזה?
זה מפחיד.

הייתה לי חברה שקיבלה אישור מרב להשתמש בפלאפון בשבת כי היו לה נטיות אובדניות.
אני אישית קיבלתי הוראה כבר כמה שנים לא לצום את תשעה באב ויום כיפור.
(אגב, בשנים האחרונות אני צמה למרות הכל. ולמרות שסוגשל עושה בזה עבירה. זה מסובך.)
רציתי ללמוד לרקוד בגיל 14 בערך.
אבל התאפקתי, כי זה לא היה נחוץ לי בזמנו. הסתדרתי יפה גם בלי.
10 שנים אחרי, וכמה אירועים מטלטלים שהנפש שלי עברה, והחלטתי שאני מספיק בוגרת ומספיק זקוקה לזה כדי לייצב את עצמי.
אני חוזרת ואומרת:
אם לא הייתי מתחילה לרקוד סביר מאוד להניח שהייתי מאושפזת עכשיו במחלקה סגורה בפעם השנייה.

כן, אני מבינה.
לכן מתחרטת שפתחתי את הדיון.
לא חשבתי שהוא ירד מהפסים לכיוון של הטפה דתית והפחדות שכאלה.
ואני כן מקשיבה לדעה המקבילה, פשוט בוחרת שלא לקבל אותה. אפילו לנער אותה מעלי.
זה לא הוגן כלפי מי שהביע אותה כי הוא לא באמת מבין את כל המשתנים ברקע.
מה שנוצר אצלי הוא סלידה. ובחיים שלי לא הרגשתי ככה סלידה כלפי ההלכה.
אם ההלכה לא מאפשרת לי לטפל בעצמי במצב שבו אני נמצאת, אז לא רוצה את ההלכה. בכלל.
כל מה ש @דברים1 כתב פה גורם לי לרצות לזרוק מעלי את הכל כדי להציל את עצמי.
כי אם אני לא שומרת נגיעה ורוקדת מעורב, אז אני דתיה צבועה. ואולי בכלל עדיף שלא אשמור כלום וזהו?
בשביל מה אני מתאמצת?
כדי לתת שם רע לכל הדתיים?
למה לי לסבול ולרעוב 6 שעות בין בשר לחלב??
למה שלא אשב לאכול במקום 'כשר, אבל פתוח בשבת'??
הרי אני רוקדת מעורב. אני בכלל לא דתיה. אני צבועה.
איכס.
מה אני צריכה את העול הזה?
זה מפחיד.

הייתה לי חברה שקיבלה אישור מרב להשתמש בפלאפון בשבת כי היו לה נטיות אובדניות.
אני אישית קיבלתי הוראה כבר כמה שנים לא לצום את תשעה באב ויום כיפור.
(אגב, בשנים האחרונות אני צמה למרות הכל. ולמרות שסוגשל עושה בזה עבירה. זה מסובך.)
רציתי ללמוד לרקוד בגיל 14 בערך.
אבל התאפקתי, כי זה לא היה נחוץ לי בזמנו. הסתדרתי יפה גם בלי.
10 שנים אחרי, וכמה אירועים מטלטלים שהנפש שלי עברה, והחלטתי שאני מספיק בוגרת ומספיק זקוקה לזה כדי לייצב את עצמי.
אני חוזרת ואומרת:
אם לא הייתי מתחילה לרקוד סביר מאוד להניח שהייתי מאושפזת עכשיו במחלקה סגורה בפעם השנייה.
אני חושב שאת קצת לא הוגנת כלפיו.
היית צריכה לכתוב, "אם אני לא ארקוד סלסה, אני אתאבד, האם לרקוד למרות שזה איסור רבנים?"
ואז אולי הוא היה מתנסח, עדיין בנועם, אבל אחרת, או בכלל לא.
הוא לא הרב שלך, או בכלל, וזה פשוט נראה לי לא הוגן, זה הכול.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית