הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית פיצול עליון/תחתון

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
בהמשך לאשכול קודם קיבלתי המלצה לפצל לפלג גוף עליון ותחתון והמלצה על התוכנית אימונים הבאה:
עליון:
בנץ' 4x6
אינקליין בנץ' 4X8
חתירה 4X6
מתח / פולי עליון 4X8
פרס 3X6
תרגיל כלשהו לבייספס 3X8-12
תרגיל כלשהו לטרייספס (הייתי משאיר על 2 סטים כי טרייספס עובדים חזק בלחיצות, תראה איך אתה מתאושש מזה)

תחתון:
סקוואט 4X6
דדליפט (2X6 אם מדובר בקלאסי, 3X8 אם סטיף לג / רומני)
לג פרס / פשיטות ברכיים 3X8-12
כפיפות ברכיים 3X8-12
ופה אפשר תאומים
נתונים עליי:
אני לקראת סוף החיטוב, לגבי תזונה המאקרו שלי:
חלבון- 2.2 כפול משקל גוף.
שומן- גרם על כל קילו משקל גוף.
פחמימה- כל השאר.
אני שוקל 82 והגובה שלי הוא 1.87 ס"מ.
נתונים על משקלי עבודה:
סקוואט:100 קילו ל5 חזרות.
בנצ' פרס: 80 קילו ל5 חזרות.
אוברהד פרס: 57.5 קילו ל5 חזרות.
דדליפט- 115 קילו ל5 חזרות. (בתקופה יותר טובה הגעתי ל137.25 קילו).
כמה שאלות:
1. האם זה לא יותר מדיי נפח? התוכנית אמור להיות מבוצעת 4 פעמים בשבוע.
2. פחות רלוונטי לתוכנית אבל רציתי לשאול- בזמן חיטוב ובזמן עלייה במסה אמורים להיות שינויים כלשהם בתוכנית אימונים?
כל טיפ ועצות אחרות לייעול אשמח לקבל!
תודה!

נערך לאחרונה:
1.לדעתי דיי הרבה נפח להתחלה, זה גם תלוי בך.

אני אישית מגיב יותר טוב לווליום נמוך,ניסיתי תקופה להעמיס ולדחוף את הגוף וראיתי שמהר מאוד אני נתקע במשקלים בצורה הזו וגם מבחינת הגדילה
כן חשוב לשמור על אינטנסיביות

כשאני ביצעתי תוכנית כזו כיוונתי ל10-13 סטים שבועיים לכל שריר

2.לא חייב,לרב שומרים על אותה תוכנית

• פותח/ת השרשור
1.לדעתי דיי הרבה נפח להתחלה, זה גם תלוי בך.

אני אישית מגיב יותר טוב לווליום נמוך,ניסיתי תקופה להעמיס ולדחוף את הגוף וראיתי שמהר מאוד אני נתקע במשקלים בצורה הזו וגם מבחינת הגדילה
כן חשוב לשמור על אינטנסיביות

כשאני ביצעתי תוכנית כזו כיוונתי ל10-13 סטים שבועיים לכל שריר

2.לא חייב,לרב שומרים על אותה תוכנית
הבנתי, אני חושב שאנסה אותה ואראה איך אני אגיב אליה.
תודה!

מקפיץ, אשמח לעוד ביקורות.

להיפרטרופיה זאת תכנית טובה.
שים לב שהכתפיים עובדות הרבה באינקליין בנץ' פרס אז להוסיף פרס ועוד במשקל כבד זה בעייתי.
תוסיף תרגיל לטרייספס רק לא מקבילים.
במתח ממליץ לבצע צ'ין אפ (כפות ידיים מופנות לגוף) ואז גם יש פחות צורך בתרגיל מבודד לבייספס.
לא אמור להיות שוני בתכנית בין התקופות.

• פותח/ת השרשור
להיפרטרופיה זאת תכנית טובה.
שים לב שהכתפיים עובדות הרבה באינקליין בנץ' פרס אז להוסיף פרס ועוד במשקל כבד זה בעייתי.
תוסיף תרגיל לטרייספס רק לא מקבילים.
במתח ממליץ לבצע צ'ין אפ (כפות ידיים מופנות לגוף) ואז גם יש פחות צורך בתרגיל מבודד לבייספס.
לא אמור להיות שוני בתכנית בין התקופות.
אפשר לדעת למה לא מקבילים? נפח יחסית נמוך 2 סטים, 6-8 חזרות. אני מנסה את התוכנית כבר שלושה שבועות וכרגע אני לא רואה איך זה מפריע לי בהתקדמות/התאוששות.

אפשר לדעת למה לא מקבילים? נפח יחסית נמוך 2 סטים, 6-8 חזרות. אני מנסה את התוכנית כבר שלושה שבועות וכרגע אני לא רואה איך זה מפריע לי בהתקדמות/התאוששות.
חוץ מהטרייספס הוא מעמיס קשה על החזה והכתפיים. ב-SS זה רעיון טוב בתור תרגיל עזר, אבל אחרי 11 סטים של בנץ' פרס, אינקליין ופרס זה רעיון רע.

• פותח/ת השרשור
חוץ מהטרייספס הוא מעמיס קשה על החזה והכתפיים. ב-SS זה רעיון טוב בתור תרגיל עזר, אבל אחרי 11 סטים של בנץ' פרס, אינקליין ופרס זה רעיון רע.
קודם כל תודה רבה על המענה והעזרה, דבר שני- במידה והתרגיל מבוצע לאחר התרגילי לחיצה יש סיבה שזה יפגע בי? אני מתעקש על זה כי אני כבר עושה את התוכנית זמן מה ויש לי התקדמות בתרגילי לחיצה ובמקבילים בנפרד. במידה ואני מאוד אוהב את התרגיל ורוצה להישאר איתו וכרגע הוא לא פוגע לי בעלייה במשקלים/התקדמות אפשרי להישאר איתו? או שלדעתך זה כן יפגע בהמשך?

קודם כל תודה רבה על המענה והעזרה, דבר שני- במידה והתרגיל מבוצע לאחר התרגילי לחיצה יש סיבה שזה יפגע בי? אני מתעקש על זה כי אני כבר עושה את התוכנית זמן מה ויש לי התקדמות בתרגילי לחיצה ובמקבילים בנפרד. במידה ואני מאוד אוהב את התרגיל ורוצה להישאר איתו וכרגע הוא לא פוגע לי בעלייה במשקלים/התקדמות אפשרי להישאר איתו? או שלדעתך זה כן יפגע בהמשך?
אם זה עובד לך אין סיבה לשנות.
במידה ותיתקע בלחיצות תעשה שינויים במתכונת העבודה.

מדוע אתה מבצע אינקליין בנץ'? זה מאהבה נטו לתרגיל או מצורך ממשי?

• פותח/ת השרשור
אם זה עובד לך אין סיבה לשנות.
במידה ותיתקע בלחיצות תעשה שינויים במתכונת העבודה.

מדוע אתה מבצע אינקליין בנץ'? זה מאהבה נטו לתרגיל או מצורך ממשי?
האמת שפשוט זה מה שהומלץ לי שקיבלתי את התוכנית אימונים.
היא גם מאוד דומה, אפילו כמעט זהה לתוכנית phul אם אתה מכיר: (רק בלי הרוטציה של הכוח/היפרטרופיה)
Power Hypertrophy Upper Lower (P.H.U.L.) Workout
דרך אגב, מה דעתך על להתחיל לתקופה של כמה חודשים עם תוכנית להיפרטרופיה בשביל לגדול במסת שריר (למטרת אסתטיקה וכמובן תהיה עלייה במשקלים) ולאחר מכן לעבור לתוכנית כוח? פשוט כוח משמעותית יותר מעניין אותי מלהתעסק בגוף שלי אבל אני רוצה לבנות בסיס אסתטי מסויים ולאחר מכן לעבור לתוכנית כוח ולהתמקד בתרגילי בסיס ועלייה במשקלים.

האמת שפשוט זה מה שהומלץ לי שקיבלתי את התוכנית אימונים.
היא גם מאוד דומה, אפילו כמעט זהה לתוכנית phul אם אתה מכיר: (רק בלי הרוטציה של הכוח/היפרטרופיה)
Power Hypertrophy Upper Lower (P.H.U.L.) Workout
דרך אגב, מה דעתך על להתחיל לתקופה של כמה חודשים עם תוכנית להיפרטרופיה בשביל לגדול במסת שריר (למטרת אסתטיקה וכמובן תהיה עלייה במשקלים) ולאחר מכן לעבור לתוכנית כוח? פשוט כוח משמעותית יותר מעניין אותי מלהתעסק בגוף שלי אבל אני רוצה לבנות בסיס אסתטי מסויים ולאחר מכן לעבור לתוכנית כוח ולהתמקד בתרגילי בסיס ועלייה במשקלים.

בלוקים זה דרך טובה.
אישית הייתי מתחיל קודם בבלוק כוח של 4-6 שבועות ואז בלוק היפרטרופיה של 4-6 שבועות (וחוזר חלילה).
למשוך בלוק לנצח יעכב את ההתקדמות שלך.

• פותח/ת השרשור
בלוקים זה דרך טובה.
אישית הייתי מתחיל קודם בבלוק כוח של 4-6 שבועות ואז בלוק היפרטרופיה של 4-6 שבועות (וחוזר חלילה).
למשוך בלוק לנצח יעכב את ההתקדמות שלך.
בסיום כל בלוק אני מחליף לתוכנית שמותאמת למטרה?

• פותח/ת השרשור
האמת שזה נשמע לי קצת מורכב, בסיום כל בלוק אני יכול לחזור לתוכנית שעשיתי לפני? (כמובן עם משקלים אחרים)
ובתור מתאמן בינוני ההתקדמות תהיה בערך משבוע לשבוע אז כמה התקדמות אפשר לעשות ב4-6 שבועות?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן.

לא הבנתי את השאלה.
אתה לא מתאמן בינוני.
ההתקדמות שלי היא כבר לא מאימון לאימון ברוב המקרים ולכן הנחתי שאני מתאמן בינוני.
אנסח שוב את השאלה, ההתקדמות שאעשה ב4-6 שבועות לא תהיה כל כך משמעותית (פרק זמן קצר יחסית) וחשבתי שאולי עדיף למצות את התוכנית ולהתקדם עד למצב שבו אני נתקע ורק לאחר מכן להחליף תוכנית אימונים.
שוב, אני לא בטוח ורציתי רק לרדת לשורש דברייך- תודה רבה שוב על העזרה והפירוט. מעריך מאוד!

ההתקדמות שלי היא כבר לא מאימון לאימון ברוב המקרים ולכן הנחתי שאני מתאמן בינוני.
אנסח שוב את השאלה, ההתקדמות שאעשה ב4-6 שבועות לא תהיה כל כך משמעותית (פרק זמן קצר יחסית) וחשבתי שאולי עדיף למצות את התוכנית ולהתקדם עד למצב שבו אני נתקע ורק לאחר מכן להחליף תוכנית אימונים.
שוב, אני לא בטוח ורציתי רק לרדת לשורש דברייך- תודה רבה שוב על העזרה והפירוט. מעריך מאוד!

ללא דילואוד אתה תתקע מהר מאוד.

העבודה עם בלוקים לא אמורה לתת לך הכל בבת אחת.
אם אתה רוצה להיות חזק תדאג להעלאה תמידית במשקלי העבודה (בין אם זה באופן יומי/שבועי/חודשי).
אם אתה רוצה גם היפרטרופיה כדאי לך לשלב גם עבודה בטווחי חזרות גבוהים יותר.

שימוש בבלוקים של כוח משומש יפה מאוד גם אצל מפתחי גוף טבעיים משום שלרוב תתקשה להעלות במסת השריר ללא התקדמות במשקלי העבודה.
רוב תכניות הבילדינג שפופולריות כיום משאירות מעט מדי מקום להתקדמות כזאת כשלרוב מתרכזים ב"פאמפ" והרגשת הסחיטה לאחר אימון.

בגלל שעבודה על כוח והיפרטרופיה במקביל גורעת אחד מהשני ותמנע הצלחה בשניהם נהוג לחלק את זה לבלוקים.

בלוק כוח שבו אתה צובר כוח בצורה מהירה יחסית למשך כמה שבועות, ולאחר דילואוד בלוק היפרטרופיה שבו אתה משתמש במשקלים הגבוהים שהגעת אליהם בבלוק הקודם על מנת להגדיל את הנפח בצורה קלה יותר ולמקסם את בניית השריר.
לאחר מספר שבועות של עבודת נפח גבוהה הגוף שלך יהיה תשוש מאוד וזה הזמן לדילואוד אחרת תגיע לאימון יתר.
פה אתה יכול להחליף שוב לתכנית כוח על מנת שבבלוק היפרטרופיה הבא תגיע חזק יותר.

ככה אתה תוכל להתקדם באופן תמידי ב-2 התחומים בלי שאחד יפגע בשני באופן משמעותי.

• פותח/ת השרשור
ללא דילואוד אתה תתקע מהר מאוד.

העבודה עם בלוקים לא אמורה לתת לך הכל בבת אחת.
אם אתה רוצה להיות חזק תדאג להעלאה תמידית במשקלי העבודה (בין אם זה באופן יומי/שבועי/חודשי).
אם אתה רוצה גם היפרטרופיה כדאי לך לשלב גם עבודה בטווחי חזרות גבוהים יותר.

שימוש בבלוקים של כוח משומש יפה מאוד גם אצל מפתחי גוף טבעיים משום שלרוב תתקשה להעלות במסת השריר ללא התקדמות במשקלי העבודה.
רוב תכניות הבילדינג שפופולריות כיום משאירות מעט מדי מקום להתקדמות כזאת כשלרוב מתרכזים ב"פאמפ" והרגשת הסחיטה לאחר אימון.

בגלל שעבודה על כוח והיפרטרופיה במקביל גורעת אחד מהשני ותמנע הצלחה בשניהם נהוג לחלק את זה לבלוקים.

בלוק כוח שבו אתה צובר כוח בצורה מהירה יחסית למשך כמה שבועות, ולאחר דילואוד בלוק היפרטרופיה שבו אתה משתמש במשקלים הגבוהים שהגעת אליהם בבלוק הקודם על מנת להגדיל את הנפח בצורה קלה יותר ולמקסם את בניית השריר.
לאחר מספר שבועות של עבודת נפח גבוהה הגוף שלך יהיה תשוש מאוד וזה הזמן לדילואוד אחרת תגיע לאימון יתר.
פה אתה יכול להחליף שוב לתכנית כוח על מנת שבבלוק היפרטרופיה הבא תגיע חזק יותר.

ככה אתה תוכל להתקדם באופן תמידי ב-2 התחומים בלי שאחד יפגע בשני באופן משמעותי.
קודם כל תשובה מפורטת ומובנת מאוד מודה לך על ההשקעה! דבר שני, ארצה כמובן ליישם את זה- על איזה תוכנית אימונים לכוח היית ממליץ לי לבלוק כוח? או שדווקא מספיק לשנות את מספר החזרות והסטים ולהעלות משקל?
תודה! 😃

קודם כל תשובה מפורטת ומובנת מאוד מודה לך על ההשקעה! דבר שני, ארצה כמובן ליישם את זה- על איזה תוכנית אימונים לכוח היית ממליץ לי לבלוק כוח? או שדווקא מספיק לשנות את מספר החזרות והסטים ולהעלות משקל?
תודה! 😃
@Texas Method

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית