לג פרס VS לאנג'ים

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
ערב טוב.
לפני מס' חודשים קניתי מוט ומשקולות והתחלתי להתאמן בבית.
משום שלא היה לי סטנד ביצעתי 3 סטים של סקוואט בטכניקת ה"זרצ'ר סקוואט" ובשביל להשלים נפח לרגליים שילבתי גם 3 סטים של לאנג'ים (מכרעים).

שבוע שעבר נרשמתי לחדר הכושר ובאימון בתור תרגיל ראשון ביצעתי באק סקוואט.
לאחר חימום הרמתי בסקוואט 70 קילו ל-6 חזרות והשלמתי שלושה סטים.

לאחר מכן ביצעתי לאנג'ים עם משקולות יד של 25 קילו כל אחת.
התקשיתי להחזיק את המשקולת והיא כל הזמן איימה להחליק לי מהיד.

בגלל זה עברתי למוט אבל התקשיתי לייצב אותו על הגב שלי וזה הכאיב לי בכתפיים + מנע ממני לעשות חזרות מלאות בשל חוסר היציבות.

אז עברתי לסמית' מאשין וביצעתי שלושה סטים של התרגיל.
בגלל שהמוט מקובע זה לא היה נוח על הגב והתנועה עצמה הרגישה לי לא טבעית.
לאחר מכן ביצעתי גם דדליפט ותרגיל לתאומים. היה בסדר וגם שיפרתי משקלי עבודה בדדליפט.

באימון האחרון לפני מספר ימים ביצעתי סקוואט וניגשתי לעשות לאנג'ים (בחוסר רצון מובהק), ופתאום ראיתי בזווית עיני מכונת לג-פרס. המכשיר עצמו נראה מאוד מגניב, ואף שנשבעתי שלא אתקרב למכונות במכון, הייתי חייב לנסות אותו.

לאחר הדרכה זריזה מהמדריך הייתי מוכן לנסות בעצמי ומתוך מחשבה שמשקלי העבודה שלי יהיו זהים לאלו של הסקוואט ניסיתי 70 קילו. התקשיתי לסגור שישייה.

לאחר דקת מנוחה הורדתי ל-40 וביצעתי 12 חזרות מעולות.
למעשה, זה היה כה קל לי שהעלתי ל-80 קילו וסגרתי עוד 12 חזרות.
ביצעתי עוד מס' סטים של 110, 130 ו-150 קילו והתחלתי להתעייף.

הרגשתי שאני מסוגל ליותר ובהשגחה צמודה של המדריך בחד"כ ביצעתי 12 חזרות מלאות של 170 קילו.
פה כמובן הפסקתי ונחתי מעט.

לאחר רבע שעה מנוחה (שכוללים חימום) ביצעתי דדליפט באותו משקל עבודה של שבוע שעבר ואמנם הייתי עייף, אך בכל זאת הצלחתי לסיים 3×6 עם טכניקה טובה.

לאחר מכם עברתי לתאומים ושם נכשלתי בסט השני וויתרתי על התרגיל (יש מצב שזה קשור ללג פרס?).

השאלה שלי היא, האם זה בסדר להחליף את הלאנג'ים בלג-פרס?
אני הרגשתי שהתנועה בלג-פרס דומה מאוד לתנועה של הסקוואט ולמעשה היא יכולה לשמש כעבודה שנותנת נפח נוסף. אני בכלל שקלתי לוותר על תרגילי העזר לרגליים ולהתמקד רק בסקוואט אך אני לא יודע אם זה מיטבי לבניית מסת שריר ביחד עם כוח.

בגלל שאני בור בכל הנושא של האימונים פניתי לחברי הטוב גוגל ובדקתי (גם בפורום הזה אגב) מה חושבים על לג-פרס. לפי מה שהבנתי הוא תרגיל לא מומלץ בכלל ואפילו מסוכן.
ראhתי מישהו שאמר שהוא מתאמן הרבה מאוד שנים והגיע למשקלים מכובדים בסקוואט והפציעה הכי נוראית שלו הייתה בלג-פרס ועוד אנשים שאמרו שהוא מעמיס יותר מדי על הברכיים.

אמנם יש כאלו שאומרים את זה על הסקוואט אבל אלו בדרך כלל אנשי שיווק מאוד אגרסיביים שתומכים בכל מיני שיטות מוזרות כמו חזרות חלקיות וסופר סטים כדי "לתקוף את השריר מכל הכיוונים".

בקיצור, מה עליי לעשות?
להחליף לאנג'ים בלג-פרס? לוותר?

נערך לאחרונה:
לכל מי שאומרים ש-SS לא מתאימה לפלג גוף עליון,
הנה סלפי קטן שלי אחרי שסיימתי חצי שנה של SS.
z2zbr5m6d4721.jpg

"לא מפתח פלג גוף עליון" חחח

FBW= SS
זה לא באמת משנה כל כך FBW או AB כשהמשקלים נמוכים.
לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. אם אתה חושב שלעשות 60 סקוואט ל4X8 לא מגרה את השריר יותר מ90 סקוואט ל3X5 אז אתה הוזה.
אם ניקח שני מתאמנים שלצורך הדוגמא תואמים מבחינה גנטית, ואחד יעבוד עם FBW ל6-8 חזרות במורכבים, והשני יעשה SS. אחרי חצי שנה, המתאמן הראשון עושה 80 בנץ' ל4X8, והשני אחרי SS עושה 100 בנץ' ל3X5. אתה באמת חושב שלזה שעשה SS יהיה חזה גדול יותר?

אבל למה להראות ״סבבה לגמרי״ אם אפשר להראות הרבה יותר טוב? מי אמר שצריך לעשות 12*4? תעשה 6*4 ובכל שבוע תוסיף משקל/חזרות/סטים. אף אחד לא טען שצריך נפח גבוה בתור התחלה. אבל להגיד שמתאמן מתחיל יגדל הכי טוב רק מ ss, סליחה אבל זה מגוחך. אתה מדבר כאילו שלפני שיגעון האובססיבי של ss, מתאמנים מתחילים לא גדלו/התחזקו בצורה טובה. ושוב פעם, מדובר על מתאמן מתחיל לכן ברור שיראו שינוי משמעותי.
בתור התחלה, בסיום הSS תראה סבבה לגמרי - ואז כשתעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר לפלג גוף עליון תיראה מעולה. ב30 סקוואט, 25 בנץ' ומוט ריק בפרס לא תהפוך אף פעם לגדול וחזק. האפשרות החכמה ביותר היא לעשות SS, להגיע למשקלים גבוהים ולעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר. האפשרות השנייה היא לעשות תוכנית עם נפח גבוה מלכתחילה - תתקדם בה הרבה יותר לאט ותבזבז זמן יקר בזמן שיכלת להוסיף כוח ומסת שריר בצורה נכבדת.
אתה טוען שצריך נפח גבוה להתחלה - אלא אם כן אתה טוען שצריך פשוט להוסיף סט אחד וחזרה אחת לכל אחד מהתרגילים בתוכנית SS ואז פשוט זה יהיה עיוות של התוכנית.
תנסה להתקדם מ30 קילו בסקוואט עם 12 סטים לרגליים באימון בתור התחלה ותבזבז המון זמן יקר עד שתדגדג בכלל את המשקלים שיכלת להגיע אליהם בכמה חודשים בSS+ בזבזת זמן טהור על בניית שריר. אין מה לעשות, יש הבדל רציני בין רגליים של מישהו שעושה 80 סקוואט לעומת 140 סקוואט.
למה אתה מכניס לי מילים לפה? איפה ראית שכתבתי שמתאמן מתחיל לא יכול לגדול/ להתחזק בלי SS? פשוט זה יהיה בזבוז זמן יקר שבהם יכלת להשיג הרבה יותר.
משנה.. יש שם עבודה על הידיים גם. ומתאמן שרוצה לגדול ולא רק להתחזק, יעבוד בנפח קצת יותר גבוה.
יש עבודה על הידיים בSS. ומי שיעשה את התוכנית כמו שצריך - יסיים את התוכנית עם תוספת נכבדה של מסת שריר וכוח.

בתור התחלה, בסיום הSS תראה סבבה לגמרי - ואז כשתעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר לפלג גוף עליון תיראה מעולה. ב30 סקוואט, 25 בנץ' ומוט ריק בפרס לא תהפוך אף פעם לגדול וחזק. האפשרות החכמה ביותר היא לעשות SS, להגיע למשקלים גבוהים ולעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר. האפשרות השנייה היא לעשות תוכנית עם נפח גבוה מלכתחילה - תתקדם בה הרבה יותר לאט ותבזבז זמן יקר בזמן שיכלת להוסיף כוח ומסת שריר בצורה נכבדת.
אתה טוען שצריך נפח גבוה להתחלה - אלא אם כן אתה טוען שצריך פשוט להוסיף סט אחד וחזרה אחת לכל אחד מהתרגילים בתוכנית SS ואז פשוט זה יהיה עיוות של התוכנית.
תנסה להתקדם מ30 קילו בסקוואט עם 12 סטים לרגליים באימון בתור התחלה ותבזבז המון זמן יקר עד שתדגדג בכלל את המשקלים שיכלת להגיע אליהם בכמה חודשים בSS+ בזבזת זמן טהור על בניית שריר. אין מה לעשות, יש הבדל רציני בין רגליים של מישהו שעושה 80 סקוואט לעומת 140 סקוואט.
למה אתה מכניס לי מילים לפה? איפה ראית שכתבתי שמתאמן מתחיל לא יכול לגדול/ להתחזק בלי SS? פשוט זה יהיה בזבוז זמן יקר שבהם יכלת להשיג הרבה יותר.

יש עבודה על הידיים בSS. ומי שיעשה את התוכנית כמו שצריך - יסיים את התוכנית עם תוספת נכבדה של מסת שריר וכוח.
אחי, אתה מכניס לי מילים לפה לא אני לך. איפה רשמתי שצריך נפח גבוה? תחזור כמה תגובות קודם לכן. לא מבין מה האובססיה שלך ל ss. לדעתך אנשים לא גדלו ותחזקו יפה מאוד גם לפני האובססיה של ss?

לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. אם אתה חושב שלעשות 60 סקוואט ל4X8 לא מגרה את השריר יותר מ90 סקוואט ל3X5 אז אתה הוזה.
אם ניקח שני מתאמנים שלצורך הדוגמא תואמים מבחינה גנטית, ואחד יעבוד עם FBW ל6-8 חזרות במורכבים, והשני יעשה SS. אחרי חצי שנה, המתאמן הראשון עושה 80 בנץ' ל4X8, והשני אחרי SS עושה 100 בנץ' ל3X5. אתה באמת חושב שלזה שעשה SS יהיה חזה גדול יותר?
כתבתי שני מתאמנים שאחד עושה סקוואט 80 ואחד עושה 140. זה הבדל הרבה יותר גדול מהדוגמה שהבאת. ומי שעושה SS לא מגיע ל90 סקוואט, אלא בערך ל130+

כתבתי שני מתאמנים שאחד עושה סקוואט 80 ואחד עושה 140. זה הבדל הרבה יותר גדול מהדוגמה שהבאת. ומי שעושה SS לא מגיע ל90 סקוואט, אלא בערך ל130+
ופה מתחילה הבעיה. אתה חושב שכל אבל כל מי שיעשה ss, המשקלים שלו חייבים לעוף. זה לא נשמע לך קצת טיפשי?

אחי, אתה מכניס לי מילים לפה לא אני לך. איפה רשמתי שצריך נפח גבוה? תחזור כמה תגובות קודם לכן. לא מבין מה האובססיה שלך ל ss. לדעתך אנשים לא גדלו ותחזקו יפה מאוד גם לפני האובססיה של ss?
כתבת שאני טוען שאנשים לא יתחזקו ויגדלו גם בלי SS, ואתה עדיין ממשיך לטעון שאני טוען את זה. גם לגבי הטענה שלך שאתה אומר שלא צריך נפח גבוה בהתחלה (עם הטענה הזאת אני מסכים) התייחסתי.
ופה מתחילה הבעיה. אתה חושב שכל אבל כל מי שיעשה ss, המשקלים שלו חייבים לעוף. זה לא נשמע לך קצת טיפשי?
לא. בפועל, כל מי שעושה SS מגיע למשקלים גבוהים (יחסית.. ולא 80 קילו זה לא גבוה), צובר מסת שריר נכבדה והרבה כוח. תשאל כל מי שעשה SS כראוי - מה משקלי העבודה שהוא התחיל איתם, וכמה הוא סיים?

כתבת שאני טוען שאנשים לא יתחזקו ויגדלו גם בלי SS, ואתה עדיין ממשיך לטעון שאני טוען את זה. גם לגבי הטענה שלך שאתה אומר שלא צריך נפח גבוה בהתחלה (עם הטענה הזאת אני מסכים) התייחסתי.
יש אי הבנה בנינו. בוא נבהיר אחד את השני.
אני טוען שכמתאמן מתחיל - שחיף, כמובן שתראה תוצאות ותתחזק בצורה מעולה ועל הדרך תצבור מסת שריר טובה יחסית. אבל מתאמן שאינו מעוניין להתחזק, אלא יותר בהיפרטרופיה, יתאמן בצורה שמתאימה יותר לגדילה ובכך יצבור יותר מסת שריר בתוכניות יותר טובות מss. כוח ממש לא קשור למסת שריר בצורה ישירה. אתה מסכים איתי שמתאמן שמסקוויט 140 קילו ל10*4 לצורך העיניין, רגליו יהיו גדולות יותר מאשר זה שמסקוויט 5*3 או 5*5 לאותו משקל (בלי קשר לגנטיקה)וכו וכו?

יש אי הבנה בנינו. בוא נבהיר אחד את השני.
אני טוען שכמתאמן מתחיל - שחיף, כמובן שתראה תוצאות ותתחזק בצורה מעולה ועל הדרך תצבור מסת שריר טובה יחסית. אבל מתאמן שאינו מעוניין להתחזק, אלא יותר בהיפרטרופיה, יתאמן בצורה שמתאימה יותר לגדילה ובכך יצבור יותר מסת שריר בתוכניות יותר טובות מss. כוח ממש לא קשור למסת שריר בצורה ישירה. אתה מסכים איתי שמתאמן שמסקוויט 140 קילו ל10*4 לצורך העיניין, רגליו יהיו גדולות יותר מאשר זה שמסקוויט 5*3 או 5*5 לאותו משקל (בלי קשר לגנטיקה)וכו וכו?
כל מתאמן שנכנס לחד"כ והמטרה שלו גדילה/ התחזקות ההמלצה שלי היא SS. ההתחזקות והגדילה המשמעותית מאד לא יותירו מקום לספקות. אחרי שהמתאמן מיצה את SS כדאי לו לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר, וכך הוא יראה גדילה בצורה משמעותית, הרבה יותר מאשר אם היה מתחיל עם 30 סקוואט, וגם יקח לו הרבה יותר זמן להגיע למשקלים שהגיע אליהם בSS בתוך כמה חודשים, ולכן גם הגדילה תהיה בהתאם (יותר משקל על המוט - יותר מסת שריר). בגדול, מה שאני טוען, הוא שמתאמן שמטרתו גדילה/ התחזקות צריך לעשות SS, מהסיבות שציינתי למעלה. מי שיעשה 140 סקוואט 4x10 יהיו לו רגליים גדולות יותר משל מישהו שעושה 5x5 - ברור. הנפח הכללי גבוה יותר (בדגש רציני על משקל על המוט) אני טוען שמישהו שיעשה 4x8 עם 80 קילו סקוואט יהיו לו רגליים קטנות יותר ממישהו שעושה 3x5 140 קילו. לחשוב על סטים X משקל X חזרות זה נחמד, אבל אסור לנו לשכוח שהמשקל שעל המוט לוקח פה חלק רציני, ולכן, לא תמיד, ה "נוסחה" הזאת טובה.

מי שעובד נכון גם בתוכנית שהיא לא SS, יגיע לסקוואט יפה לנפח גבוה יותר. לא כמו בSS, אבל הוא עדיין יראה יותר תוצאות במראה ואין על זה שום ספק.

כל מתאמן שנכנס לחד"כ והמטרה שלו גדילה/ התחזקות ההמלצה שלי היא SS. ההתחזקות והגדילה המשמעותית מאד לא יותירו מקום לספקות. אחרי שהמתאמן מיצה את SS כדאי לו לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר, וכך הוא יראה גדילה בצורה משמעותית, הרבה יותר מאשר אם היה מתחיל עם 30 סקוואט, וגם יקח לו הרבה יותר זמן להגיע למשקלים שהגיע אליהם בSS בתוך כמה חודשים, ולכן גם הגדילה תהיה בהתאם (יותר משקל על המוט - יותר מסת שריר). בגדול, מה שאני טוען, הוא שמתאמן שמטרתו גדילה/ התחזקות צריך לעשות SS, מהסיבות שציינתי למעלה. מי שיעשה 140 סקוואט 4x10 יהיו לו רגליים גדולות יותר משל מישהו שעושה 5x5 - ברור. הנפח הכללי גבוה יותר (בדגש רציני על משקל על המוט) אני טוען שמישהו שיעשה 4x8 עם 80 קילו סקוואט יהיו לו רגליים קטנות יותר ממישהו שעושה 3x5 140 קילו. לחשוב על סטים X משקל X חזרות זה נחמד, אבל אסור לנו לשכוח שהמשקל שעל המוט לוקח פה חלק רציני, ולכן, לא תמיד, ה "נוסחה" הזאת טובה.
בוא נעשה את זה פשוט יותר. שאלתי שאלה ואחזור עליה שוב.
האם לפני ״שיגעון״ ה ss אנשים לא יתחזקו וגדלו בצורה מעולה?
האם אנשים לא התאמנו בתוכניות כמו ab/fbw?

בוא נעשה את זה פשוט יותר. שאלתי שאלה ואחזור עליה שוב.
האם לפני ״שיגעון״ ה ss אנשים לא יתחזקו וגדלו בצורה מעולה?
האם אנשים לא התאמנו בתוכניות כמו ab/fbw?
ואני חוזר שוב על הטענה שלי,
אפשר להתחזק ולגדול בלי SS. העניין הוא שזה פשוט ייקח יותר זמן בצורה משמעותית. כי לעשות תוכנית כוח ולהעלות את הסקוואט שלך מ40 ל140 בכמה חודשים, זה הרבה יותר עדיף מלעשות FBW ולהעלות את הסקוואט שלך מ40 ל140 בשנה+ וגם זה לא בטוח.
מי שעובד נכון גם בתוכנית שהיא לא SS, יגיע לסקוואט יפה לנפח גבוה יותר. לא כמו בSS, אבל הוא עדיין יראה יותר תוצאות במראה ואין על זה שום ספק.
לעבור את המשקלים בSS זה לא דבר קשה, SS היא הרי תוכנית למתחילים. אני לא חושב שבסיום הSS אתה מגיע למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלך, אלא רק למיצוי הפוטנציאל שלך בתור מתאמן מתחיל. (בהנחה ואתה באמת ממצה את התוכנית). זו רק ההתחלה. והעובדה היא - שהרבה יותר מהיר להוסיף משקל על המוט בSS מאשר תוכניות עם נפח גבוה (אני כמובן מדבר על שלב שבו המתאמן הוא מתאמן מתחיל).

ואני חוזר שוב על הטענה שלי,
אפשר להתחזק ולגדול בלי SS. העניין הוא שזה פשוט ייקח יותר זמן בצורה משמעותית. כי לעשות תוכנית כוח ולהעלות את הסקוואט שלך מ40 ל140 בכמה חודשים, זה הרבה יותר עדיף מלעשות FBW ולהעלות את הסקוואט שלך מ40 ל140 בשנה+ וגם זה לא בטוח.

לעבור את המשקלים בSS זה לא דבר קשה, SS היא הרי תוכנית למתחילים. אני לא חושב שבסיום הSS אתה מגיע למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלך, אלא רק למיצוי הפוטנציאל שלך בתור מתאמן מתחיל. (בהנחה ואתה באמת ממצה את התוכנית). זו רק ההתחלה. והעובדה היא - שהרבה יותר מהיר להוסיף משקל על המוט בSS מאשר תוכניות עם נפח גבוה (אני כמובן מדבר על שלב שבו המתאמן הוא מתאמן מתחיל).
אתה מדבר רק על כוח ולא מתייחס בכלל לאיך זה ישפיע על מסת השריר. אז סבבה, יש סיכוי טוב שהרגליים שלך יגדלו מSS יותר מFBW עם נפח גבוה יותר, למרות שכנראה שזה גם לא יקרה. וגם אם כן, יהיה חוסר פרופורציה בין הרגליים לגוף העליון, שאני לא רואה איך זה טוב.

אתה מדבר רק על כוח ולא מתייחס בכלל לאיך זה ישפיע על מסת השריר. אז סבבה, יש סיכוי טוב שהרגליים שלך יגדלו מSS יותר מFBW עם נפח גבוה יותר, למרות שכנראה שזה גם לא יקרה. וגם אם כן, יהיה חוסר פרופורציה בין הרגליים לגוף העליון, שאני לא רואה איך זה טוב.
אני לא דיברתי על מסת שריר, אתה אמיתי? רק תפתח את העיניים. בכל הודעה שלי על זה יש דיבור על מסת שריר כמעט, אם לא בכולן.
על פי התגובה שלך, אתה לא אחד שניסה את התוכנית. אתה אחד ששמע מכאלה שנכשלו בתוכנית כמה התוכנית גרועה, והחלטת גם אתה לצאת עליה.

אני לא דיברתי על מסת שריר, אתה אמיתי? רק תפתח את העיניים. בכל הודעה שלי על זה יש דיבור על מסת שריר כמעט, אם לא בכולן.
על פי התגובה שלך, אתה לא אחד שניסה את התוכנית. אתה אחד ששמע מכאלה שנכשלו בתוכנית כמה התוכנית גרועה, והחלטת גם אתה לצאת עליה.
אז תפסיק לדבר רק על כוח שזה בכלל לא מה שמעניין כל אחד שנכנס לחדר כושר, כי אתה טוען שהיא הכי טובה למתחילים ולא לכל מתאמן מתחיל יש את אותם מטרות, אתה סותר את עצמך בפעם המאה ומכניס לאנשים מילים לפה, כבר מתחיל לחשוב שאתה טרול.

אז תפסיק לדבר רק על כוח שזה בכלל לא מה שמעניין כל אחד שנכנס לחדר כושר, כי אתה טוען שהיא הכי טובה למתחילים ולא לכל מתאמן מתחיל יש את אותם מטרות, אתה סותר את עצמך בפעם המאה ומכניס לאנשים מילים לפה, כבר מתחיל לחשוב שאתה טרול.
שוב פעם, לא דיברתי רק על כוח, ואם המטרה של המתאמן המתחיל היא התחזקות / גדילה כדאי לו לבחור בSS (מהסיבות שציינתי 100000 פעמים)
אני סותר את עצמי? סבבה. בוא נשמע. איך אני סותר את עצמי?

גם אני שונא לאנג׳ים, אתה בא להתאמן לא למשחקיה, תעשה תרגילים שאתה צריך לא תרגילים שקל לך לעשות.

לאנג׳ים עובדים על חוסר סימטריה כי יש עבודה של רגל רגל. השרירים המעורבים די דומים אבל העבודה שאתה מבצע היא שונה לגמרי.
אני סופר לא מסכים איתך
אם לא תהנה מהאימונים והתהליך אתה תפרוש, אם המטרה שלך היא להעלות משקל בסקוואט ותרגיל× יהיה תרגיל עזר טוב לחולשות שלך אז נניח אבל לשים תרגיל שאתה שונא כי "הוא טוב" זה אידיוטי לגמרי

הקטע ב-SS הוא שרק אחרי שאתה מסיים את התוכנית אתה יכול לכוון למטרה מסוימת. מטרתה היא לבנות כוח בסיסי שאולי בעתיד יעזור להיפרטרופיה טובה יותר והתקדמות מהירה בכוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית