הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חלבון אתם צורכים ביום? (סקר)

כמה חלבון אתם מכניסים ביום (בוודאות)

• 1 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.5 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2 גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

• 2.2+ גרם חלבון על כל ק"ג משקל גוף

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מ זה ניסיתי? זה התפריט שלי במסה רק בכל מיני וריאציות שונות של קטניות

ממש כואב לך שמבחינה מדעית עדיף לאכול רק קטניות בלי לערבב עם דגנים אה? בגלל זה כל תגובה שלך פה היא כל כך toxic כלפי הרעיון
😱 ואו שמע אתה משהו מיוחד. אני כבר לא יודע איך להסביר את עמדתי. מקווה שיום אחד נשב על איזה סיר ענקי של עדשים, נשתה בירה טובה ונצחק על כל הדיון הזה.

😱 ואו שמע אתה משהו מיוחד. אני כבר לא יודע איך להסביר את עמדתי. מקווה שיום אחד נשב על איזה סיר ענקי של עדשים, נשתה בירה טובה ונצחק על כל הדיון הזה.
אני באה עם 10 קילו חסה לישיבה הזו 🤯

שעורה עם קטניות?!? השתגעת?!,

רוב הבעיה בדיון פה זה שאלירן מנסה להסביר שאפשר לאכול בצורה מסוימת ואתם בכלל מדברים על כמה קשה לאכול את זה.
אתם לא באותה שיחה בכלל.
חפרתם על כלום

רוב הבעיה בדיון פה זה שאלירן מנסה להסביר שאפשר לאכול בצורה מסוימת ואתם בכלל מדברים על כמה קשה לאכול את זה.
אתם לא באותה שיחה בכלל.
חפרתם על כלום
לא רק שקשה ולא פרקטי לצרוך את זה, לרוב האנשים אין מספיק קלוריות בתפריט בשביל זה.

אתם לא באותה שיחה בכלל.
חפרתם על כלום
יש להסביר בצורה הגיונית ויש לדבר ללא הגיון. קראתה את כל הדיון? שמתה לב שהבחור לא מבין בכלל שהטבלאות שהוא נתן מתייחסות בכלל לערכים של לפני בישול? אתה מודע לכמות שיוצאת אחרי הבישול?

אז מה העמדה שלך? לא הצלחתי להבין אחרי שרשור כזה ארוך.
בהתחלה אמרת שלא ניתן להגיע בכלל לכל חומצות אמינו הנחוצות רק עם קטניות, למרות שהראתי לך שאפשר ועדיף עם קטניות בלי דגנים.
לאחר מכן אמרת שחסר בו לאוצין, טעית.
אחר כך אמרת שאתה לא בטוח במה שאתה אומר, משמע לא בודק בכלל מה נכון ומה לא.
ואז כתבת את הפנינה
"מבחינתו לאכול כמות מטורפת של קטניות יותר נוח מאשר לשלב בין שניהם ולאכול הרבה פחות"
הראתי שהשילוב יתן פחות חומצות אמינו, אז איך מה שאתה אומר נכון? חחח

לבריאות, נשמע נורא.
אז מה אתה ממליץ במקום?

אז מה העמדה שלך? לא הצלחתי להבין אחרי שרשור כזה ארוך.
בהתחלה אמרת שלא ניתן להגיע בכלל לכל חומצות אמינו הנחוצות רק עם קטניות, למרות שהראתי לך שאפשר ועדיף עם קטניות בלי דגנים.
לאחר מכן אמרת שחסר בו לאוצין, טעית.
אחר כך אמרת שאתה לא בטוח במה שאתה אומר, משמע לא בודק בכלל מה נכון ומה לא.
ואז כתבת את הפנינה
"מבחינתו לאכול כמות מטורפת של קטניות יותר נוח מאשר לשלב בין שניהם ולאכול הרבה פחות"
הראתי שהשילוב יתן פחות חומצות אמינו, אז איך מה שאתה אומר נכון? חחח
אתה מוציא את כל העסק מהקשרו. שים לב שבהתחלת הדיון אמרתי שאני לא בטוח במה שאני אומר. לאחר מכן, אלחנן הביא מחקרים ובנוסף הלכתי לשאול את מייק. ומה אמרתי לאלחנן בהמשך?! ״למדתי דברים חדשים, תודה״. אחרי שדיברתי עם מייק, הבנתי שצריך כמות גדולה של קטניות על מנת להשלים את כל החומצות האמינו ובהמשך אמרתי עשרות פעמים שאם זה נוח לך שיהיה לך לבריאות פשוט כטבעוני לשעבר זה פשוט לא היה לי נוח להתעסק עם זה כל היום ועל כמה וכמה לאכול עדשים כל היום, בוא נגיד שזה לא הכי תענוג בעולם.
עצוב כמה שזה נכון. ודווקא אני יכולה לומר שלפחות מבחינתי די ריאלי לאכול 500 גרם עדשים לפני בישול אם לא אסתכל על הערך הקלורי שמלווה בעיניין.
61AF3EDB-BDE7-4C24-8623-BC644FFAFA5D.jpeg

אם אין לך בעיה, יש לזה אחלה ערכים (ברצינות).

אתה מוציא את כל העסק מהקשרו. שים לב שבהתחלת הדיון אמרתי שאני לא בטוח במה שאני אומר. לאחר מכן, אלחנן הביא מחקרים ובנוסף הלכתי לשאול את מייק. ומה אמרתי לאלחנן בהמשך?! ״למדתי דברים חדשים, תודה״. אחרי שדיברתי עם מייק, הבנתי שצריך כמות גדולה של קטניות על מנת להשלים את כל החומצות האמינו ובהמשך אמרתי עשרות פעמים שאם זה נוח לך שיהיה לך לבריאות פשוט כטבעוני לשעבר זה פשוט לא היה לי נוח להתעסק עם זה כל היום ועל כמה וכמה לאכול עדשים כל היום, בוא נגיד שזה לא הכי תענוג בעולם.
השאלה היא פשוטה, האם עדיף לשלב קטניות עם דגנים
או שעדיף קטניות שיתנו יותר חלבון ואת כל חומצות האמינו?
נטו מבחינת ערכים.
סטרונג, באמת, אני אומר תלך לסופר היום, תסתכל על גודל האריזה של 500 גרם עדשים כתומות, תבוא הביתה תסנן תבשל עד שהם במרקם סמיך, תוסיף מלח ותגיד לי אם הכמות היא כל כך אקסטרימלית?
מה שונה זה, מ300 עדשים ו200 אורז מבחינת גודל? אין הבדל
אחרי בישול שניהם סופחים מים וגדלים, גם דגנים וכוסמת או אורז בפרט, כך שיבש מול יבש יהיה בסוף אותו דבר כמו רטוב מול רטוב

צפה בקובץ המצורף 51219

אם אין לך בעיה, יש לזה אחלה ערכים (ברצינות).
אבל אז זה אומר שאני מוותרת על כמעט חצי מהחלבון שאני צורכת ביום יום. לא חושבת שאשבע רק מזה. וגם אקבל רק 11 גרם שומן שזה אפילו לא מגיע למינימום שאצטרך. ונשארו לי רק עוד 300 קלוריות להשלים אותם (כרגע צורכת 2000 קל) כיאילו בראש עולה לי לבשל את הסיר עדשים ולאכול במשך ארוחת בוקר צהריים וערב, לא. אין שום סיכוי שאשבע מזה.

אבל אז זה אומר שאני מוותרת על כמעט חצי מהחלבון שאני צורכת ביום יום. לא חושבת שאשבע רק מזה. וגם אקבל רק 11 גרם שומן שזה אפילו לא מגיע למינימום שאצטרך. ונשארו לי רק עוד 300 קלוריות להשלים אותם (כרגע צורכת 2000 קל) כיאילו בראש עולה לי לבשל את הסיר עדשים ולאכול במשך ארוחת בוקר צהריים וערב, לא. אין שום סיכוי שאשבע מזה.
א' את לא צריכה חצי קילו כי את קטנה
ב' עבור שומן תוסיפי שמן או מאכל אחר
ג' זה משביע.. תנסי קצת ותראי

השאלה היא פשוטה, האם עדיף לשלב קטניות עם דגנים
או שעדיף קטניות שיתנו יותר חלבון ואת כל חומצות האמינו?
נטו מבחינת ערכים.
סטרונג, באמת, אני אומר תלך לסופר היום, תסתכל על גודל האריזה של 500 גרם עדשים כתומות, תבוא הביתה תסנן תבשל עד שהם במרקם סמיך, תוסיף מלח ותגיד לי אם הכמות היא כל כך אקסטרימלית?
מה שונה זה, מ300 עדשים ו200 אורז מבחינת גודל? אין הבדל
אחרי בישול שניהם סופחים מים וגדלים, גם דגנים וכוסמת או אורז בפרט, כך שיבש מול יבש יהיה בסוף אותו דבר כמו רטוב מול רטוב
הייתי בתוך זה, אני יודע מה זה. לצורך העיניין בכוסמת יש לך סביבות 14 גרם חלבון ל 100 גרם ובעדשים 25 גרם חלבון ל 100 גרם. זאת אומרת שיצא לך 39 גרם חלבון מלא מ 200 גרם שיהפכו לבערך 400 גרם לאחר בישול. פה אתה מדבר על 500 גרם לפני בישול שזה 125 גרם חלבון וכמעט 2000 ק׳. אם תסתכל על אחרי בישול, יצא לך +~45 גרם חלבון והשאלה היא האם יהיו לך מספיק חומצות אמינו בכמות כזאת של חלבון? הרי הטבלאות שהבאתה מתייחסות ללפני בישול.

א' את לא צריכה חצי קילו כי את קטנה
ב' עבור שומן תוסיפי שמן או מאכל אחר
ג' זה משביע.. תנסי קצת ותראי
אלירן,אני מטחנה. אין סיכוי בעולם שזה ישביע אותי.
אני צורכת 200 גרם חלבון,משביע אותי יותר מהפחמימה.....אני צורכת כל כך הרבה ירקות בשביל שובע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית