הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טכניקה בסקוואט

יש חוסר אחידות בין החזרות, הן די שונות אחת מהשניה.
בכל מקרה חסר לך שליטה. בחזרות האחרונות רואים שאתה מנסה לשלוט יותר במשקל כי אתה פוחד לא להצליח, אז הירידה והעליה מבוקרות יותר, אבל זה גם גורם לך לרדת פחות.
בנוסף הייתי מוותר על הנעליים, נראה שהן דוחפות אותך קדימה בעליה, ואולי גם תורמות לחוסר השליטה כי אתה יותר נשען עליהן ופחות על עצמך

בכל מקרה חסר לך שליטה. בחזרות האחרונות רואים שאתה מנסה לשלוט יותר במשקל כי אתה פוחד לא להצליח, אז הירידה והעליה מבוקרות יותר, אבל זה גם גורם לך לרדת פחות.
בנוסף הייתי מוותר על הנעליים, נראה שהן דוחפות אותך קדימה בעליה, ואולי גם תורמות לחוסר השליטה כי אתה יותר נשען עליהן ופחות על עצמך
מסכים. אני מרגיש הרבה יותר טוב אחרי שעברתי לשטוחות ממה שהיה לי עם אדיפאוור.

• פותח/ת השרשור
זה טוב שהן מבוקרות יותר? איך אתה רואה את זה? ואיך באה לידי ביטוי חוסר השליטה?
תודה רבה מעריך מאוד את ההתיחסות

זה טוב שהן מבוקרות יותר? איך אתה רואה את זה? ואיך באה לידי ביטוי חוסר השליטה?
תודה רבה מעריך מאוד את ההתיחסות
בוקר זה תמיד טוב, זה עדיף מחסר שליטה.
זה מתבטא בזה שבאלה שבשליטה אתה פחות זורק את עצמך לתחתית ומקווה לצאת משם כמו שצריך, אלא אתה יורד בצורה איטית יותר ויוצא באותה צורה, תמיד במתח

נראה טוב יותר, בסרטון הראשון גם זה נראה יותר טוב אחרי שפתחת מעט יותר את הרגליים.
עדיין צריך לעבוד יותר על עומק. תנסה לדחוף את הברכיים יותר לצדדים, אני קורא לזה להשאיר את הבטן פתוחה, כלומר לוותר על האינסטינקט של לדחוף את הברכיים מתחת לבטן כדי לדחוף כלפי מטה, ולהשאיר אותה חשופה

נראה הרבה יותר גרוע מקודם.
קודם מה שעשית רק דרש המשך תרגול ושיפורים קלים לאורך הדרך, עכשיו יש המון בעיות שאפילו בסרטןו הראשון לא היו.
נראה שאתה מנסה עכשיו לעשות סקוואט סגנון ריפטו, כלומר ישבן מאוד אחורה, מבט למטה, חזה לרצפה, וכל אלה טעויות

נכון זה מה שאני מנסה לעשות
איזה טכניקה אתם מקדמים בפורום?
לכל אחד יש את הגישה שלו, אבל אני ממש ממש לא תומך בגישה של ריפטו אלא אם באמת אתה לא מצליח לעשות שום דבר אחר.
הגישה שלו היא המכנה המשותף הנמוך ביותר, שזה אומר מה שאפשר ללמד את כולם, אבל רחוק מאופטימלי לכולם.
תמשיך פשוט עם מה שעשית קודם, שהיה הרבה יותר טוב

• פותח/ת השרשור
לכל אחד יש את הגישה שלו, אבל אני ממש ממש לא תומך בגישה של ריפטו אלא אם באמת אתה לא מצליח לעשות שום דבר אחר.
הגישה שלו היא המכנה המשותף הנמוך ביותר, שזה אומר מה שאפשר ללמד את כולם, אבל רחוק מאופטימלי לכולם.
תמשיך פשוט עם מה שעשית קודם, שהיה הרבה יותר טוב
לא יודע מה עשיתי קודם כנראה אוסף של טעויות. למה אתה מכוון מה נחשב אצלך טכניקה טובה? ממי אתה לומד?

מה הבעיה עם הסקוואט של ריפטו?
הוא בסיסי מאוד, ומאפשר לאנשים הכי חסרי קואורדינציה וגמישות לעשות סקוואט מסויים, אבל מעטים מאוד באמת יכולים לנצל את מיטב היכולת שלהם בצורה הזאת.
בגדול הוא מסתמך על המועט ביותר שצריך בשביל סקוואט, אבל מן הסתם המועט ביותר לא יביא לך את הטוב ביותר

לא יודע מה עשיתי קודם כנראה אוסף של טעויות. למה אתה מכוון מה נחשב אצלך טכניקה טובה?
קודם היו לך טעויות וזה לא סוד, אבל אלה היו מעט טעויות בסקוואט טוב בגדול, עכשיו יש לך טעויות גדולות שלא יוצרות סקוואט טוב.
תסתכל על הסרטונים הקודמים שלך ותראה מה עשית, תנסה לחזור לזה

ממי אתה לומד?
מהרבה מאמנים טובים.
כשרואים איך הרבה מאמנים מלמדים את הסקוואט, אתה תראה שהרוב מלמדים פחות או יותר אותו הדבר עם הבדלים קטנים פה ושם, אבל רק ריפטו מלמד כמו ריפטו, וזה כבר אומר משהו

• פותח/ת השרשור
הוא בסיסי מאוד, ומאפשר לאנשים הכי חסרי קואורדינציה וגמישות לעשות סקוואט מסויים, אבל מעטים מאוד באמת יכולים לנצל את מיטב היכולת שלהם בצורה הזאת.
בגדול הוא מסתמך על המועט ביותר שצריך בשביל סקוואט, אבל מן הסתם המועט ביותר לא יביא לך את הטוב ביותר

קודם היו לך טעויות וזה לא סוד, אבל אלה היו מעט טעויות בסקוואט טוב בגדול, עכשיו יש לך טעויות גדולות שלא יוצרות סקוואט טוב.
תסתכל על הסרטונים הקודמים שלך ותראה מה עשית, תנסה לחזור לזה

מהרבה מאמנים טובים.
כשרואים איך הרבה מאמנים מלמדים את הסקוואט, אתה תראה שהרוב מלמדים פחות או יותר אותו הדבר עם הבדלים קטנים פה ושם, אבל רק ריפטו מלמד כמו ריפטו, וזה כבר אומר משהו
אפשר מקורות? מאיפה ללמוד? איזה מאמנים וכו'?

היי עידו לדעתי בראשון אם הייתה יורד טיפה יותר לאט אז זשה היה מסתדר האיזון בגוף השאר כבר נראה ממש גרוע לצערי, מגב עליון גדול עד לבאט ווינק וגלישת ברכיים נוראית ממלית על סרטון של alan ביוטיוב חפש hot to squat low bar
לגבי הגישות בסקוואט בגדול הסקוואט מבוסס לדעתי יותר על האנטומיה שלך בצורה קיצונית וחושף כל פגם ביציבה עמידה התכופפות וכו לכן לדעתי בכל מצב לא משנה איך תלמד את הסקוואט אתה תעשה אותו טיפה שונה מאיך שראית בסרטון קח את זה הזמן כל סרטון שהביאו לך פה גם מעולה לטעמי
המון בהצלחה!

באמת שאני מנסה אבל לא מצליח להבין למה אתה אומר את זה. יש בטכניקה שהוא מלמד לא מעט ניואנסים, הוא מנסה לכוון לגיוס מקסימלי של מסת
שריר לאורך טווח תנועה גדול ככל האפשר (מבלי להרפות). לי מבחינה טכנית יותר קל לעשות היי באר סקוואט (זה מה שעשיתי ממש בהתחלה), לקח לי
כמה אימונים ללמוד לבצע לואו באר סקוואט כמו שריפ מלמד.

אני לא יודע אם אתה מכיר את סטאן אפרדינג, אבל הוא בעצמו עבר לווריאציה שריפ מלמד והוא טוען שזה פתר לו את כאבי הברכיים והוא מאמין שזאת
הדרך הכי טובה לעשות סקוואט.

אני לא מנסה לומר שמה שריפ מלמד זה "הכי טוב" כי זה משתנה בהתאם לאנתרופומטריה של כל אחד, אבל אני כן רואה את זה בתור אחת הדרכים הטובות לבצע סקוואט למי שמעוניין להתחזק באופן כללי. אני לא רואה שם משהו בעייתי מהיסוד, רק שלפעמים יש הרבה cues שיכולים לבלבל, ולפי דעתי זה מה שקרה לעידו כאן.

גם אני חושב שבפעם הקודמת הסקוואט שהוא העלה היה יותר טוב, אבל לפי דעתי זה כי הוא הגזים עם ה-cues של להתיישב אחורה ולהישען קדימה
עד שהמוט לא נע בקו ישר (פחות ישר מהפעם הקודמת) זה גם נראה שאולי הגב העליון מתעגל. יש המון אנשים עם סקוואט מצוין שעושים אותו ע"פ ההנחיות של ריפטו (כמו אלן ט'ראל ואוסטין בראקי), אם יש משהו שאני מפספס אז באמת שאני רוצה לדעת כי גם אני עובד עם הטכניקה הזאת.

יש הרבה דברים שריפטו אומר שאני לא מסכים איתם, אבל עד כמה שאני מבין ההנחיות שלו לסקוואט ולדדליפט הן טובות.

באמת שאני מנסה אבל לא מצליח להבין למה אתה אומר את זה. יש בטכניקה שהוא מלמד לא מעט ניואנסים, הוא מנסה לכוון לגיוס מקסימלי של מסת
שריר לאורך טווח תנועה גדול ככל האפשר (מבלי להרפות). לי מבחינה טכנית יותר קל לעשות היי באר סקוואט (זה מה שעשיתי ממש בהתחלה), לקח לי
כמה אימונים ללמוד לבצע לואו באר סקוואט כמו שריפ מלמד.
הקטע שהבסיס לטכניקה שלו שגוי, ומכאן מגיעות כל מני טעויות שצריך לתקן. בגדול התנועה לא רעה, אבל מה שהוא מנסה ליצור פשוט לא אפשרי.
ריפטו טוען שהשריר העיקרי בסקוואט הוא ההאמסטרינגס, שזה הדבר הכי מטומטם שמאמן כוח יכול לומר, כי ההאמסטרינגס לא משתנים כמעט באורך שלהם לאורך התנועה, והם בין השרירים שתורמים הכי פחות לתנועה, אבל בגלל שהוא מכוון למתיחה של ההאמסטרינגס זה יוצר בעיות.

אני לא יודע אם אתה מכיר את סטאן אפרדינג, אבל הוא בעצמו עבר לווריאציה שריפ מלמד והוא טוען שזה פתר לו את כאבי הברכיים והוא מאמין שזאת
הדרך הכי טובה לעשות סקוואט.
גם אני עברתי לסקוואט שמזכיר סקוואט ריפטו בגלל הפרופורציות הנוראיות שלי (ירך ארוכה יותר מהשוק ומהטורסו) ואם אני עושה סקוואט ברוחב נורמלי אני חוטף בעיות ברכיים, אבל עדיין יש המון דברים שהייתי צריך לשנות.
כמו שאמרתי, זו הטכניקה הכי בסיסית שיש, היא לא רעה, אבל היא גם לא אידאלית לרוב

אני לא מנסה לומר שמה שריפ מלמד זה "הכי טוב" כי זה משתנה בהתאם לאנתרופומטריה של כל אחד, אבל אני כן רואה את זה בתור אחת הדרכים הטובות לבצע סקוואט למי שמעוניין להתחזק באופן כללי. אני לא רואה שם משהו בעייתי מהיסוד, רק שלפעמים יש הרבה cues שיכולים לבלבל, ולפי דעתי זה מה שקרה לעידו כאן.
ברור שיש המון שצריך לשנות, זה התרגיל עם הכי הרבה ווריאציה אישית שקיים, אבל רוב הדברים שהופכים את הסקוואט לסקוואט של ריפטו הם פשוט גרועים.
כל סקוואט שתלמד יהיה סקוואט, קשה לטעות בזה אם בסוף בנאדם עושה סקוואט, אבל יש כמה דברים שמייחדים את הסקוואט של ריפטו, כמו חזה למטה ומבט למבט, והמון התיישבות אחורה, שלרוב הם לא יהיו טובים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית