הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להמשיך מסה על אחוז שומן גבוה

edenhemo10

משתמש מתחיל
213
14
נק' מוניטין:
9
213
14
מה הולך חברה? יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי ואני לא מוצא תשובה חד משמעית עליה כבר הרבה זמן.
ראיתי איפשהו דעה שאומרת שעדיף לעשות מסה עד 15 אחוז שומן או בערך עד שהקוביות כביכול נעלמות ולהתחיל חיטוב וחוזר חלילה בגלל שבאחוזי שומן גבוהים יש נטייה לעלות רק בשומן.
אפילו אם אני מתאמן אימונים טובים ואוכל מספיק חלבון,בגלל שיש איזשהי רגישות לאינסולין שנוצרת בעקבות האחוזים הגבוהים(זה נכון?)
התחלתי מסה במצב של חוסר מסת שריר מוחלט בנוסף ל18 אחוז שומן שקלתי 68 על 173 כיום אני שוקל 83
מן הסתם הגוף קצת שמנמן וחסר צורה אבל קיבלתי רוחב ומסה וכוח
עקרונית אני ממשיך לעלות במשקלים בקצב דיי טוב פחות אכפת לי מהשומנים באלי לעלות עוד שריר ולהתקדם במשקלים השאלה שלי האם זה יעיל? או שבאמת באחוזי שומן כמו שלי(מעל 20 ) יש נטייה לעלות רק בשומן?

לפני:

אחרי:

עקרונית אין לי בעיה עם השומנים בבטן אני מאוד נהנה מהמסה ומהשבירת שיאים וכו אבל אם באמת העלייה תהיה לכיוון השומן אולי כדאי לי להפסיק? משקלים כרגע ל1RM
בנצ 100 קילו דדליפט 155 סקוואט 145 פרס 62.5

נערך לאחרונה:
בגלל שיש איזשהי רגישות לאינסולין שנוצרת בעקבות האחוזים הגבוהים(זה נכון?)
לא. לפחות לא באחוזים כמו שלך.

בכל מקרה הכל שאלה של מה חשוב לך יותר, מראה מחוטב וקוביות, או עלייה כמה שיותר במשקלי העבודה. אם הייתי במצב שלך והיה חשוב לי בעיקר המראה, אני הייתי מתחיל בחיטוב.
אני רק שאלה: מה היה הפלוס הקלורי שלך בכל במסה הזאת? כמה זמן זה לקח?

• פותח/ת השרשור
לא. לפחות לא באחוזים כמו שלך.

בכל מקרה הכל שאלה של מה חשוב לך יותר, מראה מחוטב וקוביות, או עלייה כמה שיותר במשקלי העבודה. אם הייתי במצב שלך והיה חשוב לי בעיקר המראה, אני הייתי מתחיל בחיטוב.
אני רק שאלה: מה היה הפלוס הקלורי שלך בכל במסה הזאת? כמה זמן זה לקח?
מה בערך האחוזים שלי?
שמע, התחלתי כביכול מסה באוגוסט שעבר כשהייתי בצבא, לפני שנה וחודשיים , בזמן המסה היה לי תקופת אימון(שטח ומנות קרב) של איזה חצי שנה שלא התאמנתי והרבה ON and OFF באימונים, במרץ שקלתי בערך 75 והתחלתי יחסית מסה מסודרת אבל עדיין הייתי בצהל אז לא חישבתי קלוריות אכלתי מכל הבא ליד אבל השתדלתי לעלות חצי קילו בשבוע בערך
עכשיו שהשתררתי אני עם תפריט בפלוס 300 וההתקדמות מדהימה מן הסתם בגלל שהאימונים נורמלים והשינה טובה ואני בבית
תכלס שמע אני רוצה לעלות עוד מסה שריר עד עכשיו עבדתי ממש בסגנון כוח בלי תרגילי עזר בלי התמקדות על ידיים, רק בחודש הזה שאני משוחרר התחלתי לעבוד ידיים נורמלי עם הרבה נפח ותרגילי עזר(מה שלא היה לי בצהל) וכבר העליתי סנטימטר וחצי בהיקף, בגלל זה אני ממש חם על עוד מסה אני רוצה להיראות טוב אבל אני יודע שאם אמשוך עוד טיפה במשקלים ובשריר אראה יותר טוב אחרי לדעתי
מה אתה אומר?

אני לא רואה שום סיבה לעשות ״מסה״ במידה ואתה מעל 15% שומן, במיוחד אם אתה מתאמן מתחיל שיכול להנות גם מעלייה במסת השריר וגם לרדת באחוז השומן בו״ז. קח בחשבון שאתה צריך חיטוב לפחות של 10-15 קילו בשביל לראות קובייה מבצבצת (במידה וקוביות / אסטטיות זו המטרה שלך) וככה או ככה אתה תרד ב 1RM שלך בוודאות.
אני בעד לעשות מסה עדינה, להתחיל ממאזן חיובי עדין ופשוט לעשות את זה לאורך זמן ולהיות סבלני. ככה גם שומרים על מראה יחסית טוב וגם עולים בכוח וגם צוברים פחות שומן.
זו דעתי ואני יודע שהיא מנוגדת לדעה המקובלת פה שהיא לעשות מסה רצינית ואז חיטוב רציני וחוזר חלילה.

נערך לאחרונה:
אני לא רואה שום סיבה לעשות ״מסה״ במידה ואתה מעל 15% שומן, במיוחד אם אתה מתאמן מתחיל שיכול להנות גם מעלייה במסת השריר וגם לרדת באחוז השומן בו״ז. קח בחשבון שאתה צריך חיטוב לפחות של 10-15 קילו בשביל לראות קובייה מבצבצת (במידה וקוביות / אסטטיות זו המטרה שלך) וככה או ככה אתה תרד ב 1RM שלך בוודאות.
אני בעד לעשות מסה עדינה, להתחיל ממאזן חיובי עדין ופשוט לעשות את זה לאורך זמן ולהיות סבלני. ככה גם שומרים על מראה יחסית טוב וגם עולים בכוח וגם צוברים פחות שומן.
זו דעתי ואני יודע שהיא מנוגדת לדעה בחזקה פה לעשות מסה רצינית ואז חיטוב רציני וחוזר חלילה.

מחזק אותך.

• פותח/ת השרשור
זו דעתי ואני יודע שהיא מנוגדת לדעה המקובלת פה שהיא לעשות מסה רצינית ואז חיטוב רציני וחוזר חלילה.
מתאמן מתחיל אני לא.. מתאמן מתחיל שיכול להנות ממה שאתה אומר זה באחוזי שומן גבוהים מאוד בנוסף למסת שריר נמוכה מאוד מתאמן שרק התחיל להתאמן.. לפי המשקלים אתה יכול לראות שאני לא מתחיל
אסטטיות בסופו של דבר היא המטרה שלי אין ספק, פשוט כרגע אני יכול לדפוק חיטוב גג ל3 חודשים כי עוד 3 חודשים אני טס לתאילנד לחודש וחצי שאני בטוח שארזה שם יותר מידי אז נראלי עדיף לתת מסה כי ב3 חודשים לא אשיג תוצאות מספקות וגם בחודש שאהיה שם אאבד הרבה מסה

מתאמן מתחיל אני לא.. מתאמן מתחיל שיכול להנות ממה שאתה אומר זה באחוזי שומן גבוהים מאוד בנוסף למסת שריר נמוכה מאוד מתאמן שרק התחיל להתאמן.. לפי המשקלים אתה יכול לראות שאני לא מתחיל
אסטטיות בסופו של דבר היא המטרה שלי אין ספק, פשוט כרגע אני יכול לדפוק חיטוב גג ל3 חודשים כי עוד 3 חודשים אני טס לתאילנד לחודש וחצי שאני בטוח שארזה שם יותר מידי אז נראלי עדיף לתת מסה כי ב3 חודשים לא אשיג תוצאות מספקות וגם בחודש שאהיה שם אאבד הרבה מסה

אתה יכול לבצע חיטוב ל-3 חודשים ובתאילנד לא לספור קלוריות. אין שום מניעה. לגבי אחוזי השומן, זה לא כזה משנה אבל אני מעריך בין 20% ל-24% אחוזי שומן. אין לי עין מקצועית לזה אבל זאת ההערכה שלי.
אם אתה רוצה לעשות מסה, תעשה בכיף. פשוט אחרי חיטוב תראה הרבה יותר טוב והשרירים יבלטו בצורה הרבה יותר משמעותית.
השאלה אם מסה באחוזי שומן כאלה זה יעיל. התשובה היא כן.
האם זה יהיה יעיל יותר באחוזי שומן נמוכים יותר+תוכל להיות בקטגוריית משקל נמוכה יותר (יתרון) אם תרצה להתחרות (המטרה שלך היא הרי כוח)? גם כן.

תעשה חיטוב ותתחיל מסה שוב. אתה לא אמור לרדת יותר מדי במשקלים אם תעשה את החיטוב נכון ועכשיו גם יש לך אפשרות לעלות מסה נקייה אז סתם חבל.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לבצע חיטוב ל-3 חודשים ובתאילנד לא לספור קלוריות. אין שום מניעה. לגבי אחוזי השומן, זה לא כזה משנה אבל אני מעריך בין 20% ל-24% אחוזי שומן. אין לי עין מקצועית לזה אבל זאת ההערכה שלי.
אם אתה רוצה לעשות מסה, תעשה בכיף. פשוט אחרי חיטוב תראה הרבה יותר טוב והשרירים יבלטו בצורה הרבה יותר משמעותית.
השאלה אם מסה באחוזי שומן כאלה זה יעיל. התשובה היא כן.
האם זה יהיה יעיל יותר באחוזי שומן נמוכים יותר+תוכל להיות בקטגוריית משקל נמוכה יותר (יתרון) אם תרצה להתחרות (המטרה שלך היא הרי כוח)? גם כן.

תעשה חיטוב ותתחיל מסה שוב. אתה לא אמור לרדת יותר מדי במשקלים אם תעשה את החיטוב נכון ועכשיו גם יש לך אפשרות לעלות מסה נקייה אז סתם חבל.
כמה זמן לחטב לדעתכם? או לכמה אחוזי שומן?

כמה שמרגיש לך, אין חוק.
אני הייתי יורד ל70 במקומך. כי תאכלס אם אתה מתחיל מסה נקיה אז אתה לא אמור לעלות הרבה בשומן וזה השומן שתשאר איתו למשך כל המסה הבאה שלך. זאת ההזדמנות היחידה שתהיה לך להוריד אותו ולא תרצה לחזור לחיטוב מהר אני מניח.

• פותח/ת השרשור
כמה שמרגיש לך, אין חוק.
אני הייתי יורד ל70 במקומך. כי תאכלס אם אתה מתחיל מסה נקיה אז אתה לא אמור לעלות הרבה בשומן וזה השומן שתשאר איתו למשך כל המסה הבאה שלך. זאת ההזדמנות היחידה שתהיה לך להוריד אותו ולא תרצה לחזור לחיטוב מהר אני מניח.
ב70 אהיה בערך 12 13 אחוז שומן?

אני לא מבין בכל העניין של האינסולין וביעילות מסה על אחוז שומן גבוה יחסית אבל אגיד את דעתי.
1. אתה נהנה מהתקופה הזאת של המסה ואתה לא רוצה להפסיק.
2. אתה מתקדם במשקלי העבודה וזה חשוב לך.
3. ראיתי אותך. אמנם יש לך אחוז שומן מכובד אבל יש לך מסה לא קטנה. התהליך שעברת היה כנראה לא רע בכלל ואני לא רואה סיבה למה לא להמשיך עוד קצת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית