נק' מוניטין:
6
- 51
- 6
האם מנסיונכם יש צורך בעבודה מבודדת על שרירי הבטן כדי להשיג בהם מסה, או מספיק שהבטן כלולה בתרגילים מורכבים כמו מתח, לחיצת חזה, סקוואט?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני חושב שזה תלוי בהרבה גורמים, בניהם גם סוג התרגיל, מתח לא עושה הרבה, אבל לגבי סקוואט ודדליפט אני חושב שאם מישהו מתייחס ברצינות לתרגילים האלה שרירי הבטן בהחלט יגדלו.האם מנסיונכם יש צורך בעבודה מבודדת על שרירי הבטן כדי להשיג בהם מסה, או מספיק שהבטן כלולה בתרגילים מורכבים כמו מתח, לחיצת חזה, סקוואט?
תודה על התגובהאני חושב שזה תלוי בהרבה גורמים, בניהם גם סוג התרגיל, מתח לא עושה הרבה, אבל לגבי סקוואט ודדליפט אני חושב שאם מישהו מתייחס ברצינות לתרגילים האלה שרירי הבטן בהחלט יגדלו.
הניסוח הנכון לשאלה הוא "בשביל מה אני צריך את שרירי הבטן", בהתאם לתשובה לשאלה הזאת תוכל לענות על השאלה "האם יש צורך בעבודה מבודדת".
בקריאה שניה של דבריך אני מתאר לעצמי שאתה מעוניין בתוצאות ויזואליות, ולכן אחוז השמון הוא פקטור עצבני, כשאתה על אחוז שומן נמוך מספיק מסת שריר סבירה ביותר בשביל שיראו לך את הקוביות, בעוד שמעל אחוז מסוים של שומן גם מסה פראית של שריר לא תראה מבעד לשומן, ולא רק זה אלא שהיא תגדיל את הכרס.
לאחר שטיפלת באחוז השומן אתה נמצא באותה "דילמה" כמו כל מתאמן וזה היחס בין מה שאתה מקבל מהתרגיל (במקרה שלנו מסת שריר) לבין מה שאתה נותן (עייפות פיזית ומנטלית), כלומר אם נניח יש לך ברזרבה עוד כוח לעשות עוד תרגיל לבטן אז למה לא להוסיף? הבעיה מתחילה כשאין לך אפשרות (מכל סיבה שיש בין אם זה זמן או כוח) ואז אתה צריך לשאול את עצמך אם מה שיש כרגע זה מספיק או שצריך עוד, ואם כן אז איך משנים את התוכנית ככה שתוספת הנפח לבטן לא תדפוק לך את ההתאוששות (פיזית ומנטלית, בעיקר מנטלית).
התשובה היא כן, הבטן היא שריר כמו כל שריר אחר שאתה עובד עליו.האם מנסיונכם יש צורך בעבודה מבודדת על שרירי הבטן כדי להשיג בהם מסה, או מספיק שהבטן כלולה בתרגילים מורכבים כמו מתח, לחיצת חזה, סקוואט?
אשמח לתמונה, כדי שנוכל להבין מזה "אחוז שומן גבוה" ומזה "נראות של שרירי הבטן".1.ראשית כל אני יכול להראות לך פאוורליפטרים עם אחוז שומן גבוה שכן יש להם נראות לשרירי בטן
בעיקרון נכון, למה זה יותר משפיע על שרירי הבטן? אולי בגלל הצורה שלהםאגב זה נכון לכל שריר...לא כל אדם עם 8% שומן יראה עם מסה שרירית בזרועות - תלוי במסת שריר.
חיטוב מבליט שריר קיים.
יש לך מניעה להוסיף תרגילים לבטן? אם לא אז למה לא להוסיף?ואז שאלתי חוזרת למקומה , עד כמה צריך תרגילים מבודדים לבטן או לסמוך על זה שהיא עובדת בתרגילים מורכבים. יש דעות מדעיות ומקצועיות לכאן ולכאן, שואל פה ניסיון אישי של מתאמנים.
אמירה קצת קיצונית לא?להגיד שהיא עובדת במורכבים וגדלה זה כמו לא לעשות רגליים כי אתה עושה אירובי.
בבקשהאשמח לתמונה, כדי שנוכל להבין מזה "אחוז שומן גבוה" ומזה "נראות של שרירי הבטן".
הימני (allan throll) באמת באחוז שומן גבוה אבל גם לא הייתי קורה לזה "קוביות", השמאלי על אחוז שומן נמוך, ולגבי התמונה האמצעית, השמאלי שם על אחוז שומן נמוך ומשהו מוזר מאוד לגבי הבחור שמימינובבקשה
היי מה נשמע , הבטן מורכבת מהמון שרירים . לפי מה שאני זוכר היו כמה מחקרים שבדקו האם מתרגילים מורכבים שרירי הבטן גדלו והיה נראה שלא גדלו כמעט בכלל אם בכלל. אם המטרה שלך להגדיל את שרירי הבטן הקוביות והאלכסונים ממליץ לך לאמן אותם פעמיים בשבוע בדיוק כמו כל קבוצת שריר אחרת שים לב שאתה עושה בטווח חזרות של 6-20 ומגיע לכשל. יש תפיסה מאוד שגויה לגבי אימוני בטן ויש מלא ביוטיוב שטויות של ab workout 10 minutes שזה לא באמת יפתח מסה. המלצה שלי :האם מנסיונכם יש צורך בעבודה מבודדת על שרירי הבטן כדי להשיג בהם מסה, או מספיק שהבטן כלולה בתרגילים מורכבים כמו מתח, לחיצת חזה, סקוואט?
אי אפשר באמת לבצע השוואה אבל כדי לעבוד בצורה אידיאלית על שרירי הבטן צריךאמירה קצת קיצונית לא?
סה"כ 4...היי מה נשמע , הבטן מורכבת מהמון שרירים
-למה להגיע ל20 חזרות? בערך 10-12 מהן יהיו קלות עד כדי בדיחה.3 סטים כפיפות בטן במכונה 6-20 חזרות עד כשל חובה עם מכונה עם משקל כי רגילות לא תגיע לכשל.
כפיפות בטן "רגילות" הן Crunch, כפיפות בטן בסך הכל מדברות על תנועה של כפיפה של העמוד שדרה.3 סטים של קראנצים! , לא כפיפות בטן רגילות . קראנצים. כפיפות בטן רגילות עובדות על שריר האילפסוס.
זה נגיד סותר את הסעיף הקודם שלך,3 סטים הרמת רגליים שאתה תלוי על מתח שים לב שאתה מרים ברכיים ל90 מסובב אותם לכיוון אחד ומרים הכי גבוה שאתה יכול מוריד חזרה ל90 מעלות ומרים לכיוון השני.
התרגיל שאליו בתכוונתי שאתה מרים את הברכיים ועושה סיבוב לכל כיוון ואז מרים מטרתו העיקרית היא לא הקוביות אלה הרחב בטני. ושים לב שאתה טועה ושתהרגיל הזה בכלל לא מערב את האילופסוס מכיוון שהאילופסוס פועל כאשר אתה מרים את הרגליים עד 90 מעלות מעבר לזה הבטן פועל כבר. וכמו שאמרתי בתרגיל אתה עושה חזרה וחוזר למצב סטטי של 90 מעלות ולא מוריד עד למטה. דבר שני העצה שאני מביא זה מה שעבד לי ולעוד חברה שאני מכיר , שנינו לא יכולים להגיד מה הכי טוב לאותו בחור כי שנינו לא מכירים אותו. ואני כמעט בטוח שגם אם הוא היה מבצע את מה שאתה הצעת ומה שאני הצעתי התוצאה לא הייתה כל כך שונה .אי אפשר באמת לבצע השוואה אבל כדי לעבוד בצורה אידיאלית על שרירי הבטן צריך
לבצע כפיפה בעמוד שדרה עם התנגדות ועדיפות לתרגילים דינאמיים.
אני לא חושב שתרגילים מורכבים יעמדו אפילו קרוב לתוצאה הזו אם תימדד היפרטרופיה פרופר ולא רק פעילות EMG.
סה"כ 4...
-למה להגיע ל20 חזרות? בערך 10-12 מהן יהיו קלות עד כדי בדיחה.
-אין שום חובה למכונה, אין לך מושג מה היכולות שלו ואפשר להגיע לכשל בהרבה תרגילים שלא כוללים מכונה.
כפיפות בטן "רגילות" הן Crunch, כפיפות בטן בסך הכל מדברות על תנועה של כפיפה של העמוד שדרה.
איליופסואס יעבוד אולי במנח כמו בהרמות רגליים חלקית כך שלא תתבצע שום כפיפה.
זה נגיד סותר את הסעיף הקודם שלך,
בתרגיל כזה יהיה עומס גבוה על האיליופסואס וחבריו באיזור.
חוץ מזה, 9 סטים לבטן באימון זה פסיכי.
בן אדם שרוצה קוביות, אין צורך בעבודה מכוונת לרחב בטני - אין לו כל השפעה על הויזואליות של הקוביות / אלכסונים.התרגיל שאליו בתכוונתי שאתה מרים את הברכיים ועושה סיבוב לכל כיוון ואז מרים מטרתו העיקרית היא לא הקוביות אלה הרחב בטני.
זה ליטרלי מה שטענתי.ושתהרגיל הזה בכלל לא מערב את האילופסוס מכיוון שהאילופסוס פועל כאשר אתה מרים את הרגליים עד 90 מעלות מעבר לזה הבטן פועל כבר.
מה שאני ממליץ לו פשוט זה לעבוד בכל תרגיל שיביא אותו לכשל, אתה אומר לו תעבוד רק במכונה.. דבר שני העצה שאני מביא זה מה שעבד לי ולעוד חברה שאני מכיר , שנינו לא יכולים להגיד מה הכי טוב לאותו בחור כי שנינו לא מכירים אותו. ואני כמעט בטוח שגם אם הוא היה מבצע את מה שאתה הצעת ומה שאני הצעתי התוצאה לא הייתה כל כך שונה .
אין פה עניין של גישה אלא של עקרונות להיפרטרופיה והבנה של איזה שריר אחראי למה.כל אחד והגישה שלו.
אני לא חולק על כך שלמטרות ויזואליות יש דרכים יעילות יותר לאמן את שרירי הבטן, אבל להשוות את העבודה של הבטן בסקוואט ודדליפט לעבודה של הרגליים בריצה???אי אפשר באמת לבצע השוואה אבל כדי לעבוד בצורה אידיאלית על שרירי הבטן צריך
אני לא חושב שתרגילים מורכבים יעמדו אפילו קרוב לתוצאה הזו אם תימדד היפרטרופיה פרופר ולא רק פעילות EMG.
בשורה תחתונה יש לך 2 תרגילי בטן ספיציפיים ופשוטים שאתה יכול להמליץ לי למטרת היפרטרופיה בשרירי הבטן (הישר בטני ואלכסונים)?אי אפשר באמת לבצע השוואה אבל כדי לעבוד בצורה אידיאלית על שרירי הבטן צריך
בשורה תחתונה יש לך 2 תרגילי בטן ספיציפיים ופשוטים שאתה יכול להמליץ לי למטרת היפרטרופיה בשרירי הבטן (הישר בטני ואלכסונים)?
כאלה שאפשר להגיע בהם לכשל ב8-10 חזרות ולא דורשים גמישות גבוהה או עיכול של התרגיל כמו דדליפט או גלגל בטן
בשני המקרים העבודה היא סופר עקיפה.אני לא חולק על כך שלמטרות ויזואליות יש דרכים יעילות יותר לאמן את שרירי הבטן, אבל להשוות את העבודה של הבטן בסקוואט ודדליפט לעבודה של הרגליים בריצה???
כן תעשה כפיפה קלאסית כמו על בוסו / מכונה / כבלבשורה תחתונה יש לך 2 תרגילי בטן ספיציפיים ופשוטים שאתה יכול להמליץ לי למטרת היפרטרופיה בשרירי הבטן (הישר בטני ואלכסונים)?
כאלה שאפשר להגיע בהם לכשל ב8-10 חזרות ולא דורשים גמישות גבוהה או עיכול של התרגיל כמו דדליפט או גלגל בטן
אני לא רוצה לדבר על הניסיון האישי שלי לגבי סקוואט ודדליפט, אני בן אדם אחד בסופו של דבר, אני חושב שלאליהו יצא לאמן כמה אנשים במהלך חייו, זאת ההתרשמות שלו לגבי תפקיד הבטן בסקוואט ודדליפט:בשני המקרים העבודה היא סופר עקיפה.
נניח למשל, שרירי הבטן. ביצוע עבודת סקוואט 5X5 ובשארית כוחותיך, הוא ביצוע מרשים למדי, ביצוע המעיד על אופי קשוח ביותר, וברמה האנטומית: ביצוע המאמץ את שרירי הבטן שלך עד קצה היחידה המוטורית האחרונה.
בהחלט יכול להיות שזאת הסיבה שלמרות הניסיון שלך (אני יוצא מנקודת הנחה שאם לא היית עושה סקוואט ודדליפט לא היית מגיב לזה) אתה לא חווית כך את הדברים:סקוואט ודדליפט על פניו, מפעילים היטב את שרירי הבטן, דורשים היטב שרירי בטן חזקים - ועל כן לכאורה מספיקים בהחלט לבניית ותחזוקת השרירים הללו
עם זאת, אני חושב שכמו בכל פרט אחר - נמצאת כאן רמה קואורדינטיבית הדורשת תרגול והכוונה. זה שאתה מפעיל את הבטן בסקוואט, לא אומר שאתה מפעיל אותה מספיק או נכון
אני מסכים איתך ועם הצדיק.@elchonon מה הניסיון שלך/של המתאמנים שלך לגבי הסוגייה הזאת?
בכל תרגיל נדרש פוגרסיבאוברלוד ברמה כזאת או אחרת, הבעיה יותר בכיוון של דרישות התאוששות, הרבה יותר פשוט לעשות אימון "קורע" לבטן שלוש פעמים בשבוע מאשר לקדם את הסקוואט והדדליפט לכיוון 200% וצפונה משקל גוףאבל עם 100 ק"ג סקוואט לא מגדלים קוביות.