הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה בנפח בחיטוב תגרום להיפרטרופיה?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
ידוע הרי שעליה בנפח גורמת לעליה במסת השריר מצד שני בחיטוב אם אתה מתאמן מתקדם קשה לעלות במסת שריר, עכשיו אם למשל הייתי עושה במסה 3*5 בנץ' פרס ל100 קילו משמע 1500 קילו נפח ואז בחיטוב הורדתי את המשקל ל90 ונתתי 4*10 שזה יוצא 3600 משמע פי 2+ האם אני אעלה במסת השריר? ובכללי אם אני במסה ואז משנה את התוכנית אימונים וצתחיל לעשות 4*10 במקום 3*5 אני אראה שיפור בגדילה?

למנהלים אשמח להבין למה אני מקבל באן והוא על השטויות שהוא כותב לא

תודה
@MasterSplitter

אשמח להבין מדוע אתה חושב שזה שטויות? אתה דוגל בגישה אחרת? נמק ופרט את דעתך ומדוע אתה חושב שאני טועה. באמת שאשמח לשמוע קצת דברי טעם ממך.

• פותח/ת השרשור
לא חייב לשנות הכל. אתה יכול לשנות את צורת העבודה בתרגילים האלה, נגיד טווחי חזרות שונים, וכמות סטים שונה. מה שכן הייתי משנה זה את תרגילי העזר
למשל ברגליים אני עושה סקוואט דדליפט לג פרס ולג קרלס, איזה עוד תרגילים חוץ מלג פרס ולג קרלס יש שעובדים בהתאמה על קוואדס והמסטרינג?

למשל ברגליים אני עושה סקוואט דדליפט לג פרס ולג קרלס, איזה עוד תרגילים חוץ מלג פרס ולג קרלס יש שעובדים בהתאמה על קוואדס והמסטרינג?
יש המון תרגילים.
אני מעדיף ללכת על הכי ספציפי ולרדת במידת הצורך.
נגיד לקוואדס תעשה פרונט סקוואט ולהמסטרינגס stiff leg deadlift.
כמובן שזו העדפה אישית ויש לך עוד המון אופציות כמו מכרעים שיש להם מלא ווריאציות משלהם, מכונות ספציפיות וכו'.

• פותח/ת השרשור
יש המון תרגילים.
אני מעדיף ללכת על הכי ספציפי ולרדת במידת הצורך.
נגיד לקוואדס תעשה פרונט סקוואט ולהמסטרינגס stiff leg deadlift.
כמובן שזו העדפה אישית ויש לך עוד המון אופציות כמו מכרעים שיש להם מלא ווריאציות משלהם, מכונות ספציפיות וכו'.
זה יגמור אותי אבל לעשות סקוואט דדליפט ואז בתרגילי עזר עוד פרונט סקוואט וסטיף לג, אני רוצה מכונות שיהיה לי די קל כי אני עוד מתכנן לעשות תרגילי חזה ויד אחורית אחרי הרגליים
דרך אגב יש אפשרות להתחיל עם זחה ואז רגליים או קודם רגליים עדיף? וגם אני רוצה להעביר דדליפט ליום גב בפיצול AB כדי שאני לא אהיה גמור ביום רגליים חזה אז זה אפשרי ביום גב למשל דדליפט פולי עליון וחתירה בטי בר?

זה יגמור אותי אבל לעשות סקוואט דדליפט ואז בתרגילי עזר עוד פרונט סקוואט וסטיף לג, אני רוצה מכונות שיהיה לי די קל כי אני עוד מתכנן לעשות תרגילי חזה ויד אחורית אחרי הרגליים
איך אתה יודע? ניסית שאתה אומר את זה?
אולי דווקא אתה תתרגל לזה מהר יחסית וזה רק יתרום לך

דרך אגב יש אפשרות להתחיל עם זחה ואז רגליים או קודם רגליים עדיף?
מה שתתחיל איתו הוא מה שיקבל יותר דגש.
לרוב עדיף להתחיל מהתנועות המורכבות ביותר, ומשם לרדת במורכבות. אתה לא חייב לעשות את כל הרגליים ואז לעוד לחזה, אתה יכול להתחיל מסקוואט, לעבור לבנצ', משם ללג פרס וככה הלאה.

וגם אני רוצה להעביר דדליפט ליום גב בפיצול AB כדי שאני לא אהיה גמור ביום רגליים חזה אז זה אפשרי ביום גב למשל דדליפט פולי עליון וחתירה בטי בר?
למה שזה לא יהיה אפשרי? תנסה ותראה

• פותח/ת השרשור
איך אתה יודע? ניסית שאתה אומר את זה?
אולי דווקא אתה תתרגל לזה מהר יחסית וזה רק יתרום לך

מה שתתחיל איתו הוא מה שיקבל יותר דגש.
לרוב עדיף להתחיל מהתנועות המורכבות ביותר, ומשם לרדת במורכבות. אתה לא חייב לעשות את כל הרגליים ואז לעוד לחזה, אתה יכול להתחיל מסקוואט, לעבור לבנצ', משם ללג פרס וככה הלאה.

למה שזה לא יהיה אפשרי? תנסה ותראה
אני יודע שאני גמור רצח מרק סקוואט דדליפט אז ברור שאני אהיה יותר גמור אם אני אוסיף בנץ' ועוד 2 תרגילי חזה
וברור לי שלעשות דדליפט ביום גב זה אפשרי אבל מבחינת שרירים זה סבבה? כי הוא לא בדיוק תרגיל גב כמו פולי וחתירה

וברור לי שלעשות דדליפט ביום גב זה אפשרי אבל מבחינת שרירים זה סבבה? כי הוא לא בדיוק תרגיל גב כמו פולי וחתירה
זה באמת משנה?
דדליפט הוא לא תרגיל גב ולא תרגיל רגליים, הוא תרגיל מורכב לכל הגוף

אשמח להבין מדוע אתה חושב שזה שטויות? אתה דוגל בגישה אחרת? נמק ופרט את דעתך ומדוע אתה חושב שאני טועה. באמת שאשמח לשמוע קצת דברי טעם ממך.
עצימות אף פעם לא יותר חשובה מנפח בבילדינג הרבה יותר חשוב לעלות בנפח מאשר במשקל על המוט (שגם מוביל לעליה בנפח) כאשר מדובר בהיפרטרופיה

עצימות אף פעם לא יותר חשובה מנפח בבילדינג הרבה יותר חשוב לעלות בנפח מאשר במשקל על המוט (שגם מוביל לעליה בנפח) כאשר מדובר בהיפרטרופיה

האם שמת לב שדיברתי על תקופת החיטוב ולא על עלייה במסת השריר? אם לא, קרא שוב את מה שכתבתי.

לא מומלץ בכלל להוריד משקלי עבודה בתקופת חיטוב. דווקא כאן, עצימות יותר חשובה מנפח.

האם שמת לב שדיברתי על תקופת החיטוב ולא על עלייה במסת השריר? אם לא, קרא שוב את מה שכתבתי.
שזה דווקא לא נכון.
נכון שעצימות מקבלת תפקיד חשוב יותר מבמסה, אבל עדיין נפח יותר חשוב

• פותח/ת השרשור
אני יודע שבחיטוב אם רוצים לשמור על המשקלי עבודה צריך לשמור כמה שיותר על עצימות ואם רוצים לשמור על מסת שריר אז לשמור על הנפח

הידע המצומצם שלי מתקשה להבין את הטענה הזאת.
שזה דווקא לא נכון.
נכון שעצימות מקבלת תפקיד חשוב יותר מבמסה, אבל עדיין נפח יותר חשוב
לפני שאני אסביר את כוונתי אני אשאל:
אם אני הגעתי לאחר עלייה בכוח ובמסת השריר ל-100 קילו בנץ' פרס ל-10 חזרות (נניח של-3 סטים),
האם אני אשמור על מסת השריר (והכוח) שהיה לי לפני אם בזמן החיטוב אני אקח מוט של 10 קילו ואבצע את התרגיל ל-100 חזרות (ל-3 סטים)?
האם אני אצליח להתאושש בצורה סבירה?
אם התשובה על השאלה הראשונה היא 'כן' והוכח כבר במחקר מדעי תקין שמסת השריר אכן נשמרת בצורה תקינה, כנראה שאני צריך לשנות את חשיבתי בכלל על התחום הזה ולתקן תפיסות מוטעות שהיו קיימות אצלי זמן רב.

אם אני הגעתי לאחר עלייה בכוח ובמסת השריר ל-100 קילו בנץ' פרס ל-10 חזרות (נניח של-3 סטים),
האם אני אשמור על מסת השריר (והכוח) שהיה לי לפני אם בזמן החיטוב אני אקח מוט של 10 קילו ואבצע את התרגיל ל-100 חזרות (ל-3 סטים)?
אם התשובה על השאלה הראשונה היא 'כן' והוכח כבר במחקר מדעי תקין שמסת השריר אכן נשמרת בצורה תקינה, כנראה שאני צריך לשנות את חשיבתי בכלל על התחום הזה ולתקן תפיסות מוטעות שהיו קיימות אצלי זמן רב.
בשביל מסת שריר לא כל נפח שווה, כלומר 100 ל-10 או 10 ל-100 הם לא אותו הדבר, אבל נפח ב-60% מהמקסימום שלך לחזרה אחת בהחלט יספיק.
לגבי כוח זה כבר סיפור שונה, ודברים שונים יעבדו לאנשים שונים, אבל עצימות היא באמת הגורם המכריע העיקרי. אבל צריך למצוא שילוב שמאפשר לך לעבוד בעצימות המתאימה לאורך כל החיטוב

• פותח/ת השרשור

אני יודע שצריך משקלי עבודה של לפחות 60 אחוז מה1RM ולכן עם 10 קילו לא יעבוד אבל אם תעשה עם 80 ותשווה את הנפח אז כן תשמר כמות מקסימלית

כן אתה מדבר שטויות בלי להבין בלי קשר לתקופת חיטוב או מסה

סתם שמתי לב שהשפה שלך מאוד פוגענית בלי קשר לאם אתה צודק או לא.
יש שפה מכובדת לדבר עם אנשים אחרים, תשתמש בה. אם תבחר שלא, לפחות אל תגיב בצורה כזאת.

כאן זה פורום באינטרנט לכן אני לא לוקח קשה את דבריך, אבל לא הייתי בוחר בך כחבר שלי, בהחלט לא.
אכן אני מדבר שטויות, מסתבר.
אבל לפחות תדאג לא להכפיש אחרים.
סתם משיטוט קצר נתקלתי בכמה דוגמאות להתנהגות שלך. הנה שתיים למשל:

תכלס אתה בזבוז של חמצן
@Mike פעם שנייה הוא מתחיל...
אתה משווה תרגילים ונותן הנחות לתרגילים שאתה רוצה כדי שההשוואה תהיה קבילה

רק תזכור שמי שכותב לך שאתה יודע מה אתה עושה ושאין בעיה בPOWERBUILDING בקושי יודע איך חדר כושר נראה
תחליט לבד למי אתה מקשיב

סתם שמתי לב שהשפה שלך מאוד פוגענית בלי קשר לאם אתה צודק או לא.
יש שפה מכובדת לדבר עם אנשים אחרים, תשתמש בה. אם תבחר שלא, לפחות אל תגיב בצורה כזאת.

כאן זה פורום באינטרנט לכן אני לא לוקח קשה את דבריך, אבל לא הייתי בוחר בך כחבר שלי, בהחלט לא.
אכן אני מדבר שטויות, מסתבר.
אבל לפחות תדאג לא להכפיש אחרים.
סתם משיטוט קצר נתקלתי בכמה דוגמאות להתנהגות שלך. הנה שתיים למשל:
אבל מה שכתבתי נכון הוא בזבוז של חמצן ואפילו לא מתאמן בחדר כושר

לא אוהב לראות אנשים מטעים אנשים אחרים מה לעשות מעצבן אותי

אני יודע שצריך משקלי עבודה של לפחות 60 אחוז מה1RM ולכן עם 10 קילו לא יעבוד אבל אם תעשה עם 80 ותשווה את הנפח אז כן תשמר כמות מקסימלית
תקשיב אתה סתם בתסביכים. תקח משקל מסויים שאתה יכול לסיים אית 10*4 למשל ומשם תתקדם. סיימתה 10*4?! תתקדם תעלה משקל ותוריד חזרות למשל 6-8 עד שתגיע שוב ל 10. זאת סתם דוגמא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית