הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טווח החזרות חשוב או הנפח הכללי?

עזוב

משתמש פעיל
920
262
נק' מוניטין:
377
920
262
מקרה א':
אני עכשיו נכנס לבנץ' ועושה 5 סטים ל5 חזרות במשקל הגבוה ביותר שאני יכול להרים (RM5)
נניח שהRM5 שלי הוא 115
115X5X5=2875
מקרה ב':
אני עכשיו נכנס לבנץ ועושה 25 סטים לחזרה אחת למשקל הגבוה ביותר שאני יכול להרים (RM1)
נניח שהRM1 שלי הוא 125
125X25X1=3125
במקרה ב' הנפח הכללי שלי היה גבוה יותר, אבל עבדתי רק לחזרה אחת.
באיזה מקרה תהיה יותר גדילה?

מה שמייק אומר לדעתי זה מעט פשטנות יתר של העניין, אבל זה נכון.
מה שחשוב הוא הנפח הכולל, אבל מה שיותר חשוב הוא צורת העבודה שתאפשר לך להמשיך להתאמן לאורך זמן בנפח הכולל הגבוה ביותר, תוך כדי שמירה על סטים מאתגרים, שלא יהיו קלים מדי.
ודרך אגב זה לא נכון לגבי התחזקות, שזה כבר יותר מורכב מרק לעלות במסת השריר

התחזקות זה נניח היכולת להרים נפח כולל של 1600 ב8 חזרות של 200? :0

מה שמייק אומר לדעתי זה מעט פשטנות יתר של העניין, אבל זה נכון.
מה שחשוב הוא הנפח הכולל, אבל מה שיותר חשוב הוא צורת העבודה שתאפשר לך להמשיך להתאמן לאורך זמן בנפח הכולל הגבוה ביותר, תוך כדי שמירה על סטים מאתגרים, שלא יהיו קלים מדי.
ודרך אגב זה לא נכון לגבי התחזקות, שזה כבר יותר מורכב מרק לעלות במסת השריר
דיברתי איתו גם לגבי טקסס ושאלתי אותו האם בתוכנית הנ״ל תיהיה פחות היפרטרופיה מאשר מתוכנית פיצולים עם נפח יותר גבוה לצורך העיניין - התשובה הייתה ״אתה לא יכול לדעת את זה״
עכשיו שים את טקסס בצד. אם נעשה נניח עצימות עם 8 סטים ל 5 חזרות עם משקל מסויים, ההיפרטרופיה לא תיהיה אותו הדבר כמו שאם תעשה את אותם הסטים והחזרות אבל עם עצימות נמוכה יותר?

התחזקות זה נניח היכולת להרים נפח כולל של 1600 ב8 חזרות של 200? :0
זה היכולת להרים משקל גבוה יותר בטווח החזרות הרצוי

דיברתי איתו גם לגבי טקסס ושאלתי אותו האם בתוכנית הנ״ל תיהיה פחות היפרטרופיה מאשר מתוכנית פיצולים עם נפח יותר גבוה לצורך העיניין - התשובה הייתה ״אתה לא יכול לדעת את זה״
כי אתה לא יודע באיזו תוכל להתמיד יותר בנפח גבוה יחסית.
להיפרטרופיה מאוזנת יותר של כל הגוף כנראה פיצול יהיה עדיף, אבל למתחיל זה באמת לא יהיה הבדל משמעותי חוץ מבאיזו הוא יכול להתמיד יותר

זה היכולת להרים משקל גבוה יותר בטווח החזרות הרצוי

כי אתה לא יודע באיזו תוכל להתמיד יותר בנפח גבוה יחסית.
להיפרטרופיה מאוזנת יותר של כל הגוף כנראה פיצול יהיה עדיף, אבל למתחיל זה באמת לא יהיה הבדל משמעותי חוץ מבאיזו הוא יכול להתמיד יותר
עזוב את עיניין המתחיל. אני לא מדבר איתך במושגים של ss או 5/3/1. קח למשל טקסס עם ורצייה שונה יותר + תרגילי עזר. נניח יום ראשון 5*5 במורכבים ובתרגילי עזר לתת 10*4.
יום שלישי 5*3 במורכבים ובעזר 10*4 וכנל גם לגבי יום חמישי. האם פה כבר לא תיהיה היפרטרופיה ״אידיאלית״ לעומת תוכנית פיצולים עם עצימות נמוכה יותר שמבוססת רק על נפח גבוה?
מקווה שהבנת מה אני מנסה להגיד.

עזוב את עיניין המתחיל. אני לא מדבר איתך במושגים של ss או 5/3/1. קח למשל טקסס עם ורצייה שונה יותר + תרגילי עזר. נניח יום ראשון 5*5 במורכבים ובתרגילי עזר לתת 10*4.
יום שלישי 5*3 במורכבים ובעזר 10*4 וכנל גם לגבי יום חמישי. האם פה כבר לא תיהיה היפרטרופיה ״אידיאלית״ לעומת תוכנית פיצולים עם עצימות נמוכה יותר שמבוססת רק על נפח גבוה?
מקווה שהבנת מה אני מנסה להגיד.
תיאורטית לתוכנית עם נפח גבוה יותר יש יותר פוטנציאל לבניית שריר, אבל השאלה האם למשל אחרי 3 חודשים התקדמת יותר בנפח, וצברת יותר נפח בטקסס או בתוכנית פיצול, או שבאחד מהם היית צריך להוריד נפח אחרי זמן מסויים, או שנתקעת לאורך יותר זמן באחת מהם.
אם ניקח מצב שהכל הלך חלק, אז בתוכנית פיצול יש יותר פוטנציאל לבניית שריר, אבל כלל אצבע הוא ששום דבר לא ילך חלק

תיאורטית לתוכנית עם נפח גבוה יותר יש יותר פוטנציאל לבניית שריר, אבל השאלה האם למשל אחרי 3 חודשים התקדמת יותר בנפח, וצברת יותר נפח בטקסס או בתוכנית פיצול, או שבאחד מהם היית צריך להוריד נפח אחרי זמן מסויים, או שנתקעת לאורך יותר זמן באחת מהם.
אם ניקח מצב שהכל הלך חלק, אז בתוכנית פיצול יש יותר פוטנציאל לבניית שריר, אבל כלל אצבע הוא ששום דבר לא ילך חלק
עדיין לא הבנתי למה אתה טוען שמתוכנית פיצולים יהיה פוטינציאל גדילה יותר גבוה? לפי הטענה של מייק, לא באמת ניתן לדעת מה יותר יועיל והמחקרים לא באמת ברורים בכל העסק הזה..

עדיין לא הבנתי למה אתה טוען שמתוכנית פיצולים יהיה פוטינציאל גדילה יותר גבוה? לפי הטענה של מייק, לא באמת ניתן לדעת מה יותר יועיל והמחקרים לא באמת ברורים בכל העסק הזה..
כי כשאתה לא מתמקד על כוח פוטנציאלית יש לך יותר אנרגיה לעשות עוד עבודה.
אבל זה רק פוטנציאלית, זה לא מחייב

כי כשאתה לא מתמקד על כוח פוטנציאלית יש לך יותר אנרגיה לעשות עוד עבודה.
אבל זה רק פוטנציאלית, זה לא מחייב

ואיך עוד עבודה תתרום יותר להיפרטרופיה? למה לתת נפחים הזויים אם גם ככה הנפח הכולל כנראה לא שווה כלום? הייתי מבין אם היה מדובר על מתאמן לא טיבעי, אבל למה שמתאמן ״רגיל״ ידחוף 7000 סטים במקום לשלב בין עצימות לנפח?

ואיך עוד עבודה תתרום יותר להיפרטרופיה? למה לתת נפחים הזויים אם גם ככה הנפח הכולל כנראה לא שווה כלום? הייתי מבין אם היה מדובר על מתאמן לא טיבעי, אבל למה שמתאמן ״רגיל״ ידחוף 7000 סטים במקום לשלב בין עצימות לנפח?
מישהו אמר נפחים הזויים? ולמה נפח שלא שווה כלום?
תקרא שוב את מה שרשמתי, הסטים צריכים להיות קשים, סטים שלא בוחנים רק את הריאות שלך, אלא גם את הכוח שלך. תיאורטית ככל שתצליח להכניס בפרק זמן יותר סטים כאלה זה יתרום יותר להיפרטרופיה.
אני אומר תיאורטית בגלל שזה מה שהמחקר מצביע, למרות שעדיין יש הרבה לחקור בנושא, וזה תלוי בעוד גורמים כמו תזונה והתאוששות, אבל בגדול היפרטרופיה קשורה ישירות לנפח האימונים לאורך תקופה ארוכה

תיאורטית זה לא מספיק. לפי מה שהבנתי מהשיחה עם מייק, המחקרים האלה לא ממש שווים משהו כרגע..
רוצה לשאול אותך שאלה - למשל כרגע הבנצ שלי הוא 127 קילו ל 5*5 והrm1 עומד על 145 קילו. נניח ואני מתחיל לעבוד נטו על היפרטרופיה ומתחיל מ 90 קילו, עושה 10*4 ומרגיש שאני יכול לתת עוד 3 סטים. האם במקרה הזה עדיף לעלות משקל באימון הבא או להוסיף סטים/חזרות באותו האימון?

תיאורטית זה לא מספיק
אם תיאורטית לא מספק אותך אז תתחיל קריירה במחקר בנושא ותחפש את התשובה האמיתית, אין באמת פתרון אחר.
בינתיים תסתפק במידע שיש לנו היום שזה הכי טוב שיש כרגע

לפי מה שהבנתי מהשיחה עם מייק, המחקרים האלה לא ממש שווים משהו כרגע..
זה ממש לא נכון. המחקרים אולי עדיין רחוקים מלתת לנו תשובות חד משמעיות, אבל הם בהחלט יכולים להכווין אותנו למה עובד פחות או יותר טוב.
אבל כל אדם שמבין מעט בתחום יגיד לך שהתוכנית הכי טובה היא זו שאתה יכול להתמיד ולהתקדם בה לאורך זמן, כי שריר נבנה כתגובה לקושי שגדל עם הזמן, אז כל תוכנית שתביא לך את זה לאורך כמה שיותר זמן תהיה אידאלית. נכון שיהיו תוכניות טובות יותר וטובות פחות, ושיטות עבודה יעילות יותר לאדם אחד ופחות לאחר, אבל מה שעובד הוא מה שצריך לעשות.

למשל כרגע הבנצ שלי הוא 127 קילו ל 5*5 והrm1 עומד על 145 קילו. נניח ואני מתחיל לעבוד נטו על היפרטרופיה ומתחיל מ 90 קילו, עושה 10*4 ומרגיש שאני יכול לתת עוד 3 סטים. האם במקרה הזה עדיף לעלות משקל באימון הבא או להוסיף סטים/חזרות באותו האימון?
אין דרך לענות על זה מחוץ לקונטקסט של כל שאר התוכנית. אידאלית יהיה לעלות בסטים, אבל כל שיטה שתעבוד לאורך זמן תהיה טובה.

אם תיאורטית לא מספק אותך אז תתחיל קריירה במחקר בנושא ותחפש את התשובה האמיתית, אין באמת פתרון אחר.
בינתיים תסתפק במידע שיש לנו היום שזה הכי טוב שיש כרגע

זה ממש לא נכון. המחקרים אולי עדיין רחוקים מלתת לנו תשובות חד משמעיות, אבל הם בהחלט יכולים להכווין אותנו למה עובד פחות או יותר טוב.
אבל כל אדם שמבין מעט בתחום יגיד לך שהתוכנית הכי טובה היא זו שאתה יכול להתמיד ולהתקדם בה לאורך זמן, כי שריר נבנה כתגובה לקושי שגדל עם הזמן, אז כל תוכנית שתביא לך את זה לאורך כמה שיותר זמן תהיה אידאלית. נכון שיהיו תוכניות טובות יותר וטובות פחות, ושיטות עבודה יעילות יותר לאדם אחד ופחות לאחר, אבל מה שעובד הוא מה שצריך לעשות.

אין דרך לענות על זה מחוץ לקונטקסט של כל שאר התוכנית. אידאלית יהיה לעלות בסטים, אבל כל שיטה שתעבוד לאורך זמן תהיה טובה.

הבנתי. תודה רבה על התשובות המפורטות ועל הסבלנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית