הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימון AB/ABC

• פותח/ת השרשור gtx
  • פורסם בתאריך

gtx

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
היי חברים,
מתאמן כחודשיים לאחר הפסקה של 3 שנים.
בחודשיים האחרונים התאמנתי ABC בד"כ 3/4 פעמים בשבוע.
משקל התחלתי 63.3 כרגע 67 וקצת (גובה 170 גיל 32).
מנסה להעלות במאסה לעיתי קצת מתקשה עם האוכל, יש לי תכנית תזונה מותאמת.
האם לעבור לתכנית של AB כ 4 פעמים בשבוע יעזור לי יותר "לגדול"? כמובן שבהנחה שהתזונה לא תרד ובשאיפה מתמדת להשתפר.
תכנית AB שלקוחה מהאתר לעליה במאסה יעילה?
תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם

אודה לעזרתכם

אתה דיברת על מתאמן מתחיל שיכול לצבור עד כ12 ק"ג שריר בשנה הראשונה, ולכן כדאי לו לעלות 0.5 עד 1% אחוז ממשקל גופו בחודש. זאת אומרת - אם אני מתחיל מסה על 60 קילו אצטרך לעלות 300-600 גרם בחודש. צריך להיות אובססיבי ברמות ועם סבלנות מטורפת כדי לא להתייאש מזה שהבן אדם יתאמן 20 שנה עד שהוא יתחיל להיראות כמו אחד שמתאמן. אבל מה? העיקר "עלייה איכותית". מסה עם עלייה מועטה מאד במשקל היא קשקוש. רבים שפוחדים מחיטוב עושים את זה, אבל הם שוכחים שחיטוב זה תהליך קצר וקל שגם אם תהיה 25% שומן תוך 3-4 חודשים תוכל לחטב לאחוז שומן נמוך ובקלילות, כשכבר יש עליך הרבה שריר ואתה לא צריך להרעיב את עצמך יותר מדי.
אגב - כל הדיבור על הגנטיקה ושלא כולם יוכלו לבנות 12 קילו מסת שריר בשנה הראשונה לאימונים שלהם (יכולים, ויותר מזה) רק מחזק את הטענה שעלייה של 0.5-1% בחודש היא שטויות.

תחשוב על זה שכשאתה עולה בעלייה יותר מהירה במשקל, אתה לא צובר עוד שריר, אתה צובר עוד שומן.
אפילו בעלייה מאוד איטית, של 300 גרם בחודש, תוך 20 שנה תעלה 72 קילוגרם. קשה לי להאמין שרק במשקל 132 קילו יתחילו לראות שאתה מתאמן.
כשמונעים משיקולים של עלייה במסת השריר, חיטוב זה תהליך מאוד לא אפקטיבי. זאת פשוט "תקופה מתה" שבה אתה לא עולה במסת השריר בכלל. מסה עם פלוס קלורי קטן אמורה לפתור את זה. מה גם שב-2 התקופות (מסה עם פלוס קלורי של 200 קלוריות ומסה בפלוס של 500 קלוריות) אתה תעלה את אותה מסת שריר פחות או יותר, אבל בתקופה עם הפלוס הקלורי הגדול אתה סתם תעלה בשומן ותצטרך לבצע חיטוב אחר כך.

תחשוב על זה שכשאתה עולה בעלייה יותר מהירה במשקל, אתה לא צובר עוד שריר, אתה צובר עוד שומן.
אפילו בעלייה מאוד איטית, של 300 גרם בחודש, תוך 20 שנה תעלה 72 קילוגרם. קשה לי להאמין שרק במשקל 132 קילו יתחילו לראות שאתה מתאמן.
כשמונעים משיקולים של עלייה במסת השריר, חיטוב זה תהליך מאוד לא אפקטיבי. זאת פשוט "תקופה מתה" שבה אתה לא עולה במסת השריר בכלל. מסה עם פלוס קלורי קטן אמורה לפתור את זה. מה גם שב-2 התקופות (מסה עם פלוס קלורי של 200 קלוריות ומסה בפלוס של 500 קלוריות) אתה תעלה את אותה מסת שריר פחות או יותר, אבל בתקופה עם הפלוס הקלורי הגדול אתה סתם תעלה בשומן ותצטרך לבצע חיטוב אחר כך.
אתה שוב מתעלם מהעובדה שתמיד במסה, אבל תמיד, תהיה עלייה בשומן גם אם המתאמן יאכל בפלוס של 50.
אגב, אל תסתור את עצמך. טענת בעצמך שמתאמן בשנה הראשונה לשנת האימונים שלו יכול לצבור עד כ-12 ק"ג שריר טהור, ולאחר מכן זה יורד. איך בדיוק הוא יעלה 72 קילו שריר טהור ב20 שנה, אם כך? וזה לפני שהתחלנו לחשב את כל כמות השומן שהוא מעלה כל אתו זמן. אם מה שאתה אומר היה נכון, שתהיה רק עלייה של שריר טהור, היינו מוצאים מתאמנים טבעיים במשקל 150 ק"ג על 4% שומן.
הנה שוב אתה מתעלם מהנקודות העיקריות ואף מטעה.
חיטוב זה תהליך קצר וקל, וכן אפשר לעלות במסת השריר בחיטוב.
אני רוצה לעשות אתך השוואה בין עלייה "נקייה" לבין עלייה פחות "נקייה"
בוא ניקח בחור שמתחיל להתאמן במשקל 60 וגובה 1.80
הבחור מחליט לעשות "מסה נקייה". העלייה תתבטא ב600 גרם בחודש.
תוך שנה הבחור יצבור 7.2 קילו במשקל גוף - שמתוכם 2-3 קילו שומן (תיאורטית, כדי להמחיש את הטענה שבמסה נקייה עולים הרוב שריר). והנה הבחור צבר בשנה שלמה 4.2-5.2 קילו שריר, שעל פי הטענה שלך הוא יכל לצבור 12 קילו שריר. אני לא אופתע גם אם המתאמן ירצה לחטב כי הוא "שמן מדי". בוא לא נשכח את העיסוק האובססיבי באוכל וחישוב כל קלוריה בצורה מוגזמת. ואל תשכח שבלי התאוששות מתאימה הוא יצבור אף פחות שריר.
עכשיו, בוא נניח שאתו מתאמן מחליט לעלות בפלוס של 500 בשבוע, הווה אומר - 2 קילו בחודש. זאת אומרת שתוך שנה הוא יצבור 24 קילו משקל גוף, שמתוכם חצי יהיה שומן (תיאורטית, כדי להמחיש את הטענה שבמסה פחות נקייה עולים יותר שריר, ועל זה אין עוררין. אפילו מייק שדוגל בשיטת העלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש מסכים שעולים יותר שריר בעלייה פחות נקייה). זאת אומרת שתוך שנה המתאמן צבר 12 קילו שריר, 6.8 או 7.8 יותר שריר מהבחור שעשה "מסה נקייה". הבחור עכשיו החליט לחטב. נניח שעכשיו הוא 20% שומן ומחטב בגרעון של 800. (לא יהיה איבוד שריר בצורה משמעותית כי הוא רחוק מהגרעון המקסימלי שלו, שעל פי הנוסחה הוא כמות השומן בגוף כפול 69. תוך חודש הוא יאבד 3.2 קילו (בפועל הוא יאבד יותר כי יש נוזלים שנצברו.. אז בוא נניח שהוא יאבד 5 קילו בחודש הראשון). תוך שלושה חודשים נוספים הוא ירד 6.4 קילו נוספים. 6.4+5= 11.4. בשלב זה ואפילו לפני זה הוא ירצה להפסיק לחטב כי יש עליו הרבה יותר מסה והוא נראה הרבה יותר חטוב מלפני המסה בשלב סיום החיטוב, עם משקל גוף יותר גבוה משמעותית. זאת אומרת - שתוך שנה ו4 חודשים (תכלס פחות) הוא צבר 12 קילו שריר (בוא נוריד קילו.. נניח שהוא שרף קילו שריר במהלך החיטוב למרות שלא נראה לי). אז 11 קילו שריר נוספו לו בתוך שנה ו4 חודשים, והבחור שעשה מסה יותר מתונה, צבר 6-7 פחות שריר ממנו.

אז מה אתה אומר בעצם לאכול אבל לא לפחד על כל גרם?
עליית 4 קילו בחודשיים? עלייה מעולה! עלייה של 500 גרם בשבוע תוביל אותך לתוצאות הרבה יותר מהירות. אמנם עם יותר שומן, אבל אתה תבין כמה זה קל לחטב אחר כך 😃

אתה שוב מתעלם מהעובדה שתמיד במסה, אבל תמיד, תהיה עלייה בשומן גם אם המתאמן יאכל בפלוס של 50.
אני לא מתעלם מהטענה הזאת, אני טוען שהיא לא נכונה.

חיטוב זה תהליך קצר וקל, וכן אפשר לעלות במסת השריר בחיטוב.
קשה מאוד עד בלתי יעיל לרוב האוכלוסייה שאינה מתחילה ובעודף משקל רב.

תוך שנה הבחור יצבור 7.2 קילו במשקל גוף - שמתוכם 2-3 קילו שומן
זהו, שהוא לא יצבור 2-3 קילו אלא במקסימום כמה מאות גרמים.
כל העניין הוא שלא עולים כמעט בשומן. אין יחס "קסם" כמו 1:2 או 1:5 שיכול לנבא כמה קילו שריר וכמה שומן עלית מתוך העלייה הכללית.

אם מה שאתה אומר היה נכון, שתהיה רק עלייה של שריר טהור, היינו מוצאים מתאמנים טבעיים במשקל 150 ק"ג על 4% שומן.
טבעיים בטוח לא. מתישהוא המתאמן חייב למצות את כל פוטנציאל הגדילה שלו. וזה יגיע הרבה יותר מוקדם לפני שהוא ישקול 150 קילוגרם.

בוא נניח שאתו מתאמן מחליט לעלות בפלוס של 500 בשבוע, הווה אומר - 2 קילו בחודש. זאת אומרת שתוך שנה הוא יצבור 24 קילו משקל גוף, שמתוכם חצי יהיה שומן
אני חולק עליך וטוען שהוא יצבור רק 8-9 קילו שומן במקסימום. למרות אין שום מספרים מדויקים לעניין הזה, ואפשר לבדוק את זה רק בניסויי התערבות.

שאפו על החישוב, אבל הוא בלתי מדוייק ולא יעיל בכלל כאשר אתה יוצא מהנחות בסיסיות שגויות.

אז מה אתה אומר בעצם לאכול אבל לא לפחד על כל גרם?
בעלייה נקייה אתה לא אמור להיות אובססיבי כמו שידידנו פה מנסה להוכיח. סה"כ פלוס קלורי של 200 מעל הנייטרלי זה לא לחשב כל גרם... גם בשביל להגיע לפלוס של 500 קלוריות צריך לחשב כמה אכלת, אחרת אתה נותן לגוף שלך לעלות במשקל כיד המקרה.

אני לא מתעלם מהטענה הזאת, אני טוען שהיא לא נכונה.

קשה מאוד עד בלתי יעיל לרוב האוכלוסייה שאינה מתחילה ובעודף משקל רב.

זהו, שהוא לא יצבור 2-3 קילו אלא במקסימום כמה מאות גרמים.
כל העניין הוא שלא עולים כמעט בשומן. אין יחס "קסם" כמו 1:2 או 1:5 שיכול לנבא כמה קילו שריר וכמה שומן עלית מתוך העלייה הכללית.

טבעיים בטוח לא. מתישהוא המתאמן חייב למצות את כל פוטנציאל הגדילה שלו. וזה יגיע הרבה יותר מוקדם לפני שהוא ישקול 150 קילוגרם.

אני חולק עליך וטוען שהוא יצבור רק 8-9 קילו שומן במקסימום. למרות אין שום מספרים מדויקים לעניין הזה, ואפשר לבדוק את זה רק בניסויי התערבות.

שאפו על החישוב, אבל הוא בלתי מדוייק ולא יעיל בכלל כאשר אתה יוצא מהנחות בסיסיות שגויות.

בעלייה נקייה אתה לא אמור להיות אובססיבי כמו שידידנו פה מנסה להוכיח. סה"כ פלוס קלורי של 200 מעל הנייטרלי זה לא לחשב כל גרם... גם בשביל להגיע לפלוס של 500 קלוריות צריך לחשב כמה אכלת, אחרת אתה נותן לגוף שלך לעלות במשקל כיד המקרה.
אתה לא יכול לטעון שלא תהיה עלייה בשומן בפלוס קלורי מסוים . אפילו קוצר, מנהל הפורום טוען שתהיה עלייה בשומן בכל פלוס קלורי. להגיד אחרת זה פשוט שקר, אלא אם כן יש לך ראייה שטוענת אחרת.
לצבור מסה בחיטוב זה לא קשה בכלל כשאתה מתאמן מתחיל מאד, אפשר אפילו לצרוך כפול 1.4 חלבון ממשקל הגוף ולקבל היפרטרופיה בחיטוב (דברי מייק.. רוצה לחלוק עליו?)
בתיאוריה, בעלייה של 600 גרם בחודש בקושי נעלה שומן, בפועל, זה לא קורה. בפועל, עולים גם שומן, ובפלוסים מסוימים אין הבדל ביניהם וכל מה שאתה עושה ב"מסה נקייה" הוא בסך הכל מעכב את התהליך. גם אם המתאמן יעלה רק 1 קילו שומן מתוך עלייה של 7 קילו במשקל גוף והשאר שריר (לא מאמין שזה יקרה בלי סטרואידים או בלי לחכות 20 שנה) עדיין התהליך של המסה הפחות מתונה משתלם יותר מפני שיוצא שהמתאמן השני צבר 5-6 קילו שריר יותר אחרי חיטוב, וההבדל ביניהם - הוא שלמתאמן השני לקח עוד 4 חודשים להגיע לסוף התהליך (בפועל, פחות מזה). כמה שריר אפשר לבנות ב4 חודשים בפלוס קלורי של 150?
הנה שוב, אתה בוחר לחלוק על מייק. מייק בעצמו חיבר את המאמר של עלייה במסת השריר וטען שבפלוס קלורי של 300-500 היחס יהיה לטובת השריר. אגב, מצחיק שאתה טוען שהחישוב שלי לא מדויק שאתה בעצמך טוען שאין לך שום מקור לדבריך, אבל תשמח לעשות ניסויים.. אתה לא חולק עליי, אתה חולק על מייק.
GTX - תמשיך לאכול כמו שאכלת עד עכשיו, ותעלה קלוריות אם אתה נתקע במשקל גוף. העלייה שלך מעולה.

נערך לאחרונה:
אתה לא יכול לטעון שלא תהיה עלייה בשומן בפלוס קלורי מסוים . אפילו קוצר, מנהל הפורום טוען שתהיה עלייה בשומן בכל פלוס קלורי. להגיד אחרת זה פשוט שקר, אלא אם כן יש לך ראייה שטוענת אחרת.
לצבור מסה בחיטוב זה לא קשה בכלל כשאתה מתאמן מתחיל מאד, אפשר אפילו לצרוך כפול 1.4 חלבון ממשקל הגוף ולקבל היפרטרופיה בחיטוב (דברי מייק.. רוצה לחלוק עליו?)
בתיאוריה, בעלייה של 600 גרם בחודש בקושי נעלה שומן, בפועל, זה לא קורה. בפועל, עולים גם שומן, ובפלוסים מסוימים אין הבדל ביניהם וכל מה שאתה עושה ב"מסה נקייה" הוא בסך הכל מעכב את התהליך. גם אם המתאמן יעלה רק 1 קילו שומן מתוך עלייה של 7 קילו במשקל גוף והשאר שריר (לא מאמין שזה יקרה בלי סטרואידים או בלי לחכות 20 שנה) עדיין התהליך של המסה הפחות מתונה משתלם יותר מפני שיוצא שהמתאמן השני צבר 5-6 קילו שריר יותר אחרי חיטוב, וההבדל ביניהם - הוא שלמתאמן השני לקח עוד הרבה חודשים להגיע לסוף התהליך (בפועל, פחות מזה). כמה שריר אפשר לבנות ב4 חודשים בפלוס קלורי של 150?
הנה שוב, אתה בוחר לחלוק על מייק. מייק בעצמו חיבר את המאמר של עלייה במסת השריר וטען שבפלוס קלורי של 300-500 היחס יהיה לטובת השריר. אגב, מצחיק שאתה טוען שהחישוב שלי לא מדויק שאתה בעצמך טוען שאין לך שום מקור לדבריך, אבל תשמח לעשות ניסויים.. אתה לא חולק עליי, אתה חולק על מייק.
GTX - תמשיך לאכול כמו שאכלת עד עכשיו, ותעלה קלוריות אם אתה נתקע במשקל גוף. העלייה שלך מעולה.

שים לב לדבריי, לא אמרתי שלא תהיה עלייה בשומן. אמרתי שהיא תהיה זניחה ביחס לעלייה בכללית.
אני לא בוחר לחלוק על מייק, על קוצר, או על כל אדם אחר, בשל העובדה הפשוטה שלא התעמתתי מולם, אלא מולך. אני לא מודע לדעות המדויקות שלהם, אבל אני כן יודע מהי הדעה שלך, ואליה אני מתנגד.

בכל מקרה...
הבאת את המאמר של מייק ביקוב לעלייה במסת השריר ומתוך התעמקות באתר עצמו מצאתי את המאמר המעניין הבא:
https://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/

בעיקרון נאמר במאמר כאן (שחור על גבי לבן):
"בממוצע, לגבר המתאמן הטבעי, אשר עושה הכל לפי הספר, יהיה מזלו אם יגדל בכ-200 גרם שריר בשבוע. אישה לעומת זאת יכולה לעלות רק כחצי מכך, כ-100 גרם כל שבוע.
בוא נשים זאת בפרספקטיבה, במשך שנה שלמה בהנחה שהמתאמן עושה הכל לפי הספר זה אומר כ-12 ק”ג של שריר לגבר וכ-6 ק”ג לאישה. ובכן בהתחשב במספרים שנאמרו זה לא כזה נורא, אך זה כן נורא בהשוואה למה שהמגזינים מבטיחים לנו ועל הצהרות שווא השקריות כאשר מי שמפרסם אותם (מפתחי גוף מקצועיים) לרוב לוקחים סטרואידים אנאבולים ולא את התכשיר שהם מפרסמים.

יש לציין, כי במקרים חריגים כגון ילדים בתיכון אשר נמצאים בתת משקל, או קרוב לכך יש עלייה רבה יותר במשקל הגוף, ובמסת השריר בפרט. אלו הם היוצאים מין הכלל, ואנו מתייחסים בד”כ לממוצע, ולא לילד בן 15 עם רמת הורמונים גבוהה מהרגיל, כאשר אנו לא נקח את המדדים הללו למדגם. לעיתים גם ניתן לראות עלייה של כחצי קילובשבוע של מסת שריר אך זה קורה לעיתים רחוקות, לתקופות נורא קצרות ושוב זהו מצב חריג.

לסיכום, הגבר המתאמן הממוצע, אשר עושה הכל לפי הספר יעלה כ-200 גרם מסת שריר בשבוע, כ-800 גרם בחודש וכ-12 ק”ג בשנה. סביר להניח שהמספרים הללו יהיו רלוונטיים רק בשנה הראשונה של האימונים וככל שהשנים יעברו המספרים האלו יקטנו. אישה תעלה כחצי מכך, כ-450 גרם מסת שריר בחודש, כ 4-6 ק”ג בשנה."

המאמר אמנם נכתב לפני כמה שנים טובות ומאז הדעות השתנו, אך חלק ממנו עדיין רלוונטי.

שים לב לדבריי, לא אמרתי שלא תהיה עלייה בשומן. אמרתי שהיא תהיה זניחה ביחס לעלייה בכללית.
אני לא בוחר לחלוק על מייק, על קוצר, או על כל אדם אחר, בשל העובדה הפשוטה שלא התעמתתי מולם, אלא מולך. אני לא מודע לדעות המדויקות שלהם, אבל אני כן יודע מהי הדעה שלך, ואליה אני מתנגד.

בכל מקרה...
הבאת את המאמר של מייק ביקוב לעלייה במסת השריר ומתוך התעמקות באתר עצמו מצאתי את המאמר המעניין הבא:
https://www.kilogram.co.il/741/הפילוסופיות-בהעלאה-במסת-השריר/

בעיקרון נאמר במאמר כאן (שחור על גבי לבן):
"בממוצע, לגבר המתאמן הטבעי, אשר עושה הכל לפי הספר, יהיה מזלו אם יגדל בכ-200 גרם שריר בשבוע. אישה לעומת זאת יכולה לעלות רק כחצי מכך, כ-100 גרם כל שבוע.
בוא נשים זאת בפרספקטיבה, במשך שנה שלמה בהנחה שהמתאמן עושה הכל לפי הספר זה אומר כ-12 ק”ג של שריר לגבר וכ-6 ק”ג לאישה. ובכן בהתחשב במספרים שנאמרו זה לא כזה נורא, אך זה כן נורא בהשוואה למה שהמגזינים מבטיחים לנו ועל הצהרות שווא השקריות כאשר מי שמפרסם אותם (מפתחי גוף מקצועיים) לרוב לוקחים סטרואידים אנאבולים ולא את התכשיר שהם מפרסמים.

יש לציין, כי במקרים חריגים כגון ילדים בתיכון אשר נמצאים בתת משקל, או קרוב לכך יש עלייה רבה יותר במשקל הגוף, ובמסת השריר בפרט. אלו הם היוצאים מין הכלל, ואנו מתייחסים בד”כ לממוצע, ולא לילד בן 15 עם רמת הורמונים גבוהה מהרגיל, כאשר אנו לא נקח את המדדים הללו למדגם. לעיתים גם ניתן לראות עלייה של כחצי קילובשבוע של מסת שריר אך זה קורה לעיתים רחוקות, לתקופות נורא קצרות ושוב זהו מצב חריג.

לסיכום, הגבר המתאמן הממוצע, אשר עושה הכל לפי הספר יעלה כ-200 גרם מסת שריר בשבוע, כ-800 גרם בחודש וכ-12 ק”ג בשנה. סביר להניח שהמספרים הללו יהיו רלוונטיים רק בשנה הראשונה של האימונים וככל שהשנים יעברו המספרים האלו יקטנו. אישה תעלה כחצי מכך, כ-450 גרם מסת שריר בחודש, כ 4-6 ק”ג בשנה."

המאמר אמנם נכתב לפני כמה שנים טובות ומאז הדעות השתנו, אך חלק ממנו עדיין רלוונטי.
כתבת כך:
"אני לא מתעלם מהטענה הזאת, אני טוען שהיא לא נכונה." על הטענה שבמסה, אפילו בפלוס קלורי של 50 תהיה עלייה בשומן. כך שסתרת את עצמך ברגע זה. לגבי מה שציטטת מהמאמר, לא מבין איך זה מחזק את הטענה שלך, אם כבר את הטענה שלי. אתה סותר את עצמך שוב ושוב. כמו לכתוב שאתה טוען שלא תהיה עלייה בשומן בפלוס קלורי נמוך, ואז לכתוב שכן. או כמו שאתה כותב שאתה לא חולק על טענה מסוימת (הטענה שלי) ואז לכתוב שאתה מתנגד אליי. ברצינות שאני לא מבין מה אתה רוצה ומה הטענות שלך?
גם אני יכול להביא ציטוט מהמאמר וזה ייראה כאילו כתבתי הרבה והתשובה חכמה, אבל זה לא מה שיהפוך אותי צודק
הנה תראה:
מה שלא תמיד נלקח בחשבון ונכנסים לתמונה הוא השימוש ב”תוספים” (סמים). כאשר אותם מתאמנים יורדים במשקל כה דרסטי וכמעט לא מאבדים שריר, לסמים יש אכן חשיבות רבה.
הגישה של אותם מפתחי גוף יכולה להיות קריטית ושגוייה למתאמנים טבעיים ולגבולות הביולוגיים שלהם, גם בפן של העלאה במסת השריר (ביום/שבוע) וגם בפן של כמה מסת שריר מתאמן טבעי יכול לשאת.
בפשטות, איני חושב שזה יהיה אידאלי למתאמן טבעי לדגול בשיטה הנ”ל כדי לעלות במסת השריר.

אתלטים לדוגמה אינם יכולים להרשות לעצמם לעלות כל כך הרבה בשומן מלכתחילה (ירידה בביצועים), כמו כן עלייה מסיבית בשומן כאשר עולים במסת השריר למפתחי גוף רק יאריך את תקופת ה”חיטוב” (הורדה באחוזי השומן). לסיכום, במצב של מתאמן טבעי והיכולת שלו לעלות במסת השריר בשבוע, עלייה מסיבית במשקל אומרת בפשטות שעלה יותר שומן מאשר עלה בשריר באותו השבוע.

אפילו למפתחי גוף חובבנים אשר אינם מתכוונים לעלות על במה, ובהתחשב שמטרתם הינה בין היתר מראה ומתאמנים לשם כך, להיות גדול ושמן רוב השנה אינו משרת את המטרה שלכם.
זו הסיבה העיקרית למה לא לדגול בשיטה שתוארה למעלה (עלייה מסיבית במשקל ואז חיטוב/דיאטה), כמו כן ישנם עוד סיבות למה לא לעשות זאת לדוגמא סימני מתיחה ועלייה בסט פויינט (נהייה קשה יותר לחזור להיות חטוב שוב, וכאשר עושים זאת הרבה זה נהייה אף קשה יותר ויותר).

יש לציין שלאנשים רזים אשר רוצים את העלייה המהירה ביותר במשקל ורוצים למצות את הגבולות הגנטיים שלהם, יש טעם בשיטה שתוארה למעלה (אכילה ללא בקרה), אך לרוב האנשים חוץ ממקצוענים בפיתוח גוף, או לדוגמה שחקני פוטבול אשר רוצים להיות גדולים וחזקים במהירות ולא אכפת להם מעלייה מסיבית בשומן (או לחלופין צריכים זאת לשם תחרות) נמליץ לא לעשות זאת.

עלייה נקייה במסת השריר
בניגוד לגישה הראשונה שהזכרנו (עלייה מסיבית במשקל ובשומן בפרט), יש את הגישה השנייה האובססיבית מעט [אחרים יטענו הרבה], העלייה “נקייה” מאוד במסת השריר ללא העלאה של גרם שומן.
מספר תוספים נוצרו לשם כך ונוצרה אופנה אי שם בשנות ה-90, כאשר מתאמנים דגלו בתפריטים דלי קלוריות לעלייה במסה עקב יציאה של תוספים הללו אשר הבטיחו העלאה במסת השריר ללא הוספה של קלוריות לתפריט היומי. תוספים אלו אכן הגדילו את מסת השריר ואת המשקל ככלל אך זה היה רק בגלל שהיה בהם קריאטין אשר מעלה מסת שריר (ובין היתר העלאה בנוזלים) ובכך עלו במספר ק”ג. למרבה המזל, האופנה הזו חלפה ונעלמה.

עלייה נקייה במסת השריר בד”כ מלווה בספירה דקדקנית של קלוריות ואף תזמונים, סוג של אובססיה ל”מזון נקי”, כאשר סוג של עלייה כזו לא תמצא את מלוא פוטנציאל הגדילה של השריר ותביא לגדילה מזערית בלבד. כאשר אתם שומעים משהו שאומר לכם שהוא לא יכול לעלות יותר מ 1.5 ק”ג של שריר בשנה, על סוג האנשים האלו אנו מדברים. אנשים אלו לא מרשים לעצמם לעלות אפילו גרם אחד של שומן, או שאנו מדברים על מפתחי גוף טבעיים המתאמנים כ-10 שנים וקרובים כבר לסף הגנטי שלהם.

היתרון הגדול יותר בעלייה נקייה מהסוג הזה הוא פשוט להראות טוב לאורך כל השנה, ואם אתם מפתחי גוף אשר עולים על במה (או אתלטים) זה גם אומר שאין תקופה של חיטוב (הורדה באחוזי השומן).
אם הינך דוגמן ומבסס את חייך סביב הגוף שלך, אתה תהייה מסוגל להיות מוכן לצילומים בתוך כמה שבועות בודדים ואפילו ימים.
למפתח גוף מקצועי העולה על במה הדבר יהיה בעייתי אם ירצה להתקדם, הפחד מהשומן ועלייה נקייה שכזו לא תעלה אותו בשומן אך גם לא ממש תוסיף לו מסת שריר, ואם ירצה להשתפר מתחרות לתחרות הוא לא יצליח, אלא אם הוא בשייפ מדהים, עם סימטריות מדהימות ושולט בקטגוריה שלו ולא מעוניין להתקדם יותר (וכמעט אין כאלו).

אתלטים צריכים להוסיף מסת שריר עם הזמן כדי להתחזק ולהשתפר ובין היתר לעלות קטגורית משקל ובד”כ אין להם הרבה זמן לעשות זאת. להיות על תפריט קלורי דל רוב השנה פוגע בביצועים הן בהעלאה במסת השריר והן בכוח. אפילו פווארליפטרים וויטליפטרים מתאמנים לקטגוריות משקל קצת מעל המשקל שלהם, זה נותן להם לאכול יותר אוכל, להתאמן ביעילות יתרה, ומביא להם עלייה טובה יותר במשקל, הם תמיד יוכלו להוריד שומן ומשקל אם יצטרכו.

העובדה הפשוטה שהגוף לא צריך רק אימונים אינטנסיביים ויעילים, אלא גם אבני בנייה בכמות הנכונה (חלבון, חומצות אמינו) ובכלליות אנרגיה (קלוריות) לשיפור ביצועים והישגים.
להשאר חטוב (מה שאומר לעשות שעות של אירובי, לקצץ בקלוריות או שניהם יחד) לא הולך ביחד עם המטרה של להתחזק ולעלות במסת השריר.

עוד חיסרון מובהק בעלייה שכזו, הוא ההקפדה המסיבית על התזונה מה שיכול להוביל חלק מהאנשים לשיגעון. כמובן שמפתחי גוף הם כבר משוגעים מפאת קיומם.
רואה? סתם העתקתי מהמאמר.. גם אני יכול.. זה לא הופך אותי לצודק או חכם.
ומה ניסית להוכיח מהטענה לגבי בני נוער בתת משקל? אכן הם יכולים לעלות יותר שריר בפרק זמן נתון לעומת אחרים, מה החידוש? אף פעם לא טענתי שעלייה של 500 גרם בשבוע היא של שריר נטו.
אגב - מצחיק שאתה כותב שהמאמר נכתב לפני כמה שנים ולכן לא הכל רלוונטי.. כאילו הפיזיולוגיה של בני האדם משתנה כל כמה שנים. אפשרות לעלות 800 גרם שריר בחודש (אפשר יותר מזה) לא אומר שאם תעלה 800 גרם משקל כללי בחודש הכל יהיה שריר. אתה תעלה פחות מזה, וכמו שכבר הסברתי פירטתי ונימקתי לך - זה בזבוז זמן טהור לעומת מסה עם פלוס קלורי גבוה יותר. אגב, זוכר שדיברנו על סתירות? הנה עוד סתירה. המאמר שאתה מתבסס עליו לטעון שעלייה "נקייה" היא משתלמת נוטה יותר לכיוון של לטעון שעלייה של 300-500 גרם בשבוע היא משתלמת, ושעלייה בפלוס נמוך מאד (כמו ההמלצה שלך) היא התעסקות מוגזמת ואובססיבית באוכל.

נערך לאחרונה:
כתבת כך:
"אני לא מתעלם מהטענה הזאת, אני טוען שהיא לא נכונה." על הטענה שבמסה, אפילו בפלוס קלורי של 50 תהיה עלייה בשומן. כך שסתרת את עצמך ברגע זה.

בפלוס של 50 קלוריות תהיה עלייה בשומן, אבל היא מזערית וזניחה. (אני לא ממליץ לאף אחד להיות בפלוס קלורי של 50 קלוריות)

או כמו שאתה כותב שאתה לא חולק על טענה מסוימת (הטענה שלי) ואז לכתוב שאתה מתנגד אליי. ברצינות שאני לא מבין מה אתה רוצה ומה הטענות שלך?
כתבתי שאני לא מתעלם מהטענה שלך, אלא דווקא מתנגד לה. בעיניי זה לא נכון לעשות מסה על פלוס קלורי גבוה כי "חיטוב יפתור הכל". חיטוב זה לא תרופת קסם, וגם כתבתי שזה מיותר לעלות באחוזי השומן במהירות ובצורה מיותרת כדי לחטב אחר-כך.

גם אני יכול להביא ציטוט מהמאמר וזה ייראה כאילו כתבתי הרבה והתשובה חכמה, אבל זה לא מה שיהפוך אותי צודק
זה לא הופך אותך לצודק, זה מביא סימוכין למה שאתה אומר. מה שאתה עשית, זה להביא קטעים שלמים ומיותרים, בעוד שאני ציטטתי את מה שקשור לנושא ולא את הטפל.

בנוגע לקטע שהבאת מהמאמר. אני מרחם על הבנאדם שיעלה 1.5 קילו בשנה, זה מוגזם ולא יעיל לחלוטין. אם אני לא טועה ראיתי כבר אחד בפורום, מקווה שמצבו השתפר מאז...
אני לא מעודד אובססיה לעלייה מזערית בשומן. אני חושב נטו על האפקטיביות בעלייה של מסת השריר. כל דבר שאמרתי הוא פשוט יתרון נוסף.

ומה ניסית להוכיח מהטענה לגבי בני נוער בתת משקל? אכן הם יכולים לעלות יותר שריר בפרק זמן נתון לעומת אחרים, מה החידוש? אף פעם לא טענתי שעלייה של 500 גרם בשבוע היא של שריר נטו.
לפחות כאן אנו כן מסכימים.

אגב - מצחיק שאתה כותב שהמאמר נכתב לפני כמה שנים ולכן לא הכל רלוונטי.. כאילו הפיזיולוגיה של בני האדם משתנה כל כמה שנים.
שוב, שים לב למה שכתבתי. כתבתי שחלק מהדעות השתנו, גם דעתו של כותב המאמר.
אך דווקא הקטע אותו ציטטתי, נשאר רלוונטי לדעות הרווחות כיום בתחום הזה.
הפיזיולוגיה לא משתנה, אך כלי המחקר מתפתחים ונעשים מדויקים יותר.
מקווה שנגמלנו מההרגל של לבצע מחקרי תצפית לא מבוססים ומוטים.

בפלוס של 50 קלוריות תהיה עלייה בשומן, אבל היא מזערית וזניחה. (אני לא ממליץ לאף אחד להיות בפלוס קלורי של 50 קלוריות)

כתבתי שאני לא מתעלם מהטענה שלך, אלא דווקא מתנגד לה. בעיניי זה לא נכון לעשות מסה על פלוס קלורי גבוה כי "חיטוב יפתור הכל". חיטוב זה לא תרופת קסם, וגם כתבתי שזה מיותר לעלות באחוזי השומן במהירות ובצורה מיותרת כדי לחטב אחר-כך.

זה לא הופך אותך לצודק, זה מביא סימוכין למה שאתה אומר. מה שאתה עשית, זה להביא קטעים שלמים ומיותרים, בעוד שאני ציטטתי את מה שקשור לנושא ולא את הטפל.

בנוגע לקטע שהבאת מהמאמר. אני מרחם על הבנאדם שיעלה 1.5 קילו בשנה, זה מוגזם ולא יעיל לחלוטין. אם אני לא טועה ראיתי כבר אחד בפורום, מקווה שמצבו השתפר מאז...
אני לא מעודד אובססיה לעלייה מזערית בשומן. אני חושב נטו על האפקטיביות בעלייה של מסת השריר. כל דבר שאמרתי הוא פשוט יתרון נוסף.

לפחות כאן אנו כן מסכימים.

שוב, שים לב למה שכתבתי. כתבתי שחלק מהדעות השתנו, גם דעתו של כותב המאמר.
אך דווקא הקטע אותו ציטטתי, נשאר רלוונטי לדעות הרווחות כיום בתחום הזה.
הפיזיולוגיה לא משתנה, אך כלי המחקר מתפתחים ונעשים מדויקים יותר.
מקווה שנגמלנו מההרגל של לבצע מחקרי תצפית לא מבוססים ומוטים.
יופי. אז אתה חוזר בך.
איפה בדיוק ראית שכתבתי שכתבת שאתה מתעלם מהטענה שלי? לא כתבת את זה. פשוט עשית את זה.
באמת שאני לא מאמין שכתבת את זה עכשיו:
"כתבתי שאני לא מתעלם מהטענה שלך, אלא דווקא מתנגד לה. בעיניי זה לא נכון לעשות מסה על פלוס קלורי גבוה כי "חיטוב יפתור הכל". חיטוב זה לא תרופת קסם, וגם כתבתי שזה מיותר לעלות באחוזי השומן במהירות ובצורה מיותרת כדי לחטב אחר-כך" אחרי הסבר מפורט למה עלייה כזו עדיפה מאשר לעלות 100 גרם בשבוע. להזכירך:
"בוא ניקח בחור שמתחיל להתאמן במשקל 60 וגובה 1.80
תוך שנה הבחור יצבור 7.2 קילו במשקל גוף - שמתוכם 2-3 קילו שומן (תיאורטית, כדי להמחיש את הטענה שבמסה נקייה עולים הרוב שריר). והנה הבחור צבר בשנה שלמה 4.2-5.2 קילו שריר, שעל פי הטענה שלך הוא יכל לצבור 12 קילו שריר. אני לא אופתע גם אם המתאמן ירצה לחטב כי הוא "שמן מדי". בוא לא נשכח את העיסוק האובססיבי באוכל וחישוב כל קלוריה בצורה מוגזמת. ואל תשכח שבלי התאוששות מתאימה הוא יצבור אף פחות שריר.
עכשיו, בוא נניח שאתו מתאמן מחליט לעלות בפלוס של 500 בשבוע, הווה אומר - 2 קילו בחודש. זאת אומרת שתוך שנה הוא יצבור 24 קילו משקל גוף, שמתוכם חצי יהיה שומן (תיאורטית, כדי להמחיש את הטענה שבמסה פחות נקייה עולים יותר שריר, ועל זה אין עוררין. אפילו מייק שדוגל בשיטת העלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש מסכים שעולים יותר שריר בעלייה פחות נקייה). זאת אומרת שתוך שנה המתאמן צבר 12 קילו שריר, 6.8 או 7.8 יותר שריר מהבחור שעשה "מסה נקייה". הבחור עכשיו החליט לחטב. נניח שעכשיו הוא 20% שומן ומחטב בגרעון של 800. (לא יהיה איבוד שריר בצורה משמעותית כי הוא רחוק מהגרעון המקסימלי שלו, שעל פי הנוסחה הוא כמות השומן בגוף כפול 69. תוך חודש הוא יאבד 3.2 קילו (בפועל הוא יאבד יותר כי יש נוזלים שנצברו.. אז בוא נניח שהוא יאבד 5 קילו בחודש הראשון). תוך שלושה חודשים נוספים הוא ירד 6.4 קילו נוספים. 6.4+5= 11.4. בשלב זה ואפילו לפני זה הוא ירצה להפסיק לחטב כי יש עליו הרבה יותר מסה והוא נראה הרבה יותר חטוב מלפני המסה בשלב סיום החיטוב, עם משקל גוף יותר גבוה משמעותית. זאת אומרת - שתוך שנה ו4 חודשים (תכלס פחות) הוא צבר 12 קילו שריר (בוא נוריד קילו.. נניח שהוא שרף קילו שריר במהלך החיטוב למרות שלא נראה לי). אז 11 קילו שריר נוספו לו בתוך שנה ו4 חודשים, והבחור שעשה מסה יותר מתונה, צבר 6-7 פחות שריר ממנו."
סליחה, אבל טעות בידך. אחרי רפרוף קטן ממה שציטטתי מצאתי שחלק נכבד מהציטוט קשור לדיון. לדוגמה:
"למפתח גוף מקצועי העולה על במה הדבר יהיה בעייתי אם ירצה להתקדם, הפחד מהשומן ועלייה נקייה שכזו לא תעלה אותו בשומן אך גם לא ממש תוסיף לו מסת שריר, ואם ירצה להשתפר מתחרות לתחרות הוא לא יצליח, אלא אם הוא בשייפ מדהים, עם סימטריות מדהימות ושולט בקטגוריה שלו ולא מעוניין להתקדם יותר (וכמעט אין כאלו).

אתלטים צריכים להוסיף מסת שריר עם הזמן כדי להתחזק ולהשתפר ובין היתר לעלות קטגורית משקל ובד”כ אין להם הרבה זמן לעשות זאת. להיות על תפריט קלורי דל רוב השנה פוגע בביצועים הן בהעלאה במסת השריר והן בכוח. אפילו פווארליפטרים וויטליפטרים מתאמנים לקטגוריות משקל קצת מעל המשקל שלהם, זה נותן להם לאכול יותר אוכל, להתאמן ביעילות יתרה, ומביא להם עלייה טובה יותר במשקל, הם תמיד יוכלו להוריד שומן ומשקל אם יצטרכו.

העובדה הפשוטה שהגוף לא צריך רק אימונים אינטנסיביים ויעילים, אלא גם אבני בנייה בכמות הנכונה (חלבון, חומצות אמינו) ובכלליות אנרגיה (קלוריות) לשיפור ביצועים והישגים.
להשאר חטוב (מה שאומר לעשות שעות של אירובי, לקצץ בקלוריות או שניהם יחד) לא הולך ביחד עם המטרה של להתחזק ולעלות במסת השריר.

עוד חיסרון מובהק בעלייה שכזו, הוא ההקפדה המסיבית על התזונה מה שיכול להוביל חלק מהאנשים לשיגעון. כמובן שמפתחי גוף הם כבר משוגעים מפאת קיומם."
בקטע מהמאמר מדובר על אחד שמטרתו לעלות 1.5 קילו שריר נקי לחלוטין בשנה.. זה לא כזה רחוק ממה שתוכל להשיג בפלוס קלורי של 100-150 בשנה.
מי אמר שאתה מעודד אובססיה לעלייה מזערית בשומן, הטענה היא שאתה מעודד אובססיה להיות בחישוב מוגזם והתעסקות מאסיבית באוכל באופן יום-יומי.
אגב, אם אתה חושב על אפקטיביות של עלייה במסת השריר אז אל תגיד לאחרים לעשות מסה עם עלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש, דבר שלא יוביל אותם לצבור אפילו חצי מכמות השריר המקסימלית שטוענים שאפשר לעלות בשנה.

בקטע מהמאמר מדובר על אחד שמטרתו לעלות 1.5 קילו שריר נקי לחלוטין בשנה.. זה לא כזה רחוק ממה שתוכל להשיג בפלוס קלורי של 100-150 בשנה.
לא כזה רחוק... רק 6 קילו שריר יותר.

סליחה, אבל טעות בידך. אחרי רפרוף קטן ממה שציטטתי מצאתי שחלק נכבד מהציטוט קשור לדיון.
הרוב טפל. אם אתה רוצה להוכיח לי משהו מסוים שהמאמר מחזק אותו. תביא לי רק את הקטע שמדבר עליו, לא את מה שלא מתעסק בנושא.

"בוא ניקח בחור שמתחיל להתאמן במשקל 60 וגובה 1.80
עכשיו, בוא נניח שאתו מתאמן מחליט לעלות בפלוס של 500 בשבוע, הווה אומר - 2 קילו בחודש. זאת אומרת שתוך שנה הוא יצבור 24 קילו משקל גוף, שמתוכם חצי יהיה שומן (תיאורטית, כדי להמחיש את הטענה שבמסה פחות נקייה עולים יותר שריר, ועל זה אין עוררין. אפילו מייק שדוגל בשיטת העלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש מסכים שעולים יותר שריר בעלייה פחות נקייה). זאת אומרת שתוך שנה המתאמן צבר 12 קילו שריר, 6.8 או 7.8 יותר שריר מהבחור שעשה "מסה נקייה". הבחור עכשיו החליט לחטב. נניח שעכשיו הוא 20% שומן ומחטב בגרעון של 800. (לא יהיה איבוד שריר בצורה משמעותית כי הוא רחוק מהגרעון המקסימלי שלו, שעל פי הנוסחה הוא כמות השומן בגוף כפול 69. תוך חודש הוא יאבד 3.2 קילו (בפועל הוא יאבד יותר כי יש נוזלים שנצברו.. אז בוא נניח שהוא יאבד 5 קילו בחודש הראשון). תוך שלושה חודשים נוספים הוא ירד 6.4 קילו נוספים. 6.4+5= 11.4. בשלב זה ואפילו לפני זה הוא ירצה להפסיק לחטב כי יש עליו הרבה יותר מסה והוא נראה הרבה יותר חטוב מלפני המסה בשלב סיום החיטוב, עם משקל גוף יותר גבוה משמעותית. זאת אומרת - שתוך שנה ו4 חודשים (תכלס פחות) הוא צבר 12 קילו שריר (בוא נוריד קילו.. נניח שהוא שרף קילו שריר במהלך החיטוב למרות שלא נראה לי). אז 11 קילו שריר נוספו לו בתוך שנה ו4 חודשים, והבחור שעשה מסה יותר מתונה, צבר 6-7 פחות שריר ממנו."
חישובים יפים, אבל לא ניתן לחשב משהו שתלוי בכל-כך הרבה גורמים שלא ידועים לנו. זה לא מתמטיקה, זה ביולוגיה.

הטענה היא שאתה מעודד אובססיה להיות בחישוב מוגזם והתעסקות מאסיבית באוכל באופן יום-יומי.
קשה לי להאמין שלאכול בפלוס קלורי סביר יגרום להתעסקות אובססיבית ומאסיבית באוכל. אם כבר בחיטוב, שאתה גם רעב יותר, וגם עייף יותר, תתעסק יותר באוכל כי "אסור לך לעבור את X קלוריות". כל התעסקות באוכל וקלוריות יכולה להיות אובססיבית, ואם אתה לא רוצה להתעסק בזה באופן יום-יומי אל תספור קלוריות, אבל גם אל תגיד שאתה עושה הכל נכון (לא אתה, אדם אקראי).

הנה, אתה סותר את עצמך שוב.
אדם שיעלה 600 גרם בחודש, יעלה 7.2 קילו משקל גוף כללי בשנה.
1.5+6=7.5
גם אם כל העלייה (7.2) קילו היתה שריר הוא לא היה עולה 7.5 קילו שריר בשנה כי חסר פה 300 גרם. בוא לא נשכח שיש עלייה גם של נוזלים ושומן, תוריד את זה ובמקרה הטוב הוא צבר אולי 3-4 קילו מסת שריר במשך שנה.
כתבת:
"חישובים יפים, אבל לא ניתן לחשב משהו שתלוי בכל-כך הרבה גורמים שלא ידועים לנו. זה לא מתמטיקה, זה ביולוגיה." - שכחת לציין שאתה עשית פה מתמטיקה שגברים יכולים לצבור מקסימום 12 קילו שריר בשנה לכן צריך פלוס קלורי של 100-150 (שלא יוביל אותך לבנות אפילו חצי מכמות השריר הפוטנציאלית שטוענים שקיימת. נוסף על כך, שכחת לציין שכתבתי על המספרים שהבאתי "תיאורטית".
כתבת:
"הרוב טפל. אם אתה רוצה להוכיח לי משהו מסוים שהמאמר מחזק אותו. תביא לי רק את הקטע שמדבר עליו, לא את מה שלא מתעסק בנושא." - אבל הבאתי לך כבר. הנה:
"למפתח גוף מקצועי העולה על במה הדבר יהיה בעייתי אם ירצה להתקדם, הפחד מהשומן ועלייה נקייה שכזו לא תעלה אותו בשומן אך גם לא ממש תוסיף לו מסת שריר, ואם ירצה להשתפר מתחרות לתחרות הוא לא יצליח, אלא אם הוא בשייפ מדהים, עם סימטריות מדהימות ושולט בקטגוריה שלו ולא מעוניין להתקדם יותר (וכמעט אין כאלו).

עוד חיסרון מובהק בעלייה שכזו, הוא ההקפדה המסיבית על התזונה מה שיכול להוביל חלק מהאנשים לשיגעון. כמובן שמפתחי גוף הם כבר משוגעים מפאת קיומם."
כתבת:
"קשה לי להאמין שלאכול בפלוס קלורי סביר יגרום להתעסקות אובססיבית ומאסיבית באוכל. אם כבר בחיטוב, שאתה גם רעב יותר, וגם עייף יותר, תתעסק יותר באוכל כי "אסור לך לעבור את X קלוריות". כל התעסקות באוכל וקלוריות יכולה להיות אובססיבית, ואם אתה לא רוצה להתעסק בזה באופן יום-יומי אל תספור קלוריות, אבל גם אל תגיד שאתה עושה הכל נכון (לא אתה, אדם אקראי)." - מצטער, אבל אכילה בפלוס של 150 קלוריות הכל צריך להיות מחושב. כל פרי הכי קטן, כל תמר, כל תפוח עץ, כל בננה, כל קוביית שוקולד. הכל! וזה נובע מהפחד להגיע לניטראלי או חס ושלום לעלות לפלוס טיפה יותר גבוה.
לגבי החיטוב - אין התעסקות מאסיבית באוכל, מעטים האנשים שעושים חיטוב בגרעון של 100 שצריכים לפחד מכל פרי הכי קטן. בנוסף לכך, שיש עליך כבר כמות שריר יפה הרבה יותר קל לחטב ולא חייבים להיות מורעבים 24/7.
בנוסף לכך, חיטוב זה תהליך קצר וקל ומסה זה תהליך ארוך וקשה.
פעם פגשת מישהו שגובהו 1.80 והוא שוקל 50 והגיע ל80 קילו על אחוז שומן נמוך תוך 4 חודשים, ומצד שני מישהו שהתחיל לחטב ברצינות במשקל 110 וגובה 1.80 ולקח לו הרבה שנים להגיע ל80 קילו?

נערך לאחרונה:
הנה, אתה סותר את עצמך שוב.
אדם שיעלה 600 גרם בחודש, יעלה 7.2 קילו משקל גוף כללי בשנה.
1.5+6=7.5
גם אם כל העלייה (7.2) קילו היתה שריר הוא לא היה עולה 7.5 קילו שריר בשנה כי חסר פה 300 גרם. בוא לא נשכח שיש עלייה גם של נוזלים ושומן, תוריד את זה ובמקרה הטוב הוא צבר אולי 3-4 קילו מסת שריר במשך שנה.
וואו. הוספתי לו 300 גרם שריר בטעות. זה כל-כך לא רלוונטי.
העלייה של הנוזלים תוסיף לו כמה קילוגרמים שיוספו לעלייה המשוערת. במקום 7.2 קילו, הוא יעלה 10. זה לא נכלל בעלייה המשוערת שהיא 7.2 קילו.

"חישובים יפים, אבל לא ניתן לחשב משהו שתלוי בכל-כך הרבה גורמים שלא ידועים לנו. זה לא מתמטיקה, זה ביולוגיה." - שכחת לציין שאתה עשית פה מתמטיקה שגברים יכולים לצבור מקסימום 12 קילו שריר בשנה לכן צריך פלוס קלורי של 100-150 (שלא יוביל אותך לבנות אפילו חצי מכמות השריר הפוטנציאלית שטוענים שקיימת).
לא עשיתי כאן שום מתמטיקה. סה"כ מתוך ידע כללי והתעמקות במחקרים שהראו כי ניתן להעלות עד 12 קילו שריר בשנה. לא חישבתי כלום.

"קשה לי להאמין שלאכול בפלוס קלורי סביר יגרום להתעסקות אובססיבית ומאסיבית באוכל. אם כבר בחיטוב, שאתה גם רעב יותר, וגם עייף יותר, תתעסק יותר באוכל כי "אסור לך לעבור את X קלוריות". כל התעסקות באוכל וקלוריות יכולה להיות אובססיבית, ואם אתה לא רוצה להתעסק בזה באופן יום-יומי אל תספור קלוריות, אבל גם אל תגיד שאתה עושה הכל נכון (לא אתה, אדם אקראי)." - מצטער, אבל אכילה בפלוס של 150 קלוריות הכל צריך להיות מחושב. כל פרי הכי קטן, כל תמר, כל תפוח עץ, כל בננה, כל קוביית שוקולד. הכל! וזה נובע מהפחד להגיע לניטראלי או חס ושלום לעלות לפלוס טיפה יותר גבוה.
לגבי החיטוב - אין התעסקות מאסיבית באוכל, מעטים האנשים שעושים חיטוב בגרעון של 100 שצריכים לפחד מכל פרי הכי קטן. בנוסף לכך, שיש עליך כבר כמות שריר יפה הרבה יותר קל לחטב ולא חייבים להיות מורעבים 24/7.
מצטער, המציאות היא הפוכה. הרבה אנשים (בעיקר נשים) מחשבים בחיטוב כל דבר קטן ושוקלים כל ירק. בעבר לא הייתי שוקל כלום, וידעתי טוב מאוד כמה אני אוכל על פי כפות\כוסות\על פי העין. והפלא ופלא, עליתי במשקל כמו שרציתי. וגם היום, שאני טיפה מקפיד יותר, אני אוהב לומר שאני "לא שוקל מלפפונים". קח את התהליך ברוגע, אל תהיה קיצוני, פשוט תשמור על הבסיס, ויילך פרפקט.
לחשב פירות ושוקולד למשל זה הכרחי. כל שורת שוקולד זה 100 קלוריות, אל תגיד לי שאתה ממליץ לאנשים לא לחשב 100 קלוריות נוספות. על מי אתה עובד? זה נשאר איכשהו בגוף, לא מתפוגג. כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש (העיקר שמורידים את זה בחיטוב, נכון?)
ומה זה "לפחד מכל פרי הכי קטן"? בקיץ הזה הייתי אוכל בן&ג'ריס לארוחת בוקר. כל יום (!). זה יוצא קצת יותר מפרי קטן. ועשיתי את זה כשאכלתי 200 קלוריות מעל הנייטרלי, לא יותר.

במאמר דובר על עלייה נקייה ממש כגון 1.5 קילו בשנה, לא על פלוס קלורי סביר.

פעם פגשת מישהו שגובהו 1.80 והוא שוקל 50 והגיע ל80 קילו על אחוז שומן נמוך תוך 4 חודשים, ומצד שני מישהו שהתחיל לחטב ברצינות במשקל 110 וגובה 1.80 ולקח לו הרבה שנים להגיע ל80 קילו?
לא, אבל זה הגיוני שהוא יגיע לכך (עלייה של 30 קילו עם הישארות על אחוז שומן נמוך יחסית) תוך 3 שנים.

וואו. הוספתי לו 300 גרם שריר בטעות. זה כל-כך לא רלוונטי.
העלייה של הנוזלים תוסיף לו כמה קילוגרמים שיוספו לעלייה המשוערת. במקום 7.2 קילו, הוא יעלה 10. זה לא נכלל בעלייה המשוערת שהיא 7.2 קילו.

לא עשיתי כאן שום מתמטיקה. סה"כ מתוך ידע כללי והתעמקות במחקרים שהראו כי ניתן להעלות עד 12 קילו שריר בשנה. לא חישבתי כלום.

מצטער, המציאות היא הפוכה. הרבה אנשים (בעיקר נשים) מחשבים בחיטוב כל דבר קטן ושוקלים כל ירק. בעבר לא הייתי שוקל כלום, וידעתי טוב מאוד כמה אני אוכל על פי כפות\כוסות\על פי העין. והפלא ופלא, עליתי במשקל כמו שרציתי. וגם היום, שאני טיפה מקפיד יותר, אני אוהב לומר שאני "לא שוקל מלפפונים". קח את התהליך ברוגע, אל תהיה קיצוני, פשוט תשמור על הבסיס, ויילך פרפקט.
לחשב פירות ושוקולד למשל זה הכרחי. כל שורת שוקולד זה 100 קלוריות, אל תגיד לי שאתה ממליץ לאנשים לא לחשב 100 קלוריות נוספות. על מי אתה עובד? זה נשאר איכשהו בגוף, לא מתפוגג. כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש (העיקר שמורידים את זה בחיטוב, נכון?)
ומה זה "לפחד מכל פרי הכי קטן"? בקיץ הזה הייתי אוכל בן&ג'ריס לארוחת בוקר. כל יום (!). זה יוצא קצת יותר מפרי קטן. ועשיתי את זה כשאכלתי 200 קלוריות מעל הנייטרלי, לא יותר.

במאמר דובר על עלייה נקייה ממש כגון 1.5 קילו בשנה, לא על פלוס קלורי סביר.

לא, אבל זה הגיוני שהוא יגיע לכך (עלייה של 30 קילו עם הישארות על אחוז שומן נמוך יחסית) תוך 3 שנים.
כתבת:
"וואו. הוספתי לו 300 גרם שריר בטעות. זה כל-כך לא רלוונטי.
העלייה של הנוזלים תוסיף לו כמה קילוגרמים שיוספו לעלייה המשוערת. במקום 7.2 קילו, הוא יעלה 10. זה לא נכלל בעלייה המשוערת שהיא 7.2 קילו."
אבל שכחת שאתה סותר את עצמך שוב. טענת בהתחלה שלא עולים בשומן במסה נקייה מאד, ואז טענת שכן, שוב פעם לא, ועכשיו שוב פעם כן. אתו מתאמן שיעלה 600 גרם בחודש יעלה 7.2 קילו ממשקל גופו בשנה. 7.2 קילו משקל גוף לא שווה ל7.2 קילו מסת שריר. בנוסף, שכחת להוסיף את כמות השומן שהוא יעלה (אה שכחתי, אתה בעצם שוב חוזר בך וטוען שלא עולים שומן במסה מאד נקייה למרות שאנשים שלמדו את התחום פי אלף יותר טוב ממני וממך טוענים אחרת). גם אם נניח שהוא עלה 1 קילו שומן ו6.2 קילו מסת שריר (לא מאמין) אז נשאר לו 6.2 קילו שריר של עלייה נקייה בשנה שלמה. ועדיין, עם כל זה, המתאמן השני שעלה פחות נקי, וסבל פחות מבחינת תזונה (לא חישב הכל על הגרם כמו דוגמן פינטס שיש לו עוד שלושה שבועות צילומים) צבר יותר שריר כמעט 5 קילו שריר יותר מהבחור הראשון. אתה חושב שהבחור הראשון יוכל להוסיף ב4 חודשים נוספים 5 קילו שריר כשהוא עולה 600 גרם בחודש? זה יוצא 2.4 קילו - רק עלייה של משקל גוף. וזה לפני החישוב של העלייה של הנוזלים והשומן.
כתבת:
"לא עשיתי כאן שום מתמטיקה. סה"כ מתוך ידע כללי והתעמקות במחקרים שהראו כי ניתן להעלות עד 12 קילו שריר בשנה. לא חישבתי כלום."
אין שום מחקר שמראה שיש מספר קסם מסוים שממנו עולים רק שומן. זאת אומרת - אתה לא תגיע למצב שבו אתה צובר 12 קילו שריר ב10 חודשים, ובחודשיים הנוספים כל מה שתצליח לעלות הוא רק שומן. אין מציאות כזאת, וזה לא נתמך מחקרית. אני כן מסכים שמפלוס קלורי מסוים העלייה הופכת להיות לטובת השומן ולרעת השריר (אינדיבידואלי), זה כן, אבל לא שיעלה רק שומן.
כתבת:
"מצטער, המציאות היא הפוכה. הרבה אנשים (בעיקר נשים) מחשבים בחיטוב כל דבר קטן ושוקלים כל ירק. בעבר לא הייתי שוקל כלום, וידעתי טוב מאוד כמה אני אוכל על פי כפות\כוסות\על פי העין. והפלא ופלא, עליתי במשקל כמו שרציתי. וגם היום, שאני טיפה מקפיד יותר, אני אוהב לומר שאני "לא שוקל מלפפונים". קח את התהליך ברוגע, אל תהיה קיצוני, פשוט תשמור על הבסיס, ויילך פרפקט.
ומה זה "לפחד מכל פרי הכי קטן"? בקיץ הזה הייתי אוכל בן&ג'ריס לארוחת בוקר. כל יום (!). זה יוצא קצת יותר מפרי קטן. ועשיתי את זה כשאכלתי 200 קלוריות מעל הנייטרלי, לא יותר."
איפה בדיוק ראית שכתבתי שרוב האנשים לא מחשבים את מה שהם אוכלים בחיטוב? ברור שהם מחשבים. דיברתי נטו על לאכול עוד פרי או לא, לאכול עוד 2 תמרים או לא. רוב האנשים שיש עליהם מסת שריר לא צריכים להתעסק בדברים האלה (לאכול עוד פרי או לא) - כי ממילא יהיה להם קל לחטב והם לא יצטרכו להרעיב את עצמם והם בגרעון קלורי מכובד כנראה מלכתחילה.
הצחיק אותי שכתבת "כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש" והעיקר אמרת שאני מתעסק במתמטיקה ומבסס את הנתונים שלי על מספרים שגויים. חחחחחחחחחח
הטענה שלך פסולה מיסודה מאחר ויש כל כך הרבה גורמים לעלייה מוצלחת במסה מלבד תזונה כגון: עלייה במשקלי עבודה, הקפדה על מספיק שעות שינה ועוד ועוד... להגיד "כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש" זה כמו להגיד "כל טילון שתאכל עכשיו זה עוד צמיג שיהיה לך שתגדל". בנוסף, שכחת שכל אחד הוא אינדיבידואלי ויש מצב שאחד יצבור יותר שריר מהשני בגלל סיבות X Y וZ
ומה הקשר מה אכלת בארוחת הבוקר בקיץ? זה ברור שגורם של ירידה או עלייה במשקל (לא מדבר על חיטוב או מסה) הוא בסך הכל גרעון קלורי או מאזן קלורי חיובי.
כתבת:
"במאמר דובר על עלייה נקייה ממש כגון 1.5 קילו בשנה, לא על פלוס קלורי סביר." מדובר שם על 1.5 קילו שריר טהור בשנה. מתאמן שיעלה 600 גרם בחודש סיכוי טוב שיצבור אולי 2 3 קילו יותר מזה בשנה.. 1.5 קילו שריר בשנה לא כזה רחוק מבחינת עלייה במסת שריר ממה שאלה שעושים "מסה נקייה" ועולים 600 גרם בחודש עושים. ופלוס של 100-150 קלוריות הוא ממש לא סביר.
כתבת:
"לא, אבל זה הגיוני שהוא יגיע לכך (עלייה של 30 קילו עם הישארות על אחוז שומן נמוך יחסית) תוך 3 שנים."
לא נכון, מאחר ועלייה של 600 גרם בחודש=7.2 קילו בשנה שזה יוצא 21.6 קילו עלייה ממשקל הגוף ב3 שנים, לא כולל נוזלים ושומן כך שיש פה חוסר של 9.4 קילו עלייה ממשקל הגוף. בנוסף לכך, זה לא נכון גם מאחר ואתה בעצמך אמרת שבשנה הראשונה לאימונים אפשר לצבור 12 קילו שריר, ובשנים הבאות אחר כך פחות ופחות.

נערך לאחרונה:
כתבת:
"וואו. הוספתי לו 300 גרם שריר בטעות. זה כל-כך לא רלוונטי.
העלייה של הנוזלים תוסיף לו כמה קילוגרמים שיוספו לעלייה המשוערת. במקום 7.2 קילו, הוא יעלה 10. זה לא נכלל בעלייה המשוערת שהיא 7.2 קילו."
אבל שכחת שאתה סותר את עצמך שוב. טענת בהתחלה שלא עולים בשומן במסה נקייה מאד, ואז טענת שכן, שוב פעם לא, ועכשיו שוב פעם כן. אתו מתאמן שיעלה 600 גרם בחודש יעלה 7.2 קילו ממשקל גופו בשנה. 7.2 קילו משקל גוף לא שווה ל7.2 קילו מסת שריר. בנוסף, שכחת להוסיף את כמות השומן שהוא יעלה (אה שכחתי, אתה בעצם שוב חוזר בך וטוען שלא עולים שומן במסה מאד נקייה למרות שאנשים שלמדו את התחום פי אלף יותר טוב ממני וממך טוענים אחרת). גם אם נניח שהוא עלה 1 קילו שומן ו6.2 קילו מסת שריר (לא מאמין) אז נשאר לו 6.2 קילו שריר של עלייה נקייה בשנה שלמה. ועדיין, עם כל זה, המתאמן השני שעלה פחות נקי, וסבל פחות מבחינת תזונה (לא חישב הכל על הגרם כמו דוגמן פינטס שיש לו עוד שלושה שבועות צילומים) צבר יותר שריר כמעט 5 קילו שריר יותר מהבחור הראשון. אתה חושב שהבחור הראשון יוכל להוסיף ב4 חודשים נוספים 5 קילו שריר כשהוא עולה 600 גרם בחודש? זה יוצא 2.4 קילו - רק עלייה של משקל גוף. וזה לפני החישוב של העלייה של הנוזלים והשומן.
כתבת:
"לא עשיתי כאן שום מתמטיקה. סה"כ מתוך ידע כללי והתעמקות במחקרים שהראו כי ניתן להעלות עד 12 קילו שריר בשנה. לא חישבתי כלום."
אין שום מחקר שמראה שיש מספר קסם מסוים שממנו עולים רק שומן. זאת אומרת - אתה לא תגיע למצב שבו אתה צובר 12 קילו שריר ב10 חודשים, ובחודשיים הנוספים כל מה שתצליח לעלות הוא רק שומן. אין מציאות כזאת, וזה לא נתמך מחקרית. אני כן מסכים שמפלוס קלורי מסוים העלייה הופכת להיות לטובת השומן ולרעת השריר (אינדיבידואלי), זה כן, אבל לא שיעלה רק שומן.
כתבת:
"מצטער, המציאות היא הפוכה. הרבה אנשים (בעיקר נשים) מחשבים בחיטוב כל דבר קטן ושוקלים כל ירק. בעבר לא הייתי שוקל כלום, וידעתי טוב מאוד כמה אני אוכל על פי כפות\כוסות\על פי העין. והפלא ופלא, עליתי במשקל כמו שרציתי. וגם היום, שאני טיפה מקפיד יותר, אני אוהב לומר שאני "לא שוקל מלפפונים". קח את התהליך ברוגע, אל תהיה קיצוני, פשוט תשמור על הבסיס, ויילך פרפקט.
ומה זה "לפחד מכל פרי הכי קטן"? בקיץ הזה הייתי אוכל בן&ג'ריס לארוחת בוקר. כל יום (!). זה יוצא קצת יותר מפרי קטן. ועשיתי את זה כשאכלתי 200 קלוריות מעל הנייטרלי, לא יותר."
איפה בדיוק ראית שכתבתי שרוב האנשים לא מחשבים את מה שהם אוכלים בחיטוב? ברור שהם מחשבים. דיברתי נטו על לאכול עוד פרי או לא, לאכול עוד 2 תמרים או לא. רוב האנשים שיש עליהם מסת שריר לא צריכים להתעסק בדברים האלה - כי ממילא יהיה להם קל לחטב והם לא יצטרכו להרעיב את עצמם והם בגרעון קלורי מכובד כנראה מלכתחילה.
הצחיק אותי שכתבת "כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש" והעיקר אמרת שאני מתעסק במתמטיקה ומבסס את הנתונים שלי על מספרים שגויים. חחחחחחחחחח
הטענה שלך פסולה מיסודה מאחר ויש כל כך הרבה גורמים לעלייה מוצלחת במסה מלבד תזונה כגון: עלייה במשקלי עבודה, הקפדה על מספיק שעות שינה ועוד ועוד... להגיד "כל 100 קלוריות נוספות ביום זה עוד חצי קילו שומן בחודש" זה כמו להגיד "כל טילון שתאכל עכשיו זה עוד צמיג שיהיה לך שתגדל". בנוסף, שכחת שכל אחד הוא אינדיבידואלי ויש מצב שאחד יצבור יותר שריר מהשני בגלל סיבות X Y וZ
ומה הקשר מה אכלת בארוחת הבוקר בקיץ? זה ברור שגורם של ירידה או עלייה במשקל (לא מדבר על חיטוב או מסה) הוא בסך הכל גרעון קלורי או מאזן קלורי חיובי.
כתבת:
"במאמר דובר על עלייה נקייה ממש כגון 1.5 קילו בשנה, לא על פלוס קלורי סביר." מדובר שם על 1.5 קילו שריר טהור בשנה. מתאמן שיעלה 600 גרם בחודש סיכוי טוב שיצבור אולי 2 3 קילו יותר מזה בשנה.. 1.5 קילו שריר בשנה לא כזה רחוק מבחינת עלייה במסת שריר ממה שאלה שעושים "מסה נקייה" ועולים 600 גרם בחודש עושים. ופלוס של 100-150 קלוריות הוא ממש לא סביר.
כתבת:
"לא, אבל זה הגיוני שהוא יגיע לכך (עלייה של 30 קילו עם הישארות על אחוז שומן נמוך יחסית) תוך 3 שנים."
לא נכון, מאחר ועלייה של 600 גרם בחודש=7.2 קילו בשנה שזה יוצא 21.6 קילו עלייה ממשקל הגוף ב3 שנים, לא כולל נוזלים ושומן כך שיש פה חוסר של 9.4 קילו עלייה ממשקל הגוף. בנוסף לכך, זה לא נכון גם מאחר ואתה בעצמך אמרת שבשנה הראשונה לאימונים אפשר לצבור 12 קילו שריר, ובשנים הבאות אחר כך פחות ופחות.

א. דע לצטט נכון. להשאיר משפטים במרכאות גורמים לכך שאפשר להתבלבל בין מה שאמרתי לבין מה שאתה אמרת. בנוסף לכך, הכל צפוף וקשה לקרוא ברור.

ב. בוויכוח שלנו אף אחד מאיתנו לא יכול לנצח, מה גם שבחלק גדול מהדברים אנחנו דווקא כן מסכימים.

ג. שכל אחד ימצא את הדרך שנכונה לו והכי חשוב, נוחה בשבילו. אם אתה סובל בחיטוב\מסה\כל תקופה שהיא, אתה מאבד את הרצון להגיע למטרות שהצבת לעצמך, וזה גרוע יותר מכל עלייה בשומן או ירידה בשריר.

אני מאחל לך כל טוב ושתצליח בכל מעשיך.
(לפחות רכשתי מהוויכוח הזה כלים איך להתנהל בדיונים. החלק הכי חיובי בשרשור הזה:s85:)

א. דע לצטט נכון. להשאיר משפטים במרכאות גורמים לכך שאפשר להתבלבל בין מה שאמרתי לבין מה שאתה אמרת. בנוסף לכך, הכל צפוף וקשה לקרוא ברור.

ב. בוויכוח שלנו אף אחד מאיתנו לא יכול לנצח, מה גם שבחלק גדול מהדברים אנחנו דווקא כן מסכימים.

ג. שכל אחד ימצא את הדרך שנכונה לו והכי חשוב, נוחה בשבילו. אם אתה סובל בחיטוב\מסה\כל תקופה שהיא, אתה מאבד את הרצון להגיע למטרות שהצבת לעצמך, וזה גרוע יותר מכל עלייה בשומן או ירידה בשריר.

אני מאחל לך כל טוב ושתצליח בכל מעשיך.
(לפחות רכשתי מהוויכוח הזה כלים איך להתנהל בדיונים. החלק הכי חיובי בשרשור הזה:s85:)
כתבת:
"א. דע לצטט נכון. להשאיר משפטים במרכאות גורמים לכך שאפשר להתבלבל בין מה שאמרתי לבין מה שאתה אמרת. בנוסף לכך, הכל צפוף וקשה לקרוא ברור." - תודה על הביקורת הבונה.
כתבת:
"ב. בוויכוח שלנו אף אחד מאיתנו לא יכול לנצח, מה גם שבחלק גדול מהדברים אנחנו דווקא כן מסכימים." - אין פה עניין של ניצחון, אלא של חקר האמת.
כתבת:
"ג. שכל אחד ימצא את הדרך שנכונה לו והכי חשוב, נוחה בשבילו. אם אתה סובל בחיטוב\מסה\כל תקופה שהיא, אתה מאבד את הרצון להגיע למטרות שהצבת לעצמך, וזה גרוע יותר מכל עלייה בשומן או ירידה בשריר." - חיטוב זו תקופה קלה בשבילי ומסה זו תקופה קשה. האימונים פשוט קשים מאד. כרגע אני עושה טקסס (תוכנית כוח) והאימונים פשוט מתישים, העיקר ההתקדמות.
אני מאחל לך כל טוב גם, ושתצליח בכל דרכיך לטובה.
תצליח, בעזרת השם יתברך 😃
ואם פגעתי או משהו בסגנון אני מתנצל..

• פותח/ת השרשור
אז מה התגובה בסוף לעבור ל AB בהשתדלות ל 4 פעמים בשבוע?
או להישאר עם ABC עם נפח גדול וככה כל שריר מקבל את מה שהוא צריך במהלך השבוע?

אז מה התגובה בסוף לעבור ל AB בהשתדלות ל 4 פעמים בשבוע?
או להישאר עם ABC עם נפח גדול וככה כל שריר מקבל את מה שהוא צריך במהלך השבוע?
הרבה מהדיון שלי עם Sergio_Katz לא קשור לשאלה הזו, אבל AB 4 פעמים בשבוע תהיה חלוקה טובה. אתה לא במצב שאתה צריך ABC. בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
3 תרגילי חזה
2 יד קדמית
ו2 כתפיים 4*8-12
זה הסגנון של הנפח שאמור להיות בכל האימונים?<

3 תרגילי חזה
2 יד קדמית
ו2 כתפיים 4*8-12
זה הסגנון של הנפח שאמור להיות בכל האימונים?<
כמה סטים לכל שריר? תקפיד על 10-11 לכל שריר גדול (לדוגמה חזה, רגליים) ו4-6 לשריר קטן. (לדוגמה ידיים). זו דעתי.
ופעם הבאה בבקשה תצטט אותי אחי כדי שאדע שפנית אליי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית