הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בין צריכת קריאטין לצריכת חלבון אחרי אימון

• פותח/ת השרשור idoj
  • פורסם בתאריך

idoj

משתמש מתחיל
140
5
נק' מוניטין:
0
140
5
מצד אחד כל המחקרים אומרים שצריכת קריאטין אחרי אימון היא מיטבית מפני שנפתח "חלון הזדמנויות" טוב יותר לספיגת קריאטין,מהצד השני אומרים לצרוך חלבון אחרי אימון ומהצד השלישי אומרים שלא כדאי לצרוך חלבון וקריאטין ביחוד מפני שהחלבון מפריע לספיגת הקריאטין.

מישהו יכול לעשות לי סדר בבלאגן???אני חדש

אני לא חושב שיש בעיה עם לקחת את הקריאטין ביחד עם החלבון.

אבל בכל מקרה אתה יכול פשוט לקחת אותו לפני, קראתי פעם בFAQ של HST שהוא נספג יותר טוב ככה. זה מה שהיה כתוב:
"Exercise increases creatine uptake. If you take some creatine and sit on a stationary bike and only peddle with one leg, the leg you peddle with will take up more creatine than the leg that is not peddling. (Hint: take you creatine pre-workout)"
"We also know that if creatine is floating around during exercise, it will be taken up much better than when you take it at rest."
בקיצור, לפי מה שהם כותבים, אם תקח קריאטין ותעבוד על שריר מסוים, יהיה בו יותר קריאטין מאשר בשריר שלא עבדת עליו, לכן עדיף לקחת לפני אימון.

נערך לאחרונה:
bullshit תקח מתי שאתה רוצה ותאכל מה שאתה רוצה
זה לא נכון הקטע הזה שעדיף לקחת את הקריאטין לפני אימון? בFAQ של HST הוא לא צרף מחקרים בקשר לזה אבל זזה נכתב כאילו שזה מבוסס על משהו

אני לא חושב שיש בעיה עם לקחת את הקריאטין ביחד עם החלבון.

אבל בכל מקרה אתה יכול פשוט לקחת אותו לפני, קראתי פעם בFAQ של HST שהוא נספג יותר טוב ככה. זה מה שהיה כתוב:
בקיצור, לפי מה שהם כותבים, אם תקח קריאטין ותעבוד על שריר מסוים, יהיה בו יותר קריאטין מאשר בשריר שלא עבדת עליו, לכן עדיף לקחת לפני אימון.
שטויות. תקח מתי שאתה רוצה. היו על זה הרבה מיתוסים שונים. זה לא באמת משנה. אני לוקח את זה על הבוקר על בטן ריקה- סתם בשביל הנוחות וכדי לא לשכוח.

אגב, מכל אותם מיתוסים ומחקרים כביכול שקראתי בזמנו- הזמן העדיף היה אחרי האימון ולא לפני. אבל הכל חרטא

נערך לאחרונה:
הכוונה שהם כתבו את זה, ועוד כמה דברים, ואז עברו לדברים שלא הוכחו. כאילו שעל זה כן היו מחקרים....

בכל אופן, אני חושב שהמחקר הזה מראה שיש יתרון בצריכה של קריאטין לפני אימון.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17095924
אני לא יודע אם קראת את מה שהבאת או שסתם רצית שאני אקרא ואדגיש לך את הדברים החשובים...

Effects of supplement timing and resistance exercise on skeletal muscle hypertrophy.

Med Sci Sports Exerc. 2006 Nov;38(11):1918-25.

Cribb PJ, Hayes A.
Exercise Metabolism Unit, Center for Ageing, Rehabilitation, Exercise and Sport; and the School of Biomedical Sciences, Victoria University, Melbourne, Victoria, Australia.

PURPOSE: Some studies report greater muscle hypertrophy during resistance exercise (RE) training from supplement timing (i.e., the strategic consumption of protein and carbohydrate before and/or after each workout). However, no studies have examined whether this strategy provides greater muscle hypertrophy or strength development compared with supplementation at other times during the day. The purpose of this study was to examine the effects of supplement timing compared with supplementation in the hours not close to the workout on muscle-fiber hypertrophy, strength, and body composition during a 10-wk RE program. METHODS: In a single-blind, randomized protocol, resistance-trained males were matched for strength and placed into one of two groups; the PRE-POST group consumed a supplement (1 g x kg(-1) body weight) containing protein/creatine/glucose immediately before and after RE. The MOR-EVE group consumed the same dose of the same supplement in the morning and late evening. All assessments were completed the week before and after 10 wk of structured, supervised RE training. Assessments included strength (1RM, three exercises), body composition (DEXA), and vastus lateralis muscle biopsies for determination of muscle fiber type (I, IIa, IIx), cross-sectional area (CSA), contractile protein, creatine (Cr), and glycogen content. RESULTS: PRE-POST demonstrated a greater (P < 0.05) increase in lean body mass and 1RM strength in two of three assessments. The changes in body composition were supported by a greater (P < 0.05) increase in CSA of the type II fibers and contractile protein content. PRE-POST supplementation also resulted in higher muscle Cr and glycogen values after the training program (P < 0.05). CONCLUSION: Supplement timing represents a simple but effective strategy that enhances the adaptations desired from RE-training.
PMID: 17095924 [PubMed - indexed for MEDLINE]

עכשיו בוא נלמד קצת לקרוא מחקרים ולהסיק מסקנות:
1. האם 2 הקבוצות אכלו אותו הדבר עם אותה בקרה קלורית ואותה יחס חלבון ב 10 שבועות הללו? אני מהמר שלא, תקרא את המלא ותגיד לי.
2. האם הייתה קבוצה שצרכה ר-ק קריאטין? כמובן שלא, כי גלוקוז וחלבון לפני אימון מין הסתם שיהיה יעיל מאשר לאכול 10 שעות אחרי אימון, כי הקבוצה השנייה גם לא אכלה לפני אימון וגם לא אחרי אימון.
3. מהי הסטייה ב"העלאה במסת השריר" בין 2 הקבוצות? אני מהמר על כמה עשרות גרמים בודדים, תבדוק במחקר המלא ותגיד לי.

בקיצור מחקר בולשיט שדרכו אי אפשר להסיק שום מסקנה שאם לוקחים את הקריאטין לבד לפני או אחרי אימון ה"תוצאות" יהיו שונות.
אבסרקטים זה נחמד לאנורקסים, לאנשים רציניים נדרש לקרוא את המחקר המלא ולראות את כל החורים במחקר, אפשר לומר שיותר ממחצית המחקרים שווים זבל בנושא כי הם:
א. לא מציינים כמה חלבון אכלו במחקר
ב. ללא בקרה קלורית
ג. רושמים באבסרקט קבוצה X עלתה יותר מקבוצה Y בצורה משמעותית, בסופו של דבר במחקר המלא מדובר ב 10 גרם
ד. אוסטרלים תמיד היו ליצנים במדע

אני לא יודע אם קראת את מה שהבאת או שסתם רצית שאני אקרא ואדגיש לך את הדברים החשובים...

עכשיו בוא נלמד קצת לקרוא מחקרים ולהסיק מסקנות:
1. האם 2 הקבוצות אכלו אותו הדבר עם אותה בקרה קלורית ואותה יחס חלבון ב 10 שבועות הללו? אני מהמר שלא, תקרא את המלא ותגיד לי.
2. האם הייתה קבוצה שצרכה ר-ק קריאטין? כמובן שלא, כי גלוקוז וחלבון לפני אימון מין הסתם שיהיה יעיל מאשר לאכול 10 שעות אחרי אימון, כי הקבוצה השנייה גם לא אכלה לפני אימון וגם לא אחרי אימון.
3. מהי הסטייה ב"העלאה במסת השריר" בין 2 הקבוצות? אני מהמר על כמה עשרות גרמים בודדים, תבדוק במחקר המלא ותגיד לי.

בקיצור מחקר בולשיט שדרכו אי אפשר להסיק שום מסקנה שאם לוקחים את הקריאטין לבד לפני או אחרי אימון ה"תוצאות" יהיו שונות.
אבסרקטים זה נחמד לאנורקסים, לאנשים רציניים נדרש לקרוא את המחקר המלא ולראות את כל החורים במחקר, אפשר לומר שיותר ממחצית המחקרים שווים זבל בנושא כי הם:
א. לא מציינים כמה חלבון אכלו במחקר
ב. ללא בקרה קלורית
ג. רושמים באבסרקט קבוצה X עלתה יותר מקבוצה Y בצורה משמעותית, בסופו של דבר במחקר המלא מדובר ב 10 גרם
ד. אוסטרלים תמיד היו ליצנים במדע​

צחקתי כל הדרך אבל ב-ד' כבר התפוצצתי 🤩​

לא קראתי את המלא, קראתי את מה שהבאתי וראיתי שזה לא רק קריאטין, לא חשבתי שזה משנה.
פעם ראשונה שאני מחפש מחקר ולא קורא בפורום מחקרים :120ag:

הבנתי את הטעות בכל אופן

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות המקצועיות יותר ופחות אבל בכל מקרה הבנתי את הנקודה,תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית