הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטבוליזם שנדפק?

Shir Tadmor

משתמש מתחיל
129
2
נק' מוניטין:
2
129
2
היי לכולם.

כשהגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות משהו עם מצבי הפיזי, נרשמתי לסדנת הרזיה בסטודיו מוכר מאוד בעל מוניטין המשלב אימוני כח, אימונים אינטרוולים ותפריט תזונה.

בהתחלה הכל היה מושלם וטוב, ירדתי בחודשיים הראשונים כ4 קילו שרציתי לרדת והמצב מחזיק ככה עד היום, אני הרבה יותר חזקה והתאהבתי לגמרי בספורט ובהרמת משקולות ואתגור הגוף, רק שבדיעבד אני מבינה שזה תפריט די גנרי שרוב הבנות קיבלו עם שינויים קטנים פה ושם, שעומד על כ-1200 קלוריות, ואני די מרגישה תקועה בזמן האחרון וללא התקדמות למרות שאני כמעט שנה מתאמנת אימוני כוח (אימוני קבוצות בסטודיו ולא הרמת משקלים פרוגרסיבית, דבר אשר התחלתי בחודש האחרון עם מאמן אישי כדי להתקדם).
אני חוששת שאכילה של 1200 קלוריות בזמנו אמנם עזרה לי לרדת במשקל אך הכניסה את הגוף לשוק כי הגרעון היה גדול משי ואולי קצת השתבש לי המטבוליזם, אם זה אפשרי בכלל.
קראתי 99% מהמאמרים פה בפורום והבנתי את כל עניין המאקרוז ויצא לי שהנטרלי שלי הוא בהערכה 1670.

לכן לאחרונה התחלתי לאכול 1500 קלוריות ביום כדי להחזיר לגוף את האנרגיה שאולי הייתה חסרה לו אבל משקילה יום יומית לא ניכר שינוי משמעותי, גם לא בתמונות...

אשמח לעצתכם מה לעשות עכשיו והאם להישאר על כמות קלורית כזו או לרדת.. משתדלת לעשות אירובי פעם-פעמיים בשבוע במשך שעה כדי להגביר שריפה קלורית, כמובן בנוסף לאימוני כוח בהתקדמות עם הנפח וגיוון לשריר.

נתונים שלי:בת 25, שוקלת 60.1 קג, גובה 1.60, נואשת לחיטוב. מאקרוז: 98 גרם חלבון, 150 גרם פחמימה ו50 גרם שומן (1500 קקל סהכ)

תודה.

אם את רוצה לחטב את הגוף זה פשוט
את צריכה להיות בגירעון קלורי, זה כל "הסוד"
לרדת בין חצי אחוז לאחוז בשבוע
אם את רואה שאת כביכול נתקעת, או שאת מורידה עוד קלוריות או שאת מוסיפה אירובי
זה כל התהליך
אימוני כוח אמורים לעזור לך לשמור על המאסת שריר שלך (שאני מקווה שהכוונה באמת לאימוני כוח ולא האימונים שיש בסטודיו בחדכ)

• פותח/ת השרשור
תודה על המענה. כמובן הכוונה לאימוני כח אמיתיים.
וכמובן שאני בגרעון קלורי וגם מוסיפה אירובי אך עדיין תקועה, למרות שהעליתי מבערך 1200 ל1500 לאחרונה.

תודה על המענה. כמובן הכוונה לאימוני כח אמיתיים.
וכמובן שאני בגרעון קלורי וגם מוסיפה אירובי אך עדיין תקועה, למרות שהעליתי מבערך 1200 ל1500 לאחרונה.
אם הפעלת מ1200 ל1500 למה שתראי איזה שיפור?
הרי את רוצה לרדת לא לעלות
אפילו יותר הגיוני שתעלי בנוזלים כי התווספו לתפריט עוד 300 קלוריות
לדעתי תהיי בגרעון של 200 לפחות ותראי איך הולך ולפי זה תחליטי אם את מורידה עוד קלוריות / מוסיפה אירובי

• פותח/ת השרשור
לא נראה לי שקראת את ההודעה הראשונה שלי כל כך.. כתבתי שהנטרלי שלי הוא כ1600 ואני אוכלת כרגע 1450-1500. העליתי את זה אחרי תקופה ארוכה שהייתי על תפריט שלא התאים לי מבחינה קלורית כי היה נמוך מדי.(1200). הייתי חייבת להעלות כדי לתת למטבוליזם לחזור לעצמו קצת (סוג של reverse diet)

לא נראה לי שקראת את ההודעה הראשונה שלי כל כך.. כתבתי שהנטרלי שלי הוא כ1600 ואני אוכלת כרגע 1450-1500. העליתי את זה אחרי תקופה ארוכה שהייתי על תפריט שלא התאים לי מבחינה קלורית כי היה נמוך מדי.(1200). הייתי חייבת להעלות כדי לתת למטבוליזם לחזור לעצמו קצת (סוג של reverse diet)
כנראה את לא אוכלת כמו שצריך אולי לא שוקלת נכון את האוכל מה שכן הייתי מציע לך להוריד פחמימה לאיזור ה100 ולעלות חלבון לאיזור ה120 גרם ולעלות שומן לאיזור ה60 גרם ותכנית אימונים מסודרת

נערך לאחרונה:
לא חושב שהניטרלי שלך הוא כזה הרבה לדעתי הוא קצת פחות ואולי בגלל זה את לא יורדת
אני גבר 1.63 וששקלתי 60 כדי לרדת אכלתי בסביבות ה1200- ורק ככה ירדתי בקצב איטי ומבוקר

זה לא קשור למטבוליזם. אם הנייטרלי שלך באמת 1600, את בגרעון של 100-150 שזה כלום ושום דבר. הדרך היחידה להמשיך לרדת זה להוריד עוד קלוריות. אם קשה לך, תאכלי יותר אבל תוסיפי אירובי...

• פותח/ת השרשור
כנראה את לא אוכלת כמו שצריך אולי לא שוקלת נכון את האוכל מה שכן הייתי מציע לך להוריד פחמימה לאיזור ה100 ולעלות חלבון לאיזור ה120 גרם ולעלות שומן לאיזור ה60 גרם ותכנית אימונים מסודרת

טל רציתי לשאול בלי קשר. האם אתה ממליץ על הייעוץ האישי בפורום? ראיתי שאתה מנוי.. האם זה עזר לך? אתה רואה תוצאות/מסיק מסקנות? אשמח לעזרתך!

טל רציתי לשאול בלי קשר. האם אתה ממליץ על הייעוץ האישי בפורום? ראיתי שאתה מנוי.. האם זה עזר לך? אתה רואה תוצאות/מסיק מסקנות? אשמח לעזרתך!
אני לא הייתי ביעוץ, ואין לי אינטרס אישי מזה
אבל ממה שאני רואה וממה שיצא לי להכיר
אם את רוצה יעוץ אישי, זה המקום.. באמת
מייק מבחנתי בנאדם שהייתי סומך עליו
כנל קוטצ'ר (אם הוא קשור)
מסטר ספלינטר, וכל מי שקשור לזה..

לבסוף אף אחד לא מחדש כלום הפורום הזה מגיש לך את כל המידע הנחוץ בלי הסתרות את יכולה לשבת ולקרוא וליצבור ידע ועם זה לדעת במדוייק מה את צריכה לעשות אף אחד לא יחדש לך כי המנהלים מעלים לכאן את המידע שהם משיגים דרך מחקרים וכו׳ אבל הייעוץ הוא מאוד נוח מכינים לך תפריט ותכנית אימונים מסודרת ויש מעקב שבועי לפחןת על המשקל שלך על ההתקדמות שלך
הייעוץ לי אישית לא חידש כלום גירעןן קלורי= הורדת אחוזי שומן אבל הייעוץ שינה את דעתי בנוגע לממש גרם פחמימה גרם חלבון וגרם שומן שקשה להקפיד על כל זה והמוטו שלהם זה כזה תשמרי בעיקר לא יהיה כל כך משנה 20 קלוריות פה או שם העיקר שתהיה המשכיות לחיטוב הייתי ממליץ לעשות לחודש ןכל איזה חודשיים לחדש למען הנוחות

או שאת לא סופרת ערכים בצורה מדוייקת, או ש1500 זה הניטראלי שלך.
להיות בגרעון של 100-150 זה בסדר גמור, הקצב ירידה יהיה יותר איטי שזה גם בסדר גמור. גרעון של 500 אצל גבר ששוקל 100 קילו או בחורה ששוקלת 60 יהיה מאוד שונה (רמז, לצרוך 3000 קלוריות ולהיות בגרעון של 500 זה יותר קל).

הייתי מוריד לאט לאט קלוריות לראות אם יש ירידה. פעם בשבוע לא יותר מזה.

איך את סופרת קלוריות?

או שאת לא סופרת ערכים בצורה מדוייקת, או ש1500 זה הניטראלי שלך.
להיות בגרעון של 100-150 זה בסדר גמור, הקצב ירידה יהיה יותר איטי שזה גם בסדר גמור. גרעון של 500 אצל גבר ששוקל 100 קילו או בחורה ששוקלת 60 יהיה מאוד שונה (רמז, לצרוך 3000 קלוריות ולהיות בגרעון של 500 זה יותר קל).

הייתי מוריד לאט לאט קלוריות לראות אם יש ירידה. פעם בשבוע לא יותר מזה.

איך את סופרת קלוריות?

אף אחד לא אמר שזה לא בסדר אבל זה גרעון נמוך מאוד. 150-100 ק׳ אתה יכול להשלים בטעות מאיזה מיץ והופ אתה שוב על נייטרלי בגרעון של 500 זה פחות קריטי.. אלא אם כן שומרים על כל פיפס קטן של קלוריה. תמיד הרי יהיו סטיות מפה ולשם 100 פה 200 שם.. לכן בגרעון כזה קטן בקלות ניתן להכנס לנייטרלי אפילו אם זה יום יומיים בשבוע.

אף אחד לא אמר שזה לא בסדר אבל זה גרעון נמוך מאוד. 150-100 ק׳ אתה יכול להשלים בטעות מאיזה מיץ והופ אתה שוב על נייטרלי בגרעון של 500 זה פחות קריטי.. אלא אם כן שומרים על כל פיפס קטן של קלוריה. תמיד הרי יהיו סטיות מפה ולשם 100 פה 200 שם.. לכן בגרעון כזה קטן בקלות ניתן להכנס לנייטרלי אפילו אם זה יום יומיים בשבוע.
איך אתה שותה מיץ בטעות? מחליק נופל על כוס?
גם אם יום אחד אתה אוכל ניטראלי אתה יכול להשלים מהיום הבא, הכל טוב.

לא הבנת בכלל למה אני מתכוון. בכל מקרה בגרעון כזה נמוך היא לא תגיע לשום מקום וגם אם כן יקח לה המון המון זמן לחטב.

הוא מתכוון שאם היא בגירעון של 100 קלוריות מספיק שהיא לא סופרת מדויק כמה דברים קטנים בסטיות של 20 קלוריות ואז היא מגיעה לניטרלי באופן יום יומי

הוא מתכוון שאם היא בגירעון של 100 קלוריות מספיק שהיא לא סופרת מדויק כמה דברים קטנים בסטיות של 20 קלוריות ואז היא מגיעה לניטרלי באופן יום יומי
בול. הוא גם צודק שבתכלס אפשר להשלים יום למוחרת אבל בקצב הזה היא תרד בצורה איטית בטירוף שתגרום לה להתייאש..

המטבוליזם לא נדפק, אין כזה דבר, מה שכן יכול להיות זה גירעון גדול ולכן ירידה בהוצאה קלורית לא מודעת (מה שמוגדר כעייפות ועצלות).
יציאה לתקופה קצרה לנייטרלי יכולה לעזור בזה, ומשם לחזור לגירעון מתון, אבל לא מתון מדי, להוסיף אימוני התנגדות כמה שניתן, ואירובי אם את רוצה לאכול יותר, או סתם אם את רוצה

המטבוליזם לא נדפק, אין כזה דבר, מה שכן יכול להיות זה גירעון גדול ולכן ירידה בהוצאה קלורית לא מודעת (מה שמוגדר כעייפות ועצלות).
יציאה לתקופה קצרה לנייטרלי יכולה לעזור בזה, ומשם לחזור לגירעון מתון, אבל לא מתון מדי, להוסיף אימוני התנגדות כמה שניתן, ואירובי אם את רוצה לאכול יותר, או סתם אם את רוצה
אז זה סתם מיתוס שאחרי חיטוב המטבולזים קטן בגלל שהגוף כאילו חושב שהוא במצב של רעב ומנסה לשרוף כמה שפחות אנרגיה? בלי קשר להוצאה לא מודעת, בהנחה שסדר היום שלך נשאר אותו דבר בדיוק (עבודה משרדית 0 תנועה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית