זה העיניין, כנראה שלא. בטח הוא היה מבשל 10 קילו ואז שם רק חצי קילו (לאחר בישול) .
יום אחד הוא ישאל שאלה טיפוסית כמו ״למה אני לא מתקדם במשקלי עבודה/משקל גוף.
הוא אמר איזה 10 פעמים שהוא שוקל את העדשים לפני הבישול 🤣🤣
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה העיניין, כנראה שלא. בטח הוא היה מבשל 10 קילו ואז שם רק חצי קילו (לאחר בישול) .
יום אחד הוא ישאל שאלה טיפוסית כמו ״למה אני לא מתקדם במשקלי עבודה/משקל גוף.
החישוב שלך לאנכון ולא ברור בכללהייתי בתוך זה, אני יודע מה זה. לצורך העיניין בכוסמת יש לך סביבות 14 גרם חלבון ל 100 גרם ובעדשים 25 גרם חלבון ל 100 גרם. זאת אומרת שיצא לך 39 גרם חלבון מלא מ 200 גרם שיהפכו לבערך 400 גרם לאחר בישול. פה אתה מדבר על 500 גרם לפני בישול שזה 125 גרם חלבון וכמעט 2000 ק׳. אם תסתכל על אחרי בישול, יצא לך +~45 גרם חלבון והשאלה היא האם יהיו לך מספיק חומצות אמינו בכמות כזאת של חלבון? הרי הטבלאות שהבאתה מתייחסות ללפנח בישול.
לא רק שקשה ולא פרקטי לצרוך את זה, לרוב האנשים אין מספיק קלוריות בתפריט בשביל זה.
אלירן,אני מטחנה. אין סיכוי בעולם שזה ישביע אותי.
אני צורכת 200 גרם חלבון,משביע אותי יותר מהפחמימה.....אני צורכת כל כך הרבה ירקות בשביל שובע.
החישוב שלך לאנכון ולא ברור בכלל
כי זה לא ישביע אותי לעולם?לכן הוא אמר שזה לא מתאים לכל אחד.
וגם לא כל אחד זקוק לכמות כזו של חלבון! חחח
קטניות זה סוגשל שילוב חלבון ופחממה.
לכן אני שואלת את עצמי למה להוסיף עוד פחממה אם כבר יש בעדשים פחממה וחלבון באיזון די מושלם :>
כי זה לא ישביע אותי לעולם?
וגם אני צריכה מינימום 40-50 גרם שומן בשביל מינימום. ו300 קלוריות שנותרו לי כביכול לא יספיקו
אסביר עוד פעם.
למשל ב 100 גרם כוסמת יש לערך 14 גרם חלבון.
ב 100 גרם עדשים יש 25 גרם חלבון.
כל זה לפני בישול.
תשלב את שניהם ויצא לך 39 גרם חלבון מלא ובנוסף יוצא ששניהם ביחד שוקלים לערך בסך הכל 400 גרם (אחרי הבישול)
בחצי קילו עדשים, לפני בישול יוצא 125 גרם חלבון ו1700 ק׳. לאחר בישול יוצא סביבות הקילו. במידה ותאכל את כל הקילו עדשים, כנראה ״זכיתה״ בחלבון מלא. אבל אם תאכל רק חצי קילו לאחר בישול, שמתוכם רק 45 גרם חלבון, האם יהיו את כל החומצות האמינו בתוך כמות כזאת של חלבון?
זהו, שהוא אוכל את כל הכמות.
יכול להיות שזו הייתה הנקודה שפספסתם....?
בדקתי 200 עדשים מבושל אל מול 100 עדשים מבושל ו100 פסטה מבושלת מחיטה מלאה מסוננת,אסביר עוד פעם.
למשל ב 100 גרם כוסמת יש לערך 14 גרם חלבון.
ב 100 גרם עדשים יש 25 גרם חלבון.
כל זה לפני בישול.
תשלב את שניהם ויצא לך 39 גרם חלבון מלא ובנוסף יוצא ששניהם ביחד שוקלים לערך בסך הכל 400 גרם (אחרי הבישול)
בחצי קילו עדשים, לפני בישול יוצא 125 גרם חלבון ו1700 ק׳. לאחר בישול יוצא סביבות הקילו. במידה ותאכל את כל הקילו עדשים, כנראה ״זכיתה״ בחלבון מלא. אבל אם תאכל רק חצי קילו לאחר בישול, שמתוכם רק 45 גרם חלבון, האם יהיו את כל החומצות האמינו בתוך כמות כזאת של חלבון?
חצי קילו לא מבושל הפוך להיות בערך קילו מבושל כאשר חצי מזה הוא מים,אין בעיה שיאכל. אני פשוט באמת שואל - האם בחצי קילו עדשים לאחר בישול יש מספיק חומצות אמינו כשזה רק 45 גרם חלבון? באמת מעניין אותי.
לאכול 300 גרם עדשים ו200 אורז יותר קל מ500 עדשים?הנקודה היא שבעדשים יש אחוז נמוך יחסית של מתיונין, ובדגנים אחוז גבוה יותר, ככה שהם משלימים אחד את השני.
עדשים זה מקור מעולה לחלבון צמחוני, ואפשר להגיע לכל הצרכים איתם אם יש לך את הקיבה, אבל לא לכולם זה מתאים
אין בעיה שיאכל. אני פשוט באמת שואל - האם בחצי קילו עדשים לאחר בישול יש מספיק חומצות אמינו כשזה רק 45 גרם חלבון? באמת מעניין אותי.
שוב פעם, אם אין לך בעיה לאכול את כל זה, בהחלט יהיו את כל החומצות האמינו.אם אדם יאכל 500 גרם (סהכ בערך 2 וחצי כוסות), עדשים מבושלות, אני לא חושבת שזה יספיק לו כמקור יחידי לחלבון...
אבל מי ישבע מ2 וחצי כוסות עדשים ליום שלם? ._.
לא חושבת שזה המקרה פה....
עדשים בדרך כלל מכפילות את עצמן ב2-2.5 נפח....
אז 500 גרם עדשים לפני בישול, יהפכו ל1200 גרם בערך... שזה 6 כוסות עדשים מבושלות...
יש בזה הרבה חלבון :0
השאלה היחידה זה האם זה מספיק איכותי....
ולפי מה שהוא הראה זה אכן מספק את כל חומצות האמינו שצריך...
אז לא יודעת, אותי זה שיכנע...
כמו שכנראה יש ב 1,000 בננות. גם שם יש מספיק חלבון.שוב פעם, אם אין לך בעיה לאכול את כל זה, בהחלט יהיו את כל החומצות האמינו.
1. הכי פשוט, ראית כמה קשה היה לכם לקבל שאפשר לאכול 500 גרם קטניות, מאשר 300 קטניה ו200 דגן?אני רואה שקיימתם דיון פורה ומוצלח בלעדי.
@Eliran 93oo הסברת בטוב טעם שאם מתאמן הוא טבעוני והולך לאכול 500 של מאכל כלשהו, עדיף לו לאכול את כל ה500 גרם (לפני בישול כמובן) מקטניה בלבד.
ושאין טעם לשלב דגן ולהוריד מהקטניה, כי הערך של החלבונים רק ירד.
לכן, לא אטען לך שבעוף או מהחי אפשר לקבל יותר חלבון בפחות קלוריות. כי לצורך הדיון, נדון בטבעונים.
אני גם לא אומר לך שעדיף סויה מבחינת פחות קלוריות ויותר חלבון, כי הדיון הוא פשוט נקודתית האם עדיף להוסיף קטניה לקבל יותר חלבון, או שנרוויח יותר עם נוסיף דגן.
אומר לך את האמת, אתה מציג נתונים שמראים שפשוט עדיף להוסיף קטניות, ולאכול 500 גרם קטניות, על פני הורדת מעט קטניות ולהוסיף דגנים.
מבחינת בריאות, אני לא חושב שיש בעיה בכזה תפריט, כי אפשר לגוון את הקטניות ולהוסיף ירקות ואפילו איזה 500 קלוריות משומן ויהיה לך כנראה את כל הצרכים של הגוף.
מבחינת נוחות, אתה אומר שהגוף מתרגל, וזה פשוט נוח לך, ואתה גם לא מנסה לשכנע אף אחד שספורטאים צריכים לאכול ככה.
אבל שני דברים עדיין לא מסתדרים לי בטענה שלך, ואם תוכל לעזור לי עם זה, אוכל לקבל את הטענה שלך שאין צורך לשלב דגנים וזה מיותר.
- למה כל ההמלצות של תזונאים, מחקרים, ואיגודי בריאות סביב העולם ממליצים לגוון בין קטניות ודגנים ושאר משפחת הצומח אם אין צורך?
- האם יש מישהו בשטח שעושה את מה שאתה עושה, או אתה שיכול להראות לנו על עצמך שבשטח זה אכן נכון? כי תאוריות לחוד, ומציאות לחוד. אני רוצה לדעת האם התאוריה וההגיון שלך נבחן בשטח?
1. הכי פשוט, ראית כמה קשה היה לכם לקבל שאפשר לאכול 500 גרם קטניות, מאשר 300 קטניה ו200 דגן?
ככה זה אנשים
שמעתם 500 גרם לפני בישול של עדשים והתחלתם לדמיין סירי פוייקה ענקיים של רק עדשים..
500 זה ריאלי, זה משביע, זה יותר עדיף לי מאשר להוסיף אורז כי הערכים שלי מצויינים בלי.
1700 קלוריות (שישים אחוז בלבד מהקלריות היומיות עבור אותו אדם היפוטתי) יתנו לך המון יתרונות בריאותיים, תוסיף סויה תוסיף אבקת חלבון, מצויין! אבל אורז לא חייב להיות שם ואפילו אין לו מקום ראוי לדעתי, אלא רק מתוך גיוון או הוספת טעם למרק.
תבוא לבית שלי אתה תראה את המיקס שאני עושה בערך 2 קילו של מרק קטניות בו יש
עדשים ירוקות, שעועית מסוגים שונים(בעיקר לבנה ואדומה), אפונה, חומוס וסויה, אבל מעט כי היא מאוד דומיננטית לי.
אוכל את זה בשלושה ימים בערך, כמובן שזה לא האוכל היחיד שלי, אבל זה העיקר.
אז האם אני לא חוטא במרק אורז ורוטב אדום סמיך וחמים מידי פעם? ברור שכן!
האם אני אומר לעצמי "יופי עכשיו אחרי המרק הכנסתי מתיונין שהיה חסר לי"? לא כי השלמתי זאת כבר בעזרת הקטניות.
2.לא יודע, אני אוכל בעיקר קטניות אבל לא בורר מה מלא ומה לא, פשוט אוכל מה שיש לו הרבה חלבון.
סתם בשביל הקטע יש בסופר פסטה עדשים אדומות עם 20+ חלבון ל100 גרם בקופסא של 250 גרם מה זה עלובה בגודל, אתה צוחק כשאתה רואה אותה.
הפסטה לא מתרחבת יותר מידי במים, מספיקה לארוחה אחת טובה, יענו בערך 60 חלבון (שנספג!) רק מהפסטה!
אתה לא טבעוני? תוסיף חתיכת עוף או גבינה מגורדת, קיבלת בארוחה 90 גרם חלבון בכיף ובסבבה.
אם היית משתמש בפסטה חיטה היית מקבל חצי מזה..
הדיון לא היה מה להמליץ לציבור הכללי אלא מה עדיף מבחינת ערכים דגנים וקטניות או רק קטניות, כמו שאמרתי בהתחלה הכל עניין של כמויות, כמו כל דבר בחיים האלה.לא הייתי ממליץ לאוכלוסייה הכללית לצרוך תפריט כזה. זה די לא בריא (בעיקר למוח).
זה היה ממש, אבל ממש לא קשור למה ששאלתי.1. הכי פשוט, ראית כמה קשה היה לכם לקבל שאפשר לאכול 500 גרם קטניות, מאשר 300 קטניה ו200 דגן?
ככה זה אנשים
שמעתם 500 גרם לפני בישול של עדשים והתחלתם לדמיין סירי פוייקה ענקיים של רק עדשים..
500 זה ריאלי, זה משביע, זה יותר עדיף לי מאשר להוסיף אורז כי הערכים שלי מצויינים בלי.
1700 קלוריות (שישים אחוז בלבד מהקלריות היומיות עבור אותו אדם היפוטתי) יתנו לך המון יתרונות בריאותיים, תוסיף סויה תוסיף אבקת חלבון, מצויין! אבל אורז לא חייב להיות שם ואפילו אין לו מקום ראוי לדעתי, אלא רק מתוך גיוון או הוספת טעם למרק.
תבוא לבית שלי אתה תראה את המיקס שאני עושה בערך 2 קילו של מרק קטניות בו יש
עדשים ירוקות, שעועית מסוגים שונים(בעיקר לבנה ואדומה), אפונה, חומוס וסויה, אבל מעט כי היא מאוד דומיננטית לי.
אוכל את זה בשלושה ימים בערך, כמובן שזה לא האוכל היחיד שלי, אבל זה העיקר.
אז האם אני לא חוטא במרק אורז ורוטב אדום סמיך וחמים מידי פעם? ברור שכן!
האם אני אומר לעצמי "יופי עכשיו אחרי המרק הכנסתי מתיונין שהיה חסר לי"? לא כי השלמתי זאת כבר בעזרת הקטניות.
אין צורך במתכון והצצה לחייך כטבעוני, תענה על השאלה או שתגיד לא יודע.
- למה כל ההמלצות של תזונאים, מחקרים, ואיגודי בריאות סביב העולם ממליצים לגוון בין קטניות ודגנים ושאר משפחת הצומח אם אין צורך?
- האם יש מישהו בשטח שעושה את מה שאתה עושה, או אתה שיכול להראות לנו על עצמך שבשטח זה אכן נכון? כי תאוריות לחוד, ומציאות לחוד. אני רוצה לדעת האם התאוריה וההגיון שלך נבחן בשטח?
כל המתאמנים הטבעונים שאני מכיר משלימים חלבון, וצורכים הרבה סויה.2. הלכת ובדקת שכל הטבעונים שמתאמנים מכניסים מספיק מתאונין? אני לא, זה לא ממש מעניין אותי, אני בטוח שיש גם כאלה עם מחסור חמור בלאוזין שגדלים איכשהו ועולים במשקלי עבודה, השאלה מתי זה יעצור וכמה זמן עד שהוא יפצע תלויים בהרבה יותר גורמים מרק מה הוא אכל בבוקר.