הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטבוליזם

בר פרץ

משתמש מתחיל
31
10
נק' מוניטין:
24
31
10
היי, במשך תקופה מסיימת הייתי על 2300 קלוריות.
הייתי בחופשה בחול שם בממוצע הייתי בגירעון של 300-600 קלוריות ביום (דאגתי לכמות חלבון של פי 2).
השאלה שלי היא האם כשאחזור ל2300 האם האעלה במשקל? אם כן זה יהיה רק נוזלים? (מתכוון לחור ישר ל2300 ולא בהדרגה).
תודה.😃

הניטרלי שלך הוא 2300? 🤯
האם זה נותן לנו תקווה?
@אני=]

הו, כן :0

וקראתי בפוסטים קודמים שלך שגם את מחלימה מאנורקסיה!!
זה נכון??
וואו אני יכולה לדבר איתך בפרטי??? ישלי כמה שאלות לגמרי ניטרלי והיכולת שלו לעלות חחח
אני עושה סוגשל מחקר חחחחחח 🤣

זה נכון??
וואו אני יכולה לדבר איתך בפרטי??? ישלי כמה שאלות לגמרי ניטרלי והיכולת שלו לעלות חחח
תעלי כבר קלוריות!!!

• פותח/ת השרשור

זה נכון??
חחח ברור❤️

אהמ... לא באמת במידה משמעותית.
אמנם תאי שריר שורפים הרבה יותר אנרגיה מאשר תאי שומן,
אבל בשביל לראות העלאה משמעותית בנייטרלי (בעקבות זה בלבד) ייקח כמה שנים.
מה שלדעתי הוא פקטור הרבה יותר חשוב הוא הפעילות הגופנית הלא יזומה.
בן אדם שפעיל ממש ביומיום יוציא הרבה יותר אנרגיה מעובד משרד עצלן אפילו אם אותו עובד משרד בעל מסת שריר רבה יותר (תלוי עד כמה כמובן)
כן, משך הפעילות גופנית לא יזומה יכול לעלות בעקבות עלייה הדרגתית בקלוריות - מה שאומר שישרפו יותר קלוריות ותישארי באותו מאזן קלורי גם אחרי שהעלת את כמות הקלוריות (שזה די העלאת הנייטרלי בסופו של דבר).

נ"ב, זה כנראה הובן כבר, אבל לא יזום = לא מתוכנן מראש (לא ריצה על הליכון או לצאת עם הכלב לטיול אלא דברים יותר קטנים כמו לדבר עם תנועות ידיים ולעמוד במקום לשבת למשל.)

אהמ... לא באמת במידה משמעותית.
אמנם תאי שריר שורפים הרבה יותר אנרגיה מאשר תאי שומן,
אבל בשביל לראות העלאה משמעותית בנייטרלי (בעקבות זה בלבד) ייקח כמה שנים.
מה שלדעתי הוא פקטור הרבה יותר חשוב הוא הפעילות הגופנית הלא יזומה.
בן אדם שפעיל ממש ביומיום יוציא הרבה יותר אנרגיה מעובד משרד עצלן אפילו אם אותו עובד משרד בעל מסת שריר רבה יותר (תלוי עד כמה כמובן)
כן, משך הפעילות גופנית לא יזומה יכול לעלות בעקבות עלייה הדרגתית בקלוריות - מה שאומר שישרפו יותר קלוריות ותישארי באותו מאזן קלורי גם אחרי שהעלת את כמות הקלוריות (שזה די העלאת הנייטרלי בסופו של דבר).

נ"ב, זה כנראה הובן כבר, אבל לא יזום = לא מתוכנן מראש (לא ריצה על הליכון או לצאת עם הכלב לטיול אלא דברים יותר קטנים כמו לדבר עם תנועות ידיים ולעמוד במקום לשבת למשל.)
לפי מה קבעת לא משמעותית? אם שקלתי 42 ועכשיו אני שוקלת 50. מין הסתם שהצריכת קלוריות שלי תעלה. גם אם עליתי בשריר וגם אם עליתי רק בשומן. בלי שום קשר לזה שכנראה אהיה הרבה יותר אנרגטית, חוץ מזה אני דיברתי על עצמי כי אני הייתי בגירעון בתקופה ממושכת כך שכנראה הגוף צורך הרבה פחות קלוריות כדי לחסוך....ושהעלתי בהדרגה קלוריות הוא עלה בהתאם

לפי מה קבעת לא משמעותית? אם שקלתי 42 ועכשיו אני שוקלת 50. מין הסתם שהצריכת קלוריות שלי תעלה. גם אם עליתי בשריר וגם אם עליתי רק בשומן. בלי שום קשר לזה שכנראה אהיה הרבה יותר אנרגטית, חוץ מזה אני דיברתי על עצמי כי אני הייתי בגירעון בתקופה ממושכת כך שכנראה הגוף צורך הרבה פחות קלוריות כדי לחסוך....ושהעלתי בהדרגה קלוריות הוא עלה בהתאם

גם נהיית פעילה יותר מן הסתם.
הגוף חוסך את הקלוריות בגירעון ממושך, נכון. אבל תראי איך זה מתבטא.
גם אני הייתי תקופה בתת-משקל. אני זוכר את ההרגשה.
עייפות, חוסר רצון ללכת לשום מקום, חולשה בגפיים, שימוש מועט בדיבור.
כל אלו סימנים של פעילות גופנית לא יזומה נמוכה מאוד.
העלתי קלוריות בהדרגה, והפלא ופלא, הייתי אנרגטי יותר, רענן, ובעל רצון עז לדבר כל הזמן (זה היה לי גם קודם אבל הייתי עייף מדי בשביל זה:37mv:).
ובנוסף, הנייטרלי שלי עלה.

גם נהיית פעילה יותר מן הסתם.
הגוף חוסך את הקלוריות בגירעון ממושך, נכון. אבל תראי איך זה מתבטא.
גם אני הייתי תקופה בתת-משקל. אני זוכר את ההרגשה.
עייפות, חוסר רצון ללכת לשום מקום, חולשה בגפיים, שימוש מועט בדיבור.
כל אלו סימנים של פעילות גופנית לא יזומה נמוכה מאוד.
העלתי קלוריות בהדרגה, והפלא ופלא, הייתי אנרגטי יותר, רענן, ובעל רצון עז לדבר כל הזמן (זה היה לי גם קודם אבל הייתי עייף מדי בשביל זה:37mv:).
ובנוסף, הנייטרלי שלי עלה.
זה ברור בלי שום קשר. אבל די הגיוני שאם תשקול יותר בלי/אם פעילות לא יזומה תצטרך לאכול יותר קלוריות.
אויש זה היה נוראי. הייתי בצבא והייתי חייבת לזוז ממקום למקום גם כשהרגשתי סמרטוט מהלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית