הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי ריצה

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
היי, יש לי שאלה לגבי הריצה, אני כבר תקופה רץ אבל עד לפני חודש רצתי בקצב די איטי ללא רצון לשיפור הריצה- זה היה מין ריצה בעצימות נמוכה כדי לשפר התאוששות מהאימונים במכון, בחודש האחרון החלטתי שאני רוצה להתקדם בריצה גם כמובן כדי לשפר את הכושר הכללי שלי וגם כי נמאס להיות תקוע כל הזמן על אותו זמן ריצה. אני רץ פעם אחת בשבוע, בבוקר, והשאלה היא אם זה מספיק כדי להתקדם בזמני הריצה.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע fbw כך שהתרגיל היחיד לרגליים באימון הוא סקוואט(4x8)-משקל 45.
אני רץ 3 קמ, עד לפני חודש לא תיעדתי את הריצות אבל זה היה ברמה שלכל קילומטר זה בערך 6 דקות ריצה.
מאז שהתחלתי לתעד:
לפני 4 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:47
2 קילומטר ב: 11:44
3 קילומטר ב: 17:30
לפני 3 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:35
2 קילומטר ב: 11:29
3 קילומטר ב: 17:16
לפני 2 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:12
2 קילומטר ב:10:38
3 קילומטר ב: 15:59
לפני שבוע:
1 קילומטר ב: 5:08
2 קילומטר ב: 10:46
3 קילומטר ב: 16:18
היום:
1 קילומטר ב: 5:18
2 קילומטר ב: 11:02
3 קילומטר ב: 16:45

חשוב לציין שבין השבועות 3 ו2, שהיה שיפור רציני, באותו השבוע היה לי מבחן בבית ספר של ריצה 800 מטר.
אז עוד שאלה, זה הגיוני שבשבועיים האחרונים אני מדרדר בתוצאות? מבחינת התאוששות הכל פיקס שעות שינה ותזונה. זה אפשרי להתקדם או אפילו לשמר את מה שיש עם ריצה פעם אחת בשבוע או שעדיף שאעלה לפעמיים?
בן 16, גובה 1.85, שוקל 75. תודה רבה אם קראתם עד פה!! אם צריך עוד פרטים רק תבקשו.
אם אף אחד לא עונה(מנחש שפחות מבינים בזה פה)
אשמח אולי להעביר את האשכול לפורום אירובי וכושר קרבי
תודה:)

היי, יש לי שאלה לגבי הריצה, אני כבר תקופה רץ אבל עד לפני חודש רצתי בקצב די איטי ללא רצון לשיפור הריצה- זה היה מין ריצה בעצימות נמוכה כדי לשפר התאוששות מהאימונים במכון, בחודש האחרון החלטתי שאני רוצה להתקדם בריצה גם כמובן כדי לשפר את הכושר הכללי שלי וגם כי נמאס להיות תקוע כל הזמן על אותו זמן ריצה. אני רץ פעם אחת בשבוע, בבוקר, והשאלה היא אם זה מספיק כדי להתקדם בזמני הריצה.

אני מתאמן 3 פעמים בשבוע fbw כך שהתרגיל היחיד לרגליים באימון הוא סקוואט(4x8)-משקל 45.
אני רץ 3 קמ, עד לפני חודש לא תיעדתי את הריצות אבל זה היה ברמה שלכל קילומטר זה בערך 6 דקות ריצה.
מאז שהתחלתי לתעד:
לפני 4 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:47
2 קילומטר ב: 11:44
3 קילומטר ב: 17:30
לפני 3 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:35
2 קילומטר ב: 11:29
3 קילומטר ב: 17:16
לפני 2 שבועות:
1 קילומטר ב: 5:12
2 קילומטר ב:10:38
3 קילומטר ב: 15:59
לפני שבוע:
1 קילומטר ב: 5:08
2 קילומטר ב: 10:46
3 קילומטר ב: 16:18
היום:
1 קילומטר ב: 5:18
2 קילומטר ב: 11:02
3 קילומטר ב: 16:45

חשוב לציין שבין השבועות 3 ו2, שהיה שיפור רציני, באותו השבוע היה לי מבחן בבית ספר של ריצה 800 מטר.
אז עוד שאלה, זה הגיוני שבשבועיים האחרונים אני מדרדר בתוצאות? מבחינת התאוששות הכל פיקס שעות שינה ותזונה. זה אפשרי להתקדם או אפילו לשמר את מה שיש עם ריצה פעם אחת בשבוע או שעדיף שאעלה לפעמיים?
בן 16, גובה 1.85, שוקל 75. תודה רבה אם קראתם עד פה!! אם צריך עוד פרטים רק תבקשו.
אם אף אחד לא עונה(מנחש שפחות מבינים בזה פה)
אשמח אולי להעביר את האשכול לפורום אירובי וכושר קרבי
תודה:)

יש התקדמות. לא הייתי אומר שלא. אבל כדאי לך להעלות את תדירות הריצה ללפחות פעמיים בשבוע. בנוסף (או במקום אחת מהריצות), אתה יכול גם להוסיף אינטרוולים והמהירות שלך בריצות הארוכות יותר תשתפר במידה רבה.

• פותח/ת השרשור
יש התקדמות. לא הייתי אומר שלא. אבל כדאי לך להעלות את תדירות הריצה ללפחות פעמיים בשבוע. בנוסף (או במקום אחת מהריצות), אתה יכול גם להוסיף אינטרוולים והמהירות שלך בריצות הארוכות יותר תשתפר במידה רבה.

סבבה
אני אנסה אולי בנוסף לריצת 3000 להוסיף אולי עוד ריצת 2000, ועצם העובדה ששני הריצות בעצימות מירבית אולי יכול לפגוע בהתאוששות מהאימונים שלי במכון, אז אצטרך לשים לב לזה גם אני מניח
תודה!

בשביל שיפור ניכר בריצה תצטרך לרוץ 2-3 בשבוע לא בהרכח את הריצת 3קמ ובאותו קצב.
אתה יכול לעשות ריצה אחת של 5 קמ קצב קל כדי לבנות תשתית טובה.
ו2 של 3 קמ בקצב יותר אינטנסיבי.
ולאט לאט לשפר

• פותח/ת השרשור
בשביל שיפור ניכר בריצה תצטרך לרוץ 2-3 בשבוע לא בהרכח את הריצת 3קמ ובאותו קצב.
אתה יכול לעשות ריצה אחת של 5 קמ קצב קל כדי לבנות תשתית טובה.
ו2 של 3 קמ בקצב יותר אינטנסיבי.
ולאט לאט לשפר
זהו אבל כמו שאתה רואה הכושר שלי ממש לא טוב אז 5 קמ בקצב קל יקח לי שנה איזה 30 דקות
בסופו של דבר המטרה שלי היא לרוץ 2-3 קילומטק הכי מהר שאפשר, וגם כמה שפחות יפגע בהתאוששות מהאימונים לא עדיף כבר לעשות 2 ריצות קצרות של 2 קמ ו3 קמ אינטנסיביות במקום 5 קמ ריצה קלה?

זהו אבל כמו שאתה רואה הכושר שלי ממש לא טוב אז 5 קמ בקצב קל יקח לי שנה איזה 30 דקות
בסופו של דבר המטרה שלי היא לרוץ 2-3 קילומטק הכי מהר שאפשר, וגם כמה שפחות יפגע בהתאוששות מהאימונים לא עדיף כבר לעשות 2 ריצות קצרות של 2 קמ ו3 קמ אינטנסיביות במקום 5 קמ ריצה קלה?
לדעתי לא אני עשיתי מה שאמרתי לך לאחר התייעצות עם אנשים מתחום הריצה ועזר לי מאוד דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה לקחת מסלול מעגלי נניח מסביב לבית ספר ולעבוד שם על לעשות קמ בזמן מסויים ואתה יודע שההיקף הוא קמ זאת אומרת סיבוב ל4 דק.
זאת אומרת נניח אתה רוצה לרוץ 3 ב 12 דק אז תתאמן לעשוץ את הסיבוב ב 4 דק אחרי שאתה מצליח לשמור על זה תנסה לעשות 2 סיבובים ברצף ולהשאר על ה4 דק וככה עד המטרה.
באימון עצמו אל תעשה סיבוב ותנוח שעה.
אתה יוצא לריצה מנסה להגיע ל4 דק לא מגיע מחכה חצי דקה יוצא לעוד אחד ככה איזה כמה פעמים ולאט לאט זה ישתפר כמובן לשלב את זה בשבוע עם הריצת 5 וריצה אחת של 3 רציפה יעזור לך מאוד.
*והכל בהדרגה תתחיל מ2 ריצות ולאט לאט תעבור ל3
*שים לב שבריצה הקלילה אתה באמת רץ קליל ולא מגזים ומנסה לרוץ נגד השעון אלא רץ בסבבה
כי שברי מאמץ יכולים להופיע בגלל זה ותאמין לי זה לא כיף חוויתי את זה מספיק

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית