הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטבוליזם והעלאת קלוריות

HenBiton

משתמש מתחיל
242
37
נק' מוניטין:
40
242
37
היי לכולם,
קודם כל קצת נתונים פיזיים: בן 23 , גובה 180 ס"מ , שוקל 76 ק"ג ובערך עם 14-15% שומן.
את תוכנית האימון שלי בניתי עם מאמן מוסמך ומקצועי, את התפריט בניתי לבד עם הניסיון וההבנה שלי(מאמין שהוא בנוי בצורה טובה ומאוזנת
וכל המזון שלי נשקל במשקל מזון לפני האכילה).

תקופה די ארוכה שהייתי אוכל בממוצע 1600 קלוריות(מחולק ליומיים בשבוע של 1350 קלוריות ושאר הימים 1700 קלוריות - Carb Cycle ) ,
שומר על 2 גרם חלבון פר קילו שריר ו0.8 שומן פר קילו שריר.
בנוסף לזה מתאמן 4 אימוני כוח (AB) בחדר הכושר באופן קבוע ומדי פעם מוסיף אינטרוולים של 10-12 דקות מסרטונים
ביוטיוב אבל לא באופן קבוע.
זה תהליך די ארוך שהתחלתי לפני קצת יותר משנה, ירדתי מ85 ק"ג משקל התחלתי עד 74 ק"ג.
כמובן שהתחלתי עם צריכה קלורית גדולה יותר ובכל תקיעה במשקל הורדתי קלוריות - בעיקר בפחמימה.
רוב הזמן המשקל היה יורד בצורה מאוד מאוד איטית עד למצב שהייתי מרגיש שרק אחרי צ'יט אני מקבל בוסט של
משקל ואחרי כמה ימים כשהוא יורד אני יורד קצת מעבר למה שהייתי לפני ושוב פחות או יותר נתקע.
בתקופת הקיץ והחגים קצת התפרעתי יותר ויצא שהעלתי במשקל 5-6 ק"ג. כן שמרתי על התפריט בימים רגילים ולא הפסקתי
את האימונים כלל אך היו ימים שהייתי ממש ממש חורג מהתפריט ו"מעניש את עצמי" יום או יומיים אחרי כדי להתאזן.

בחודשיים האחרונים לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי להקפיד גם על התפריט בצורה מסודרת ואכלתי גם לפיו,
בימי האימון(4 ימים) אני צורך 1,765 קלוריות המגיעות מ160 גרם חלבון, 57 גרם שומן, 133 גרם פחמימה ו41 גרם סיבים תזונתיים.
בימים ללא אימון (3 ימים) אני צורך 1,356 קלוריות המגיעות מ160 גרם חלבון, 60 גרם שומן, 35 גרם פחמימה ו18 גרם סיבים תזונתיים.
כרגע אני במשקל של 76 ק"ג ומרגיש תקוע כבר במשך שבועיים עם צריכה קלורית ממוצעת של 1,590 קלוריות- מה שעורר חשד וגרם לי להתחיל לקרוא מספר
מאמרים בנושא המטבוליזם.
לפי חישוב הקלוריות בתחזוקה(בערך 2,600 קלוריות) והגירעון המקסימלי בו אני יכול להיות(15% שומן פחות או יותר -
69*11.4= 786 קלוריות בערך) אני רואה שאני אוכל פחות מדי כדי לשמור על ירידה באחוז השומן ושמירה על מסת השריר.
כרגע אני רוצה להעלות את הצריכה היומית שלי ל1,815 קלוריות ביום ממוצע והיו כמה דברים שרציתי להתייעץ לגביהם:

1. האם ברגע שאני אעלה את הצריכה הקלורית המטבוליזם יחזור לתפקד?
2. אני יודע שאין יתרונות לשיטת הCarb Cycle אבל היא כן נוחה לי ואני לא יודע אם להמשיך בשיטה הזאת או להפסיק.
3. האם כדאי להעלות את הקלוריות בהדרגה או באופן ישיר?
4. אני מרגיש שכל העניין מתבטא אצלי קצת בהפרעות ואובססיה בקשר למשקל שלי, אני אף פעם לא מרגיש מרוצה מהמראה שלי
וגם כשירדתי עד 74 ק"ג והייתי די חטוב רציתי להמשיך לרדת עוד. לאחרונה אני מבין שאני פוגע בעצמי ואפילו עם הזמן רוצה לעבור לתהליך של
עלייה במסת השריר אבל בגלל שאני מפחד לעלות בנוזלים ולהרגיש מלא ועוד יותר לא בנוח אני מעדיף לרדת שוב ל74 ק"ג ולהתחיל להעלות קלוריות
בצורה הדרגתית עד לתחזוקה ולהישאר במצב הזה תקופה ורק אז לחשוב על מסה. האם זוהי הדרך הנכונה עבורי?

אני מצרף תמונה בה הייתי 74 ק"ג כדי לתת תמונת מצב טובה יותר,
כפי שאתם רואים אני מאוד מבולבל ואשמח לעזרתכם.

קבצים מצורפים

• IMG_9185.jpg
    IMG_9185.jpg
    KB 107.1 · צפיות: 154
  • IMG_9438.jpg
    IMG_9438.jpg
    KB 111.1 · צפיות: 153
  • IMG_9468.jpg
    IMG_9468.jpg
    KB 91.3 · צפיות: 147
1. האם ברגע שאני אעלה את הצריכה הקלורית המטבוליזם יחזור לתפקד?
המטבוליזם שלך כבר עובד, פשוט התרגלת לכמות קלוריות מסויימת, אם תעלה את הקלוריות ותיתן לעצמך זמן להתרגל לעליה אז הגוף יתרגל, זה פשוט לוקח זמן

2. אני יודע שאין יתרונות לשיטת הCarb Cycle אבל היא כן נוחה לי ואני לא יודע אם להמשיך בשיטה הזאת או להפסיק.
אם זה נוח לך אז אין סיבה להפסיק

3. האם כדאי להעלות את הקלוריות בהדרגה או באופן ישיר?
בהדרגה, תעלה 100-200 קלוריות לתפריט היומי כל שבוע עד שתגיע לנייטרלי התיאורתי שלך, או עד שהמשקל יתחיל לקפוץ למעלה.
בשבוע-שבועיים הראשונים כנראה תהיה קפיצה קלה, אבל אחרי זה המשקל אמור להתייצב יחסית

4. אני מרגיש שכל העניין מתבטא אצלי קצת בהפרעות ואובססיה בקשר למשקל שלי, אני אף פעם לא מרגיש מרוצה מהמראה שלי
וגם כשירדתי עד 74 ק"ג והייתי די חטוב רציתי להמשיך לרדת עוד. לאחרונה אני מבין שאני פוגע בעצמי ואפילו עם הזמן רוצה לעבור לתהליך של
עלייה במסת השריר אבל בגלל שאני מפחד לעלות בנוזלים ולהרגיש מלא ועוד יותר לא בנוח אני מעדיף לרדת שוב ל74 ק"ג ולהתחיל להעלות קלוריות
בצורה הדרגתית עד לתחזוקה ולהישאר במצב הזה תקופה ורק אז לחשוב על מסה. האם זוהי הדרך הנכונה עבורי?
עד שלא תתגבר על האובססיה זה לא יהיה אפשרי בשבילך להתקדם לשום מקום. אתה תצטרך להתמודד עם העובדה שאתה לא תראה חטוב ויבש בתהליך, אבל זה גם לא המטרה של התהליך

• פותח/ת השרשור
המטבוליזם שלך כבר עובד, פשוט התרגלת לכמות קלוריות מסויימת, אם תעלה את הקלוריות ותיתן לעצמך זמן להתרגל לעליה אז הגוף יתרגל, זה פשוט לוקח זמן

אם זה נוח לך אז אין סיבה להפסיק

בהדרגה, תעלה 100-200 קלוריות לתפריט היומי כל שבוע עד שתגיע לנייטרלי התיאורתי שלך, או עד שהמשקל יתחיל לקפוץ למעלה.
בשבוע-שבועיים הראשונים כנראה תהיה קפיצה קלה, אבל אחרי זה המשקל אמור להתייצב יחסית

עד שלא תתגבר על האובססיה זה לא יהיה אפשרי בשבילך להתקדם לשום מקום. אתה תצטרך להתמודד עם העובדה שאתה לא תראה חטוב ויבש בתהליך, אבל זה גם לא המטרה של התהליך
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
בהמשך לפוסט העלתי את הצריכה הקלורית ל1,815 קלוריות ליום בלי Carb Cycle והיום סיימתי את השבועיים הראשונים של התפריט עם שקילות יומיות. מה כדאי לעשות מכאן:
1.לעלות בעוד 50-100 קלוריות?
2. הגיע לי קראטין שהזמנתי ועדיין לא התחלתי בצריכה כיוון שאף פעם לא לקחתי ואני יודע שזה יגרום לעלייה במשקל שיכולה לבלבל אותי עם תהליך ההגעה לניטרלי, האם כדאי להתחיל לצרוך עכשיו או להמתין עד שאמצא את המאזן הניטרלי שלי קודם?

קבצים מצורפים

• 9A8F2BBA-7E88-450E-ACC7-7C10EAD69C53.jpeg
    9A8F2BBA-7E88-450E-ACC7-7C10EAD69C53.jpeg
    KB 47.8 · צפיות: 43
1.לעלות בעוד 50-100 קלוריות?
אתה יכול להמשיך בעליה כל עוד המשקל נשאר יציב יחסית או בעליה איטית מאוד

2. הגיע לי קראטין שהזמנתי ועדיין לא התחלתי בצריכה כיוון שאף פעם לא לקחתי ואני יודע שזה יגרום לעלייה במשקל שיכולה לבלבל אותי עם הגעה לניטרלי, האם כדאי להתחיל לצרוך עכשיו או להמתין עד שאמצא את המאזן הניוטרלי שלי קודם?
אני חושב שהייתי מחכה כדי לא להתבלבל

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להמשיך בעליה כל עוד המשקל נשאר יציב יחסית או בעליה איטית מאוד

אני חושב שהייתי מחכה כדי לא להתבלבל
את הקלוריות להוסיף בעיקר בפחמימה?
כרגע אני צורך 1814 קלוריות מ183 גרם חלבון, 50 גרם שומן ואת הפחמימה חילקתי ל138 גרם פחמימה ״רגילה״ ו40 גרם סיבים תזונתיים

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה, מאיפה שבא לך
אוקיי תודה, אוסף עוד קצת קלוריות מחר לשבוע לראות איך זה ישפיע עליי גופנית ובמשקל.
שאלה קטנה נוספת יש לדעתך צורך בהעמסת פחמימות? מבחינה פסיכולוגית אני לא צריך את זה השאלה אם זה משהו שיכול לעזול פיזיולוגית בתהליך

• פותח/ת השרשור
פיזיולוגית זה לא עוזר לכלום, במיוחד לא כשאתה מעלה קלוריות
היום סיימתי שבוע רביעי של העלאה ל2050 קלוריות ואני מתלבט אם להעלות עוד, המשקל די עולה ויורד אבל לא יותר מדי.. מה דעתך?

קבצים מצורפים

• 0A6E1139-8474-4106-9543-AAB7DEF6FE88.png
    0A6E1139-8474-4106-9543-AAB7DEF6FE88.png
    KB 66.9 · צפיות: 44
היום סיימתי שבוע רביעי של העלאה ל2050 קלוריות ואני מתלבט אם להעלות עוד, המשקל די עולה ויורד אבל לא יותר מדי.. מה דעתך?

נראה שאתה קרוב לניטרלי אבל עוד לא שם,
בכל מקרה סתם שתדע שבתמונות של ה74 ק"ג אתה רזה מאוד ויש לך פוטנציאל להיראות הרבה יותר גדול וחטוב.
אל תפחד מהמסה חבר @elchonon

בכל מקרה סתם שתדע שבתמונות של ה74 ק"ג אתה רזה מאוד ויש לך פוטנציאל להיראות הרבה יותר גדול וחטוב.
אני חושש שמסה אחרי חיטוב כזה קיצוני וארוך עלול להיות בעיקר בשומן.
תאי השומן מחכים להתמלאות שוב, וההורמונים כנראה קצת נמוכים.

התחברתי למה שמייק ישראטל כתב, שכדאי להיות בניטרלי אותו כמות פלוס רבע מהזמן שעשית חיטוב.

כמה זמן שלקח לך @HenBiton החיטוב, תיקח אותו כמות זמן פלוס רבע, לניטרלי.
רק אחרי זה תתחיל מסה מתון עם פלוס קלורי קל.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה, האמת שהחודש הזה קצת נתן לי ביטחון ויותר הבנה על הגוף שלי ואני שמח שעשיתי את המעקב הזה.
לדעתך כדאי לי להוסיף עוד 100-200 קלוריות כדי לראות אם יש שינוי? או שככל הנראה אני כבר בניטרלי שלי? (קצת נמוך ממה שציפיתי כי יחסית ל4 אימוני כוח כבדים בשבוע ציפיתי להגיע בערך ל2400-2600 קלוריות)

תודה רבה על התשובה, האמת שהחודש הזה קצת נתן לי ביטחון ויותר הבנה על הגוף שלי ואני שמח שעשיתי את המעקב הזה.
לדעתך כדאי לי להוסיף עוד 100-200 קלוריות כדי לראות אם יש שינוי? או שככל הנראה אני כבר בניטרלי שלי? (קצת נמוך ממה שציפיתי כי יחסית ל4 אימוני כוח כבדים בשבוע ציפיתי להגיע בערך ל2400-2600 קלוריות)

תשמע יש את העניין שאלחנן ציין שיש המלצה מסויימת להישאר תקופה על הניטרלי לפני עליה.
להגיד לך אישית? אני לא מחכה, אני עברתי מחיטוב למסה פשוט לאט לאט אבל לא נשארתי על הניטרלי לתקופה מסויימת.

לדעתי פלוס קלורי קטן לא אמור לעשות יותר מידי בעיה במעבר בין חיטוב למסה.
אז לשאלתך כן, אישית הייתי מעלה בעוד 100-200 קלוריות.

אבל שוב, זה תלוי בהמון משתנים וכן יכול להיות שמעבר כזה יעודד צבירת שומן אבל לטעמי לפחות זה לא משהו קריטי.
החלטה שלך בסופו של דבר, אתה יודע איך אתה רוצה להיראות, אני אישית במצב שלך הייתי רץ למסה.

תשמע יש את העניין שאלחנן ציין שיש המלצה מסויימת להישאר תקופה על הניטרלי לפני עליה.
להגיד לך אישית? אני לא מחכה, אני עברתי מחיטוב למסה פשוט לאט לאט אבל לא נשארתי על הניטרלי לתקופה מסויימת.

לדעתי פלוס קלורי קטן לא אמור לעשות יותר מידי בעיה במעבר בין חיטוב למסה.
אז לשאלתך כן, אישית הייתי מעלה בעוד 100-200 קלוריות.

אבל שוב, זה תלוי בהמון משתנים וכן יכול להיות שמעבר כזה יעודד צבירת שומן אבל לטעמי לפחות זה לא משהו קריטי.
החלטה שלך בסופו של דבר, אתה יודע איך אתה רוצה להיראות, אני אישית במצב שלך הייתי רץ למסה.
אני אישית בעד מסה לנצח. אין לי בעיה עם מעט שומן.

אבל חבל לי על בחור שעבד קשה וארוך לרדת במשקל, שחלילה ישמין.

אבל אני מאמין שמסה מאוד מתונה יכולה להועיל.

אני אישית בעד מסה לנצח. אין לי בעיה עם מעט שומן.

אבל חבל לי על בחור שעבד קשה וארוך לרדת במשקל, שחלילה ישמין.

אבל אני מאמין שמסה מאוד מתונה יכולה להועיל.

כן הבעיה שב1.80 על 74 מ.ג הוא נראה פשוט רזה בטירוף.

לצורך העניין התמונה בפרופיל שלי פה אני 1.84 בערך על 74.8 מ.ג.

אז בסופו של דבר זה תלוי מטרה ולא תלוי משקל, אם אתה רוצה להישאר ככה
זה בסדר גמור, אם אתה רוצה לגדול אתה צריך להבין שזה ידרוש ממך גם לאבד קצת מהחיטוב לתקופה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לשניכם על התשובות הענייניות והדיון, כן החלטתי שאני רוצה לעבור לאט לאט למסה ולהתחיל לגדול ואני גם מבין שזה מגיע עם קצת שומן ונוזלים ואי אפשר לשמור על המראה היבש תמיד אבל כבר התחלתי להפנים את זה ולקבל את זה כחלק מתהליך. כרגע המטרה שלי היא למצוא את המאזן הניטרלי כי בכל תהליך החיטוב פשוט התחלתי מתפריט של 1800 קלוריות וירדתי עוד ועוד.. מקווה שאגיע ל2400 קלוריות בלי להתחיל לעלות במשקל יותר מדי, היום העלתי ל2,150 ואעקוב כדי לראות מה קורה

• פותח/ת השרשור
היום סיימתי שבוע שלם אחרי העלאה ל2,500 קלוריות, לפי המשקלים הממוצעים יש עלייה מתונה במשקל ואני די מתלבט אם להמשיך להעלאה של עוד 100 קלוריות או להישאר עוד שבוע באותו מצב. מה דעתכם? @kotzer @orazriel @elchonon
בנוסף יש לי קריאטין שקניתי אבל לא התחלתי להשתמש בו מאז שהתחלתי את המעקב כדי שהוא לא יבלבל אותי בשקילות עד שאגיע לניטרלי,
בגלל שהמשקל עלה ממש מעט אני מניח שאני באיזור של הניטרלי ככה שלדעתם כדאי להתחיל עם הקריאטין בידיעה שהוא גם יעודד עלייה של 1-2 ק"ג?
Siz - העלאת תמונות | פתיחת גלריות

נערך לאחרונה:
היום סיימתי שבוע שלם אחרי העלאה ל2,500 קלוריות, לפי המשקלים הממוצעים יש עלייה מתונה במשקל ואני די מתלבט אם להמשיך להעלאה של עוד 100 קלוריות או להישאר עוד שבוע באותו מצב. מה דעתכם? @kotzer @orazriel @elchonon
בנוסף יש לי קריאטין שקניתי אבל לא התחלתי להשתמש בו מאז שהתחלתי את המעקב כדי שהוא לא יבלבל אותי בשקילות עד שאגיע לניטרלי,
בגלל שהמשקל עלה ממש מעט אני מניח שאני באיזור של הניטרלי ככה שלדעתם כדאי להתחיל עם הקריאטין בידיעה שהוא גם יעודד עלייה של 1-2 ק"ג?
Siz - העלאת תמונות | פתיחת גלריות

כמה עלית בתקופה הזו?
וקיראטין ממש לא יעלה אותך 2 ק״ג בסך הכל תספח קצת נוזלים שאחרי כמה ימים ירדו ולא ישאירו זכר לזה שאתה משתמש בקיראטין.

• פותח/ת השרשור
כמה עלית בתקופה הזו?
וקיראטין ממש לא יעלה אותך 2 ק״ג בסך הכל תספח קצת נוזלים שאחרי כמה ימים ירדו ולא ישאירו זכר לזה שאתה משתמש בקיראטין.
עליתי בערך קילו(יכול לראות בקישור לתמונה שצירפתי בתגובה הקודמת), אם הקריאטין סופח נוזלים משקל הגוף יעלה לא? למה שאחרי כמה
ימים הנוזלים ירדו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית