הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לג פרס VS לאנג'ים

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
ערב טוב.
לפני מס' חודשים קניתי מוט ומשקולות והתחלתי להתאמן בבית.
משום שלא היה לי סטנד ביצעתי 3 סטים של סקוואט בטכניקת ה"זרצ'ר סקוואט" ובשביל להשלים נפח לרגליים שילבתי גם 3 סטים של לאנג'ים (מכרעים).

שבוע שעבר נרשמתי לחדר הכושר ובאימון בתור תרגיל ראשון ביצעתי באק סקוואט.
לאחר חימום הרמתי בסקוואט 70 קילו ל-6 חזרות והשלמתי שלושה סטים.

לאחר מכן ביצעתי לאנג'ים עם משקולות יד של 25 קילו כל אחת.
התקשיתי להחזיק את המשקולת והיא כל הזמן איימה להחליק לי מהיד.

בגלל זה עברתי למוט אבל התקשיתי לייצב אותו על הגב שלי וזה הכאיב לי בכתפיים + מנע ממני לעשות חזרות מלאות בשל חוסר היציבות.

אז עברתי לסמית' מאשין וביצעתי שלושה סטים של התרגיל.
בגלל שהמוט מקובע זה לא היה נוח על הגב והתנועה עצמה הרגישה לי לא טבעית.
לאחר מכן ביצעתי גם דדליפט ותרגיל לתאומים. היה בסדר וגם שיפרתי משקלי עבודה בדדליפט.

באימון האחרון לפני מספר ימים ביצעתי סקוואט וניגשתי לעשות לאנג'ים (בחוסר רצון מובהק), ופתאום ראיתי בזווית עיני מכונת לג-פרס. המכשיר עצמו נראה מאוד מגניב, ואף שנשבעתי שלא אתקרב למכונות במכון, הייתי חייב לנסות אותו.

לאחר הדרכה זריזה מהמדריך הייתי מוכן לנסות בעצמי ומתוך מחשבה שמשקלי העבודה שלי יהיו זהים לאלו של הסקוואט ניסיתי 70 קילו. התקשיתי לסגור שישייה.

לאחר דקת מנוחה הורדתי ל-40 וביצעתי 12 חזרות מעולות.
למעשה, זה היה כה קל לי שהעלתי ל-80 קילו וסגרתי עוד 12 חזרות.
ביצעתי עוד מס' סטים של 110, 130 ו-150 קילו והתחלתי להתעייף.

הרגשתי שאני מסוגל ליותר ובהשגחה צמודה של המדריך בחד"כ ביצעתי 12 חזרות מלאות של 170 קילו.
פה כמובן הפסקתי ונחתי מעט.

לאחר רבע שעה מנוחה (שכוללים חימום) ביצעתי דדליפט באותו משקל עבודה של שבוע שעבר ואמנם הייתי עייף, אך בכל זאת הצלחתי לסיים 3×6 עם טכניקה טובה.

לאחר מכם עברתי לתאומים ושם נכשלתי בסט השני וויתרתי על התרגיל (יש מצב שזה קשור ללג פרס?).

השאלה שלי היא, האם זה בסדר להחליף את הלאנג'ים בלג-פרס?
אני הרגשתי שהתנועה בלג-פרס דומה מאוד לתנועה של הסקוואט ולמעשה היא יכולה לשמש כעבודה שנותנת נפח נוסף. אני בכלל שקלתי לוותר על תרגילי העזר לרגליים ולהתמקד רק בסקוואט אך אני לא יודע אם זה מיטבי לבניית מסת שריר ביחד עם כוח.

בגלל שאני בור בכל הנושא של האימונים פניתי לחברי הטוב גוגל ובדקתי (גם בפורום הזה אגב) מה חושבים על לג-פרס. לפי מה שהבנתי הוא תרגיל לא מומלץ בכלל ואפילו מסוכן.
ראhתי מישהו שאמר שהוא מתאמן הרבה מאוד שנים והגיע למשקלים מכובדים בסקוואט והפציעה הכי נוראית שלו הייתה בלג-פרס ועוד אנשים שאמרו שהוא מעמיס יותר מדי על הברכיים.

אמנם יש כאלו שאומרים את זה על הסקוואט אבל אלו בדרך כלל אנשי שיווק מאוד אגרסיביים שתומכים בכל מיני שיטות מוזרות כמו חזרות חלקיות וסופר סטים כדי "לתקוף את השריר מכל הכיוונים".

בקיצור, מה עליי לעשות?
להחליף לאנג'ים בלג-פרס? לוותר?

נערך לאחרונה:
שוב פעם, לא דיברתי רק על כוח, ואם המטרה של המתאמן המתחיל היא התחזקות / גדילה כדאי לו לבחור בSS (מהסיבות שציינתי 100000 פעמים)
אני סותר את עצמי? סבבה. בוא נשמע. איך אני סותר את עצמי?
אם המטרה שלו היא התחזקות / גדילה שיעשה FBW עם 6 חזרות במורכבים וקצת תרגילי עזר בשביל נפח. הוא לא יעשה SS כי הוא יגדל רק ברגליים.
בגלל זה אתה סותר את עצמך, כי מצד אחד אתה טוען שמSS גודלים בצורה משמעותית, ואחרי זה אתה אומר שאין בה מספיק נפח לגוף העליון ויהיו יותר תוצאות ברגליים.

הקטע ב-SS הוא שרק אחרי שאתה מסיים את התוכנית אתה יכול לכוון למטרה מסוימת. מטרתה היא לבנות כוח בסיסי שאולי בעתיד יעזור להיפרטרופיה טובה יותר והתקדמות מהירה בכוח.
מי קבע שאתה חייב לעשות SS בשביל זה? מי קבע שאי אפשר להתחיל מFBW בסיסית, להתחזק (לא בקצב של SS) אבל עדיין לראות תוצאות טובות יותר? ואם אתה מכוון לבילדינג אז עדיף לך להתחיל מFBW, כדי להרגיל את הגוף לנפח גבוה כבר מההתחלה. SS תרגיל אותך לנפח נמוך ואחרי זה שתעבור לתוכנית עם נפח גבוה יקח לך זמן להתרגל ואתה תעבוד עם משקלים נמוכים בגלל זה.

אם המטרה שלו היא התחזקות / גדילה שיעשה FBW עם 6 חזרות במורכבים וקצת תרגילי עזר בשביל נפח. הוא לא יעשה SS כי הוא יגדל רק ברגליים.
בגלל זה אתה סותר את עצמך, כי מצד אחד אתה טוען שמSS גודלים בצורה משמעותית, ואחרי זה אתה אומר שאין בה מספיק נפח לגוף העליון ויהיו יותר תוצאות ברגליים.
לא נכון. אני טענתי שיש יותר גדילה ברגליים מאשר בפלג גוף עליון, אבל הפלג גוף עליון גם גדל (אף על פי שאין בה, בSS מספיק נפח נפח לפלג גוף עליון שיגרום להיפרטרופיה מקסימלית. העניין הוא - שגם אם גם מאד חשוב לך פלג גוף עליון כדאי לך לעשות SS, כי הפלג גוף עליון שלך יגדל יותר מאשר אם תפמפם 4x10 בנץ' פרס 30 קילו, 4X10 ופרפר במכונה 4X10 30 קילו, מפני שהמשקלים מגוחכים ולא יובילו לגדילה רצינית, וגם כי לאחר שתסיים SS תוכל לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר, עם משקלי עבודה בבנץ' ובפרס ובדדליפט גבוהים יחסית ותראה גדילה משמעותית בפלג גוף עליון).

באופן מאוד מועט
לא נכון.
מי קבע שאתה חייב לעשות SS בשביל זה? מי קבע שאי אפשר להתחיל מFBW בסיסית, להתחזק (לא בקצב של SS) אבל עדיין לראות תוצאות טובות יותר? ואם אתה מכוון לבילדינג אז עדיף לך להתחיל מFBW, כדי להרגיל את הגוף לנפח גבוה כבר מההתחלה. SS תרגיל אותך לנפח נמוך ואחרי זה שתעבור לתוכנית עם נפח גבוה יקח לך זמן להתרגל ואתה תעבוד עם משקלים נמוכים בגלל זה.
אז אם אני עכשיו מסיים SS על 140 סקוואט, 160 דדליפט ו90 בנץ' והכל ל3X5, ועובר לתוכנית שבה אני מבצע כל אחד מהתרגילים האלה ל4X6 ועוד כמה תרגילים לאותה קבוצה שריר - זאת אומרת שאני ארד מ140 סקוואט ל90 סקוואט בגלל שהוספתי סט וחזרה בכל אחד מהסטים? זה לא עובד ככה. FBW זה SS. לא תראה תוצאות טובות יותר מSS למתאמן שהמשקלים שלו ברצפה.

אני סופר לא מסכים איתך
אם לא תהנה מהאימונים והתהליך אתה תפרוש, אם המטרה שלך היא להעלות משקל בסקוואט ותרגיל× יהיה תרגיל עזר טוב לחולשות שלך אז נניח אבל לשים תרגיל שאתה שונא כי "הוא טוב" זה אידיוטי לגמרי

ב-ד-י-ו-ק.
אם כי אני רוצה לציין שכל דבר שאתה עושה מבחינת האימונים אמור להתאים למטרות שלך. אם המטרה שלך היא התחזקות בכוח של הרגליים אין תרגיל טוב יותר מסקוואט. אבל אם המטרה שלך היא היפרטרופיה (ונניח אתה שונא סקוואט. במקרה שאתה אוהב זה נהדר ל-2 התחומים) תופתע לגלות שגם תרגילים אחרים כמו לג פרס יכולים לעשות את אותה העבודה. הרבה אנשים מכוונים למטרה של היפרטרופיה למשל אבל הם לא מבינים שיש הבדל בין המטרה שלהם לבין מה שהם מבצעים בפועל. אנשים שמבצעים 20 תרגילים מבודדים לשריר כי הם "אוהבים את זה" לא יגדלו. אם הם עושים זאת בכל זאת למרות שהם יודעים שזה פוגע להם במטרה אז המטרה שלהם היא פשוט בילוי במכון ולא באמת היפרטרופיה.

לא נכון.

אז אם אני עכשיו מסיים SS על 140 סקוואט, 160 דדליפט ו90 בנץ' והכל ל3X5, ועובר לתוכנית שבה אני מבצע כל אחד מהתרגילים האלה ל4X6 ועוד כמה תרגילים לאותה קבוצה שריר - זאת אומרת שאני ארד מ140 סקוואט ל90 סקוואט בגלל שהוספתי סט וחזרה בכל אחד מהסטים? זה לא עובד ככה. FBW זה SS. לא תראה תוצאות טובות יותר מSS למתאמן שהמשקלים שלו ברצפה.
לא תרד ל90 סקוואט, אבל אם תעבוד לדוגמא ל4X8, אתה כנראה תרד ב20 קילו לפחות, לא רק בגלל שהשרירים לא רגילים לנפח, אלא גם בגלל שכנראה שהסיבולת לב ריאה שלך לא רגילה לזה. לא סתם SS מוכרת כתוכנית ש"מי שעושה אותה לא נראה כאילו הוא מתאמן", זו הסטיגמה העיקרית על SS ובצדק, מי שחושב שהוא יראה שינוי משמעותי בגוף העליון מלעשות 3 סטים בבנץ' ובמתח הוזה.

לא תרד ל90 סקוואט, אבל אם תעבוד לדוגמא ל4X8, אתה כנראה תרד ב20 קילו לפחות, לא רק בגלל שהשרירים לא רגילים לנפח, אלא גם בגלל שכנראה שהסיבולת לב ריאה שלך לא רגילה לזה. לא סתם SS מוכרת כתוכנית ש"מי שעושה אותה לא נראה כאילו הוא מתאמן", זו הסטיגמה העיקרית על SS ובצדק, מי שחושב שהוא יראה שינוי משמעותי בגוף העליון מלעשות 3 סטים בבנץ' ובמתח הוזה.
אני הגעתי בSS ל140 סקוואט, ונשארתי על אתו משקל כשעברתי לעשות 4X6 בסקוואט והסיבולת לב ריאה שלי לא משהו. ואני ראיתי שינוי יפה מאד בפלג גוף עליון רק מSS. יפה שאתה מודה שזו סטיגמה.

אני הגעתי בSS ל140 סקוואט, ונשארתי על אתו משקל כשעברתי לעשות 4X6 בסקוואט והסיבולת לב ריאה שלי לא משהו. ואני ראיתי שינוי יפה מאד בפלג גוף עליון רק מSS. יפה שאתה מודה שזו סטיגמה.
אז סיימת SS על 140 ל3X5, ואז עשית את אותו משקל ל4X6 ברווח של יומיים - שלוש? נשמע לא הגיוני.

הוא טוען שהוא קפץ מ140 סקוואט ל3X5 לאותו משקל ל4X6 אחרי שבוע בלי אימונים, שהוא בכלל בטקסס אז למה שיעבוד ל4X6? מריח לי כמו בולשיט ואני כבר די בטוח שהוא טרול..

הוא טוען שהוא קפץ מ140 סקוואט ל3X5 לאותו משקל ל4X6 אחרי שבוע בלי אימונים, שהוא בכלל בטקסס אז למה שיעבוד ל4X6? מריח לי כמו בולשיט ואני כבר די בטוח שהוא טרול..
כן. הוא טרול ואני פיית השיניים.
מה אכפת לך? אתם סתם מספימים את האשכול.

עדיין לא הגיוני. קפצת מנפח של 15 חזרות בסך הכל ל24 בשבוע אחרי שגם לא התאמנת.
בSS יכולתי לעשות גם 4X5 וגם 4X6 על 140 - המשקל לא היה לי קשה מדי עד כדי כך שכל חזרה נוספת אחרי הסט השלישי החזרה החמישית תגרום לי לכשל.
אני בטקסס. SS עשיתי לפני 4 שנים (כפי שכתבתי כאן בהתחלה).

בSS יכולתי לעשות גם 4X5 וגם 4X6 על 140 - המשקל לא היה לי קשה מדי עד כדי כך שכל חזרה נוספת אחרי הסט השלישי החזרה החמישית תגרום לי לכשל.

אני בטקסס. SS עשיתי לפני 4 שנים (כפי שכתבתי כאן בהתחלה).
מוזר שלפי פוסטים קודמים שלך אתה מתאמן שנה בלחץ, קיצר אתה טרול ואין לי כוח להמשיך להתווכח, יום טוב שיהיה.

מוזר שלפי פוסטים קודמים שלך אתה מתאמן שנה בלחץ, קיצר אתה טרול ואין לי כוח להמשיך להתווכח, יום טוב שיהיה.
התאמנתי בעבר ופרשתי. חשבתי שזה די ברור אחרי שכתבתי לך שעשיתי SS לפני 4 שנים. SS לא אמורה להימשך יותר מכמה חודשים..
אני טרול - סבבה. מה שתגיד 😃
שבת שלום.
😈

אני סופר לא מסכים איתך
אם לא תהנה מהאימונים והתהליך אתה תפרוש, אם המטרה שלך היא להעלות משקל בסקוואט ותרגיל× יהיה תרגיל עזר טוב לחולשות שלך אז נניח אבל לשים תרגיל שאתה שונא כי "הוא טוב" זה אידיוטי לגמרי
בשביל המתאמן הממוצע אולי אתה צודק. אבל הדחף שלי להשתפר בהרמות שלי יותר חזק מהשנאה שלי לתרגיל עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית