הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר יעיל: לעלות בנפח או במשקלי עבודה?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
עכשיו בטח תשאלו משהו בסגנון: "יעיל למה? מה המטרה שלך?"
ואני אענה בתגובה ש'המטרה שלי היא לעלות במסת השריר שלי. מה שיוביל למעשה למטרת העל שלי, שהיא להעלות את הניטרלי הקלורי שלי כמה שיותר'.

אתן דוגמה לדילמה שלי:
אני מסוגלת לעשות סקוואט 42.5*11*4 (נפח 1870)
אבל אם אעשה סקוואט של 47.5, אני בספק אם אצליח לעשות 8*4 חזרות... (נפח 1520)

השאלה היא כזו:
האם עדיף לי להרים פחות בנפח הכולל, אבל להתקדם במשקלים?
או שאני צריכה להשתדל לשמור על הנפח עד כמה שניתן, אפילו אם זה אומר שארים פחות כבד? (ואעשה יותר חזרות...)

התקדמות בנפח לא בודקים מאימון לאימון אלא על אורך תקופה, להתקע על משקל ספציפי רק כי הוא יגרום ליותר נפח לא יעזור
עלייה במסת שריר מתבצעת מנפח גבוה בסטים קשים, יש כאלה שסופרים רק חזרות באמת קשות ולא מחשיבים את החזרות הראשונות
קיצר תעלי משקל

ובקשר למטרת על, אומנם מסת שריר באמת צורכת יותר קלוריות אבל זה לא כזאת כמות משמעותית כמו שאת חושבת, מדובר על כמה עשרות קלוריות לדעתי ביום
אין לי הוכחה מדעית למה שאני אכתוב עכשיו אבל זה פשוט ככה היה אצלי, היה לי תקופה שמ2400 קל הייתי עולה ועכשיו אני על 3000 בניטרלי (כשהמסת שריר לא השתנתה יותר מידי והפעילות היזומה והלא יזומה גם לא השתנו יותר מידי) אני מניח שהגוף פשוט מתרגל לכמות ויודע לייעל אותה בצורה יותר טובה

עליה במשקלי עבודה=עליה בנפח

מה שכן אףשר זה להעלות חזרות ולהגדיל את הנפח אפילו יותר אבל אם הכוונה היא העלאת סטים זה נשמע חי מיותר בייחוד עם ה2 מחקרים שהראו שפחות סטים הובילו ליותר מסת שריר (קשה להסתמך עליהם בייחוד שאותם אנשים עשו את 2 המחקרים אבל עדיין...)

לרדת בחזרות בשביל להעלות משקל זה לא דבר רע, אין צורך להסתכל על הטווח זמן הקצר הזה שהנפח ירד כביכול

• פותח/ת השרשור
אז בעצם, לפי מה שהבנתי, כדאי לי להעלות את המשקלים, אפילו אם זה יגרום לי לעשות פחות חזרות, וכתוצאה מכך לרדת בנפח באופן זמני...
ואז אולי לאט לאט אצליח לעשות יותר חזרות במשקל החדש....

אממ נגיד,
אם בשבוע הראשון אצליח לעשות רק 45*8*4
אולי בשבוע שאחרי כבר אצליח לעשות 45*9*4....
וברגע שאגיע ל10 חזרות , אעלה ל47.5 ושוב אעשה 4*8.... וכן הלאה....?

אגב, בגלל שאני נחשבת מתאמנת מתחילה, אני די יכולה לאפשר לעצמי לעלות בנפח בכל אימון. אפילו אם זה קצת.
אני משתדלת 'לסחוט' את עצמי בכל אימון. כלומר אם סיימתי 10*4 חזרות, ואני מרגישה שאני יכולה עוד, אני אעשה עוד סט של כמה חזרות שאצליח... (סט חמישי יוצא לי בערך 4-5 חזרות...)

אז בעצם, לפי מה שהבנתי, כדאי לי להעלות את המשקלים, אפילו אם זה יגרום לי לעשות פחות חזרות, וכתוצאה מכך לרדת בנפח באופן זמני...
ואז אולי לאט לאט אצליח לעשות יותר חזרות במשקל החדש....

אממ נגיד,
אם בשבוע הראשון אצליח לעשות רק 45*8*4
אולי בשבוע שאחרי כבר אצליח לעשות 45*9*4....
וברגע שאגיע ל10 חזרות , אעלה ל47.5 ושוב אעשה 4*8.... וכן הלאה....?
כן, התקדמות נמדדת לאורך זמן ולא לפי שבוע אחד

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
וזה יכול להגביר את הצריכה הקלורית שלי?
כי אני מכירה בנות שעושות משקלים ממש גבוהים, אבל מבחינת נפחים זה יוצא אותו הדבר, או פחות אפילו, והן אוכלות מ-ל-א קלוריות ליום.... 🤯
ואני רוצה גםםםם!

אוקיי.
כי אני מכירה בנות שעושות משקלים ממש גבוהים, אבל מבחינת נפחים זה יוצא אותו הדבר, או פחות אפילו, והן אוכלות מ-ל-א קלוריות ליום.... 🤯
ואני רוצה גםםםם!
לא אמור להיות שינוי קריטי לדעתי בצריכה קלורית, ואם כן אז מינורי, אימון כח ומסת שריר בעצמה לא שורפים כל כך הרבה קלוריות כמו שחושבים

למה לא להוסיף אירובי או להיות יותר פעילה ביומיום אם כל כך חשוב לך לעלות קלוריות?

• פותח/ת השרשור
לא אמור להיות שינוי קריטי לדעתי בצריכה קלורית, ואם כן אז מינורי, אימון כח ומסת שריר בעצמה לא שורפים כל כך הרבה קלוריות כמו שחושבים

למה לא להוסיף אירובי או להיות יותר פעילה ביומיום אם כל כך חשוב לך לעלות קלוריות?

כי אז זה לא אומר שעליתי בניטרלי אלא שאני סתם מוסיפה אירובי...
הסיפור שלי קצת מורכב... הפרעת אכילה וזה.... לא אכנס לזה עכשיו...
אבל יש הרבה בנות שהיו במצב שלי, (נגיד, ליאמוש, אם אתה מכיר!) שהיו אוכלות כמות קלוריות מגוחכת, והיום בשילוב של אימוני כח ואכילה, הן אוכלות בשקט 2,000+.
סימן שזה אפשרי.
אני רוצה להגיע לזה.
כי לא רוצה לאכול רק 1400 קל' כניטרלי. זה כלום.
אם נגיד באלי לשלב המבורגר מסכן של 150 גרם, או אפילו סתם 2 משולשי פיצה, אני צריכה להנדס את כל היום שלי ולדלג על ארוחות כמו בריצת משוכות חח

אבל יש הרבה בנות שהיו במצב שלי, (נגיד, ליאמוש, אם אתה מכיר!) שהיו אוכלות כמות קלוריות מגוחכת, והיום בשילוב של אימוני כח ואכילה, הן אוכלות בשקט 2,000+.
סימן שזה אפשרי.
אני רוצה להגיע לזה.
אם נגיד באלי לשלב המבורגר מסכן של 150 גרם, או אפילו סתם 2 משולשי פיצה, אני צריכה להנדס את כל היום שלי ולדלג על ארוחות כמו בריצת משוכות חח
ברור שזה אפשרי, אבל את לא יכולה להשוות את עצמך לאחרים
כמו שאמרת היה לך הפרעת אכילה שבמהלכה כנראה אכלת כלום קלוריות הגוף כנראה התרגל לכמות הקטנה ונכנס למין מצב של חיסכון באנרגיה כדי לשרוד, זה לא אומר בהכרח שלנצח תשארי על זה אבל אל תצפי להשאר על ניטרלי של 1400 ופתאום ביום אחד לראות ירידה אלא אם תיהיי יותר פעילה

את יכולה להוסיף קלוריות נגיד 50 קל בשבוע והגוף כנראה יתרגל לזה ולאט לאט הניטרלי יעלה והצריכה הקלורית תעלה

גם עלייה במסת שריר תעלה את הצריכה אבל היא כנראה לא תוסיף לך 600 קלוריות לצריכה בבום כמו שאת כנראה חושבת

אל תשכחי גם שלרוב נשים שקטנות פיזית שורפות פחות קלוריות וזה שיש מישהי שיותר קטנה ממך ושורפת יותר לא אומר כלום את לא יודעת לגבי הגנטיקה שלה ואת לא יודעת עד כמה היא פעילה ביום, ויש מצב גם שהחישוב שלה לא נכון
אל תשווי את עצמך לאחרים

• פותח/ת השרשור
ברור שזה אפשרי, אבל את לא יכולה להשוות את עצמך לאחרים
כמו שאמרת היה לך הפרעת אכילה שבמהלכה כנראה אכלת כלום קלוריות הגוף כנראה התרגל לכמות הקטנה ונכנס למין מצב של חיסכון באנרגיה כדי לשרוד, זה לא אומר בהכרח שלנצח תשארי על זה אבל אל תצפי להשאר על ניטרלי של 1400 ופתאום ביום אחד לראות ירידה אלא אם תיהיי יותר פעילה

את יכולה להוסיף קלוריות נגיד 50 קל בשבוע והגוף כנראה יתרגל לזה ולאט לאט הניטרלי יעלה והצריכה הקלורית תעלה

גם עלייה במסת שריר תעלה את הצריכה אבל היא כנראה לא תוסיף לך 600 קלוריות לצריכה בבום כמו שאת כנראה חושבת

אל תשכחי גם שלרוב נשים שקטנות פיזית שורפות פחות קלוריות וזה שיש מישהי שיותר קטנה ממך ושורפת יותר לא אומר כלום את לא יודעת לגבי הגנטיקה שלה ואת לא יודעת עד כמה היא פעילה ביום, ויש מצב גם שהחישוב שלה לא נכון
אל תשווי את עצמך לאחרים

חחחח לאאא, הגזמת!! אני לא חושבת שזה מה שיקרה, אני לא סתומה. זה לא יבוא מהאוויר...
טכנית אני מתאמנת כבר 3 שנים, שברוב שלושת השנים הללו אני אוכלת בסביבות ה1200-1000 קל' בלבד. ברור שהגוף נכנס לסטרס פסיכי. הוא אפילו לא ירד במשקל!!! והייתי עושה אימונים פסיכיים, תאמין לי. עד קצה גבול היכולת. (הרבה מתוך חוסר מודעות לנזק שזה עלול לגרום...)
אני מעלה עכשיו את הקלוריות לאט לאט... סביבות ה100-200 בכל חודש, אפילו פחות... (שכן, בעצם זה יוצא בערך 50 לשבוע...) עכשיו אני על 1400.
ובאופן כללי יותר קל פסיכולוגית להעלות את כמות הקלוריות תוך כדי עבודה על אימוני כח בחדר הכושר, כי ככה אני אומרת לעצמי שאני עולה מבלי שתהיה "השמנה", נקרא לזה ככה.....
החלום הכי פנטזי שלי הוא להגיע לניטרלי גבוה.
ו1,800 זה לא כ-ז-ה גבוה. זו הצריכה המומלצת לבחורה עם נתונים כמו שלי, כמעט בכל המחשבונים הקיימים...
בגלל זה כל פעם שאני בודקת משהו כזה במחשבון אני מגלגלת עיניים כי זה כלכך חרטא ביחד למה אני אוכלת בפועל.
אבל אני באמת אופטימית ומאמינה שאני אצליח לתקן את "מנגנון הסטרס" שגרמתי לעצמי להיכנס אליו.
לא הגיוני שכ-ל החברות שלי, עם נתונים כמו שלי, תוקעות בורקסים, ופלות, ושוקולדים כאילו אין מחר (וממשיכות לארוחת הצהריים,) ואני נמנעת מכל אלה ועוד אוכלת לצהריים רק חזה עוף מסכן עם ירקות בלבד ששקלתי וחישבתי כל גרם..... (ולא יורדת במשקל למרות כל האירובי והספורט...) זה אבסורד.
(ולא, זה לא כי חברות שלי מגיעות הביתה וצמות עד היום למחרת....)

אם את סוגרת כבר 11*4 עם 42.5 קילו אז תוסיפי עוד 5-2.5 קילו ופשוט תורידי חזרות ל 6 ותנסי להוסיף כל שבוע או אפילו שבועיים עוד חזרות. גם להוסיף סטים זה מעולה ואין לי מושג על איזה מחקר דניאל מדבר אבל כנראה הוא נעשה על מתאמנים מתחילים שלא צריכים נפח גבוה על מנת להתאושש..
בכל מקרה אם את רוצה להשאר על אותו משקל, תנסי להוסיף סט או 2 ואם לא, פשוט תוסיפי משקל ומשם תתקדמי..

למטרת העל שלך זה באמת לא משנה, כל אופציה שתבחרי שתוביל אותך להתקדמות לאורך זמן ארוך יתרום לעליה במשקל איכותי ולא בשומן. זה לא יעלה משמעותית את הנייטרלי בכלל, אבל זה כן יאפשר לך יותר גמישות בתזונה שלך.

אני משתדלת 'לסחוט' את עצמי בכל אימון. כלומר אם סיימתי 10*4 חזרות, ואני מרגישה שאני יכולה עוד, אני אעשה עוד סט של כמה חזרות שאצליח... (סט חמישי יוצא לי בערך 4-5 חזרות...)
זה לא חכם, התועלת שסטים כאלה מביאים היא נמוכה, אבל עלולים לפגוע משמעותית יחסית בהתאוששות, וזה גורע ממך לאימונים הבאים.

אלה לא המשקלים או כמות העבודה שגורמים לצריכה של הרבה קלוריות, אלא הרגלי התזונה, האימון, והיום יום שמאפשרים להם את זה.
ברגע שבראש שלך אוכל הופך לדלק שלך כדי לתת יותר עבודה באימונים ולא משהו שרק יהפוך אותך לשמנה, את לומדת לאכול יותר וחכם יותר, ולהשקיע יותר ממנו לבניית שריר.
הבדלים קטנים בנפח לא יעשו את ההבדל האמיתי, אלא שינויים גדולים בנפח ובזמן האימון יעשו את זה.

אבל זה לא אומר שזה משרת את מטרת העל, שהיא לאכול יותר? זה אומר שהעלית את ההוצאה הקלורית היומית, שבנויה מפעילות מטבולית בסיסית שאותה כמעט ואי אפשר לשנות, פעילות יזומה, ובלתי יזומה. פעילות יזומה היא אימונים, אירוביים ומשקולות, וככל שתעשי יותר מזה תוכלי לאכול יותר.
הפעילות הבלתי יזומה היא בעיקר מה שמשתנה כשאוכלים מעט. כשאוכלים מעט נהיים עצלנים יותר, אפילו אם זה בדברים באמת לא מודעים כמו הרצון לשבת או לעמוד. ככל שעולים בקלוריות לאורך זמן לגוף יש יותק לוריות לעבוד איתן והוא לומד לזוז יותר, כמובן בהתאם לרצון הבסיסי של הבנאדם.

זו הגמישות שדיברתי עליה קודם. גם קחי בחשבון שהבנות שאוכלות ככה ולא משמינות לא אוכלות ככה תמיד, הן תמיד יאזנו את זה בצורה כזו או אחרת, בין אם במודע או לא

ברור שהגוף נכנס לסטרס פסיכי. הוא אפילו לא ירד במשקל!!!
אם לא ירדת במשקל סימן שהיית בנייטרלי, כלומר הוצאת כמות קלוריות כמו שצרכת. זה רק אומר שהפעילות הבלתי יזומה שלך הייתה נמוכה מאוד.
אני בטוח גם שהרגשת תמיד חסרת אנרגיה וחסרת רצון לעשות דברים.

אני מעלה עכשיו את הקלוריות לאט לאט... סביבות ה100-200 בכל חודש, אפילו פחות... (שכן, בעצם זה יוצא בערך 50 לשבוע...) עכשיו אני על 1400.
ובאופן כללי יותר קל פסיכולוגית להעלות את כמות הקלוריות תוך כדי עבודה על אימוני כח בחדר הכושר, כי ככה אני אומרת לעצמי שאני עולה מבלי שתהיה "השמנה", נקרא לזה ככה.....
זו הדרך להתמודד עם זה. עם הזמן הנייטרלי שלך יעלה יותר ויותר

• פותח/ת השרשור
למטרת העל שלך זה באמת לא משנה, כל אופציה שתבחרי שתוביל אותך להתקדמות לאורך זמן ארוך יתרום לעליה במשקל איכותי ולא בשומן. זה לא יעלה משמעותית את הנייטרלי בכלל, אבל זה כן יאפשר לך יותר גמישות בתזונה שלך.

זה לא חכם, התועלת שסטים כאלה מביאים היא נמוכה, אבל עלולים לפגוע משמעותית יחסית בהתאוששות, וזה גורע ממך לאימונים הבאים.

אלה לא המשקלים או כמות העבודה שגורמים לצריכה של הרבה קלוריות, אלא הרגלי התזונה, האימון, והיום יום שמאפשרים להם את זה.
ברגע שבראש שלך אוכל הופך לדלק שלך כדי לתת יותר עבודה באימונים ולא משהו שרק יהפוך אותך לשמנה, את לומדת לאכול יותר וחכם יותר, ולהשקיע יותר ממנו לבניית שריר.
הבדלים קטנים בנפח לא יעשו את ההבדל האמיתי, אלא שינויים גדולים בנפח ובזמן האימון יעשו את זה.

אבל זה לא אומר שזה משרת את מטרת העל, שהיא לאכול יותר? זה אומר שהעלית את ההוצאה הקלורית היומית, שבנויה מפעילות מטבולית בסיסית שאותה כמעט ואי אפשר לשנות, פעילות יזומה, ובלתי יזומה. פעילות יזומה היא אימונים, אירוביים ומשקולות, וככל שתעשי יותר מזה תוכלי לאכול יותר.
הפעילות הבלתי יזומה היא בעיקר מה שמשתנה כשאוכלים מעט. כשאוכלים מעט נהיים עצלנים יותר, אפילו אם זה בדברים באמת לא מודעים כמו הרצון לשבת או לעמוד. ככל שעולים בקלוריות לאורך זמן לגוף יש יותק לוריות לעבוד איתן והוא לומד לזוז יותר, כמובן בהתאם לרצון הבסיסי של הבנאדם.

זו הגמישות שדיברתי עליה קודם. גם קחי בחשבון שהבנות שאוכלות ככה ולא משמינות לא אוכלות ככה תמיד, הן תמיד יאזנו את זה בצורה כזו או אחרת, בין אם במודע או לא

אם לא ירדת במשקל סימן שהיית בנייטרלי, כלומר הוצאת כמות קלוריות כמו שצרכת. זה רק אומר שהפעילות הבלתי יזומה שלך הייתה נמוכה מאוד.
אני בטוח גם שהרגשת תמיד חסרת אנרגיה וחסרת רצון לעשות דברים.

זו הדרך להתמודד עם זה. עם הזמן הנייטרלי שלך יעלה יותר ויותר

תודה על התגובה המושקעת 😃

אני ממש מקווה שאצליח ליישם את הדברים האלה, כי יש אצלי פער עצום בין לדעת לבין להצליח להביא את עצמי ליישם אותם. (מבחינת אכילה וכאלה...) כמות הפעמים שהתחלתי סופסוף לאכול, ואז חזרתי שוב לצמצם למשך חצאי שנים או שנים שלמות.... 🤦‍♂️
ואני עדיין מתעקשת עם עניין הדביליות שבאי הירידה במשקל שנתקעתי בה... נראלי שאמרתי את זה כבר כמה פעמים פה... הייתי אוכלת 1,000 מדודים ליום + עושה 4 אימון כח בשבוע + אופניים + זומבה פעם בשבוע ... ואני יחסית פעילה במכללה.... כן היה לי פחות אנרגיה, וכן הייתי "עצלנית" יותר, אבל עדיין פעילה מאוד (מד הצעדים בפון שלי יעיד...) ועדיין המשקל היה תקוע....
גרמתי לגוף שלי להגיע להרבה מצבים קיצוניים, אז באיזשהו מקום זה לא מפתיע... מנסה לשקם את זה.

בכל אופן, החג אוטוטו נכנס...
אז שיהיה חג שמח!! 🤩

זה לא חכם, התועלת שסטים כאלה מביאים היא נמוכה, אבל עלולים לפגוע משמעותית יחסית בהתאוששות, וזה גורע ממך לאימונים הבאים
אתה מתכוון שאין טעם להמשיך במידה וסיימתי למשל 10*4 ובסט ה 5 מצליח לעשות רק 5 חזרות כלומר אין בזה תועלת ועדיף להפסיק עם 10*4 וזהו?

אתה מתכוון שאין טעם להמשיך במידה וסיימתי למשל 10*4 ובסט ה 5 מצליח לעשות רק 5 חזרות כלומר אין בזה תועלת ועדיף להפסיק עם 10*4 וזהו?
בידיוק, אין טעם לסחוט כל טיפה, עדיף להשאיר טיפה

סימן שזה אפשרי.
אני רוצה להגיע לזה.
היי אני מוזכרת פה! אני ממש מתרגשת:s29:
סתם. האמת שאני הייתי על 800 ליום לתקופה של בערך 4 חודשים וירדתי דרסטי ממש. ואז פעם בשבועיים שלושה הייתי מעלה 100 קלוריות עד שהגעתי ל1200 ואז כל חודש הייתי מעלה ב200. עצרתי על 1800 למשך תקופה ארוכה ולאחרונה אני על 2000. בכל התהליך הזה ככל שהוספתי קלוריות הייתי יותר אנרגטית ופעילה אז לא באמת הייתה עליה דרסטית חוץ מעליה ראשונית של נוזלים ויותר נפח ואוכל בקיבה כמובן..האמת שלא עושה אירובי (כמעט) בכלל. אבל אפשר לומר שאני זזה די הרבה. אני מסוג האנשים שיבחרו בדרך הארוכה ולא הקצרה. ואולי זה מה שעוזר לי לתחזק ״ניטרלי״ גבוה יחסית. והמטרה היא לעלות עוד בקלוריות מבלי לעלות במשקל:lol:
אני די בטוחה שאם תעלי בהדרגה את בהחלט יכולה לאכול הרבה יותר!

• פותח/ת השרשור
היי אני מוזכרת פה! אני ממש מתרגשת:s29:
סתם. האמת שאני הייתי על 800 ליום לתקופה של בערך 4 חודשים וירדתי דרסטי ממש. ואז פעם בשבועיים שלושה הייתי מעלה 100 קלוריות עד שהגעתי ל1200 ואז כל חודש הייתי מעלה ב200. עצרתי על 1800 למשך תקופה ארוכה ולאחרונה אני על 2000. בכל התהליך הזה ככל שהוספתי קלוריות הייתי יותר אנרגטית ופעילה אז לא באמת הייתה עליה דרסטית חוץ מעליה ראשונית של נוזלים ויותר נפח ואוכל בקיבה כמובן..האמת שלא עושה אירובי (כמעט) בכלל. אבל אפשר לומר שאני זזה די הרבה. אני מסוג האנשים שיבחרו בדרך הארוכה ולא הקצרה. ואולי זה מה שעוזר לי לתחזק ״ניטרלי״ גבוה יחסית. והמטרה היא לעלות עוד בקלוריות מבלי לעלות במשקל:lol:
אני די בטוחה שאם תעלי בהדרגה את בהחלט יכולה לאכול הרבה יותר!

אהה... רגע. זה לא מה שזכרתי.... :0
כשאכלת 1,000/-1,200 עדיין ירדת במשקל?
כי אני זוכרת שדיברנו על זה שכשאכלת 1,000 לא המשכת לרדת, אלא היית תקועה, ולכן פחדת להעלות וכו'....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית